Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jvertes

21 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közlekedés, közbiztonság, útfelújítások, stb stb. Kinek mi a fontos?..
jvertes 2014.09.08 10:16:44
Lokálisan (vagyis a választókerületben) nyilván az olyan kérdések merülnek fel, hogy van-e járda, meg van-e oldva rendesen a csapadékvíz-elvezetés, milyen szolgáltatások vannak a környéken stb. De Te - ha szűkebb környezeted bejuttat a testületbe - egész Fehérvár ügyeiért leszel felelős, vagyis olyan globális (ami egyben lokális is) kérdések kellenek, hogy izgassanak, miszerint:
- egzisztencia: van-e elegendő munkahely a városban, biztosítják-e a megélhetést/jólétet?
- a felnövekvő nemzedék elegendő tudáshoz, ismerethez, szellemi és testi felkészüléshez jut-e helyben?
- miért jó itt élni/halni?
- az egészség megőrzése, a hosszú boldog fehérvári élet érdekében mit tesz a városvezetés?
- amit helyben nem kaphat meg egy fehérvári, azt miképp tudja megközelíteni, elérni?
stb. stb.
(Csak zárójelben: ezen kérdések közé - ha konkretizálni akarunk - még a stadion is befér, amit felvetettél :))
S ha ezen kérdéseket feltetted, akkor jön a legfontosabb: SZEMÉLY SZERINT TE MELYIK KÉRDÉSNÉL TUDSZ KÖZREMŰKÖDNI ABBAN, HOGY JOBB LEGYEN, SZEBB LEGYEN MINDEN, ÉS A VÁLASZ OLDALRA LEGALÁBB EGGYEL TÖBB PLUSZT LEHESSEN TENNI HOLNAP, MINT MA...
A leningrádi egyetemről Budapestre hazatérve 1972-ben (minden fehérvári kötödés nélkül) én azért költöztem Székesfehérvárra, mert
- volt (sok) olyan munkahely, ahol a végzettségemet hasznosítani tudtam
- nem volt az országban egyetlen egy olyan város sem, amely ennyire kíváló geopolitikai adottságokkal büszkélkedhetett (buszos-, vonatos-, autós megközelítés; elhelyezkedés; a főváros vagy a pihenő/kirándulóhelyek megközelítésének időszükséglete),
- mérete ideális volt, pont akkora, hogy minden helyben elérhető legyen, ugyanakkor mégis emberléptékűnek számított, néhány év alatt szinte mindenkit megismerhettél a városban (legalább is, aki neked fontos volt).
A méret és a geopolitikai helyzet nem változott (sőt, az utóbbi tovább javult, hisz a fővárossal ma már - igaz, csak fölfelé - háromsávos autópálya köti össze, ilyen adottsága egy városnak sincs), a munkahelyek száma valamint az életminőséghez szükséges egészségügyi és kulturális infrastuktura viszont (bár más településekhez viszonyítva rossznak egyáltalán nem mondható) javítható, főleg, ha figyelembe vesszük a város geopolitikai helyzetéből és méretéből származó értékeit. Ha én a Te helyedben lennék, azaz rendelkeznék azokkal a tapasztalatokkal, "skill"-ekkel, amikkel Te, és mondjuk meg is választanának önkormányzati képviselőnek, akkor megpróbálnám marketing tudásomat, nemzetközi céges kapcsolatrendszeremet, a térségben szerzett tapasztalataimat annak szolgálatába állítani, hogy a város adottságait jól promotáljam, elérjem, hogy még több cég, még több orvos, még több kulturális/jóléti szolgáltatás települjön Fehérvárra. Neked világcégeknél vannak személyes ismerőseid, mindegyik környező országban élnek gazdasági és/vagy kulturális tényezőt jelentő barátaid, akik esetleg ma még nem tudják, hogy Fehérvár a világ közepe, hogy az utak nem Rómába, hanem Fehérvárra vezetnek!
Ezt kell elhitetned, megismertetned velük, és akkor a fehérváriaknak jobb lesz! (Az aszfaltozást pedig hagyd azokra, akik ezen a téren rendelkeznek tudással, tapasztalattal, "skill"-ekkel)...
BuheraBlog Hírek - 2012/26. hét 2012.07.08 23:17:00
Microsoft és ZeusA Microsoft nyilvánosságra hozott két nevet: Yevhen Kulibaba és Yuriy Konovalenko állítólag a Zeus botnet üzemeltetői. A két úriember egyébként már amúgy is börtönben ül a Zeus miatt. Még márciusban a Microsoftnak hathatós külső segítséggel sikerült…..
jvertes 2012.07.11 18:37:07
A Cyberoam (illtve Sicontact) e témában ma kiadott sajtóanyaga:

