Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MPéter

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Bezárták hát: betiltották. A demokrácia és a szólásszabadság nevében, a XXI. század Európájában?Persze, ők is talán majd beismerik, hogy jogszerűtlen volt, de arra hivatkoznak, hogy rendnek és nyugalomnak kell lennie. Hogy a nép, az emberek - a Többség, a csendes többség…..
MPéter 2011.12.27 22:42:49
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
MPéter 2011.12.27 22:35:40
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
Talán 2007-től kezdve sokat dumáltam egy Olaf Steenfad nevű figurával, aki még Rudi Zoltán mellett volt az MTV elnöki tanácsadója, amúgy tapasztalt német televíziós újságíró és vezető is volt. Volt egy víziója arról, hogy mit kéne csinálni Magyarországon. Gyakran emlegette…..
Kumin szerint Skizofrénia 2011.07.05 15:29:00
A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. (Wikipédia) Nem sokat kockáztattam, amikor tegnap az Inforádióban egy hosszabb beszélgetésen azt mondtam, hogy a mai strasbourgi EP plenáris ülésen a…..
 Egy fesztiválon, minden olyan ember megjelenik aki be akar kerülni a tudósításokba. Beszámolónk egyik hőse azt tűzte ki magának célul, hogy Sebestyén Balázst majd ő váltja az RTL-nél. Szép terv, reméljük hamar felébred a srác. A másik két szereplőnk, vélhetően az…..
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
 Közérzeti anyagunk következik. Az MSZP miskolci tüntetése egy demokratikus ország, demokratikus megmozdulása volt. Az ellenzék Magyarország kormányának távozását követelte, mert szerintük minden eredendő rossznak Orbán Viktor az oka. Nincs ebben semmi különös, mit is…..
hogyvolt VV4 - 4X25 2011.01.09 12:54:00
Andris mérhetetlen szeretettel és tisztelettel köszönt minket. Két mondattal később kiderül, nemcsak jópofa, hanem tréfa-répát uzsonnázott, poénokat dobál, ilyeneket, hogy Ildikó most tudja, kit fog választani, most nem, most megint tudja, most nem, most igen, most nem. Egyébként…..
MPéter 2011.01.09 22:28:29
@K.Tomoceusz: Eddig lett volna rá esélyem? :)
MPéter 2011.01.09 22:37:50
@K.Tomoceusz: Az ismert bloggerel egyébként kivan a pöpölőm. Nem engedi be a hozzászólásokat. Már több igen hosszú kommentet is írtam oda, és egyszerűen nem jelenik meg. Ha megnézitek, akkor nincsenek egyáltalán kommentek az utóbbi 10 bejegyzésénél. Egyébként Erzsi tényleg lehet sajnos nyerő, ezt olvastam az ismert bloggernél:

testo 2010.12.31. 16:10:25
Üdv...egy olyan belső infóhoz jutottam, ami egy kicsit ledöbbentett. Itt vanez a Jerzy gyerek, aki csak úgy bekerült a villába, egy botcsinálta ok által. Az igazság az, hogy a kis srác elméletileg, a fél vezetőséggel lefeküdt (tudva illik, hogy sok a meleg az RTL klub-nál) és mivel Gombi Family rákapcsolt az SMS-kel (több, mint 1 millió foritn értékben), ezért mindenki meglepődött, hogy nem a Jerzy jutott be. A Jerzy úgy volt, hogy kipakol a sajtónak, amit persze senki nem akart, igy hoztak egy ilyen döntést !
MPéter 2011.01.09 22:40:27
@Lanois: Mi bajod a nickemmel?
@K.Tomoceusz: Nem felelek meg sajnos Alekosz nem túl nagy elvárásainak (40 és 120 kg közötti 16 és 60 év közötti nő ugyanis nem vagyok. :)
Nem bírta férje nélkül a megpróbáltatásokat a Való Világ 4 egyik játékosa. VV Gina (mostantól jobb, ha hivatalosan is nevet változtat) VV Kristóf nejeként híresült el a villa lakóinak sorsát követő tévénézők körében, volt neki szőke haja, legalább két tetkója,…..
MPéter 2011.01.06 18:23:49
Én nem vagyok járatos valóságshowk szerkesztésében, de az laikus számára is nagyon feltűnő, hogy a VV szerkesztői finoman sem csinálják tökéletesen. Normális az, hogy minden adásban 2 percesben blokkban megnézzük, hogy hogy ébrednek a villalakók, századszorra meghallgatjuk Gombitól a "Jól vagyok!"-ot, de nem férnek be az adásba olyan konfliktusok, amik már akár második kiválasztás óta meghatározzák, hogy ki kire teszi a jelet, ez így évezhetetlenné teszi az egészet.
Néhány konkrétum:
- Gigi és Béci már második kiválasztás óta hivatkozik egy bizonyos szentestei veszekedésre, ezt sem akkor nem sikerült bemutatni, sem azután nem pótolták be a szerkesztők (holott vannak olyan jelenetek, amit már négyszer-ötször is levetítettek: összefoglalóban, kiválasztáson előtt, párbajon stb.)
- valószínűleg ugyanerre a veszekedésre hivatkozik Laci is, amikor Évát jelöli (megsértette a karácsony meghittségét stb.)
- semmit nem tud az átlagnéző Anikó és Jerzy konfliktusáról, ami valószínűleg nem is kicsi, mert Anikó meglehetősen gyűlölködő hangot ütött meg
- szintén nem tudunk arról, hogy Zsófi és Alekosz között ilyen rossz lenne a viszony, az összefoglaló alapján az az indoklás, amit Alekosz elmondott, Ildire illett volna, de ezek szerint Zsófival is hasonló konfliktusa kellett, hogy legyen, de erről sajnos a néző semmit sem tud

