Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Euscorpius Hungaricus

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Minden napra egy film Papillon 2019.01.16 16:00:00
Börtönből menekülős, kitartós, barátos. Henri, becenevén Papillon az egyik legjobb széftörő Párizsban. Jó a szakmában, randizik egy csinos lánnyal, de a főnöke bemártja. Egy gyilkosságot, amit ő követett el, Papillon nyakába varr, akit a gyarmatokra száműznek. A büntetése letelte után sem térhet…..
Software fejlesztő vagyok, nagyon régóta. Én még láttam lyukkártyát (nem múzeumban, hanem használtuk), dolgoztam számítóközpontban, ahol a programjainkat operátorok indították. A software fejlesztés nagyon sokat változott az évtizedek alatt, technológiák, szemléletek jöttek, jópár dolog ki is…..
Mai modern világunkban őszülni már egyáltalán nem ciki, sőt, vadítóan szexi megjelenést kölcsönöz egy pasi számára, ha egy kicsit őszes a haja vagy a szakálla. ..
Euscorpius Hungaricus 2018.04.03 10:41:36
Több, mint kétmillió emberrel a rácsok mögött az Egyesült Államoknak több fogvatartottja van, mint bármelyik másik nemzetnek. A Föld lakosságának 4,4 százaléka, de a bebörtönzöttek negyede él az USA-ban...
Euscorpius Hungaricus 2018.03.06 15:33:54
@karandash: Jó, de az USA nem normális hely és sose volt az. Simán vehetsz a boltban ismétlőfegyvert, amivel a fél várost halomra mészárolhatod, de lesittelik a 25 éves csinos tanárnőt, mert dugott a 17,5 éves tanítványával és megrontotta szegényt...
Euscorpius Hungaricus 2018.03.07 16:21:14
@karandash: Nekem az álszentséggel van bajom. A puncitól meg kell védeni, de az ismétlőfegyvertől nem? Svájcban is vehetsz fegyvert, sőt kötelezően otthon kell tartani minden katonaviselt férfinak. Ott érdekes módon nem nagyon lehet hallani ilyen mészárlásokról. De ez a nemiségtől megvédeni típusú amerikai álszentség - ez gáz!
Senki sem születik úgy, hogy mindent tud (kivéve én). Pláne nem úgy, hogy a felújítás már a medvecsípőjében legyen! Nos, bevallom, én is halandó vagyok (nem) és futottam már bele felújításnál bosszantó, letaglózó vagy családi vacsorákon örökre feljövő vicces tévedésekbe. Akarsz mosolyogni? Gyere,…..
Mondhatni sajnos ilyen is legtöbbször akkor történik, ha valamelyik zenészlegenda távozik közülünk. Malcolm Young, az AC/DC legendás ritmusgitárosa, mint ismeretes, november 18-án költözött át az égi zenekarhoz, tegnapelőtt pedig el is búcsúztatták a földi hamvait. A…..
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
Euscorpius Hungaricus 2017.09.23 23:04:57
@netnepper: Ez mennyire így van!! Reggel nyolctól kezdődik a munkaidő, a főnök csak 10-re esik be és délre az értekezleten eldől, hogy mit kéne megcsinálnod még ma. Ja és ne menj haza addig, amíg be nem fejezted a mai mai napra előírt munkát, mert holnap reggel éles teszt. Amikor egy 2000 soros kódot este nyolckor még nézel, mert kimaradt belőle egy loop, de már annyira fáradt vagy, hogy gondolkodni nem tudsz, csak a fejedből nézel ki. Csoportmunka? Amikor órák hosszán keresztül nézed, hogy mi a fenéért nem működik a kód, amit tegnap írtál és a végén kiderül, hogy átírták egy picit a tárolt eljárást, de elfelejtettek szólni és persze nem is dokumentálták...Észre sem veszed, de a nyakad megfeszül folyamatosan, a vállad felhúzva, egy év múlva , ahogy írod gerincprobléma...a többiről nem is beszélve. Állandó kávé, nasi, cigi. Egy-két étkezés kimarad, viszont éjszaka is pörög az agyad... A fizetés? Most egyelőre ennyi, de feldobva, hogy a projekt végén, mikor fizet a megrendelő, dől majd a lé... Aha. Meg létezik a jeti és a loch nessi szörny is. Ma már nem is csinálom, csak saját szórakoztatásomra, vagy a jelenlegi munkám megkönnyítésére megírok pár sor kódot.
Azon kívül nem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan kell tanulni, újabb és újabb technika jön ki, ami újabb dolgok megtanulását indukálja. 25 évvel ezelőtt, mikor kezdtem, dos 5.0 és turbo pascal, ma android vagy windows 10 és java. persze az alapok változatlanok, de ez nem azt jelenti, hogy a többi nem esett át iszonyatos változáson.
Hát ezért is kevés a programozó. A jó programozó meg még kevesebb. És a munkáltató vegye tudomásul, hogy meg kell fizetnie!
Szerszám blog Villanydzsekik 2017.09.18 08:15:00
  Ugrás a teljes cikkre >>   Értünk hozzá. Jót árulunk.www.netszerszam.hu..
Euscorpius Hungaricus 2017.09.19 13:00:53
Én csináltam.
Ebayról vettem két ilyet:
