Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goosnargh

1 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte megkérdőjelezetlen alapvetés, hogy a kreativitást, szellemi erőfeszítést igénylő munka magasabb rendű, mint a különösebb gondolkodás nélkül nyélbe üthető. A szomorú helyzet ennek az ellenkezője. A munkahelyek azért léteznek, hogy egy távoli – vagy legalább azonos szinten kellemetlen…..
Találkoztunk a tavalyi hifi shown, de még előtte ismerkedtünk össze, amikor néhányszor összefutottunk és kölcsönösen szimpatikusnak találtuk egymást...
Goosnargh 2016.07.20 17:49:38
Pár hete elégedetlenkedtem egy kicsit a Dalai Lámával kapcsolatban, aztán vegyes érzelmeket keltettek bennem a kommentelők, amennyiben egyszerre voltak szórakoztatóak és elszomorítóak. Persze nem mindegyikük. Kaptam pár hasznos hozzászólást is. Egyikük elkövetője, Máté, felvetette, hogy…..
Most, illetve innentől kell nagyon észnél lenni. Eddig mindent tisztán játszottam, azaz a „clean channel”-en, de most fordulóponthoz érkeztem. Kiötlöttem egy futamot, amiben rendes akkordok mellett kéthúros pendítéseket is használok. Nem mindig éreztem úgy, hogy igazán jól szól, úgyhogy elkezdtem…..
Arra jutottam, hogy egyelőre nem fogom a tökéletességet hajhászni a daltanulásban, hanem ha megvan a dallam, a ritmus, és élvezni tudom a saját játékomat, akkor azt elfogadom határesetnek, és lépek tovább – persze azzal, hogy a már megtanult dalt újra és újra előveszem. Azaz minden nap. Ez két…..
Goosnargh 2016.03.03 10:23:49
Először is gratulálok a gitárhoz ! Mindenki vegye meg azt a gitárt amibe beleszeret ez alap. Emlékszem én is amikor megvettem a fekete elektroakusztikus ibanezemet. Csak később jöttem rá, hogy nagyon nem jó ha egy akusztikus gitár hangjának ha vastag festékkel lefedünk, bár mindegy is lett volna hiszen még a fedlapja is rétegelt volt. Kicsit többért vagy használtban azon az áron is vehettem volna jobbat, de fogalmam sem volt arról, hogy mire kell figyelni. Azt vettem meg amibe kinézetre beleszerettem és megengedhettem magamnak. A picit többe kerülő furch cseh manufakturában készült gitárom ég és föld volt ehhez képest, ibanez el is lett adva. Lehet, hogy nem fejnehéz a gitárod, hanem test-könnyű. Belépő modelleknél gyakran alkalmaznak préselt faforgácsot, papundeklit a gitárban, van hogy csak a belsejében és a fedlap van csak fából. Vagy olcsóbb-könnyebb faanyagokat. Annyira nyomott ára van a használt hangszereknek, hogy én számításba vettem volna ezeket is. Csak egy példa : Nemessányi László hegedűkészítő stradivari kópiákat készít. 2006-ban megrendelésre készítette el eddig első és egyetlen stratocasterét Dr Nmy-t. Beteszek 1-2 képet róla a dropboxos könyvtárunkba róla. Akitől vettem egy erősítőért cserélte és tizedik gitárjaként nem vette elő a dobozból, a pénz meg kellett éppen valamire. Azt mondta neki az előző tulaj, hogy a fa-anyag volt 300 000 Ft amit ő vitt a gitárhoz. ( gitár egész testén átfutó évgyűrűk hatalmas fatönkből lehetett kivágva, vastag ében fogólap, átmenő juhar-dió nyak ) El sem tudom képzelni mennyi munkaórája van benne a hangszerésznek, míg kitalálta, megtervezte, kifaragta kézi munkával a gitárt. Én pedig megvettem alku nélkül 109 000 Ft-ért. Nem mertem hozzá vinni beállíttatni mert magába dől ha megmondom mennyit ér a piacon a befektetett akár több hónapnyi munka.

