Regisztráció Blogot indítok
Adatok
change86

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kriszti leveléből kiderül, megbánta az egyetemen eltöltött 5 évet, mert hiába végzett kitűnőre, nem talál magának állást.Kedves Despota!Régóta olvasgatom a blogot és a kommenteket is, bár én még ebben nem vettem aktívan részt. Most azonban felmerültek bennem kérdések,…..
change86 2009.06.27 01:17:07
Kriszti! Semmiképp ne kamuzz az önéletrajzodban. Előbb-utóbb úgyis kiderül. Én egyszer megpróbáltam középfokúnak beállítani az alig-alapfokú angoltudásomat, és ha ne adj' Isten megkaptam volna a munkát, halálosan belebuktam volna (így is égtem mint a Reichstag)... Picinyke csalás, de teljesen legális, ha kihagyod az önéletrajzodból a családi állapotodat. Ha rákérdeznek állásinterjún, megmondod, hogy férjnél vagy, de addigra már legalább azt elérted, hogy behívjanak, és a többi jórészt Rajtad múlik. Én a helyedben kihagynám a jogos részt, mert egy munkáltató szempontjából tényleg nem túl biztatók a félbehagyott tanulmányok (még akkor sem, ha tényleg sok ismeretet és készséget szereztél általa, ez is olyan, mint a kamu, csak pozitív értelemben - előbb-utóbb kiderül). Plusz, ha több nyelvvizsgád van, esetleg bejátszhatod, hogy csak a legerősebb nyelvismeretedet írod be, ugyanis a munkáltatónak a nyelvvizsga után is kell tejelnie (nem is keveset, bár ez relatív), és fizetnie úgyis csak egy után kell, csak ezt sok munkáltató nem tudja és beijed ha három nyelvvizsga van beírva. Szóval önéletrajzban a kevesebb néha több, és nagyon tudom ajánlani a Pintér-féle önéletrajzot pályakezdőknek, mert abban egészen máson van a hangsúly, mint pl. egy EUpassban.
A babához sok sikert. Ne hallgass a károgókra, nem mi, nők tehetünk arról, hogy ilyen helyzetbe hoztak minket a támogatásokkal, épp elég, hogy mi isszuk meg a levét... Ha még be is szólnak ezért, azzal tényleg nem lehet mást csinálni, mint egyik fülön be, a másikon ki. Nem értem, miért gondolják azt egyesek, hogy a 21. században véget ér a nő élete a gyerekszüléstől kezdve. Nem 1-2 évet fogsz dolgozni, és nyilván nem (csak) azért szülsz babát, hogy neked jó legyen. Szóval hajrá :)
Am üdv minden kommentelőnek és bocs, hogy ilyen hosszan indítottam :)