Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hypno

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szoktam magyar adók híradóit nézni, nekem elég az Euronews. Ezért egy kissé megkésve érkezett el hozzám Mészáros Antónia beszélgetése az ATV-n Kiss Zoltán bloggerrel. A riportalanynak kissé furcsa elképzelése van a nyugdíjbiztosítás, az elöregedési problémák…..
Nyaralásom során sok érdekeset láttam, többek között a következő két kínai gördülő talpú szandált, melyeket a Siófoki Aranyparton kaptam lencsevégre. Korábban már írtam ezekről a termékekről, aki részletesebb elemzésre vágyik az olvassa el azt a cikket.  Ne…..
hypno 2010.09.20 14:39:39
Nagy nehezen megtaláltam azt a cikket ahol olvastam. Ímhol a link

www.origo.hu/tudomany/20091229-mit-tudnak-az-mbtcipok.html

Megjegyzem, hogy amíg keresgéltem találtam a Világgazdaság online-on is pár értékesítési adatot, amik finoman szólva nem teljesen vágnak egybe a belinkelt adatokkal. Mondjuk még úgy is durvák. Másik link.

www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/uj-cipo-az-mbt-feltalalojatol-itthon-foto-295937

Hogy ezek az adatok mennyire objektívek arról lövésen sincs. Elvileg mindkettő közvetlenül az MBT-től származik.

A témához annyit fűznék hozzá, hogy Kína a vilg legnagyobb és legjobban fejlődő gazdasága. Gyakorlatilag azt gyártanak amit akarnak és olyan minőségben is. A gyerekeim például jó pár wink csukát elhordtak már. Ezekkel teljesen elégedett voltam. A srácaim kényelmesnek ítélték őket és ez nekem megfelelt. Más kínai márkák esetében nem volt ennyire jó a tapasztalatom.

A feleségem vett magának egy baobao sportcipőt - olyasmit mint aminek a képe a másik blogbejegyzésben szerepel - és kényelmesnek találta. Furcsának, de kényelmesnek.
Sokan már eddig sem szimpatizáltak igazán az Opera javaslataival, még megrögzött Microsoft-ellenesek is sokszor úgy tartják, hogy a Microsoftnak igenis joga van olyan böngészőt tenni a saját operációs rendszerébe, amilyet csak akar. Ez természetesen így is van, viszont van egy…..
hypno 2009.07.29 07:48:36
@KenGuruL:

Az IE és a FF, de még a Safari és Chrome logója is sokkal kifejezőbb mint a kedvenc böngészőmé.
Bármelyikre ránézel, valamiképpen az egész bolygóra, illetve az azt körbevevő világhálóra asszociálsz.

Az Opera logója letisztult és szép is, de nem informatív.
hypno 2009.07.29 07:55:12
@szentark:

Ja ja! Nekem nagyon megfelelt az IE AvantBrowser felszínnel, azután olvastam az Operáról és sikerült szereznem egy ingyenes kulcsot, amikor a szülinapjuk alkalmából osztogatták. Azután végre (üzleti szempontból túl későn) ingyenes lett teljesen.
A bő 1 perc alatt, amíg videóztam 7 autó is használta az illegális utat. (hétköznap reggeli csúcs) Érdemes megfigyelni, hogy a videó elején alulról induló zöld terepjáró már tapossa az új utat...
hypno 2009.06.24 23:15:07
@Stefidzsi: Pedig hidd el nekem, hogy a susnyáson az megy át, aki a gyerekét iskolába/óvodába viszi, majd rohan tovább dolgozni.

Káposztásmegyeren bevált, (miként a budai hegyvidéki utcákban is) hogy az utcákat egyirányúsították. Akinek nincs helyismerete az persze befonja a szemöldökét, ha el akar jutni valahova a lakótelepen, viszont minden utcán bármikor végig lehet menni. Akkor is, ha mindkét szélén parkolnak.

A soron lakóknak is mindegy volna és gyorsan megszoknák, ha csak az egyik végén lehetne behajtani az utcába a másikon meg ki.

Szerinted egyébként nem beteg dolog, hogy a sporttelep utcától a temetőig nincs egyetlen átkötés sem az Erdősor utca és az Ugró Gyula sor között, miközben az erdősor utca túloldalán a családiházas részen legalább 4 mellékutca található?
hypno 2009.06.25 12:50:04
@Stefidzsi: Gondold végig az egyirányúsítást.
Minden autó csak egyszer haladna el az ablakod alatt, nem pedig kétszer, oda-vissza. Célszerűen a sporttelep utca felől kellene egyirányúsítani az iskola irányába.
Az első háztól a suli mögötti parkolóig.

Annak aki gyalog van annak mindegy, akinek meg autója van, az az Erdősor utcán vissza tudna jutni a Sporttelep utcához ha akar, vagy ha arra van dolga.

