Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamil01

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Belső forrásból úgy értesültünk, hogy az egyik „kedvenc” áramszolgáltatónk, az ELMŰ-ÉMÁSZ újabb elképesztő dolgot talált ki. A lényeg, hogy mindenféle törvényt lehetőleg megkerülve a fogyasztókat minél jobban le tudják húzni áram- (helyesebben…..
Álszakértő, és az ország legrosszabbul működő vállalkozása. Megváltoztatott ítélet indoklás. Egy elkeseredett ügyfél küldte be a történetét és lehangoló véleményét. Természetesen a zugügyvéd ettől elhatárolódik, csak közzéteszi.  Tisztelt Adófizető Nép!…..
Kamil01 2009.06.25 20:19:58
Én egy becsületes, több évtizedig aktív többdiplomás mérnökszakértő vagyok. Jog által kötelezve két kamarának fizetem a tag- és regisztrációs díjakat; csak ez évben kb. 160,- eFt a már befizetett díjaim összértéke. Szinte nevetséges összegért; tavaly januárig kb. 8 év óta változatlanul, még az infláció által sem növelten; mindössze 1.600,- Ft óradíjért készítettem nagyon komoly írásos szakvéleményeket hajszolt határidőkre. Ugyanakkor az állam egyetlen rendelettel a kötelezően befizetendő regisztrációs díjainkat tavaly 660 %-kal megemelte! Ennek ellenére az érdekeinket nem képviseli senki; egyik kamara sem! A nálunk jóval kiemeltebben díjazott "kedvezményezett nagyszámú csoportoknak (pl. EU-s pályázatírók; a különböző állami hivataloknál alkalmazott és a mi adóforintjainkból, közpénzből jól megfizetett "szakértők" stb.) nem kötelezettek egyetlen kamarának sem tagjának lenni!!! Ez sérti a 2003 évi egyenlő bánásmódról és esélyegyenlőségről szóló törvényt is!!!
Én több, mint 3 éve a területileg illetékes ig.ügyi szakértői kamarának hivatalos bejelentést tettem szakértő kollégám ellen, mert kompetenciájába nem tartozó más szakágban sorra gyártotta az alperesek egész nagy tömegét lehetetlen helyzetbe hozó, több százezer, de akár több milliós kártérítésre ártatlanul kötelező "kompetencia nélküli" álszakértői véleményeket. Bár tette magánokirat-, de akár közokirat-hamisításnak mint büntetendő cselekménynek is vehető (mely mint tudjuk, hivatalból üldözendő, és bárkinek akinek tudomása van róla, bejelentési kötelezettsége van az ügyészségi- ill. ig.ügyi szervek felé) mégis a kamara etikai vizsgálata után csekély összegre bírságolták.
Fellebbezés után megjárta az országos kamarát, ahonnan visszautalták azzal, hogy az I. foknak kell benne eljárnia. Már több, mint 3 éve áll és aszalják az ügyet! Ezek után, valamint azért mert a becsületes és vétlen szakértők érdekének képviselete helyettt átállnak a túlsó oldalra; többek között ezért is (valamint mert a teljesen egyoldalúan; súlyos aránytalanságokkal megszövegezett ig.ügyi szakértői törvény szerint 12 nevesített kötelességem van, de egyetlen jogom sem - még az sem, hogy tisztességesen végzett munkámért belátható időn belül és ne hónapok-évek múltán kamatmentesen kapjam meg az államtól jogos szakértői díjamat-; de ugyanakkor mint a rabszolgát akárhány ügyben visszautasíthatatlanul újból és újból kirendeljenek) felfüggesztettem a tagságomat a kamarában!