Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lila Dínó

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek délutántól kaphatók a jegyek a magyar Winter Classicra, az FTC–UTE Mol Liga-mérkőzésre, amelyet a Kisstadionban rendeznek december 27-én. Az internetes értékesítés a Ticketpro rendszerében zajlik, 1200 forintos egységáron. Érdemes előre gondolkodni, mert a helyszínen…..
Hétfőtől nem Rick Leach a Ferencvárosi TC vezetőedzője, adta hírül honlapján a patinás fővárosi klub jégkorongszakosztálya. A csapattól három és fél hónap után távozó kanadai szakembert kérdeztük menesztéséről. Az FTC 14 mérkőzés után az ötödik helyen áll…..
Lila Dínó 2009.11.10 00:02:59
@gabute: A Rafi-interjú nagyon rendben van, köszi a linket!

A zöldek szakosztályelnökének lemondása rosszat sejtet. Nem volna jó, ha megint meg akarnának szűnni. Nagyon nehéz ma a hokit finanszírozni klubszinten és minden csapatra szükség van a magyar bajnokságban. Akkor is, ha ződ... :)
A várakozások felettit nyújtott válogatottunk, summázta a péntek esti Magyarország–Olaszország Pannon Hoki Kupa-mérkőzés tapasztalatait Énekes Lajos, edző, aki a két NHL-es múltú tengerentúli tréner mellett egyedüli magyar tagja a nemzeti csapat szakmai stábjának.…..
Lila Dínó 2009.11.07 12:06:42
Három megjegyzés a légiós témához és konkrétan a tegnapi TV-közvetítéshez:

1.
Érthetetlen módon Máté Pál és úgyszólván minden megszólaló Sikorcin nevét konzekvensen s-sel (mint sapka) ejtette. Már magam is kezdtem elbizonytalanodni, de ma utánajártam a dolognak és bizton állíthatom, hogy az ő neve kiejtve: "szikorcsin". (Szlovák helyesírás szerint a név eleji s-betűn nincs ékezet, a névközi c-betűn meg van.) Ennek a Sport TV főszerkesztője is utána nézhetett volna.

2.
Máté Pál továbbá konkrétan következetesen csehezte a fiút, ami nem tragédia, csak nem igaz, viszont nagyfokú igénytelenségről tanúskodik, főként annak tükrében, hogy az elmúlt időszakban másról sem szóltak az internetes hokifórumok, mint hogy "a szlovákok honosítása így, meg a szlovákok honosítása úgy..."

3.
A lényegre - hogy mikortól játszhat Sikorcin hivatalos IIHF-rendezvényen is a magyar válogatottban - számomra egyelőre nincs meg a válasz. Szikinek ez megszakítás nélkül a második szezonja az Újpestben, tehát - ha márciusra történetesen meglenne a magyar állampolgársága, akkor akár játszhatna is Szlovéniában? Gondolom, ez azon múlik, hogy az IIHF megítélésben az adott VB "a kifutó szezon" része-e, vagy a nemzeti bajnokság lezártával a szezont lejátszottnak tekintik, így a VB-re a "kétszezonos" feltétel teljesül. Aki tudja a pontos választ, kérem tiszteljen meg vele, ha már a tegnapi kommentárok erre érdemben nem tértek ki.
Lila Dínó 2009.11.07 12:53:05
@rosi02: Sajnos klubsoviniszta vagyok.:)Továbbá a saját melómban igényes és ez utóbbit másoktól is elvárom, főleg, ha én vagyok "a termék fogyasztója".

