Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Green Pony Nyelvovi

233 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 'conkers' egy régi, többszáz évre visszanyúló népszerű játék a brit gyermekek körében.  Tulajdonképpen 2 gesztenyéről van szó, melyet kifúrunk és egy egy zsinórra felfűzzük őket. A lelógó 'conkert' tartja az egyik játékos, míg a másik a sajátjával megpróbálja eltalálni azt, és addig üti, míg az…..
Vége van a nyárnak…Augusztusban mese heteket tartottunk.  A hupikék törpikés héten megismerkedtünk a törpök neveivel angolul, megtudtuk, hogy Hókuszpók eredeti nevén Gargamale. Megnéztünk néhány epizódot angolul is, hogy a gyerekek tudják, melyik meséről is van szó, hiszen nekik ez már nem annyira…..
  Elkezdődött a nyár, megjött vele a jó idő is. A hónap első két hete az évzáróra való készülődéssel, próbákkal telt. Sok energiát fektettünk abba, hogy minél varázslatosabb műsorral lephessük meg a szülőket. Ebben a két hétben végeztük a gyermekek fejlettségi szintjének felmérését is és írtuk…..
A hónap első ünnepe az anyák napja volt, melyen természetesen részt vettek az ünnepeltek és az apukák is. Régóta készültünk a műsorral, a gyerekek nagy áhítattal tanulták a verseket,dalokat és ugyanilyen nagy örömmel készítették az ajándékokat is. Az Orgona ága c. dalra vonultunk a szülők elé,…..
Januárban kipihenten, újult erővel vágtunk neki a 2016-os évnek. A hónap elején megosztottuk egymással a karácsonyi élményeket majd sorra vettük az újévi szokásokat. Az egyik legfontosabb feldolgozandó témánk a Három kismalac című mese volt melyet meghallgattunk, elemeztünk, elbáboztunk,…..
A Mikulás idén sem feledkezett meg óvodánkról. A Green pony-ba is ellátogatott, ahol lelkes énekcsapatra bukkant. A közös éneklés után persze minden gyerekkel személyesen is elbeszélgetett és mindenki megkapta a várva-várt csomagot:..
Az adventi időszak minden család életében így vagy úgy de megjelenik. Advent a keresztény kultúrkörben a Karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól Karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és Vízkeresztig (január…..
  Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az…..
Na most mindenki szedje össze minden bátorságát, mert beszámoló következik az év legfélelmetesebb-legpókhálósabb-leg(dene)véresebb napjáról, amit persze finomított formában ismertettünk meg az ovisokkal: kihangsúlyozva a tök (pumpkin) ünnepét, mely kelta hagyományokkal…..
Ahogy haladunk az idővel, megyünk bele az őszbe egyre esősebb az idő, egyre sárgábbak a levelek. Amikor éppen süt a nap és kint tudunk lenne hosszasan az udvaron adódik a feladat: játsszunk a levelekkel! Leveleket szedtünk a kreatív foglalkozásokhoz és az óvoda dekorálásához,…..
  Az Állatok Világnapja alkalmából a Budai Vadasparkból sok érdekes vadállat látogatott el az oviba gondozójuk társaságában. Találkoztunk, kisebb-nagyobb, kedves és kevésbé ölelgetni-való állatokkal, mint például, csótánnyal, egérrel, kuvikkal, gabonasiklóval, uhuval,…..
Az ősz egy fontos téma az óvodában, rengeteg dolog kapcsolódik a hozzá. Kezdjük például az óvoda udvarán álló hatalmas és gyönyörű diófával. A gyerekekkel megvizsgáltuk a fának a levelét, termését egyaránt. Megszámoltuk a levélszáron lévő leveleket magyarul és angolul…..
A Green pony-ban fontosnak tartjuk a TV-mentes hét beiktatását a pedagógiai programba. A TV mentes hét egy nemzetközi megmozdulás, amelyet először 1994-ben a TV-free America szervezet kezdeményezett. A TV-mentes hét célja nem csupán az, hogy az ünnepségben résztvevők egy héten…..