Nem ez az első eset, hogy észreveszem lényegi információk hiányoznak, de talán most a legszembetűnőbb. Mellesleg ilyenkor kibukik, hogy mennyire nincs igaza sixxnek, aki háromnaponta jelentkező összefoglalóért kiált! Szerintem egyébként a napi egy óra elég kéne, hogy legyen, ha a szerkesztők jól végeznék a dolgukat, vagy legalább utólag levetítenék a később láthatóan fontossá váló jeleneteket!
A Blikk és a Bors biztos forrásból tudja, hogy Geszti Péter, Nagy Feró és Keresztes Ildikó mellett Malek Andrea Amerikában élő öccse, ifj. Malek Miklós lesz az ősszel induló tehetségkutató műsor negyedik zsűritagja és mentora. Hogy ez tényleg így van-e, egyelőre nem tudjuk,…..
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
MPéter 2010.06.12 11:16:56
@egy maréknyi dollár: Azért elég merdeek ez zeneműről úgy vélemlényt megfogalmazni, hogy nem ismered, csak a szövegét.
Nyilván az MSZP-kampánydalt viccnek szántam. :)

Ha még nem hallottad, feltétlen hallgasd meg (mármint a Milleniumi ódát): www.youtube.com/watch?v=tXFKKUePzvs
MPéter 2010.06.12 11:21:21
@kolbászoszsömle: Én a Milleniumi ódát nem mint verset olvasom, hanem mint zeneművet hallgatom, szerintem annak fantasztikus!
MPéter 2010.06.12 11:53:03
@Élőfa: ", és úgy gondolom, a kíváncsiság az egész emberi civilizációt és kultúrát meghatározó és mozgató erő. Nem szabad a kíváncsiság jogát elvitatni magunktól vagy másoktól."
Szentesi Zöldi László azt bírta írni a Magyar Hírlapban egy jó kis Népszava ekézés kapcsán, hogy Orbán huszonkilenc pontját Európában zajosan ünnepelték. Valóban? Nekem valahogy más jött le a HVG tegnapi összeállításából: A Financial Times arról írt az intézkedések…..
MPéter 2010.06.10 16:40:01
ÁLTALÁNOSSÁGBAN:

Fedor, olyan jó benned, hogy te mindig próbálod beállítani magadat (bár tök fölöslegesen, mert senki nem hiszi el) középen állónak, egyik oldal felé sem elkötelezettnek, mindent objektívan látónak, aki mindenkiben meglátja a hibát, és midnkét oldalnak odacsap. Csak ezt baromira nem tudod képviselni. Igazából egyetlen embert ismerek, aki ezt hitelesen tudja képviselni: Török Gábort. Hát, te pedig nagyon messze állsz a töröki színvonaltól. Szóval kezeld magadat és a blogodat a helyén(aki kicsit is olvassa a blogod úgyis úgy kezeli): azaz a piroslapok, a fideszfigyelő és a társai helyén. És félreértés ne essék, ez nem a blogod színvonalára vonatkozik. Attól még, hogy bevállalod, hogy igenis nagyon elkötelezett és pártos vagy, attól nem leszel kevésbé jó blogger (sőt sokkal hitelesebb), nem lesz rosszabb a mondatszerkesztésed vagy a helyesírásod, nem leszel kevésbé tájékozott stb. Csak nagyon sokan azt hiszik, hogy kvázi "objektínak" lenni nagyon nagy érdem, és vergődnek ebben a magukra erőltetett szerepben. Én nem amiatt nézem le a piroslapot, mert vállalja politikai hovatartozását (hanem másért :)). Tudom, te is vállaltad, posztoltál is arról, hogy az MDF-re szavazol, ha jól emlékszem (bár az MDF-esség szerintem inkább csak egy álarc volt).

