Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombosg

7 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gébics Kinek jó a szegénység? 2016.04.16 12:29:16
„…Ujságpapír az asztalon kenyérrel s az ujságban, hogy szabadok vagyunk – poloskát űzünk lámpával s a kéjjel s két deci fröccsel becsüljük magunk’.(József Attila)  ..
gombosg 2016.04.17 15:23:37
@Nemfajtalan srác: látom, lejött a lényeg
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
gombosg 2016.01.19 13:25:15
@Hóhér az utolsó barátod: Azért írtam, hogy hírek egy kakukktojással. ;)
gombosg 2016.01.19 13:48:58
@Muad\\\'Dib: Ez nem feltétlen arra mutat rá, hogy az Uber a sátán, hanem arra, hogy máshol is ugyanaz ment taxizás terén, mint itt.

Lásd @nevetőharmadik hozzászólását...

A megoldás nyilván valami kompromisszum. Taxis szabályozást egyszerűsíteni, Ubert szabályszerűen megadóztatni. :)
gombosg 2016.01.19 13:57:42
@Punxsutawney Mormota: Nemcsak mostanában. Mondanám, hogy chat robot, de ilyet szerintem évszázadok múlva sem lesznek képesek mesterséges intelligenciák produkálni. :)
Pontosan ez a kérdés kezdte el birizgálni a Derek Brewer nevű menedzser (Dying Fetus, Veil of Maya) fantáziáját, amikor meghallotta, hogy a Thy Art Is Murder egyik gitárosa a folyamatosan a zenekarba feccölt, de vissza nem térült pénz miatt lécelt le. Emberünk osztott-szorzott, majd a…..
gombosg 2016.01.04 09:17:17
@fordulo_bogyo:
@Ad Dio:

www.economicprinciples.org/
Itt egy 300 oldalas dolgozatban ír még pár dolgot.

Nekem túl száraz már ez a fajta közgáz. Nyilván azért nem tetszik nektek, mert a hitelre épül. Pedig a hitel a mi életünkre is hat, csak sajnos nem jártunk jól vele, akár az államadósság szintjét, akár a devizahitelek esetét nézzük. :)

Másrészt pedig ha például környezetvédelmet, emberi jogokat, egyéb tényezőket szeretnétek viszontlátni - egy neolib közgazdász nyilván nem fog ilyesmiről értekezni. :P
Nem az a baj, ha szorít a nemi szerep, csak ha az áldozat érzi, hogy szorít? Te magad plántálod az áldozataidba a bináris emberideált, aminek nem tudnak megfelelni, mert valahol mélyen igazi emberek, nem csak férfiak és nők. Pont ezek a tyúkszaros szerepek teszik nyomorulttá a…..
gombosg 2015.12.28 08:10:06
@Konteó Béla: "Ha azt mondom 30 éve, hogy egy mai gyereknek egy tenyérben elférő „villogó izé” (mobil) fogja a napi boldogságadat felét jelenteni."

NEM! Maximum az örömadag felét. Az ember továbbra is ugyanazoktól a dolgoktól boldog, mint 2000 éve is. Aminek meg nem sok köze van az életkörülményekhez.
gombosg 2015.12.28 08:12:55
@Fodor Balázs: "Szerintem ajánld be a KDNP-nek, hogy hozasson létre egy nemzeti hivatalt arra, hogy folyamatosan, szúrópróba szerűen vizsgálja meg az összes párkapcsolatot az országban és két dolgot csináljon: azokat a kapcsolatokat hivatalosan szüntesse meg, ahol valaki nem törődik olyan módon a párjával, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, valamint az összes szinglinek keressen olyan párt, akivel harmonikusan tudna élni és kötelező házassággal legyen ez megpecsételve."

Ha ugye már az adott, hogy egyéni vállalkozóként alapból kötelező a minimálbér után járulékot fizetni, akkor ez nem is volna olyan nagy lépés.
Csak nem a kényszervállalkozók "színlelt szerződéseit" vizsgálják, hanem az együtt élő párok "színlelt házasságát". :)))
gombosg 2015.12.28 08:15:15
@kvadrillio: Nem hittem volna, hogy valaha értelmesen, témába vágó módon hozzá is fogsz szólni akárcsak egyetlen blogbejegyzéshez is, elismerésem.

