Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antisocial

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyelőre csak szabidoki írásaiból tájékozódtam, azt gondolom, leírt már pár fontos észrevételt, ami vitaalap lehet. Az írásait nem szó szerint teszem közzé, hanem önkényesen átszerkesztettem, de hajrá, vitatkozzunk rajta, tegyétek hozzá a gondolataitokat ti is!Egy dolog…..
Antisocial 2010.08.15 23:07:58
Sziasztok!

Németországot tudom legjobban összehasonlítani Magyarországgal ui. az előbbiben élek. Angliai ügyeletet szeptembertől vállalok - még innen is megéri. Van aki Svájcba jár át, és hirdetnek schwitzerdütsch tanfolyamot :)De a költői kérdésre, hogy a magyar orvosi fizetés mikor lesz versenyképes a némettel vagy angollal két választ is adhatok: 1. globális atomháború 2. aszteroida-becsapódás esetén. Itt még nem láttam olyan embert, aki a német egészségüggyel meg lenne elégedve. Angol és skót ismerősök közül se tudok olyat aki dicsérné a sajátját. De talán ami a magyarból legjobban hiányzik: némi JÓINDULAT. Miért hoznak olyan szabályokat, amikről kezdettől fogva tudják, hogy betarthatatlanok? Miért előfeltétele a jó kezelésnek (beteg részéről), jó vizsgának (hallgató részéről), jó gyakorlati képzésnek (szakorvosjelölt részéről) a bennfentes kapcsolatok + szerencse (és (
rossz esetben + pénz) kombinációja? És miért lehet erre még büszkének is lenni? (ugye "milyen fifikások vagyunk")

És elgondolkodott valaki azon, hogy ha nálunk is a hatodévben 3 db 3 hónapos gyakorlat lenne mint az angoloknál vagy németeknél, pár hét után ugyanúgy be lehetne fogni a hallgatót vénázni, ölteni, zárójelentést írni, egy-egy beteget tapasztalt kollégával együtt kezelni - gondolom minimálbérért lenne, de ez itt is így van (egy éve). A semminél jobb, és többet érne mint a jelenlegi gyakorlati képzés. Azonfelül el lehetne számolni probléma nélkül 'internship'-ként. És talán némi ügyeletszervezéssel még az is megoldható lenne, hogy a rezidens pár hétvégét külföldön ügyeljen. Mivel a briteknél szinte lehetetlen bekerülni a szakorvosképzésbe, úgyis visszajönne 99,99 %. Ajánlólevelet, tapasztalatot meg úgyis kérnek a hazai "supervising consultant"-tól. Svájc tele van. De vigyázat, Skandináviából és Írországból már nehezebb visszacsábítani bárkit, addig marad, amíg meg nem unja az ottani éghajlatot. Szakvizsgával is egyébként briteknél először RMO-zhat vagy SHOzhat az ember amíg meglesz a megkövetelt helyi tapasztalat, utána lehet "middle grade doctor". Kb 33 ezer fontért, de ha ezt valaki kevesli, annak tényleg egy más szakmát ajánlok ...
Sziasztok!A Tatabányai Kórházról szeretnék nektek írni, amiről sajnos nagyon rosszak a tapasztalataim.Februárban magamtól jelentkeztem a neurológián, mivel 5. napja nem szűnő erős fejfájásom volt,tarkó,és szemfájásom,amit a gyógyszerek sem enyhítettek.Mire…..
95 éve (1914) lőtték le Ferenc Ferdinánd trónörököst.Mivel Ferenc József túlélte fiát és nejét a Habsburg trón várományosa unokaöccse, a kevéssé kedvelt, kifejezetten magyarellenes és imperialista Ferenc Ferdinánd lett. Miután a monarchia 1908-ban bekebelezte…..