A POSZTRÓL:

Annyira szeretem, amikor azzal foglalkozunk, hogy mit írtak egy-egy intézkedésről/akciótervről külföldön. Ha dicsérték, ha szidták: Most komolyan pont ők fogják megmondani? Ők a jobban tudják nagyokosok, hogy mi itt Magyarországon a helyzet? Lefogadom, hogy az erről cikkező újságírók fele nem is járt még Magyarországon, a másik fele pedig még életében nem hallott Debrecenről. De az ő véleményükről vitázunk mi most itt, hát ez baromi jó.

"Most látom, hogy van egy elírás a hozzászólásomban (leszámoltatási biztos), de bennehagyom, jobban fedi a funkciót :-)"

Ez azt jelenti, hogy szerinted ez az egész elszámoltatás csak a Fidesz bosszúállása, egy leszámollás, és nem kéne törődni az elmúlt 8 év törvénysértéseivel, fátylat rá? Netán neked is csurrat-cseppent a korrupciós pénzekből egy nokiásdoboznyi az elvhű blogolásért?

Ha már annyira szeretsz idézgetni, pláne, ha már annyira szereted idézgetni az általam is nagyra tisztelt Tölgyessy Pétert, akkor elég arcátlan dolog volt nem belinkelni Tölgyessy úr véleményét a 29 pontról, persze megértem nem szolgálta volna pártunk érdekét, na mindegy én azért belinkelem:
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-358466
via ..
MPéter 2010.05.22 19:50:25
Nem tudom, hogy ez egy ironikus bejegyzés-e vagy a szerző komolyan gondolta-e, mindenesetre nem címlapra való az biztos!

@rakottnyakú: Kaya Ibrahim! Yosip Tot! Szőlőbánya!

Ja és Orbán egyébként Orsós Viktorként született zsidó-cigány keverék!
Emellé még meggyőződéses rasszisata és antiszemita is!

@stars7726: A víz a megtisztulás jele. A heves esőzések oka, hogy sajnos csak ennyi vízzel lehet megtisztítani a nyolc éves szocialista kártevést!
MPéter 2010.05.23 10:18:40
@thehandsomest:
@nestrot10:
@Karipapa01:
@venszivar:

Hát ez megható...

Nincs más, hát egy kilenc évvel ezelőtti (már akkor is nagyon izzadságszagú) történetet kell feleveníteni. Gratula!

Látom sokaknak megmozgatta fantáziáját ez a kézcsókos történet, de arra már nem volt kedvetek, eszetek, hogy egy kicsit utánanézzetek, hogy hogy is volt ez. Hát segítek, olvassátok (nem hossszú, ne féljetek), hogy hogyan is csókoltatott magának kezet a patás ördög, zsebnapóleon cigányhitler:

