Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szürkebarát

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szeretnél Google Analytics-et használni a blogodon, ezt nagyon könnyen megteheted, de - a későbbi problémák elkerülése érdekében - itt jegyeznénk meg, hogy a Google által mért statisztika eltérő lehet az általunk mértekkel (bármelyik irányba).  Mindenekelőtt regisztrálnod…..
A francia kormány új tervezete szerint minden nagyobb drónt erős fény- és rádió jeladóval kellene ellátni. Repülési szakemberek szerint viszont ez nem biztos, hogy jó megoldás. Annyi biztos, hogy az eddig is igen megosztott nemzetközi drón szabályozás további eltérő elvárásokkal bővülhet és azt sem…..
szürkebarát 2018.05.28 17:09:40
@hullajelölt88: azért amit mondasz inkább a Samsung hülyesége, mint a GDPR vagy az EU hibája. Amelyik cég akarta, az a 2 éves felkészülési idő alatt simán megoldotta, hogy pár kattintással elfogadd a feltételeket és ne legyen több gond. A Samsung vagy az EU piacot, vagy az egész Samsung accountot nem tartotta elég fontosnak, hogy foglalkozzon ezzel és ezért választották inkább a törlést.

különben pont a telefonok és közösségi oldalak esetében különösen fontos, hogy kik mire és hogyan használják az adatainkat, kinek és milyen célokra adják tovább őket.
Helló, szia, csókolom! címmel rendezett dokumentumfilmet korunk párválasztási problémáiról Oláh Kata rendező. A film felhívja a figyelmet az önbizalomhiányos fiatalokra, és rávilágít arra, hogy nyitottsággal mennyi mindent elérhetünk. A történet három szálon fut: egyrészt…..
Mi ez már? Mi következhet? Nem lesz Sas-kabaré szilveszterkor? Eltűnnek a Bud Spencer-filmek a tévéből? MI AZ MÁR, HOGY NEM ADJA LE EGY NYOMORULT TÉVÉ SEM A RESZKESSETEK BETÖRŐKET? Van már Facebook-csoport is, meg online petíció. Lájkolni, aláírni, MÉG NEM KÉSŐ! Mentsük meg a…..
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
A majdembiztos fotók a Sony A77-ről, és a majdnembiztos információk: • Teljesen új, 24 megapixeles szenzor, mely minimum hozza a jelenlegi 14-16 megapixeles A33/A55 szenzorok ISO-zaj értékét, de az sem kizárt, hogy jobb is lehet (az azért nagyot ütne) • SLT…..
matareseklan Splinter Cell - A sejt 2010.02.18 19:15:00
Nagy Splinter Cell és Sam Fisher rajongó vagyok. Pc-n az összes megjelent játékot végigjátszottam, hála Dani haveromnak, aki felhívta figyelmemet erre a remek lopakodós játékra. Nem is olyan régen egy ismerősnél találtam rá, Tom Clancy egyik könyvére, ami Halász Samu kalandjait…..
Az árverés elindult az alábbi linken.www.vaterabolt.hu/iszaparveresKatalógus megtalálható az AxioArt oldalon. További hírek az iszaparveres.com oldalunkon...
szürkebarát 2010.11.14 14:03:13
remek sztori a másik oldalról, via (az újság, mielőtt bárki kérdezné, a hetek, fyi.) mar sokszor előfordult, hogy kérdés nélkül használják üzleti célra képeim. ma reggel - hogy magamat jobb kedvre derítsem - írtam a tolvaj újságnak: Tisztelt Szerkesztő, Kérem írja meg a…..
 Kedves Olvasók!Mivel ez a 3. blog, amit szerkesztek, rendkívül kevés időm van feldolgozni a beérkezett sztorikat. Leginkább az a baj, hogy nem komplett történetek érkeznek, hanem linkek lopott és eredeti képekről, minden szöveg nélkül. Ez azt jelenti, hogy minden egyes posztot…..
A blogon még nem írtam filmekről, inkább ételekről, nyaralásokról, de Ádám készített elég postot mára, nem a hírektől veszem el a helyet, és kikívánkozik belőlem ez a kritika, szóval olvassátok türelemmel, vagy egyszerűen hagyjátok ki. Az apropót az adta, hogy múlt…..
szürkebarát 2010.03.15 00:20:36
Egy hónapja volt a verseny, amin közel 1500-an indultatok: a postok végében elhelyezett információmorzsákat felcsipegetve kellett eljutnotok a végső íráshoz, amiben benne volt a kérdés és a titokzatos emailcím: aki elküldte a helyes választ, eséllyel pályázott a T-Mobile által…..
Jómagam amatőr fotós vagyok és többször voltam szenvedő alanya képlopásnak. Mivel nehéz eredményesen fellépni azok ellen (sokszor nagy látogatottságú weboldalakról van szó), akik engedély nélkül használnak fel képeket és egyéb kreatív szellemi termékeket, úgy gondoltam,…..
szürkebarát 2010.02.19 19:34:50
@maylo: szerintem is nyugodtan írd meg a pozitív tapasztalataid.