Szerintem többre mész vele, mint több oldalnyi hír kopipasztázásával és nagybetűs kommentálásával, ami őszintén, mélyen hagyja hidegen az embereket.
(Bár ezúttal sem hagytad ki)
A gyengébbet hibáztatni veszélytelen. Az erőset veszélyes. Az erősebb a gyengébbet hibáztatja. A gyengébb is a gyengébbet hibáztatja. A gyávák között így teljes az összhang.   A nyavalyás jogvédők szoktak mindenkit áldozathibáztatással vádolni. Hát dehogy hibáztatod te…..
gombosg 2015.11.11 00:58:27
@nyrs: AZTAQRVA

@Lobster
""Nem kell tökéletesnek lenni..." nade bazmeg!"

Úgy néz ki, minden cikkben sikerül azt az egy darab bazmeget úgy elhelyezni, hogy leforduljak a székről :DD
Egy adott személyben jelen lévő függőség mérték adott, témája változhat. Ha egyszer eldöntötted, hogy addikt leszel, az addiktív viselkedés lesz az elvégzendő tevékenység, az addikció tárgya másodlagos. Van, aki egyszerűen szeret függő lenni, sajnálom.   //…..
Az utóbbi időben feltűnt, hogy az aksi idő a feleségem Samsung telefonján és a Google táblagépünkön is jelentősen lecsökkent. Kb. a felére. Teljesen váratlanul. Szerencsére mindkét eszközön android OS van, ami folyamatosan méri az alkalmazások által elégetett energiát,…..
Várakozáson felül nőtt a GDP -3,3-3,5%-ot. Ezzel Magyarország visszakapaszkodott a 2008-as év gazdasági szintjére. A GDP növekedés mértéke sok elemzőt meglepett. Szerintem nem számolták bele a kimenekülteket. Ez nem meglepő, mert 350K kimenekült van hivatalosan, valahol 1M pedig…..
Magyarországon rengeteg a közmunkás. A többségük nem igazán dolgozik. Nekem még nem sikerült megfigyelnem egy dolgozó közmunkást. Amikor közmunkások kerültek a szemem elé, azok mindig éppen cigiszünetet tartottak vagy éppen sétáltak valahova. A javaslatom piaci szemléletű,…..
gombosg 2015.02.13 12:52:35
@Nűnű00: Valóban, a bérszínvonalnak szerintem eddig sem tettek túl jót a közmunkások, nemhogy ez után...
Megint be akarja valaki záratni a Déli pályaudvart. Pár napja volt egy baleset, ami miatt nem működik a Déli, rengeteg problémát okozva az utazóknak. Készítettem egy összeállítást, hogy mit is jelentene, ha bezárnák. A Déli pályaudvar egy meg nem ismételhető történelmi…..
gombosg 2015.02.11 22:28:21
Most akkor elmondom, mi minden hiányzik a kötelező oktatásból. Ha úgy hangzik, mint életed teljes története és összes valódi kihívása, az nem a véletlen műve. Mit nem tanítanak meg az iskolában:   Pasizni meg csajozni Vitatkozni, anélkül hogy meg akarnánk semmisíteni egymást Önvédelmet Bízni…..
Neked is volt már olyan érzésed, hogy az emberek saját magukat áltatják a Facebookon? A hírfolyamodat (nem csak a tiedet) elárasztják a motiválóbbnál motiválóbb, hangzatosabbnál hangaztosabb jútyúb videókkal, coelho-i magasságokat csapkodó idézetekkel. A vicc az egészben, hogy…..
gombosg 2015.01.19 10:07:22
@Szarvas Norbert:
Trollkodás ide vagy oda, annyiban igazuk van, hogy igényesebb hatást kelt, ha ráugrasztasz a posztra egy helyes sírás ellenőrzőt, vagy egy haverral átolvastatod. (Nagyon szívesen segítek én is a lektorálásban, ezek jó posztok.)

@Daily Shark:
Szerintem a célt mindenkinek magának kell meghatároznia. (Ez nem volt kiemelve a cikkben.) Nem mindenki akar nagy családot vagy nagy házat. Valaki a biztonságot adó karriert keresi, más meg kalandozni szeretne.

