Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lxndr_albert

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtátok mi vicces még az iWiW-en? Az a sok őszinte (béna) vélemény amit az egyszerű felhasználó nagy fellángolásában hátrahagy! Vélemények általa! Ez egészen új fejezetet nyit a válogatás életében is.    - Hát nem?  - Zooza - Malackám - Strandon, meg…..
Csak magyarul beszél a többség - Ezzel a címmel jelent meg az egyik napilapban egy cikk a magyarok nyelvtanulásának eredményéről - pontosabban eredménytelenségéről-, illetve a felnőtt lakosság idegennyelv-tudásáról, összehasonlítva a világ más népeinek  hasonló…..
lxndr_albert 2009.09.27 19:53:16
@bryan: Teljesen igazad van. Del-Kelet Azsiaban elek (Makao), munkahelyemen angolul,kinaiul kell beszelnem (kantoni nyelvjarasban) , de ha beszeled mandarint (amit mellesleg az itt elo kinaiak sem nagyon, mivel par evvel ezelott meg nem volt kotelezo a kozoktatasban) teljes tiszteletnek orvendhetsz.Beszelek finnul es habar egy nyelvcsaladba tartozunk ,hogy jo hasonlattal eljek (mint mako jeruzsalemtol) olyan tavol vagyunk.Angollal legvicceseb (utolag) tortenetem a magyar helyi illetekes onkormanyzatnal tortent.Kulfoldon torteno hazassagkoteshez szerettem volna egy igazolast arrol, hogy Magyarorszagon ezen statuszom "notlen" tovabba nincsen gyermekem.Felesegem (akkor meg menyasszonyom) elkuldott minden letezo papirt angolul.Vidaman alltam a kozjegyzo elott, erro o, de hiszen ez nem magyar.Ezutan megyeszekhely persze megint elutasitva akkor forditoiroda.Siker!(Europai Unio 2009 Magyarorszag ) egy 1 oldalas lapot amin nev,szuletesi hely/ido szerepelt stb. kellet leforditattnom, vegul fel ev utan sikerul osszehazasodnuk ,mivel otthon senki nem beszelt angolul. Hozzateszem ,ugy hogy a hong kong-i konzul ervenyesitette a nyilatkozatomat.Nyelvet, nyelveket igen is kell tanulni, mert nem tudhatod milyen szituacioban jon jol.Beszelek svedul,norvegul,torokul,swahili meg itt tanulok portugalul. Persze lehet nem sokra megyek vele, de hulyebb sem leszek tole. Nem beszelve arrol a rengeteg informaciorol amivel gazdagabb lehetek.A kiejtesrol ne is beszeljunk :D A poszt szerzojevel meg egyetertek.
lxndr_albert 2009.09.27 20:53:16
@koxi: persze nem is varom el ,hogy angolul ugyet intezhessek MO-on , mint ahogy mashol sem ahol nem hivatalos nyelv.Itt a megertessel volt a baj mondvan egy lapon amin a szemelyes adatok alltak (jo akkor kuldjuk el forditani, s meglatjuk mi van benne) NAME,NATIONALITY... amit persze siman be lehett volna potyogni a gepbe mivel ehhez nem kell nyilatkozni , hiszen csak felesegem adatai voltak.
Na, még egy strigula az "ezt se' hittük volna" oszlopba: elég csúnyán lebukott a kínai állami tévé "oknyomozó" műsora a hétvégén, amiben a kommerek éppen azt próbálták bizonygatni a lakosságnak, hogy a pornó rossz, értem? A stúdióba behívtak egy…..