Más, érdemes szoktatni a fülünket ahhoz, hogy mitől szól jól egy gitár, egy effektpedál, egy csöves erősítő. Talán megtaláltad már Greg Hildent. Ő gitárokat árul és ezeken játszva bemutatja őket. Stílszerűen akkor egy SG:

www.youtube.com/watch?v=28DW4Vlb8XQ&list=RD28DW4Vlb8XQ#t=6
Mint az előző bejegyzésemben már írtam, elsősorban az internetet próbáltam információforrásként használni a tanuláshoz. A keresőkből elindulva milliónyi különböző oldallal találkozhatunk, de igazából kevés jól használhatóval sikerült találkoznom. Most megpróbálok…..
Noha a szokványos akkordokból is végtelen számú kombináció hozható ki – mert például ugyanaz a hang teljesen másként hangzik különböző hangok társaságában –, mégis úgy éreztem sokszor, hogy amit egy adott helyre szeretnék pendíteni, az egyszerűen nem szerepel a…..
Az esetek meghatározó többségében jobban szokott tetszeni a könyv, mint annak megfilmesítése. Ezért olvastam el A marsi című könyvet; hátha most is így lesz. Csak ez most nem fog egyhamar kiderülni, mert a filmet majd csak akkor nézem meg, ha le lehet tölteni. Az alaphelyzet (ott ragadni egy…..
Nekiláttam a következő leckének, ahol a 12 bar blues shuffle tovább bolondítása a téma. Így vettem észre, hogy – mivel az utóbbi időben az akkordokba mélyedtem bele – itt nekem az alapjaim is súlyosan inognak, úgyhogy először is nekiálltam gyakorolni az E, A és D…..
Goosnargh 2015.10.07 17:25:21
Én mostanában ebból az anyagból tanulok :
truefire.com/blues-guitar-lessons/50-blues-rhythms/watch/v3569

Itt azt látom, hogy amit a kisujjal kell elérni a shuffle-nél,azt nem egy holt merev tartással terpesztéssel éri csak el, hanem nyugodtan mozdít, hajlít a kézfején - akár csúsztatja 1-2 centit a a távoli bundhoz. Lehet neked is beválik. Feltettem az egyik file-t a dropbox-ba, hogy lássad miről beszélek.
Már vagy öt-hat olyan melódiát ötlöttem ki, amik szerintem baromi jól hangzanak, sőt, nekem sláger gyanúsak. Már csak meg kéne tanulni konkrétan zenélni hozzá, meg másokkal zenélni, meg zenét szerezni, mert a fő motívum mellett azért szükség lesz a ritmus szekcióra is, meg…..
Elég sok illúzió él a magyarok fejében Nyugat-Európáról. Nekem – Angliában élve – sikerült ezek számát radikálisan csökkentenem – elismerve, hogy számos dolog egyszerűen tényleg jobb és/vagy jobban működik, mint nálunk. Lehet, hogy a németeket bálványozó angolok beszélték tele a fejemet, és ezért…..
Goosnargh 2015.06.05 10:28:46
Nem lehet, hogy szeretetből, empátiából vették be?
Évekkel ezelőtt bukkantam erre a kis Minnessotai rádióra amikor elegem lett a magyar reggeli műsorok ripacskodásából.