A cikk annyiban jobb szerintem a Facebookon osztott külföldi bölcseleteknél, hogy jobban igazodik a magyar körülményekhez, és nem kínál rózsaszín mázas antirealitást.

@Void Bunkoid:
Szerintem kicsit cinikusan állsz hozzá. Nyilván a választási lehetőségek köre erősen függ az egyén képzettségétől, képességeitől, elvárásaitól stb. Más utat jár be egy képzetlen vagy egy szakmát űző személy, mint egy szellemi szabadúszó vagy vállalkozó.
Az igaz, hogy a munka nem hobbi, máshogy állsz hozzá, a munkát komolyan kell venni. De a posztban elhangzottak attól még fontosak. Ha valaki csak alkalmazott, akkor is fontos, hogy például hatékonyan képviselje az érdekeit, ne rabosítsa saját magát stb.

u.i. egyébként ez jutott még eszembe, zseniális cikk a témában:
waitbutwhy.com/2013/09/why-generation-y-yuppies-are-unhappy.html
Kövesd a parancsot és keresd a hierarchiát - és a gonoszság kialakulása garantált. Az emergence komplex rendszerek kialakulását vizsgálja. Hogyan jönnek létre és ehhez milyen apró és egyszerű szabályokat kell követniük a tagoknak. Hogy példul a sűrű rajban repülő madarak…..
gombosg 2015.01.18 14:22:32
@peetmaster: @Quadrille Lobster:
Ez a "mi" vs "mások" szerintem nagyon fontos.

Egyszer úgy olvastam, hogy az egyén belső szabadságát négy nagy rendszer próbálja aláásni, kontrollálni:
- Az orvostudomány, ami meg akarja mondani, ki "normális" és ki "beteg" (erről Lobster nem ír sokat, de tudjuk, Amerikában mekkora biznisz a pszichiátria és hasonlók)
- A hatalmi politika, ami meg akarja mondani kik vagyunk "mi", és kik "ők" (velünk-ellenünk. Ez a napi politikára ugyanúgy vonatkozik, mint a katonák agymosására...)
- Az intézményesült vallás, ami meg akarja mondani, ki "jó ember" és ki "rossz ember"
- A fogyasztói társadalom, ami meg akarja mondani, kicsoda-micsoda "új és szép", és ki-mi "régi és ronda" (reklámokon, celebek műanyag világán keresztül)

Mindegyiknek az a sajátossága, hogy többé-kevésbé fekete-fehéren kíván szelektálni az emberek között, és a te gondolkodásmódodat is ekképp próbálja formálni. És pont azokra a hatalomnak való megfelelési "reflexekre" hat, amikről Lobster évek óta ír itt.

Szerintem kurva nehéz ezt kiölni, megváltoztatni, felülbírálni. Talán mert ősi, állati viselkedési forma még abból az időből, amikor mint majmok éltünk együtt a fákon. És bár emberek vagyunk, komoly intellektuális erőfeszítést jelent ezen túllépni. De végül is, az emberi lét célja, hogy emberek legyünk, és elég hosszú egy élet, hogy mindenki megoldhassa magának.

Hozzá kell tenni, sok (a legtöbb) ember nem szeretné ezt megtenni, mert lusta, és inkább a könnyebb utat választja. Önálló személyiség nélkül is le lehet élni egy életet. Lobster FŐLEG ezekről az emberekről ír évek óta. :-)

****

u.i. Én egy istenkereső, hívő agnosztikus vagyok :D (ahogy szoktam mondani: "ebben az életemben keresztény vagyok..."), napi kapcsolatban hívő és/vagy vallásos emberekkel és vallásokkal, gyülekezetekkel.
Szóval eléggé belelátok.

A keresztények kedvelt mondása, hogy "What would Jesus do?" Én feltenném a kérdést, "What would God do?", vagy "What would God think?"