www.ebay.com/itm/5V-USB-Electric-Cloth-Heater-Pad-Heating-Element-for-Pet-Belt-Warmer-High-Q-gf-/162604072728?hash=item25dbf53f18:g:Z4QAAOSwDwlZdtw-
Pulcsiba bevarrtam, egy komolyabb powerbank kellett szabályzóval, hogy ne 45 fokot csináljon. Az egész nem került többe 12 ezernél. Kicsit csehszlovák lett a kivitel, de csak én látom... :-) kb 4-5 órát bír.
Cipőbe is vettem USB-s talpbetétet, így órák hosszát bírok a -15-ben is. Okosság, ha sokat kell kint lenni.
A Maya 6x6 egy igazi ősi logikai játék, amivel már több száz éve játszanak az emberek. A játékhoz fontos a stratégia, a matematika és a logika is.Ennek megfelelően minden korban megtalálta a saját közönségét. Nem volt ez másképp a 80-as években sem, amikor a szarvasi Plastolus Műanyagfeldolgozó- és…..
Euscorpius Hungaricus 2017.09.17 09:44:32
Euscorpius Hungaricus 2017.06.12 17:56:36
@telkoe: Egyetértek.
Nyilván egy hozzászólásban nem fejtem ki részletesen a véleményemet.
Az sem baj, ha a gyerek szerez egy alapszintű műveltséget, bármit is jelentsen az.
Persze nem biztos, hogy a cosinus tételt fogja használni az életében, de az nem baj, ha tudja, hogy a sebesség az út és idő hányadosa. A walesi bárdok nélkül is élet az élet, sőt a szekrényugrás is csak arra jó, hogy a jobbak kinevessék a sutábbakat, mégsem szokik le róla az iskola. A pedagógus biztos el tudja mondani, hogy mi miért jó, aki meg támadja a rendszert, az meg azt, hogy mi miért nem jó. Csak közben telik az idő. Ma már szerintem sem azt és úgy kell tanítani, mint amit mi tanultunk 30 éve. Erre nagyon jó (vagy inkább rossz) példa a kötelező olvasmány. A mai gyerek nem is érti Jókait (a stáción nem kaptam forspontot...), nem köti le Gárdonyi, mert nem úgy él, mint mi éltünk. Nekünk szórakozás volt, nekik szenvedés és elpocsékolt idő...
Lehetne sokáig folytatni...
Kevés hatékonyabb módja van az emberi kapcsolatok felégetésének, mint az, hogy pénzt adunk kölcsön a másiknak. Ráadásul egy amerikai felmérés szerint a kölcsönöknek csupán a felét fizetik vissza teljes egészében. A másik felét csak részben, vagy egyáltalán nem. Jó, mi?..
Euscorpius Hungaricus 2017.05.05 09:09:16
@varjuvaj: Illetve annyit adj, hogy se anyagilag, se érzelmileg ne viseljen meg, ha nem kapod vissza. Én 150 eFt-ot adtam kölcsön egy csajnak, meg volt szorulva. Azóta se kaptam vissza, pedig mindenre megesküdött, hogy visszafizeti. Hát, azóta se kaptam vissza, pedig már 3 éve volt. Ez az összegnem volt anyagilag megterhelő, persze szomorú, hogy nem adja vissza, de azért nem pusztulok bele... :-)
Beszélgetések közben olykor felmerül a kérdés, hogy kinek megy csak egyszer, kinek többször is, és mennyi ez a több. A Master of Sex 4. évadjában pedig egy, a szexklinikára besétáló fiatal nő arra kéri a szakembereket, hogy dolgozzák ki a többszörös elélvezés megtanulásának protokollját. Mert…..
GNL911 Ki volt Kolumbusz Kristóf? 2016.11.09 06:14:00
Barcelonában ismét a viták középpontjába került Kolumbusz Kristóf, akinek szobra 1888 óta áll a városban, annak kapcsán, hogy a katalán nacionalista CUP párt (Candidatura de Unitad Popular) el akarja azt távolítani, de a helyi önkormányzat eddig elutasította. A La Vanguardia…..
Euscorpius Hungaricus 2016.11.12 08:55:59
@pinky, the brain: Ebben egyet kell, hogy értsek. De ha nem Őt, akkor mást szidhatnánk most, mert nyilván előbb-utóbb valaki elmegy oda és leigázza az ott élőket. Ha nem Kolombusz, akkor más. A fejlődésnek csak egy darabig lehet gátat állítani. És akkoriban ez volt a fejlődés egyik útja. Ja és milyen furcsa, hogy akkor is voltak kalandvágyó meggazdagodni akaró emberek...
Ennyi hülye vén kurvát! - mondta Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere az új parkoló ellen tiltakozó idős lakókról, csak azt nem tudta, hogy ezt mindenki hallja, mert bekapcsolva maradt a mikrofonja. Ezt megírta az Index is, meg jó néhány másik újság is, aztán páran még azt is, hogy az MSZP…..
Megérett a meggy Kedvenceink I. 2016.09.02 20:08:05
  Faye Reagan (eredeti nevén Faye Jillian Henning)) 1988-ban született Nashville-ben. Gyerekkorában Las Vegasba költözött a családjával, majd 19 évesen pornószínésznő lett. 2007-ben állt először kemerák elé és egyhamar hírnévre tett szert a vörös fürtjeivel keretezett, szeplős és oly ártatlannak…..
Magyarországon? Most szórakozol? Nem. Teljesen komoly vagyok. Ha nem tartod lehetségesnek, nem kell tovább olvasnod...
Euscorpius Hungaricus 2016.07.12 13:59:03
Ó ilyet én is tudok...

