Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Derry

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Veszélyben a szólásszabadság! Cenzúra! Diktatúra! Szájkosááár! Jó lenne, ha észrevennénk Szalai Annamáriától az erdőt: számos olyan esettel lehetett találkozni az utóbbi időben, amiknek semmi köze a médiatörvényhez, viszont szépen megmutatják, hogyan is állunk…..
Derry 2011.07.20 16:33:13
vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/puklus-peter-tokajban-az-ev-borasza-349515
Jó, tudom, hogy ez Puklusnak szól és nem a Kereskedőháznak, de valahogy inkább nekik hiszek...

Amúgy a külföldi gyártók tokaji aszúi meg rendre túl reduktívak, holott emlékeim szerint a tokaji aszút a bortörvény szerint 3 évig fahordóban kell érlelni, nos én ebből nem szoktam sokat érezni, de elhiszem, hogy én vagyok a béna, mivel nem vagyok borász, ahogyan szerintem Uj Péter sem.
Derry 2011.07.20 18:03:51
Valljuk azért be: évek óta divat szidni sznobborász körökben a Kereskedőház, tény, hogy nagyon nem a mai divatnak megfelelő borait. Nem mondom, hogy ok nélküli a sok kritika, de nem is minden hátsószándék nélküli!
Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha nem lennének, akkor a környékbeli kistermelők kivágatták volna jópénzért a kert végi pár sor szőlőt, mivel a gonosz állami cég volt - kis túlzással sokszor az egyetlen -, aki korrekt módon és áron vásárolta fel a szőlőjüket.
Amúgy a nagyon szkeptikusoknak ajánlott egy hosszabb látogatás a pincészetükbe, érdekes séta/kóstolás.

@mavo: Éppenséggel ez pont, hogy inkább azt jelenti, hogy minden kétséget kizáróan hiteles a főborász személye. (Nem egy adott bort tüntettek ki ugyanis.)

Egyébként tudtommal a bor "cukrozását" - amit "jobb" helyeken (elnézést a sok macskakörömért) mustsűrítménnyel oldanak meg - nem igazán lehet kimutatni analitikai eszközökkel hitelt érdemlően, ha UP valóban annyira remek szakember, ezt tudja Ő is, ahogyan azt is, hogy mekkora ereje van a leírt szónak. Ráadásul az elmúlt években már annyira lement az aszúszőlő ára, hogy nem is érte meg hamisítani. Persze tudom, a cikk 2008-as. Szerencsi cukorból pedig ennél későbbi évjáratot nehéz lesz összehozni, ergo ha a TK Zrt.-nél nincs nagyobb készlet, ez a veszély sem fenyeget tovább. :)
Szerintem a Kereskedőház most jó irányban halad: az átlagos, de minőségi bor készítése felé. Az is jó, hogy megvannak még, mert egy biztos pont. Ez nem von le egy fikarcnyit sem más termelők erényeiből...
A Jobbik végképp „single-issue”-párttá vált, a közélet összes többi fontos és aktuális kérdéséhez vagy nem tud, vagy nem akar hozzászólni. Csakis egyetlen dologra képesek, a cigányozásra. (Fotó: Index) Egy-két éve még sokat nyerhetett azzal egy párt, ha…..