en.wikipedia.org/wiki/WELY

Olyan érzés hallgatni a reggeli műsorukat mintha megelevenedne egy "Miért éppen Alaszka" epizód. Az érzdődik, hogy egy olyan közösség van abban a kisvárosban akik odafigyelnek egymásra. Na amire ki akarok lyukadni: Az időjárásjelentésért hónapokon keresztül felhívtak egy idősebb fickót telefonon. Az egyperces időjárásjelentést öt percig olvasta, mintha nem lett volna teljesen normális. Beletellett két - három adásba mire rájöttem, hogy agyvérzése volt és ezért van, hogy szinte keresi a szavakat. De a közösség nem hagyta magára, nem felejtették el: továbbra is számítottak rá, éreztették vele, hogy ettől még ő mindig benne van a csapatban.
Amikor felvettek a céghez, az autóm még javában taxivá volt alakítva. Ez szerencsére nem jelent olyan sokat, mint Magyarországon: két mágneses tapadó ajtónként, egy antenna a tetőn, egy beltéri egység a csomagtartóban és egy bazinagy érintőképernyő a műszerfalon. Mondanom sem…..
Goosnargh 2015.04.27 15:39:28
Elkezdtem a Smoke on the Watert gyakorolni, hogy az eddigi erőfeszítésekhez valami olyat adjak, ami közben a fejlődésemet ténylegesen érzékelni tudom, és legalább egy kis fényt megláthatok beszűrődni az alagút végén, azaz pár pillanatra olyan illúzióm lehet, hogy effektíve…..
Ferikém, megbeszéltük, de le is írom, nehogy elfelejtsem, miért neheztelsz. Te nálam is jobban ki voltál akadva, amikor harminc-egynéhány éve a csuhás osztályfőnök-prefektusunk az egész osztály előtt leordította a Gyurit, hogy "te mocskos pesti zsidó" meg hogy "Hitler szar munkát végzett", így…..
Mint minden modern, felvilágosult észjárású magyar ember, én is élek-halok azokért a ketyerékért, amelyeknek az égvilágon semmi gyakorlati hasznuk nincsen. Így voltam a Kindle e-book olvasóval is, amelynek már majdnem egy hónapja délcegen büszke tulajdonosa vagyok.Egy hónap se nem…..
Goosnargh 2011.06.21 12:02:30
@Regénytár: multimediaplaza.hu

alternativ megoldás:
strongdc-t letöltöd, biztos gyorsan találsz leirást a használatáról ha nem egyértelmű. Nem nehéz, pár perc alatt be lehet üzemelni. Miután feljelentkeztél a program alap hublistája közül pár nagyobb magyar hub-ra, máris kereshetsz a kindle könyv formátumra vagy ebook nevü könyvtárakra, esetleg irók, könyvek nevére. Ha más formátumu akkor gyors konvertálás és mehet a kindlére. Igazi kincsekre lehet ott bukkanni.
Tétényi Éva Hol a pénz? 2011.02.27 16:08:00
English | Deutsch | Français Telnek-múlnak a napok, és egyre elkeseredettebbek lesznek az emberek a városban. A vagyonhasznosítással foglalkozó cég vezetője a helyi lapban a polgármester felelősségét feszegeti azért, mert nem fizetik ki a közüzemi díjakat az önkormányzati…..
Goosnargh 2011.03.02 22:56:29
ESZTERGOMNAK AZ ADOTTSÁGAIBÓL ADÓDÓAN FULDOKOLNIA KELLENE A PÉNZTŐL!

Ezzel szemben nincs pénz a legalapvetőbb feladatokra sem.
Ha valami miatt röhöghetnek rajtunk, ahogy az egyik facebook kommentelő irja - hát akkor ez az: Hogyan lehet az aranyból sz*rt csinálni két-három év alatt !

Ép ésszel felfoghatatlan amit az előző városvezetés müvelt a várossal. Pénzügyi végzettséggel felháborit az a dilettantizmus amibe és ahogyan beruháztak, elherdáltak ( élményfürdő, mélygarázs, kastély Romániában stb. )
Esztergomiként pedig a gyomrom fordult fel azon, ahogy ezt az elmúlt években véghezvitték.