Cyberoam frissítés: egyedi kulcsok minden eszközhöz
 
 
 
A Tor Project szakértői a Cyberoam egyes DPI (Deep Scan Inspection) eszközeivel kapcsolatban észrevételezték, hogy a gyártó minden eszközre azonos CA tanúsítványt, vagyis azonos privát kulcsot telepít, melyet az átmenő SSL/TLS forgalom analizálásához használ. Úgy ítélték meg, hogy ez biztonsági kockázatot jelent, amire a Cyberoam szakértői azonnal reagáltak, kiadtak egy OTA (over-the-air) hotfixet, ami lefuttat egy parancsot, s ennek eredménye egy egyedi CA tanusítvány minden eszközre.
 
A korábbi megoldást a Cyberoam az alábbi megfontolások alapján választotta:
 
HTTPS Deep Scan Inspection az SSL Bridging Technology szerint működik. Az SSL Bridging-ben a Cyberoam készüléke saját tanúsítványt biztosít a felhasználónak, amíg a kliens és a szerver között létrehozza a kapcsolatot. Ennélfogva a Cyberoam az SSL forgalmat is át tudja kutatni vírusok után. Ez az egyetlen törvényesen elfogadható megközelítés, amellyel a hálózat biztonsági forgalmazói nyomon követhetik a felhasználókat. A TOR szintén hasonlóan működik. Az alapbeállítás alapján egy tanúsítványt küld el a rendszer, amely ugyanaz marad minden készülék esetén.
 
A publikus és privát kulcsok zár és kulcs mechanizmus alapján működnek, ahol a zár (publikus kulcs) állandó, míg a kulcsok (privát kulcs) különbözőek. Ez alapján elméletben lehetséges dekódolni SSL adatot egy privát tolvajkulccsal. A Cyberoam UTM nem engedélyezi a korábban említett privát kulcs importálását vagy exportálását az SSL Bridging technológiába.
 
A Cyberoam UTM elfogadja vagy elutasítja. de nem tárolja a HTTPS Deep Scan Inspection adatokat, mivel a feldolgozás valós időben történik. Ennélfogva két Cyberoam készülék közötti adat-lehallgatásnak a valószínűsége egyenlő a nullával.
 
 
Mindezen technológiai megfontolások mellett – mivel a Cyberoam elsődlegesnek tekinti ügyfelei biztonságát - ha a legkisebb jel mutat arra, hogy valamilyen megoldás biztonsági rést rejt magában, akkor azt megfontolják, s ha van rá mód, más megoldás mellett döntenek. Ennek jegyében 24 órán belül a Cyberoam kiadott egy OTA (over-the-air) hotfixet, ami lefuttat egy parancsot, s ez az eszközein  egy egyedi CA tanúsítványt generál. A Cyberoam UTM eszközökkel rendelkező ügyfelek értesítést kapnak a parancs végrehajtásáról az eszköz kezelőfelületén. Ha az ügyfél nem lát ilyen típusú jelzést a kezelőfelületen, akkor kézzel kell lecserélni a CA tanúsítványt a CLI-n (Command Line Interface) keresztül.
 
Figyelembe véve az ügyfelek tájékozatlanságát a helyzettel kapcsolatban, a Cyberoam egy update segítségével kényszerítette az egyedi kulcsok generálását. Ezáltal már minden egyes Cyberoam UTM egyedi CA-t használ, biztosítva ezzel ügyfelei maximális védelmét, még akkor is ha a privát kulcs szándékosan vagy véletlenül nyilvánosságra került.
 