És a keresztények nagy része nem érti meg, hogy ha Isten valóban mindenható, akkor bizony sokkal (végtelenszer...) értelmesebb nálunk. Aki "előre" (magyarázd el egy kereszténynek, mi az a téridő) "tudja", hogy az emberiség ilyen lesz, hogy

a) sokezer éves könyvek sokadik, másmilyen nyelvű fordításának szó szerinti értelmezéséhez igazítsák a mindennapi életüket
b) az egy, mindenható és gondoskodó istenben hívők legalább harmincfelé szakadjanak, és egymást öljék, terrorizálják évszázadokon keresztül
c) elhiggyék bármiféle vizsgálat nélkül, hogy Isten az ember örökkévaló (értsd: az univerzumon kívül létező) lelkét egyetlen emberöltő döntései, jellemfejlődése alapján szelektálja örökkévaló "menny" és "pokol" csoportokba. Ennek mi értelme van?!444!!
d) elhiggyék, hogy ha - bár elvileg mindenhatósága révén jobban ismer minket, mint mi önmagunkat - "ima" címszó alatt kimondunk valamit, akkor azt "jobban hallja", és "kérésünket teljesíteni fogja", mint mikor a DJ-től kéred a következő számot.
e) elhiggyék, hogy az általuk hitt egyedül létező, egész, tökéletes, mindenható Isten emberi érzelmekkel bír, szeretetre, figyelemre és imádatra vágyik.

Ezeket azért írtam le, hogy lássátok, egy vallásos embernek ilyen dolgokat kell(ene) tisztáznia magában. Ha valaki azt mondja magáról, neki személyes istenkapcsolata van, én ezt nem tagadhatom meg tőle - de a gondolkodás tesz minket emberré, és nem sok hiteles választ hallottam a fenti kérdésekre azon kívül, hogy "mert a Bibliában így van leírva".
Több kormányzati forrás már hivatalosan is csorgatja a dugódíj bevezetését. Egyelőre 2016 végére ígérik, de szvsz. hamarabb jön. Ahogy már megírtam, nem kormányzati körökből van infóm arról, hogy lesz Budapest matrica - ami dugódíjnak lesz ezek szerint eladva. Az eltérő…..
A FIDESZ megváltoztatja a teljes oktatási rendszert az óvodától az egyetemig. Nézzük meg, hogy mi a cél és mik a lehetőségek. Az oktatás már az MSZP-SZDSZ időkben is igen gyengén volt kezelve. A végzettek kb. 80%-a volt humán szakos és 20%-a reál szakos. Pontosan a fordított…..
gombosg 2015.01.11 21:19:00
@Dörnyei József:

OFF TOPIC

Ide válaszolok, mert hát oktatás.
A kasztos cikk még mindig jó cikk. (belinkelted, újra megnéztem...)
Tavaly csinált a GfK egy hasonló felmérést a társadalmi osztályokról/kasztokról.

Elég lesújtó, főleg úgy, hogy e szerint a "felsőközép", az "elit" és a "feltörekvő fiatalok" osztályai alatt mindenki legfeljebb a dolgozó szegények kategóriájába tartozik a te besorolásod szerint. (És a szerinted közép-középosztály Mo-n már elitnek számít.)

Mivel ezekből sok van idehaza, ezért a tanulmány a dolgozó szegényeket és a lumpikat további kategóriákba sorolja.
Itt a linkje:
www.origo.hu/itthon/20140612-magyar-tarsadalom-felmeres-osztalyletszam-2014.html

A te beosztásodban az tetszik, hogy intuitív, igazából nincs költségekhez kötve, hanem világszerte mindenki jól belőhető vagyoni (örökség) helyzet, tőke- és munkajövedelem alapján. Persze egy szociológiai, szociálpolitikai kutatáshoz ennél konkrétabb adatokat használtak.

Ami az oktatáshoz köthető, az a fenti felmérésnek a táblázata:
www.origo.hu/attached/20140612osztalyletszam_adatok.pdf

Ne feledjük, ezek friss, <1 éves adatok. A jövedelmi és vagyoni helyzet mellett itt látható a végzettség is, és ez a lényeg.

ON TOPIC

Szerintem kell a felsőoktatás. Ha valaki nem tud mit kezdeni magával, és egy átlagos szakképzés (most az OKJ nem tudom, minek számít...) vagy egy átlagos "humán szak" között kell választania, utóbbival talán még mindig jobban jár, mert több nyelvtudással, nyitottabb gondolkodásmóddal, és főképp, jobb kapcsolatokkal jön ki az oktatásból.