www.gondola.hu/cikkek/2-Kezcsok.html
MPéter 2010.05.23 11:18:23
@Karipapa01: Ha a 6. osztályban elvárható szövegértési kompetenciával rendelkeznél, akkor nem kérdeznél ilyen hülyeséget, ugyanis a cikkben szerepel az álságos kérdésedre a válasz.
Fröcsögés helyett neked is ajánlom a lenyugodást és a kávét!
Állatvédelmi kérdéseink harmadik részében a parlamentbe került pártok közül az MSZP  következett volna, de a leköszönő környezetvédelmi miniszter megkeresésemre azt reagálta, hogy ő nem kompetens a kérdésben. Elirányított viszont egy politikustársához, aki -…..
Pénteken lezárult a jelöltállítás. Tegnap indult sorozatunkban górcső alá vesszük a 176 választókörzetből azokat, melyben a politikai világ egy celebje indul. Már megismerhettük a Nógrád, Heves, Borsod és Szabolcs demokrata lovagjait. Ma az útirány Dél-Kelet Magyarország.…..
Csucsu - REFLUX Thriller 2009.07.12 05:30:00
„Ő mondta ki azt a szót, ami végül a felmentő ítélethez vezetett. A betegség neve: rejtettheréjűség.” (a Story tényfeltárása Michael Jacksonról)Az előző rész tartalmából.Michael Jackson arra üvöltött föl, mikor sokadszorra mellkasára csaptak baldachinos…..
MPéter 2009.07.12 15:09:22
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Felettébb humoros, de nem bombáznék én senkit olvasói levelekkel, tudom, hogy teljesen fölösleges. Csak kíváncsi volnék, hogy ki az a beteg, aki például úgy ítélte meg ezt a cikket (hangsúlyozom, úgy hogy e "szerő" a csontot már lerágta egy előző írásában (asszem Smooth Criminal címmel látta el azt a gyűlölködést), és már az is kinn volt az index főoldalán, és már azt is furcsállottam. Most meg meglátom az újabb Jackóról írt gyalázkodó cikkjét, és kezdem azt hinni, hogy ezek a dolgok nem véletlenül történnek.
Másrészről az index azt állítja, hogy csak a legérdekesebb, legjobban megírt cikkek, csak a bejegyzések kérmje kerülhet ajánlásra a főoldalon... hát, én már egy ideje figyelem, nagyon ritkán kerülnek ki valóban igényes cikkek oda...
Manapság egyre többen rettegnek Lendvai Ildikótól Mesterházy Attiláig, az MTV1-től a TV2-ig, a Klub Rádiótól az ATV-ig azon, hogy mi is lesz, ha visszatér a patás ördög. Szorgalmasan végzik munkájukat: rémisztgetnek, félelmet keltenek, mert őket ezért fizetik, nem is rosszul. Ők…..
MPéter 2009.07.06 12:29:00
@Dragda O'Riley: Édes virágszálam, én igazán nem akartam nálad kiverni a biztosítékot. Azért, hogy ugyanabban az országban élünk, nem kell elnézést kérned, csak arra céloztam a kérdésemmel, hogy én nem tapasztalom az általad leírt dolgokat.
Belátom, valószínűleg az ország tele van rejtett iszlámokkal és anglikánokkal, akik ezt a katolikus elnyomás miatt félnek ezt kimondani.
A kommented végén a fene nagy elfogadást és demokráciát hiányolod, de azért az zavar, ha a KDNP nyilatkozik (blog címe: kettős mérce!).
Természetesen szíved-joga eldönteni, hogy mikor élsz szeuxuális életet, de én nem tudom, hogy ki kényszerítene az ellenkezőre.
Örülök, hogy nem zavar a karácsony, én csak nem tudtam elképzenlni, hogy mi más, amit még úgy érezhetsz, hogy rád van kényzserítve.
Érdekelne a Táncsics Gimis eset, mert én arról a kaposvári gimiről csak annyit tudok, hogy két tanulója kegyetlen módon tóba dobta egy társukat, tudtommal ennek semmi köze a vallásokhoz.
Szavaimból rosszul következtetsz, én nem vagyok vallásos (de vallásgyűlőlő se), és emiatt semmi atrocitás nem ért, és semmi ilyesmit nem látok a környezetemben sem, sőt inkább azt látom, hogy valakit azért mosolyognak meg, mert vasárnaponként templomba jár és hisz Istenben.
Most nehogy már azzal gyere, hogy volt egy 16 éves hülye kiskamasz, aki csúnyákat mondott rád, ez valóban nem szép dolog, sőt természetesen elítéelndő, de azért ez még messze van a vallási rasszizmusról. Ostoba gyerekek (sőt felnőttek) mindig is vannak, lesznek, ugyanúgy van olyan is (sőt, valószímnűleg több), hogy valakit azért cikiznek ki, mert hisz Istenben...
MPéter 2009.07.06 14:07:02
@Dragda O'Riley: "Egyéb belémkötnivaló?" Nem tudom, miért érzed belkötésnek. Te hoztad fel ezt a teljesen nem idevágó témát, én mertem rá reagálni, én kérek elnézést. Biztos azt akartad volna, hogy 'igen O'Riley mennyire igazad van mindenben'. Hát szerintem nincs, és ezt le is írtam, ha már te felhozakodtál ezzel a témával.
A Táncsis Gimis eset hogy jön ide azt nem értem, de szerintem te magad se, inkább hagyjuk.
Én nem belekötöttem a nemi életedbe, hanem mondtál egy hülyeséget, és azt cáfoltam, különbség!
Egyáltalán nem bántottál meg. Lehet, hogy ez vidéken másképp van, de hogy itt a fővárosban teljességgel elképzelhetelen az, amit írsz, az egyszer biztos.
"de nálunk inkább azt közösítik ki, aki nem jár el misére. Sőt... az egyházi képviselők, jönnek és csöngetnek/kopognak/zörögnek, hogy "Tessék ám eljönni misére!". Lehet, hogy ez helyi eset, de megtörtént."
Én még mindig kitartok azon álláspontom mellett, hogy egyáltalán nem tartom tipikusnak, hogy valakit vallássa miatt megalázzanak, de ha igen, akkor ez a keresztényeket, és azon belül a római katolikusokat is ugyanúgy érinti, nem látok semmiféle RKK elnyomást.
MPéter 2009.07.06 15:11:52
@Dragda O'Riley: Csakugyan nem értem mit akarsz, őszintén szólva fogalmam sincs. A feltett kérdésedet végképp nem értem, de ha van, aki olvassa a blogot, és érti, kérem, válaszoljon!
Nekem a legkevésbé sincs bajom a vidékiekkel, csak rávilágítottam, hogy ez lehet a különböző tapasztalataink egyik oka, bár ez nem nagyarázza, hogy én nem találkozom se sok anglikánnal, se sok iszlámmal hazánkban, úgyhogy valami más oka is kell legyen a különböző tapasztalatainknak :)
Csucsu - REFLUX Smooth Criminal 2009.07.05 08:00:00
Az egész világ Michael Jacksont gyászolja. Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ahogy a másik buzit, Freddie Mercuryt,…..
MPéter 2009.07.05 23:42:22
@Csunderlik Peti: Gondoltam, hogy ebben is csak a Tóta W. keze lehet benne, két kereszténygyűlölő cikk között nézegeti, hogy melyek az ő beteg világszemléletének leginkább megfelelő, gyűlölködő, színvonaltalan cikkek, hogy kitegye őket a főoldalra! Szégyen az index részéről!
MPéter 2009.07.05 23:49:10
@Csunderlik Peti: @MPéter: Most jut eszembe, hogy lenne már annak a kereszténygyűlőlőnek keresztfia...szerintem inkább a halált választaná, mint egy keresztfiút.
MPéter 2009.07.06 11:07:42
@Csunderlik Peti:
"Hogy te mekkora egy sötét segg vagy."