Augusztus végén - nagyon rövid nyári szünet után - ismét kinyílt az óvoda kapuja, a Green pony várta az ismerős arcokat és a még ismeretlen, új gyerekeket. A pedagódusok és dadusok nagy izgalommal néztek az új tanév elé, kiváncsian fogadták a folyamatosan érkező bölcsiseket…..
Éééés itt van! Eljött a tavasz, amikor minden kivirágzik, amikor Sándor, József, Benedek elhozza a meleget! Ilyenkor a nap is másképp süt az udvaron, és a Green Pony ablakán keresztül is. Márciusban újra életre kel minden. Most, hogy elmúltak a hideg téli napok, mi is elkezdtünk…..
Természetesen – keresztény államról lévén szó -, az angolok is megemlékeznek róla, kicsit másképp, mint mi és kicsit hasonlóan is.Angliában is szokás például képeslapot küldeni, és itt is a nyuszi hozza a gyerekeknek az ajándékot, amit fészekben, vagy a kertben elrejtve…..
Február utolsó hete a háziállatok tanulmányozásával telt, de mielőtt belemerültünk volna hétfőt a pancake day hagyományainak megismerésével töltöttük. Ennek keretén belül délelőtt megtudtuk, hogy miből készül a palacsinta és ennek örömére együtt a gyerekekkel ki is…..
A telet már kissé magunk mögött tudva - a Vizes Élőhelyek Világnapjához kapcsolódva - a vizekről, vízpartokról és az ott bujkáló élőlényekről beszélgettünk. Ennek keretén belül először tanulmányoztuk a Földgömböt, melyen megkerestük a víz legfőbb megjelenési formáit…..
Véget ért a farsang. Búcsúzóul egy kis brit érdekességet kínálunk. Anglliában nem ismert szokás a farsangolás, carneválozás. Ehelyett azonban az un. Pancake Day a hagyományos ünnep. A Palacsinta Nap vagy húshagyókedd (az angol eredetiben „Shrove Tuesday” „Gyóntató Kedd”)…..
Eltelt a karácsony, egy új év vette kezdetét, az óvoda kapui újra nyitva álltak a gyerekek előtt. Az első héten még az ünnepek meghitt hangulatának hatása alatt a karácsonyi élményekről és a kapott ajándékokról beszélgettünk a gyerekekkel elsősorban. Szóba kerültek…..
Átléptünk az év utolsó hónapjába, decemberbe. Végre megérkezett a várva várt hideg, téli időjárás is, aminek a hangulatát sokan szeretik, hiszen a karácsony előszelét hordozza magában. Ezzel egyidejűleg az egyik csoportszoba falára felkerült az adventi naptár. A naptáron…..
Advent - (Four Sundays Before Christmas) Advent is not widely celebrated in England, its celebration actually originated in Germany, although in the church calendar Advent is the official start of the run up to Christmas. Two traditions that have caught on in England are the Advent calendar and…..
Mindenki készítsen egy A3-as nagyságú lapra egy plakátot az általa kapott ószövetségi történetből. Aki még nem kapott témát a jövő héten beszélje meg velem. Leadási határidő: november 26. (szerda).   Dávid és Góliát - Kim Yae-JI Ádám és Éva - Ben MacDonald Noé…..
Green Pony Nyelvovi 2014.11.19 15:08:23
Október havának első hetében már beköszöntött az igazi ősz. A levelek ezernyi színben pompáztak, és már mindenütt lehetett érezni az avar jellegzetes illatát. Nem volt ez másképp a mi kis óvodánk udvarán sem. Ilyenkor minden energiánkat arra fordítjuk, hogy erre a csodára, ha…..
Nagyon izgalmas és tartalmas hónap áll mögöttünk a Green Pony ovi nagycsoportjában. Sok új kisgyerek érkezett és új óvó nénik is. Éppen ezért nagyon sok időt töltöttünk együtt a két másik csoporttal, hogy alaposan megismerhessük egymást. Az első két hét az ismerkedéssel…..