Arra nem tudok választ adni, hogy mi a megoldás a mélyszegénységből jövő (általad lumpenszocialistának nevezett) gyerekek oktatására. Vannak szegregációpárti (differenciált oktatás...) és integrációpárti szakemberek is.

A poroszos oktatási rendszer ezen a ponton végképp elvérzik, hiszen alapból hülyeség azonos korú gyerekeket egy osztályba tenni, mert fejlettség szempontjából nagy különbségek vannak közöttük. Ennek tetejébe a társadalmi különbségekből származó "fejlettségi" differenciákat már végképp nem tudja kezelni ez az egységsugarú oktatási rendszer.

Önmagában azt mondani, hogy kevesebb érettségizett kell, ökörség a kormány részéről. Legyen az érettségi a cél, és legyen mindenkinek *lehetősége* rá. A XXI. század Európájában ez alá a minimumszint alá ne adjuk, ha nem akarunk hosszú távon még sokkal mélyebbre süllyedni. Aztán max. nem végzik el azok, akik nem képesek rá - és csináljanak egy rendes szakképzési rendszert e célból.
FIDESZ-es, de nem kormánykörökből származik az információ, hogy lesz Budapest matrica. Az ára még a levegőben lóg, de vannak sejtéseim. Köztudott, hogy az 4-es metró támogatásáért cserébe Budapestnek be kell vezetnie valamilyen közlekedési környezetvédelmi díjat. Erre még…..
gombosg 2015.01.06 17:05:00
@Dörnyei József:
A dugódíj arról szól, hogy a belvárosban ne legyen sok autó, mert a) zajos b) büdös c) egészségtelen. Ehhez a) elkerülőkre b) normális és megfizethető P+R rendszerre van szükség.

A Budapest matrica max. arra volna jó, hogy a kormány tovább tömje a zsebét, az autósok meg fellélegezhetnek, hogy "nem lesz dugódíj", de egyébként semmi nem változna.
Miközben mi, földi halandók pezsgőt bontottunk, ettük a bejglit és elutaztunk a rokonokhoz (esetleg valamelyik osztrák síparadicsomban töltöttünk vagy töltünk majd némi időt), addig az Instagramon elhíresült Rich Kids csoport tagjai kissé másként lazítanak. Lehet azon…..
gombosg 2015.01.03 10:47:15
@whale: Személyiséget nem lehet pénzért vásárolni. De inkább gazdagon küzdenék ezzel a problémával, mint szegényen...
Az kőolajár csökkenést szvsz.a US indította el azzal, hogy az OPEC legjelentősebb tagját rávette arra, hogy öntse el a világpiacot kőolajjal. Ennek oka Oroszország megleckéztetése volt. A húzás bejött, az Orosz medve kínlódik. A kérdés most viszont az, hogy vajon vissza lehet-e…..
gombosg 2014.12.30 18:54:02
Fracking, ja. Vagy "kőzetrepesztéses", ha hosszan akarod. :-)

Szerintem most az arabok ki akarják nyírni az amerikai fracking piacot. Ez a fajta kitermelés sokkal befektetésigényesebb, mint a hagyományos. Folyton új kutakat kell fúrni, és a hozamuk sokkal gyorsabban csökken, mint a konvencionális kőolaj-kitermelés esetében. (A kétes környezeti hatásokról nem is beszélve.)

Most beleöltek egy csomó pénzt, de még kell pár év, hogy kiderüljön, valóban megéri-e evvel foglalkozni. Azon az időtávon, amióta megy, még lehet "kozmetikázni" az adatokkal.

Az arab kartellezőknek annyi előnyük van, hogy kitermelnek egy hordót $5-ért, és bizonyos szempontból mindegy, hogy $40-ért, vagy $100-ért adják el, tehát, hogy szarrá, vagy gennyesre keresik magukat. :-)
Még csak az se számít nekik, hogy mennyi a kereslet. Tovább már nem nagyon tudják növelni a kitermelést, és nekik is csak jobb, ha tovább tart a habzsi-dőzsi.