A legtöbben nem azért viszik a gyereket autóval mert lusták, vagy mert a gyerek az. Kirakják a srácot és már tűznek is tovább, mert muszály.
A IV. kerületi Helyi Téma 2009. június 24.-i számában jelent meg:   A parkosítás ígérete kecsegtető. Reméljük, hogy nem csak üres szavak a civilek elhallgattatására. Mindenesetre a pályázatra is nagyon kíváncsiak vagyunk.ugyanez a Helyi Téma oldalán    ..
hypno 2009.06.24 23:02:11
@Stefidzsi: Lehet, hogy ha jól körülnéznék azon a "szép" területen, akkor kiderülne, hogy egy piszok nagy sittemető tele veszélyes hulladékkal.

Az autósok által "tönkretett" területen legalábbis ujjvastagságú betonvasak állnak/tak ki a földből.

Persze nem csak autóval, hanem gyalogosan és bringával is járok arra. Az iskola felé vezető gyalogösvényről jól látszik, hogy építési hulladékkal és még ki tudja miféle földi jóval néhány méter vastagon feltöltött a terület. Ha azon a részen (mármint az ösvényen) elesnék és megsérülnék, az első utam tutira egy tetanusz oltásért vezetne.

Ha az önkormányzatnak van egy csomó műveletlen földje belterületen, akkor előbb vagy utóbb, de hasznosítani fogja. Ezzel lehet szembe menni, de a lényegen nem változtat. Az nem mindegy, hogy a hasznosításra miként kerül sor.

Személy szerint nem bánnám, ha elbontanák a beton patakmedret, hogy sétálni lehessen a patakparton. Azt sem bánnám, ha gőrkori meg bringapálya lenne az eltakart sittemető helyén, és azt sem, ha Káposztásmegyer felől nem csak a Sporttelep utca felől lehetne "legálisan" megközelíteni.

hypno 2009.06.25 12:39:46
@Stefidzsi: Én a környezetemből arra emlékszem, amikor az Astra-Zeneka jégcsarnokot megcsinálták. Ott egy nagy "bombatölcsér" volt tele sittel, kommunális trutyival, meg szúnyogokkal.
Hoztak pár betondarálót, szépen leválogatták a földet, betonvasat, betont, minen ment oda ahova egyébként való és lett a helyén egy sportlétesítmény.

Ahhoz kell az összefogás, hogy ne lakópark legyen a helyén, hanem valamilyen környezetközeli létesítmény.
A fel nem töltött mélyebb részen a patak például táplálhatna akár egy rendezett parttal, sétánnyal rendelkező nem túl mély tavat is. A feltöltött részen bicikli és gőrkoripálya, bekerített kutyafuttató meg hasonló is lehetne.

Mint mondtam én hozzád képest ellenérdekelt vagyok az utat illetően. Szerintem le kellene aszfaltozni, az Óceánárok út felőli végére pedig körforgalmat kellene csinálni, hogy ne legyen balesetveszélyes és hogy bringával meg gyalogosan is biztonsággal át lehessen kelni.

Ehhez kapcsolódóan a körforgalomtól az állatszigetig egy aszfaltozott bicikliutat kellene létesíteni, hogy az egyébként az állatszigetig létező bringaút bekötése meglegyen Káposztásmegyerig.
hypno 2009.06.25 13:01:50
@Stefidzsi: Káposztás kettőn a Megyeri útnál nagyszerűen működik. Beszűkítették az utat egysávosra, zebrákat tettek és az utósok simán elengednek.

Az Óceánárok út azért olyan széles, mert eredetileg ott lett volna az M0 nyomvonala.
Az aszfaltozott bringaút helyett írhattam volna járdát is. Lényeg, hogy ne az autók között kelljen bóklászni. Nem miattam, a gyerekek miatt.
Van egy patak, van egy szép hely. Mondanánk, hogy érintetlen, de sajnos nem az. Ennek ellenére még így, romjaiban is szép. Úgy hívják, hogy Szilas-patak. Menedék a nagyváros füstjéből, zajából menekülőknek. Egy apró zöld csík az aszfalttömegben. Az itt lakók ide járnak…..
hypno 2009.06.24 23:03:59
@Stefidzsi: Tény.
Viszont autóst már láttam megbüntetni, kutyást még nem.
hypno 2009.06.25 12:55:25
@Stefidzsi: Számomra alapvetés, hogy aki lakótelepi lakásban kutyát tart az kizárólag magával törődik, nem pedig az állattal. Lehet ideológiát gyártani, hogy hű de jól érzi magát az eb a négy fal között, de ez egyszerű hazugság.

Ha a tulajdonos önkormányzat szerint nem tilos átjárni a területén, akkor nem illagális.