Köszönöm, te meg egy igazán jótollú, művelt, gazdag gondolatvilágú blogger, és erről nemcsak a lenyűgöző lexikai tudásod (amit annyira szeretsz hangoztatni - BLÖFF), de ez a szellemes, kifogástalan, lenyűgöző, új gondolatokat közvetítő mesterműved is árulkodik.
Maga a legfőbb ügyész kezdeményezte a "Normális Magyarország" első számú képviselőjének, a töpörödő botrányból botrányba bukdácsoló párt elnökasszonyának, Dávid Ibolyának, valamint a mai napig diploma nélküli egykori rovarirtó kisiparosnak hűséges…..
MPéter 2009.07.04 11:59:59
@proeskontra: "szabályosan elárasztják a blogot az MSZP-s hozzászólók seregei, én pedig egyedül tartom ellenük a frontot"

Akkor, tudod mit, mostantól valóban így lesz. Viszlát!

:) Még szerencse, hogy nem vagyok én ilyen sértődős! Kitartok! (ugye, ezt a szót azért még le szabad írnom??)
MPéter 2009.07.04 17:46:57
@Alister: "Normálisnak normális. Érthetőnek érthető." Hát, ezt neveztem én furcsa világlátásnak.

"És hogy jogos volt-e, azt majd a bíróság eldönti." A bíróság arról biztos, hogy nem fog dönteni, hogy jogos volt-e a mentelmi jog mögé bújni. Vagy elítélik vagy nem. Most te mire gondolsz: szerinted a bíróság melyik döntése esetén jogos, ha elítélik akkor az ő szempontjából jogos volt, mert FÉLT, ha meg nem ítélik el, akkor miert volt jogos, mert nem akarta magát tisztázni? Magyarázd már el nekem, hogy erről, hogy dönt a bíróság, mert én jogilag nem vagyok olyan képzett mint te.
"És mi tart vissza, hogy felkutasd a Fideszes tömegeket és meghívd ide az oldaladon vitatkozni a mosdatlan tömeggel?" Ahogy valamelyik hsz-edben írod, én hívtalak meg ide. Tény. És nagyon örülök, hogy elfogadtad a meghívást. Beírtam egyébként még számos köztudottan jobbos blogba is a linket (reakció, vastagbőr stb.), de nem tudom miért nem jönnek vagy legalábbis nem kommentelnek. Ez úton is biztatom őket, hogy tegyék:)!

"Most rögtön rohanjak el megvenni, vagy ráér holnapután?
És te olvastad már? Fűzött vagy kötött? Kemény borítós vagy paperback? Hányszor hányas méretű (csak hogy tudjam, mekkora zacskót vigyek)? Jó minőségű a papír? Olvasható a betűméret?"

Te arra gondolsz, hogy proeskontra blöfföl, és nem is olvasta, esetleg nincs is meg neki? Hát ez nagyon komoly, kölcsönadta nekem miután elolvasta, és saját szememmel láttam (egyébként dedikált példány).

""Milyen megnyilvánulásomból következtettél arra, hogy nem értem?? "
Például ebből: 'Meglehetősen furcsa világlátásod van: "HA felfüggeszti", ha meg nem hát, akkor meg úgy jártunk, igaz?'; meg ebből: 'szerinted ez meddig működik így? Ha gyermekgyilkosság lenne a vád, arra is azt írnád pökhendien?'"
Arra céloztam, hogy ha valaki gyermekgyilkosság lenne a vád, akkor is jogos lenne, ha nem adná ki a mentelmi bizottság, és amögé bújna, ezt kérdeztem, hogy hol a határ? Te erre nem válaszoltál, gondolom ennek is megvan a maga oka, helyette elkezdtél engem azzal vádolni, hogy nem értem a helyzetet, holott ez nem igaz.