@akoskiss: szerintem ez a médiák szóhasználat erőltetett. persze ha sokat használják hibásan, akkor egy idő után szabályos lesz....de még mindig hülyén hangzik.
Még bambán ülve a tévé előtt is feltűnt a Djuice-nak ez a műmájer spot-ja, ami olyan volt, mintha az Üvegtigris vagy a Valami Amerika csapata próbált volna meg 30 másodpercben Guy Ritchie-t játszani. Tekintettel arra, hogy nem értek hozzá, nem kezdek bele annak taglalásába,…..
Másodszor járom körbe Robert Capa legjelentősebb képeiből válogatott kiállítást, és még mindig nem jut eszembe semmi koherens a háborús fotós művészetéről. Nem azért, mert nekem valamiért nem tetszenek a világhírű felvételek. Éppen ellenkezőleg, pont hogy zavarba…..
szürkebarát 2009.07.05 11:52:59
Lumumba: Mint ahogy senki nem is állította, hogy a képek olyan nagyon régiek. Ha csak egy picit utána olvasol, már a vásárláskor megjelent, de most a Ludwig Múzeum honlapján is olvasható: "1995-ben ezekből a negatívokból válogatta ki a tavaly elhunyt Cornell Capa (Robert öccse) és Richard Whelan (Robert Capa barátja és életrajzírója) a fényképész életútját reprezentáló 937 negatívot, amelyekből három egyforma, kiváló minőségű, 40x50 cm nagyságú pozitívból álló, Robert Capa szárazbélyegzőjével ellátott sorozat készült, egyúttal limitálva, hogy több sorozat nem készülhet. A három sorozatból egy maradt New Yorkban, a második Japánba, a Tokyo Fuji Art Museumba került, a harmadik pedig – ezzel a vásárlással – most Magyarországra."

Ez a cikk meg szerintem teljesen jogosan veti fel a kérdést, hogy miért nem kezdenek valamit a drága pénzért megvásárolt képekkel. Egy (na jó két) kiállítás megrendezésére kicsit drága volt. Viszont lehetne pl állandó kiállítás, hogy pl akit érdekel Capa munkássága, annak legyen miért akár külföldről is idejönnie, és a szülőhazájában megnézni a munkáit, esetleg megismerni az országot, hogy mi mi mivé változott azóta.

A kiállítás meg tényleg csak falra tett képekből áll. Van egy csomó nagy tér, amit nem használnak ki semmire, pedig sokkal érdekesebbre is meg lehetett volna csinálni a kiállítást, netán még több kép is kifért volna. Capa munkásságából viszont ez semmit nem von le, úgyhogy tessék megnézni a kiállítást, és elolvasni az általa írt (Kissé elmosódva), illetve a nemrég megjelent, képeivel illusztrált (Orosz utinapló) könyvét!