A 0 magyar felmenőről annyit, hogy akár 0 magyar felmenővel is lehet valaki magyar állampolgár, ha teljesíti a jogszabályban előírt feltételeket (Lényegében: 10-11 év életvitelszerű és jogszerű magyarországi tartózkodást.) Ezzel szemben Sziki anyukája magyar nemzetiségű, tökéletesen beszéli nyelvünket, a dédi pedig igazoltan magyar állampolgár volt, mert akkor még magyar világ volt arrafelé. Ez a magyar állampolgársági törvény lényege: akinek valamelyik felmenője magyar állampolgár volt, továbbá jelenleg életvitelszerűen hazánkban él, az huzamosabb kivárási idő nélkül honosítható. Van még valami aggályod?
Lila Dínó 2009.11.07 12:55:45
@kerusz: Kedves Kerusz! Ez a konkrét válasz, köszönöm szépen és üdv!
Voltak néhányan, akik a vártnál is többet mutattak az eddigi edzéseken, mondta a válogatott felkészüléséről Énekes Lajos edző. A keret ma teljessé vált, az esti magyar–magyar a hírek szerint ingyenes lesz. Ted Sator kapitány videón beszél várakozásairól. A ma 17 órakor…..
Lila Dínó 2009.11.04 20:56:08
@exL:1: Köszi! Ha tuti... :)
Egyre reménytelenebbül teljesít a Mol Liga-újonc Brassó. Az erdélyiek Csíkszeredában fogadták az éllovast, és gyorsan összeomlottak. A vendégek az első harmad után már néggyel vezettek, a végére elérték a két számjegyet, Kurt MacSwayn triplázott, 1-10. Az…..
Lila Dínó 2009.10.30 23:33:56
Mindenkinek lilafehér jó estét!

Szép nap ez a mai, győzelem a ződek, győzelem a lokika ellen. Bocs, hogy nagyon örülök, de jó legyőzni a nemzet első és második csapatát, ráadásul mindjárt két sportágban. Az élvezetet emeli, hogy két ősi ellenfelünk szurkolói mindkét meccsen jóval többet foglalkoztak útszéli mocskolásunkkal, mint saját csapatuk buzdításával.

A bunyó értékelhető jónak is, de úgy is, ahogy munkagép értékelte. Számomra is furcsa volt, hogy mi (lilák) voltunk a kezdeményezőbbek, hiszen inkább a vesztésre álló fél (vagyis általában a fradi) szokott provokálni... Ezzel együtt botrányos volt, amikor a bunyó után a kijelzőn megjelent: UTE: 2x5; fradika:1x2.

A három szerencsétlen zebra a kétperces bunyó után fél órán keresztül rakott rendet, mialatt többször úgy tűnt, hogy a meccset félbeszakították és / vagy a fradika levonul. Ez érthetetlen volt, mivel játékos volt bőven és a pályán már rég nem volt káosz. (A nézőtéren is csak csak néhány frusztrált majom rázta a ketrece falát, de az kit érdekel.) Haszonits hosszasan magyarázta ítéleteit, ahelyett, hogy elrendelte volna a játék folytatását és nagypapa korában írt volna a meccsről egy könyvet.

A kiállítási arány izgalmas folytatást ígért és kimerítette a (már-már lefutott) meccsbe való durva belenyúlás fogalmát. De Haszonits "észbe kapott" és "rutinosan" elkompenzálta a döbbenetes fradi-emberelőnyt, úgy, hogy a végére abból szinte semmi sem maradt. (Más kérdés, hogy a fradi ebben "partner" volt.)

Az pedig már nem is meglepő, hogy ha egy csapatból egyszerre több, mint két játékos kap "letöltendő" büntetést, akkor a bírók és a zsüri azt képtelenek lekönyvelni és úgy visszaengedni a fiúkat, ahogy kell. Természetesen ma sem sikerült... (A jegyzőkönyv, ahogy számolgatom, nekem sehogy sem jön össze azzal, amit látni véltem, meg bele is dudáltak a meccsbe, de most már mindegy.)

Végül annyit: mi, lilák, elsősorban a játékot akarjuk uralni és azt uraltuk is. Folytatás Erzsébeten.
Teljes fordulóval folytatódik a Mol liga. A fővárosiaknak két mérkőzés jut, a harmadik csatára Csíkszeredában kerül sor. A Brassó–Újpest végkimenetele kiszámíthatatlan, a Ferencváros–Dab.Doclert a félbeszakadt edzőmeccs teszi pikánssá, a Vasas Bp. Stars otthonában…..
Lila Dínó 2009.09.25 17:46:39