Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lajoschka

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autó önsúlya ezzel a motorral és a hatfokozatú kézi váltóval 1425 kiló, ami a méretét tekintve nem is sok. Mégsem ez, hanem az 1500-tól 4000-es fordulatig jelenlévő maximális nyomaték, ami tényleg használhatóvá teszi. Na ezt csinálja utána egy 1.4-es turbódízel!…..
Nincsen hét tévés balfaszság nélkül, és sajnos megint a nézettségi versenyben második helyen álló TV2 házatájáról jött kínos infó: a múlt heti blogos botrányt követően most a szilveszteri műsorban elkövetett kis malőr miatt pironkodhatott a csatorna sajtóosztálya, ahol…..
Bigyóblog Kétképernyős laptop 2008.12.20 10:50:00
Egészen új irányba vinné a laptopok fejlődését a Lenovo. Bejelentették ugyanis, hogy olyan laptopot terveznek, melynek két kijelzője van, az első 17 colos, a második 10,6 colos. A "mobil munkaállomás", ahogy a Lenovo nevezi az új gépet Intel Core 2 Duo processzorral és…..
Nemigazország Esti ima - helyett 2008.05.19 01:03:43
Az életet szinkronizálva lehetne könnyen megérteni. De a szinkronokat rendre elbasszák. Nem azt fordítják, mint amit kéne. Mást jelent eredeti nyelven. Szófordulatok és társaik. A feliratozás már közelít a tökéleteshez. De jobb, ha az egészet nézed. Az esszenciát, a harmóniát…..
lajoschka 2008.05.20 13:46:14
Szerintem az apró nüanszokat, trükköket már nagyon kevés ember szeretné, annál kevesebb tudja megtanulni. Ennek eredménye, hogy mindenki szalad valami után, amit nem ér el. Ez a jelenlegi társadalmi berendezkedés alapja. Az igény, meg szükséglet útvesztője. Mit tekintünk létszükségletnek? Víz, étel, levegő, stb. A jelen kor igényei azt diktálják, hogy "Hitessük el az emberekkel, sokkal több a létszükségletük!" Így az emberek keresik az egszisztenciát, lakástulajdont, autó, egyéb kütyü, stb. apróságokat. Nekik ez szükséges. Miért? Az életet megkapták, a levegőt, vizet, ételt, napfényt is.

Ez az állandó hajsza viszont megkeseríti az életüket. Ha megszerzi, akkor utána mást akar megszerezni, majd még valami mást, utána pedig az először megszerzettet kell(!?) lecserélnie. Így eljutunk oda, hogy a soha meg nem elégedés árnyékolja be az életet. Az elérhetetlen elérhetetlen marad, csak a vágyódás költözik be az életbe. Közben nem veszik észre a körülöttük lévő értékeket. Amit kaptak, sokat nem kell tenni érte, nem drága. A természet frissessége, pozitív energiái, egy gyermek mosolya, tiszta lelke, pozitív kisugárzása, a család, társaság, törődése.

A materiális javak szemben állnak ezekkel az értékekkel, mivel mind a kettőért kell hozni áldozatokat. Sajnos ma már az a jellemző, hogy a materiális javak megszerzése szemben áll más értékekkel, amiket ezért az emberek hanyagolnak, így ezekre már nem tudnak odafigyelni.

Követekezmény: igen, megszerzik az emberek ezeket a materiális javakat, cserébe tönkremegy a természet, a gyermek nem mosolyog, nincs pozitív kisugárzása, tönkremegy a család, társaság a törődés hiányában.

Az ember felteheti a kérdést magának élete végén:

MEGÉRTE?
Múlt héten kaptuk a fülest, hogy az Externetnél van, amikor a 8 megás ADSL csak 2 megával megy. Az Externet válaszában elnézést kért, és közölte, hogy az "alaphálózati szolgáltató minden előzetes értesítés nélkül csökkenti Előfizetőink maximális vonali…..