Először is költs kevesebbet, mint amennyit megkeresel! a ez 150 eFt, akkor 140-et! Ha 300eFt, akkor 270. Erre lődd be a kiadásaidat!

Vezesd a havi kiadásod! (Hirtelen látni fogod, hogy min lehet spórolni. Itt egy kis kóla, ott egy kis csipsz... és nem kell a harmadik blúz és negyedik kistáska.)

Tényleg próbáld meg hitel nélkül! (Nem kell a legújabb LED tv, csak azért, mert most akciósan 0%THM)
Szokj le a dohányzásról! (Számtalan embert hallok panaszkodni, hogy hónap végén nem marad, miközben 20-30 eFt megy havonta cigire... Az éves szinten 240-360eFt. Ez már látványos)

Ásványvíz helyett igyál csapvizet! (Valakik terjesztik, hogy egészségtelen, de tudomásom szerint az egyetlen víz, amit folyamatosan vizsgálnak Ez havi szinten 3 eFt éves szinten 36 eFt)

Nem kell az ájfón! Pont olyan jó gy androidos olcsó, kisebb tudású okostelefon ötödannyiért 200 eFt helyett 40-50 eFt!

Amikor lehet gyalogolj, kerékpározz tömegközlekedj, ne autózz!

Fizess készpénzzel, ne kártyával! Azonnal mondd le az A hitelkeretedet! (Ha kártyázol és tudod, hogy bármikor többet költhetsz, akkor fogsz is. A készpénz kiadása jobban fáj, ezt kísérletek bizonyították)

Addig, amíg ki nem keveredsz a csapdából, ne jutalmazd magad! (Ha végre megszabadultál a hiteleidtől ne jutalmazd magad ájfónnal, főleg hitelből!... :-) )

De tudok még olyat is, hogy cserélj LED izzóra... STB

Na milyen vagyok? :-)
A magyar csapat győzelme Ausztria fölött normális körülmények között egy örömteli sportsiker lenne. Egy sportsiker, aminek rossz szájíz nélkül örülhet bárki, akinek épp az a hobbija, hogy túlfizetett szórakoztatóipari munkásoknak drukkol szabadidejében. De ebben az országban már régóta nincsenek…..
Kevés értelmes horror/fantasy-film lát napvilágot a tengerentúlon, így aztán, amikor fel-felbukkan egy-egy önjelölt klasszikus, akkor mindig egy kicsit elkezd reménykedni az ember, hogy „Na, talán, majd most!”. Breck Eisner legújabb filmje, az Utolsó boszorkányvadász akár még jó is lehetett volna,…..
Euscorpius Hungaricus 2016.05.24 13:19:26
@szil_: Jól van na! miért kell a kákán is csomót keresni. Egyszerűen arról van szó, hogy a Lehel megsüketült. Nnna!