Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZKGAB

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Kisfiunk Itt a tavasz! 2012.03.18 14:49:00
Kirándulással kezdjük a tavaszt Először Kálmán meglepetés szülinapja alkalmából kirándultunk a Velencei tó partján, ahol a Kiss család apraja-nagyja sétált a tóparton. Kálmánék kutyusa gondoskodott a frissítésről, miután beugrott a vízbe, és mellettünk rázta meg…..
Eltelt egy év, három éves lettél! Egy éve nem írtam az oldalra – ezt sajnos pótolni nem tudom, de azért megpróbálok néhány pillanatot és szép emléket átadni Neked! Egy éve mentem vissza dolgozni, Te pedig Gabi mamával és Jani papával töltöd napjaidat. Nagyon féltem…..
Készülődtünk már, bizony, még locsoló verseket is mondogattunk Neked. Kifestőben színeztük a nyuszikat, meg a fiúkat, amint a lányokat locsolják, vagy épp tojásokat festenek. Ablakra ragasztottunk matricákat, amiket Te azonnal áthelyeztél, mert nem a „megfelelő helyre”…..
Az elmúlt két évben nagyon sok mindent megtanultál, forogni, ülni, járni, enni, és én ezt mindig egy csodaként éltem meg. Minden korszakot nagyon szerettem, mindig épp az aktuális tudományod nyűgöz le (és nem csupán engem!). Most épp a csacsogásodtól olvadok el, de nagyon!!!…..
Drága Kisfiunk 2. szülinapod 2011.04.30 07:18:09
És megint eltelt egy év, 2 éves lettél! Megünnepeltük a napján, egy kis tortácskával, csak hogy lehessen gyertyát fújni. Na de a szülinaposnak ajándék is jár – mi? Hát természetesen egy autó, méghozzá nem is kis autó!!! Hétvégén a Vadkacsában jött össze a család,…..
Drága Kisfiunk Anya dolgozik 2011.04.30 07:16:00
Anya visszament dolgozik, és Te a Mamáékkal maradtál otthon. Én nagyon féltem tőle, hogy fogod viselni a változást, de azt hiszem, elmondhatom, hogy nem viselt meg az „új” élet. Továbbra is otthon, a saját környezetedben vagy, saját játékaid között, a Mamával,…..
Drága Kisfiunk 2010 Karácsony 2011.01.31 15:21:00
Idén is nagyon vártuk már a karácsonyt, nagyon készültünk már az ünnepekre. Feldíszítettük a lakást, karácsonyi dalokat hallgattunk, énekeltünk, karácsonyi kifestőt színeztünk, rajzoltunk sok-sok Mikulást, karácsonyfát, sütöttünk mézes puszedlit. Próbáltunk meleg,…..
Szinte mindent el tudsz magyarázni, bár azért előfordul, hogy nem, vagy nem jól értem, és ez engem nagyon tud bosszantani. Mindenesetre Te nagy nyugalommal próbálod újra magyarázni.  Magyarul: Apa, Mama, Papa, Dédi, Babu, (i)gen, nem, puff  …..
Drága Kisfiunk Káj-káj 2010.11.03 22:03:00
Azt hittem, az APA után már nem ér váratlanul, és nem fogok meghatódni a következő szavakon, hát, tévedtem! Enikő Mama már mondta, hogy a varjúra mutattál, és mondtad, hogy táj-táj (az elején, még így hangzott), de amikor séta közben rámutattál a varjúra, és mosolyogva…..
Drága Kisfiunk Másfél évesen 2010.09.27 15:08:00
Hosszú hónapok kemény „munkája” után végre hajlandó vagy bevenni a szádba a fogkefét. Már az egész család fogat mosott, hogy kedvet csináljon Neked. Te nagyon ügyesen rángattad a fogkefét más szájában, sőt, a sajátod előtt is bohóckodtál vele, de a szádba,…..
  És Ábel már másodszor utazott kompon. Idén egy kicsit jobban élvezted, mint tavaly, azt hiszem:)                         Enikő Mamáékkal Vászolyban nyaraltunk,…..
Drága Kisfiunk Névnapodon 2010.08.15 23:49:00
Névnapodat többször ünnepeltük, Gabi Mamáékkal először, majd Andrásékkal, utána pedig Enikő Mamáékkal. Mondanom sem kell, hogy sok-sok ajándékot kaptál. Ekkor kezdtél egyedül „rajzolgatni”, vagyis egyáltalán leülni, és néhány vonalat zsírkrétával húzogatni a…..