"Ennél mélyebbre? Nem vagyok se varázsló, se kútásó." Jó, belátom magas labda volt, de ugye csak a vicc kedvéért írtad, vagy ha nem akkor mondd már nekem, hogy miért vagyok én mélyen? Milyen megnyilvánulásom alapján mondod ezt vagy te mindig ilyen jelzőkkel illeted a veled nem egy politikai platformon lévőket. Szép tőled.

"Persze, a PPKE közgazdaságtan tanárai is nyilván MSZP-közeliek. És te most leleplezted őket! Ezt aztán nem gondoltam volna róluk... te tényleg nagyon ügyes vagy!"
Tehát a PPKE-n olyanok nem lehetnek? Komolyan nem? Akkor biztos, azt sem tudod, hogy dr. Bárándy Gergely a MSZP-s politikus a PPKE tanára, nyilván tudod te ezt, ha mégsem itt az életrajza: hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1r%C3%A1ndy_Gergely
Vagy nyilván Tóth Mihály büntetőjogász neve is ismeretlen számodra, ő sem MSZP-közeli. Tehát ennyit arról, hogy a PPKE-s tanárok mind Fidesz-bérencek, bár amennyit a kormány az egyházi fenntartású intézmények ellen tett azon se lennék meglepődve ha egy katolikus egyetemen tanító nem kedvelné pket, de nem így van. És ezt te pontosan tudtad, csak azt remélted, hogy mi nem, hát nem így lett... Nem túl ügyes próbálkozás.
MPéter 2009.07.05 11:17:18
@Alister: "Mi a franc furcsa abba, ha nem tartom különösnek vagy érthetetlennek, hogy valaki nem akarja, hogy a rendőrség vegzálja?" Ha ártatlannak találják, akkor jogosan hivatkozott a mentelmi jogára, mert tudta, hogy ártatlan.
Azt, hogy ha ártatlan, akkor mi a francért nem akarja tisztázni magát. Lehet (sőt biztos), hogy én másfajta ember vagyok mint Dávid vagy te, de ha engem gyanúsítanának, és biztos lennék ártatlanságomban, akkor első dolgom lenne, hogy lemossam magamaról a gyanút.

"Persze, hiszen semmi bajom veled."
Ennek örülök. :)

"Tudod, azt szeretném átvinni, hogy ha valaki nem Fideszes, akkor az nem jelenti azt, hogy MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es vagy Jobbikos, és fordítva." "Persze, a PPKE közgazdaságtan tanárai is nyilván MSZP-közeliek. És te most leleplezted őket."
Úgy próbáltad beállítani, mint hogyha az, hogy ha valaki a PPKE-n tanít az axióma lenne, hogy nem lehet MSZP-közeli, közben azt lepleztem le, hogy ez nem igaz, ld. Bárábdy (MSZP-tag) ld. előző hozzászólásom.
Bokros Lajos szilárd ígérete ellenére az Európai Néppárt helyett az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójába ül mint uniós képviselő. Állítólag maga David Cameron hívta meg a magyarbarát Soros György jobbkezét neves reformközgazdászt, aki még…..
MPéter 2009.07.04 11:37:26
@proeskontra: @Alister: Őszintén szólva nem túl sok írását olvastam Nádasdy Ádámnak, de az általad belinkelt cikk alapján valóban nem a szakma csúcsa.
"Ráadásul aki a médiumok szót a tömegtájékoztatási eszközökre alkalmazza, ezzel halálra ítéli e szó hagyományos használatát:
a médiumok ugyanis a magyarban révült szemű, sápadt nők (ritkábban férfiak), akik a szellemek szavát közvetítik. A magyar médiumok között a leghíresebb egy László László nevű szélhámos volt a 30-as években, nem pedig az MTV vagy az RTL. "

Gondolom nyelvész létére még sosem halott olyanról, hogy egy szónak több jelentése is lehet, segítek hátha szakszóval könnyebb: poliszémia! Ajánlom mind a tanár úrnak mind neked, hogy üssék föl az Akadémiai
Kiadó által megjelentetett Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótárát (ha '83-as kiadás, akkor az 529. oldalon) és olvassák el a médium szócikk 5. pontját, de ha erre nincs időtök, akkor kimásolom: "tömegközlési és -tájékoztatási eszköz". Hangsúlyozom ez nem egy latin-magya szótár, tehát az akadémiai álláspont tényszerűen megcáfolja az általad nagyrabecsült nyelvészünk véleményét, ezek után nem csodálkoznék, ha a médiákkal kapcsolatban is tévedne.