A Cyberoam továbbra is tájékoztatja az ügyfeleit arról, hogy milyen biztonsági kockázatokra kell odafigyelniük azért, hogy a számítógépeiket folyamatos biztonságban tartsák.
 
Minden ügyfél - ahol ez a csere már megtörtént - egyedi kulccsal rendelkezik, ami az eszközre nézve egyedi és amiről sehol máshol nem létezik másolat, még a Cyberoamnál sem. Miután az ügyfél lecserélte az alap CA tanúsítványát, az UTM eszköz többé nem fogja használni azt az SSL-en keresztül küldött csomagok átvizsgálásra.
 
„Az azonnal változtatás (a frissítéssel kiküldött egyedi CA tanúsítvány generálása) rögtön egy sokkal biztonságosabb besorolásba helyezte a Cyberoam eszközeit, mint a piacon fellelhető több hasonló UTM eszköz, hiszen azok az eszközök is egy alap CA tanúsítvánnyal kerülnek ki az  ügyfelekhez, ezáltal hasonló veszélynek vannak kitéve, miközben a HTTPS-en keresztül érkező csomagokat vizsgálják.” – kommentálta az esetet Béres Péter, a Cyberoam magyarországi képviseletét ellátó Sicontact szakértője. „Szerintem az iparágnak szüksége van az azonnali reagálásra az ilyen esetekben, hogy a nagyobb válság elkerülhető legyen, így úgy vélem, hogy a TOR kutatóinak köszönet jár azért, hogy felhívták a figyelmet erre a veszélyte".
jvertes 2012.07.12 09:07:16
@boldii: az IT-világ a hotfixeken keresztül válik nap-mint-nap biztonságoSABBá, de sohasem mondható el - egyetlen eszközről, szoftverről sem - hogy az a mai állapotában már 100%-osan biztonságos...
A cégek között számomra az a biztonságos, aki gyorsan reagál!
Amint szóba elegyedünk az értékesítővel, meghökkentő ténnyel kell szembesülnünk: a használtautó-beszámítási diszkonthoz nem is kell használt autó. Mai cikkünk blogposztja...
jvertes 2011.07.22 17:29:09
@egérszalonna: olyan kereskedőként, aki "nem szállt be az online árversenybe" Te nyilvánvalóan arról akarsz mindenkit meggyőzni, hogy a neten csak pofára lehet esni, és a minőséget mindig meg kell fizetni. Én - vásárlóként - viszont azt tapasztalom, hogy a net segít az ugyanazon paraméterekkel rendelkező, ugyanazon cég által gyártott ugyanazon, termékek közül megtalálni a legolcsóbbat, és erre még sose fáztam rá. És ha sok vásárló tapasztalja ugyanezt, akkor végül is azok a kereskedők fáznak rá, akik "nem szállnak be az online árversenybe"...
De ha off-line módon be akarsz szállni, szívesen elmegyek majd Hozzád a holvegyekauto.hu oldalon elért legjobb ajánlattal, s ha ráígérsz, Nálad veszek autót...
jvertes 2011.07.22 17:57:54
@Ciri: Amire korábban utaltam, hogy már - a szoftver által az első 24 órában engedélyezett - kereskedői kérdésekben ajánlatként benn volt, az egy másfél-milliós kedvezmény egy Ford Mondeora, de amit keresek, az gyakorlatilag tetszőleges felső-középkategória (Passattól az Avensis-en és a Volvo S60-on keresztül Saab 9-5-ig bármi, kivéve a francia autókat), az elvárt extrák: automata váltó, tolató radar, tempomat. 19 kereskedőhöz ment ki a holvegyekauto.hu -n az ajánlatkérésem, és a következő 48 órában jönnek meg az ajánlatok. A legjobbakat kiválasztva a kereskedők újra licitálhatnak, immár látva azt, hogy én miket tartottam jónak, és mikkel konkurálnak. A második licitkör után döntök én. A lealkudott árrést fel merem tenni arra, hogy ennél többet - egy szalonba bemenve élőben - nem lehet elérni az alku során!