Drága Kisfiunk Zamárdiban 2010.08.15 23:47:00
Először a Mamáékkel csak két napra mentünk le. Ekkor a Papa felszerelte a rácsokat, így nem kellett félni, hogy felmászol a lépcsőn, vagy elkóborolsz a teraszról. Neked nagyon tetszett a rács, mert színes volt, néha szét is szedted:), bemásztál a rács és a lépcső közé…..
2010.07.10. Mónika és Kálmi esküvője napján először fölköszöntöttük a Mamit születésnapja alkalmából, majd ebéd után elindultunk a templomba. Az Árpád hídnál Apuci észre vette, hogy nem megy jól az autó, így a szertartás előtt még a Papával azt nézegették. Nagyon…..
Drága Kisfiunk Buli Fehérváron 2010.08.15 23:32:28
Szülinapokat ünnepeltünk a Mamáéknál, összegyűlt a Család. Szép idő volt, így a kertben töltöttük a napot, és itt is előkerült a kis kád, no meg az Anyátől örökölt fürdőköpeny!:) Sok-sok finomságot ettünk, amiket a Dédi meg a Mama készítettek...
Drága Kisfiunk Otthoni nyaralás 2010.08.15 23:30:08
Anya letette a könyveket, lehet nyaralni. Persze eddig sem volt rossz dolgod, hisz a Mamák, Papák segítségével minden nap mentél sétálni, sokat játszottál, foglalkoztak Veled… Mostantól viszont Anyuci is többet lehet pici fiával. Ha lehetett, reggelente meg este nagyokat…..
Drága Kisfiunk Előnyaralás 2010.08.15 23:13:00
Amíg Anyuci tanult az utolsó vizsgára, Enikő mami nálunk volt, vigyázott Rád, játszott Veled, főzött Neked – no meg sokat segített Anyának. Voltatok együtt a játszótéren, sétáltatok, ugráltál a fekvő rendőrön, integettél a kukás bácsiknak… Ekkor jöttél rá,…..
Drága Kisfiunk Végre itt a nyár 2010.07.01 23:13:00
Hosszú esős, viharos hetek után végre itt a nyár. Hamarosan megyünk a Balatonra is, mindkét családdal egy-egy hétre, ahogy tavaly is. Idén már remélem a Balcsiban is fogsz pancsolni, nem csak a teraszon a kis kádban. Persze az sem rossz, hisz várnak Rád a vadi új medencék!…..
Mindent el tudsz már magyarázni, bár még nem beszélsz! Elhúzod a kezem, ha azt szeretnéd, hogy álljak föl, kis cipődre mutogatsz, ha menni szeretnél, hátrahajtod a fejed, felnézel, ha repülőt hallasz, forgatod a kezed, ha mosógépet látsz, édesen utánozod az autók…..
Annál nincs is szebb, mint amikor mosolyogva totyogsz felém, és azt mondogatod, hogy –ágyá-ágyá-ágyá. Hogy mit is jelent, azt még nem tudom. Ahogy az Edó mondja, ez egy univerzális szó, mindenre jó. Praktikus, mert mindenkinek tetszik, és mindent el tudsz vele érni. De azért…..
Drága Kisfiunk Az első szülinap 2010.03.15 23:07:00
Az egész család nagyon készült már, vártuk már a nagy Napot. Azt hiszem, Te még nem igazán tudod, mi is történt, csak azt érzékelted, hogy sokan vesznek körül, mindenki örül, körülötted forog, és ajándékokkal lep meg. Még a torták sem hoztak lázba, bár nagyon…..
Liptovský Jánban voltunk a hétvégén a Mamával, Papával, Edóval, Vikivel és Lacival. Itthon már tavaszodott előtte, így egész furcsa volt „visszamenni” a télbe.   Mint kiderült, Szlovákiában idén kevesebb hó esett, mint nálunk, de a pályákat…..
Szegénykém, sajnos már jó néhányszor ott kellett töltened a napodat, mert anya iskolába ment. Igazából úgy gondolom – remélem, nem is olyan rossz ez Neked, hiszen ott vannak a Papák, meg sokszor a Mamik is, és persze Apuci is.   Mivel ott nem lehet mászni a…..
Kívülállóknak túlzásnak, elfogultnak tűnik majd, de egy anyukától ez megbocsátható! Olyan jó nézni, ahogy egyedül játszadozol! Pár perc figyelgetés – persze titokban:) - sokkal nagyobb élményt jelent, mint végig nézni egy jó filmet! Nagyon ügyesen teszed már fel a…..
Drága Kisfiunk A Hóember 2010.02.02 14:47:00
Szombat délután eljött hozzánk Ági és András (sajnos Apuci nem volt itt, ő kolbászt csinált a Papáékkal). Egész nap esett a hó, gondoltuk, elmegyünk szánkózni. (Korábban már Fehérváron szánkóztál ám a kertben!)    …..