"Mi akadályozza meg a Fideszt támogatzó sajtót, hogy több emberhez eljusson? Talán az MSZP személyesen?"
Egy valószínűleg értelmes ember miért játssza folytona a hülyét? Csinál, úgy mintha félreértené, minta nem értené? Nyilván te is tudod nagyon jól, hogy eszméletlen nagy tőkére van ahhoz szükség, hogy egy telelvíziós csatorna eérje az RTL Klub vagy TV2 nézettségét. Pontosan tudod, hogy az nem úgy megy, hogy gondol egyet a Hír TV vagy egy teljesen új csatorna, hogy "na, most én megelőzöm az RTL Klubot, de az én híradóm és reggeli illetve heti összefoglaló műsorom a Fidesz felé fog húzni ám." Telejesen fölöslegesen áldoztam ennyi karaktert arra, hogy leírjam, amit te is tudsz...

Egyébként szerintem, ami rettenetesen hiányzik, a magyar "demokráciából" az a képviselők visszahívhatósága, ez egy normális országban nem úgy működik, hogy négy évre megválasztanak valakit, és az az csinálhat, amit akar, akár a szöges ellentétjét, annak, amit ígért, mert hát őket ugye egyszer megválasztották, ez nincs jól így. És nem is volt ez mindig így a magyar történelemben, emlékszem én olyanra, amikor a képviselők tényleg KÉPVISELTEK.

"Szubjektív egy frászt. Csak tudod, senki nem jött azzal verve a mellét, hogy az MSZP-nek mekkora óriási támogatottsága van."
Rendben, tételezzünk fel, akkor egy 25%-nyi Fidesz és egy 6%-nyi MSZP támogatottságot, akkor milyen alapon van a média fordított megoszlása?
MPéter 2009.07.04 18:08:20
@Alister: "MPéter invitált ide, ahogy másokat is. Ha valami bajod van ezzel, rajta verd le a port." Így történt, de szerintem ezzel proeskontrának sincs semmi baja, csak hiányolja a másik oldalt.

"A választásra jogosultak kevesebb mint 25% nem elsöprő támogatottság, akár mennyit pörögsz is rajta. Egyszerűen 25% < 75%. Ez matematika."
Ez igaz, na de az mégigazabb, hogy 6% (sokkal) < 94% Csak ez valahogy nem jut az eszedbe sose.


""Amit a diktatúráról írsz, mutatja, hogy sikerült egy újabb tudományterületet találni, ahol még csak kezdőnek sem vagy nevezhető: a történelem"
Komolyan, legalább a használt kifejezéseknek utána nézhetnél. Most még a tudományterületet sem sikerült eltalálnod.
Ez így teljesen céltalan: nem tudsz és nem is akarsz tudni semmiről, ami nem illik az elméletedbe." Erre, hadd válaszolják kérdésekkel?
Scmidt Mária történész-e? Schmidt Mária szakterülete-e a diktatúrakutatás? Akkor miről beszélsz? Hzudtál. Lebuktál. Ennyi. Pontosabban nem tudom, hogy ez hazugság volt-e vagy csak egyszerű tudatlanság. Nem tudom, melyik rád nézve a cikibb.

"Jesszumpepi, még egy rejtőzködő nyelvészprofesszor!
Kiemeltem neked az idézetből a lényeget: 'halálra ítéli e szó hagyományos használatát'. Tehát elveszti régi jelentését, és újat vesz fel. Az, hogy az Akadémia asszisztál hozzá, csak ront a helyzeten." Én nem vagyok nyelvészprofesszor, azzal kezdetem, hogy nem olvastam Nádasdyt, csak egyszerűen a cikk alapján rajtakaptam tévedésen, amit be is bizonyítottam. Jesszumpepi, hogy te ezt nem érted. De akkor még egyszer: a cikkben azt állította, hogy az RTL Klub például nem médium, én ezt az akadémiai szótárból vett idézettel cáfoltam. Mit nem értesz ezen? Védd csak az angol–olasz szakos nyelvész urat! Az érzelmeid vezessenek, ne a tények!

"Mondj már kérlek példát arra, hogy szerinted melyik ország normális!" Lengyelországban, Csehországban már mondott le kormány kisebb miatt is, rosszul tudom?

"Ki mondta, hogy van alapja? Ez egy kész helyzet, ami azért alakult ki, mert anno OV a családi kasszát tömte, nem a médiák felosztását gründolta. " Legalább abban egyetértünk, hogy nincs alapja, már ez is valami. Sőt abban is, hogy ez egy kész helyzet. Tulajdonképpen abban is, hogy OV ezt anno nagyon elrontotta, hogy nem javított ezen a helyzeten, de azt nem hiszem, hogy ennek oka, hogy neki több vándorolt volna a zsebébe.
MPéter 2009.07.05 11:08:28
@Alister: "Mert ez tökéletesen érdektelen abból a szempontból, hogy vajon elsöprő-e a Fidesz támogatottsága vagy sem." Igen, de az egész a médiaviszonyoknál került szóba. Azt sérelmeztük, hogy ha az egyiknek 3-4--szer akkora támogatottsága van, mint a másiknak (lényegében mindegy, hogy a teljes lakosság vagy a szavazni elmenők között nézed, az arány nem változik), akkor médiában lévő fordított arány nincs jól.