Lehet, hogy az olajár visszamegy $60 fölé is, ha az arabok visszanyomják, de a fracking piac megrendül, mert a befektetők kevésbé szívesen fognak pénzt beleölni, ha tudják, hogy bármikor bezuhanhat az olaj ára. Tehát ennek a lépésnek egy megfélemlítő hatása is van.

Tény, ennél jobb "rezsicsökkentés" nekünk, kisembereknek nincs, hiszen akárhogy is, de csökken az energia ára, több elkölthető pénz marad mindenki zsebében. A jövedéki adó meg fix, tehát az államnak csak az ÁFA bevétel csökkenésétől kell félnie.
Ezt az ÁFA további emelésével vagy újabb különadókkal természetesen meg tudják oldani, ha a benzinfogyasztás nem csökken eléggé. :-)
Megmondom őszintén, engem egyáltalán nem érdekel, hogy az egyelőre kétharmadban narancssárga parlamenti patkóban ülő képviselők szolgálati gépeikről mennyi pornót néznek. Nem zavar, hogy ez jogerősen nem nyilvános adat. Azt viszont egyre nehezebben fogadja be a gyomrom, hogy a…..
gombosg 2014.12.07 12:47:25
@maxval a hozzászóló birca:
Hasznosabb az országnak? Talán. Majd az utókor megmondja. De a közpénz az közpénz, a lopás pedig lopás, akárki is csinálja. Lopni meg most lopnak, az orrunk előtt.

A te adódról is beszélünk ebben az esetben. (Már ha Magyarországon élsz és adózól.)

Szerintem nehéz nem egyetérteni azzal a kijelentéssel, hogy a korrupciónak nagyobb eséllyel kitett közszereplők és családtagjaik - közpénzből fizetett! - vagyonosodása: közügy.

Abban igazad van, hogy normális esetben a NAV-nak kéne vizsgálnia ezt a vagyonosodást, de jelen esetben úgy néz ki, hogy a NAV nem a megoldás, hanem a probléma része...
Liberatórium Ne szavazz! 2014.03.30 23:36:50
Gondban lehet egy libertárius szavazó: a mostani választásokon nincs olyan párt, amire jó szívvel lehetne szavazni. Ezzel párhuzamosan több olyan vélemény is napvilágot lát, amik kivétel nélkül a szavazáson való  részvételre buzdítanak. Ennek az írásnak a célja kettős:…..
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
gombosg 2014.09.22 18:59:12
@maxval az elmélkedő birca:
Én továbbra sem tudom összeegyeztetni a kereszténységet (megváltásba vetett hit, Jézus tanításainak követése, tehát NEM a templomi vallásgyakorlásra és a bigott puffogásra gondolok most) és bizonyos embercsoportok gyűlöletét és tűzzel-vassal történő üldözését.

Vagy te most úgy vagy keresztény, ahogy a középkori inkvizítorok és a tömegeket internáló nácik nevezték magukat annak?
gombosg 2014.09.22 19:01:43
@_mоst_:
Én külföldön járva sokkal több LGBT emberrel találkoztam. Bennem is felmerült már a kérdés, hogy itt Magyarországon ismerőseim, barátaim közül kik rejtőzködők, akik maguk vagy mások előtt nem vállalják ezt fel?

Ez olyan, mint mikor a Dubaiból jövő muszlim srác kifejtette nekem, hogy "márpedig náluk nincsenek melegek. De egyáltalán." Persze, ha börtönbüntetés jár érte...
"Ha az orvosnak adott borítékra ráírod, hogy "Szeretettel, Anyukád", attól sem szeretni nem fogod az orvost, se az anyukája nem leszel. És a pénz, ami benne van, nem lesz ajándék, hanem bizony kenőpénz marad."   Fogságban született állatok gyakran nem tudnak visszaszokni a természetbe. Nem…..
gombosg 2014.09.05 19:15:18
@molnibalage: En is.

Koszi az irast! Szerintem nagyon beletrafaltal valamibe...
A blog a napokban újraindul. Pár hónapja emigráltam, ami ellátott tennivalókkal, de okoskodni alapvetően szeretek, úgyhogy hamarosan újrakezdem. Igazából nem is ez motivál, mert okoskodni a munkámban is tudok. Épp egy nagyobb köteten dolgozom, és pár dolgot szívesen…..