Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibor.hajdu

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.Remélhetően mindenki számára több sikert tartogat majd az elkövetkezendő esztendő...
Az ünnepek alatt arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálok egy másik kenyér receptet is. Egész jól sikerült a kenyér, jó lett a tészta állaga és az íze is. Kicsit talán akenyér héjja lehetett volna ropogósabb. Egy apró hiba azért belecsúszott a kenyérbe. Nem lett kellő…..
Ma Vasárnap lévén valami könnyű egyszerű ebédet gondoltam, ami esetlegesen ki is tudja szolgálni a Vasárnapi jelzőt. Ezért előkaptam a fagyasztóbol egy adag véres, májas hurkát meg egy darabka kolbászt. Vöröskáposztát már beszereztem a krumplival együtt még a héten. A…..
Pizzatészta Alaprecept 4 személyre (2x24cm pizza) Hozzávalók: 1dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2dkg élesztő, 40dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál olaj, liszt a formázáshoz, olaj a kenéshez A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnakaz élesztőgombák),…..
tibor.hajdu Káposztástészta 2009.12.19 19:12:33
Ismét nem az aktuális napról írok, hanem megint a tegnapiról, mellesleg az igazat megvalva két napos projekt volt. Na nem azért mert béna lennék vagy valami, hanem egyszerűen a káposzta kései órában lett kész. Szóval a káposztástészta, most főztem ilyet először. Elsőnek…..
Tegnap este nekiálltam kipróbálni a kovász elkészítését. Azét amelynek lenttebb olvasható a "receptje". Nem sikerült, de ezen már nem is lepődöm meg. Biztosan én hibáztam valahol. Tudniillik 3 féle lisztből teljesítettem a receptben megadott 3 kanalas mennyiséget. Rozs,…..
A mustár is egyike azon ételeinknek, aminek sokszínűsége az ipari gyártás áldozatául esett. Általában 2-3 féle mustárt kapni, inkább csak a gyártók és a csomagolások adnak változatosságot. Pedig azon kívül, hogy magos vagy simára őrölt, édes vagy csípős, rengeteg…..
Gyűjtöm a Holló és Társa kiadó gondozásában megjelenő Könnyen, gyorsan, finomat könyvecskéket. (meg az Ízvarázs füzeteket is, de ez most nem tartozik ide) Ha főzős magazint támad kedvem olvasgatni, akkor én bizony inkább egy ilyet veszek helyette. Sok remek ötlet van bennük és…..
tibor.hajdu Kovász készítése 2009.12.16 19:58:00
A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés…..
tibor.hajdu Látogatás a tónál 2009.08.06 23:26:00
Igen rövid látogatást tettünk egy hirtelen ötlettől vezérelve a Velencei tónál. Sajnos idén csak idáig jutunk. Milyen szép is lenne ha tényleg eljutnánk Veneziába. Na szóval, drága párom kitalálta, hogy olyan jó idő van menjünk le a velencei tóhoz ebéd után. Az apropótját…..
A Nagy család élete Darazsak 2009.07.24 21:04:00
Morfondíroztam, hogy ma miről is írjak... Végig arra gondoltam, hogy majd a "végre péntek" érzést elemzem, hiszen mérhetetlenül boldogok vagyunk ettől! Elég húzós volt ez a hét. Peti sokat túlórázott, Én pedig közben itthon álltam helyt. Már előre örültem,…..
tibor.hajdu Pár fotó a kertből 2009.07.18 08:48:00
Sajnálatos módon, mostanság nem foglalkoztam a veteményessel azon kívül, hogy locsoltam a növényeket. Ez meg is látszik rajta, gazos majdnem mindenhol. A retek szinte ki sem látszik már a gaz, és fű közül. Ez a nagy meleg rányomja a bélyegét a munkakedvemre, mert az nincs túl sok.…..
tibor.hajdu Gazolás 2009.07.05 10:32:00
Végre itt a jóidő. Lehet menni kicsit rendberakni a veteményest. Nem lesz egyszerű feladat. A paprikával, és a paradicsompaprikával fogom kezdeni. Ugye emlékszünk még rá, hogy miféle állapotok uralkodtak a palánták között. Elég szépen haladtam a magam kényelmes, lassú…..
tibor.hajdu Eső után 2009.07.05 10:24:00
Most, hogy végre esett, megteltek a hordók vízzel :) A veteményes is igen szépen alakul, köszönhetően az égi áldásnak. Szerencsémre minket elkerült a jeges vihar ami máshol hatalmas károkat okozott. Növényeim robbanásszerű fejlődésnek indultak, főleg a paradicsom. Hatalmas…..
tibor.hajdu Szárazság 2009.07.05 10:18:00
Kis veteményesem a palánták kiültetését követően próbált fejlődésnek indulni, ebben csak a szárazság próbálta megakadályozni. Sajnálatos módon az összegyűjtött essővizem kevésnek bizonyult ehhez, lévén csak egy 250l-es horóm van. Így kénytelen voltam csapvízről…..
tibor.hajdu Hogy miért is? 2009.06.28 22:25:00
Hát csak azért.... hogy legyen nekem is. Meg különben is....... miért ne.Úgyis ez a divat mostanság. meg nem is találtam más megoldást arra, hogy az engem érdeklő dolgokat megosszam másokkal is (a honlapszerkesztésen kívül, csak arra most nincs kedvem), akiket esetleg érdekelne...