jvertes 2011.07.22 18:52:55
@Ciri: én valóban VÁSÁROLOK azon a honlapon (a nevét már nem írom ki, mert látom: az online árösszehasonlítási lehetőségtől ódzkodó kereskedőknek ez fáj), és 12 féle autó volt eddig évekig a seggem alatt, így megtanultam, hogy olyan nagy különbség két azonos kategóriájú és azonos korú autó között nincs. Ezért nem ragaszkodom egy adott márkához. Vettem már minden formában és mindenféle autót, pl. egyszer egy új Vectráért szilveszter napján (dec 31!) alkudtam egyet Sopronban csak azért, mert az Omegámnak kilyukadt a tankja, napokba került volna a javítása, s nem volt mivel átjárnunk síelni Semmeringre... (azt az autót meg is vettem, de átmenetileg egy Astrát kaptam kölcsön, majd Vízkereszt napján mehettem a Vectráért, amit tortával, pezsgővel adtak át, annyira örültek, hogy még toltam egyet az előző évi forgalmon.)Most a netes vásárlást próbálom ki, és egyelőre úgy látom, hogy ez jobb a szalonosnál, ha tévedek, esküszöm, hogy szólok...
Onlinemarketing blog Aktívák 2010.06.24 00:03:42
Az elmúlt pár hétben kicsit tesztelgettem, mit tud hozzátteni az iWiW a közösségi média aktivitáshoz. A teszteléshez nem csináltam különösebben nagy előkészületet, egész egyszerűen a Turulcsiripnek azt a funkcióját használtam ki, hogy össze tudom kötni a csiripelésem a…..
Az én szerencsém immár megírva. A Unicredit és a Visa versenyén kivívott ingyenes londoni útról és a benne foglalt VIP-páholyos Madonna-koncertről meglehetősen bőbeszédűen beszámoltam a buy-buy-london.blog.hu korábbi posztjaiban. (Ha valaki egy keresőből egyből ehhez a poszthoz…..
Hogy miképp kerül éjszaka az ember a Temze vizére egy ingyenes Madonna koncert után? Hosszú ennek a története, de hát erről szól ez a blog, kéretik időrendben a legrégibb bejegyzéstől előrefelé az összes korábbi bejegyzést. (1. Buy-Buy, avagy hogyan lehet megnyerni egy…..
Na hát eljutottunk ideáig (hogy miképp, azt ld. a buy-buy-London.blog.hu korábbi posztjaiban): kialszanak a reflektorok az O2-ben hogy azután újra kigyúljanak, majd némi fény és hang előjáték után beforduljon Madonna trónszéke, és felcsendüljön a Cukorkabolt lemez címadó…..
Az előző postban (4. Meleg London:  http://buy-buy-london.blog.hu/2009/07/08/londonban_julius_4_ere_esett_az_idei_nyar_es_minden_ami_meleg) már elnézést kértem a címbéli hasonlatért, de biztos vagyok abban, hogy aki elolvassa ezt a bejegyzést is, nem érzi majd túlzásnak a…..
Itt és most akár le is zárhatnám azzal a blogot, hogy az előkészületekben mindent megírtam, a virtuális kirándulást egy az egyben ismételte a valódi. Ritkaság, hogy valami ennyire tervszerűen, pontosan úgy menjen, ahogy az ember megtervezi. Ez a három nap nagyjából éppen így…..
 Igazából nem sok értelme van két letöltés-ajánlónak, ezért mindenkinek, aki véletlenségből ide érkezett a szoftverletoltes.blog.hu címre, figyelmébe ajánljuk a http://letoltes.blog.hu URL-t, ott olvashatók a Prim Online-hoz kapcsolódó Letoltes.com blog ingyenes…..
(Előzmények: 1. Buy-Buy, avagy hogyan lehet megnyerni egy bankkártyaversenyt:  http://buy-buy-london.blog.hu/2009/06/29/buy_buy 2. Az út megtervezése:  http://buy-buy-london.blog.hu/2009/06/30/az_ut_megtervezese)  Ha az ember Londonba készül, előbb-utóbb biztos, hogy már…..