"Természetesen a diktatúrák is vizsgálhatók különböző szempontokból, így történelemtudományéból is. De annak eldöntése, hogy egy jelenleg fennálló politikai rendszer diktatúra-e, az nem történelemtudományi kérdés."

Igen, de te most csusztatsz, ugyanis az egész úgy került szóba, hogy te azt mondtad, hogy ha diktatúra lenne, akkor nem lenne ellenzéki sajtó, erre mondta proeskontra, hogy nem igaz, mert a diktatúrának több fajtája van és van az ún. nem totális diktatúra, ahol lehet ellenzéki sajtó. Tehát fogalmakról szólt a vita, amelyek igenis tekinthetők történelmi fogalmaknak.

"A többi szócikk alapos vizsgálata arra enged következtetni, hogy a későbbi meghatározások időben későbbről származnak. Ez pedig, a mai helyzettel összevetve, Nádasdy álláspontját támasztja alá, miszerint az új értelem használata elsorvasztja a régit."
Ez számomra is nyilvánvaló, persze, hogy előbb volt közvetítő személy ember és szellem között; a szó, már gondolom akkor is létezett, amikor tévé, újság, internet sehol nem volt. Aztán, amikor
ezek megjelentek a szó jelentésbővülésen ment keresztül, nem nehéz kitatálni a kapcsolatot, a tévé, újság stb. is egyfajta közvetítő. Rengeteg több jelentésű szavunk van, jobban mondva szinte az összes (különsen a főnevek), és ezek jól megvannak egymás mellett, nem okoznak semmi gondot.
"Ráadásul aki a médiumok szót a tömegtájékoztatási eszközökre alkalmazza, ezzel halálra ítéli e szó hagyományos használatát: a médiumok ugyanis a magyarban révült szemű, sápadt nők (ritkábban férfiak), akik a szellemek szavát közvetítik. A magyar médiumok között a leghíresebb egy László László nevű szélhámos volt a 30-as években, nem pedig az MTV vagy az RTL." -írja Nádasdy. Amivel én a legkevésbé sem értek egyet. Ha, amikor becsavarom a lámpába a körtét, akkor halálra ítélem a szó eredeti (=gyümölcs) jelentését vagy amikor a (nem létező) öcsémre azt mondom, hogy "jaj, de kis csacsi vagy" akkor halálra ítélem a szó eredeti (=szamár)jelentését. Ugyan már, ezt Nádasdy tanár úr se gondolhatja komolyan, szerintem elemezgesse inkább az angol vagy az olasz nyelvet, az lehet, hogy jobban megy neki.

"Persze, lemondhat a kormány, sőt, szerintem Gyurcsány Ferenc lemondásakor ki kellett volna írni az új választásokat - de az se megoldás, hogy egy népszerűtlen, de szükséges intézkedésnél az emberek visszatapsolhassák a képviselőket."

A mondatod első felével teljesen egyetértek, és talán a másodikkal is, belátom, hogy az se lenne jó megoldás, de azért az se járható út, hogy 4 évig semmilyen módon nem vonhatják őket felelősségre a választók, ha gyökeresen mást csinálnak, mint amit ígértek, akkor se.
Baka András főbíróvá választása után annak rendje és módja szerint a szokásos parlamenti sajtótájékoztatók következtek. Elsőnek Répássy Róbert (a "Fidesz ökle") próbált volna sajtótájékoztatót tartani, azonban a parlamenti demokráciákban példátlan módon a…..
MPéter 2009.06.30 17:03:40
@gólhaj: Kedves gólhaj, nem tudom, mit találsz megmosolyogtatónak hozzászólásomban. A cikk írója, barátom, nekem küldte el elsőként frissen nyitott blogját, ezért írtam a biztató, kedves szavakat. Amiket egyébként maximálisan úgy is gondolok, és hogy egyre több cikket jelentet meg beigazolódni is látom szavaim: ügyes blog, szép elemzésekkel, új látószögből.
Ha neked nem tetszik, az persze szíved joga, csak szerintem a gúnyos szmájlik helyett inkább érdemben vitatkozz a cikk tartalmával (ha tudsz).
:D
MPéter 2009.07.01 08:58:39
@gólhaj: Bocsánat, akkor örülök. Lehet, hogy már kezdek paranoiás lenni, hogy mindent támadásnak vélek. :)
Hétfőn szavazott a parlament arról a Btk. módosításról, mely akkor is büntetné a holokauszttagadást (idézem): A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény…..