Tudjuk, hogy piszok nehezen fogják adni a hatalmat - egy nagyon egyszerü ok miatt: az egész a pénzről szól.
Van egy réteg aki miközben tönkrement a város ezen nagyon jól keresett.
A "hatalom" is az ő oldalukon áll - és ahogy látom most az elhallgatás politikája zajlik. Ami most szenzáció tucatnyi hirportálon, arról három hét múlva senki sem fog beszélni.
Szerintem a Polgármester asszonynak most leginkább egy igazán profi, helyi viszonyokat is ismerő jogászra lenne szüksége a csapatában aki éles szemmel találja meg a fogást és teszi meg haladéktalanul a szükséges jogi lépéseket.

A szombati szemétszedés alatt olyan jó volt látni mennyi jó ember lakik itt, akik készek örömmel tenni a városukért. És jöttek volna még többen is: Sokan szólitottak meg járókelők közül és kérdezték: látják a takaritást és ha értesültek
volna róla akkor ők is jöttek volna szivesen.

Miközben végignéztem a megtisztitott városon eszembe
jutott az amit a kinai térrendezés - a Feng Shui - is tanit: Ahogy kinnt úgy bennt. Ha rendet raksz a fizikai környezetedben az más sikon is rendet, megtisztulást fog eredményezni.

Jó egészséget és kitartást kivánok a munkájához - még mindig hihetetlen, hogy megtörténhetett a váltás. Sokan, nagyon büszkék vagyunk Önre !

Havasi Gábor
Kimaradt az életemből a sarokról dobozban hozott kínai kaja. Nem volt ilyen. Gyerekkoromban, Dél-afrikában ugyan ettem olyan kínait, aminek a származásáról semmit sem tudtam, de az ízére nem emlékszem, nem befolyásol tehát semmit. Csak annyi rémlik, ahogy a szüleim mondták, hogy…..
Goosnargh 2010.07.19 14:29:11
Majdnem három hetet dolgoztam májusban Kinában. Ennek nagyrészét Nanjingban de négy napot voltam Shanghaiban is.

Kollégáim igyekeztek megismertetni a kinai konyha minnél szélesebb spektrumával. Tényleg van jópár irányzat. Legtobbszor kantoni (Guadong) étteremben ettem. Legjobban a pekingi kacsa izlett. Leg-egzotikusabb élmények a hotpot-ozások voltak.

A kantoni az a konyha az, amiből a világba kirajozott kinai konyhák 90 %-ban származnak.
Kinaban a kantoni az ahol mindent megesznek ( aminek lába van kivéve az asztalt, aminek szárnya van kivéve a repülőt és ami úszik kivéve a csónakot )

Ehhez képest a shanghai konyha teljesen visszafogott volt. Olyan csülköt hoztak ki mint otthon eszünk a bableveshez, olyan egészben sült halat ami bár édes savanyú volt de mégis olyan ... ismerős volt. A disznósült, a báránysült mind teljesen ismerős füszerezéssel készült.

Ez után a három hét után azt mondom, hogy az itteni büfé-kinainak köze nincs a kinai kinai ételhez. Valószinü ennek az étteremnek az anyagbeszerzője ott van minden hajnalban a pekingi gépnél. Ezzel szemben az "izletes" büfé kinai erős füszerezéssel operál de a lényeg az olcsóság. A legnagyobb bánatom, hogy szerintem trükköznek a hússal. Vágjatok szét egy szezámmagos csirkét a kinaiban és nézzétek meg azt a húst ... Igy néz ki otthon a rántott csirke húsa ha szétvágod ?
Szerintem lelkiismeretfurdalás nélkul hasznalnak valami vegyszert amivel többszorosére duzzasztják a húst. Igy aztán fél kiló hússal megetetnek 30 embert. Ne legyen igazam.

Kinai beszamolo: szexesnanjing.blogspot.com
Goosnargh 2010.07.19 14:37:17
@simon mondja: A Wang-ra irtam, hogy valószinüleg minden reggel ott vannak a pekingi gépnél friss alapanyagokért.