Az előző posztban (http://buy-buy-london.blog.hu/2009/06/29/buy_buy) már megírtam, hogy miért "buy" és nem "bye", vázoltam, hogy miként lehetett kis befektetéssel megnyerni egy ingyenes londoni útat Madonna koncerttel, ám mivel mindez majd csak július 4-én hajnalban…..
Előző rész ITT! Augusztus 6-án reggel ugyan még a szokásos fájdalmak közepette ébredtünk, de már azzal a tudattal, hogy ideális esetben - azaz, ha nem nyomorodtunk meg egy életre - ezek idővel elmúlnak, mi pedig napról napra frissebbek, fiatalosabbak és vidámabbak leszünk. A…..
Hogy elcsesztem a címet? Bye és nem buy?!? Nem olyan nagy "báj"... Ugyanis én nem búcsut intek Londonnak, hanem éppenséggel bevásároltam magam egy londoni útba, addig járattam a unicredites VISA bankkártyámat (a kútra), mígnem egyszer csak föl nem hívtak a Unicredittől,…..
(Ez egy görögországi útról szóló napló UTOLSÓ bejegyzése!!! Ha az egész érdekel, kezdd itt: http://gorog.blog.hu/2007/06/15/z_mint_zorba)A zárófejezetet (esetleg fejezeteket, ha Hédy és Ádi is akar még zárszót írni) immár Magyarországról ejtjük meg, mivel a napi…..
Megérkezve Krétára végre tényleg az abszolút henyélésre és szórakozásra lehet koncentrálni, mert a knossossi palotán kívül nincsen más rom vagy nevezetes látnivaló, amit mindennap, korai keléssel, a papa által megszabott órarend szerint teljesíteni kéne. (Egyébként Ők most…..
Gondoltam, beülök a klotyóra és ott olvasom el Hédy bejegyzését, s tkp szerencse is, hogy magammal vittem a notebookot, mert így legalább nem borul rám a teljes sötétség, amikor kitör a mai – lassan menetrendszerűvé váló – áramszünet. A déli szieszta idején a 41…..
Szó szerint a heverésen van a hangsúly, mert megmozdulni már nagyon nehéz, árnyékban van kb. 37 fok, napon nem merném megsaccolni mennyi. Remélem, nem sínyli meg a házasságom, megkockáztatom, én szerettem azt a "tenger-hátamögötti" helyet, ahol szombattól hétfőig…..
Némi túlzás volt fél hétkor kiugrasztani az ágyból Hédyt és Ádit, ugyanis én az olvasott athéni közlekedéssel kalkuláltam, s nem azzal, hogy a szombat itt is szombat, azt a tíz kilométert, ami a szállodánkat a kikötőtől elválasztja, ezen a reggelen a piros lámpákkal együtt…..
(Hédy) Tegnap mikor megérkeztünk, azt gondoltam, nem is szép ez a város. Azután este, amikor bejártuk a kis utcácskákat az Akropolisz oldalában, már kezdett a szívemhez nőni, mára viszont már imádom. Valami iszonyú nyüzsgős, persze déliesen koszos és szemetes, de emberközeli,…..
  (János) Tulajdonképpen már azzal megrajzoltuk a cikk-cakkos útvonal alsó szakaszát, hogy Olimpiától Korinthoszig ismét átszeltük a peloponnészoszi félszigetet, de végül is Athénba visszaérve zárul igazából a Kréta előtti hetünk, vagyis az első szakasz. Csakhogy…..
(Hédy) A fantasztikus olimpiai üdülőfaluból - némi délelőtti úszkálás után, mert nehéz lett volna anélkül otthagyni- irány az ókori Olimpia helyszíne, ismét hegyen völgyön át. Mire odaérünk persze ismét dög hőség, a romok pedig jó nagy területen fekszenek - Ádi…..
  Kicsit el vagyunk maradva a bloggal, de két olyan szálloda is utunkba akadt, ahol még a telefonvonalak is rendetlenkedtek, és ezért pénzért sem volt internet, így majd lehet, hogy csak Krétán érjük utol magunkat. Minden esetre én (János) most folytatom, felrakok egy napot, ezzel…..