Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kammerer

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ötven éves jubileumra a Sugden mindössze egy termékkel készült, mégpedig egy integrált erősítővel. Ebbe viszont mindent beletett, amit tudott...
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
kammerer 2014.04.09 12:46:06
@kammerer: Attól pedig, ahogy az itteni szalonfasiszta kommentelők fel próbálják használni Schiffert a nézeteik propagálásához, a holokausztáldozatok (köztük ugyebár Schiffer felmenői) igencsak foroghatnak a sírjukban - ennyit azokról, akiknek ezen emlékmű ügye jelentéktelen ügy.
Hétfőn Deep Purple-koncert lesz a Budapest Sportarénában. A koncertre már lényegében az összes jegy elkelt, szóval a tavalyi fezenes bulijuk után ismét telt ház előtt lép fel itthon a legendás angol rockzenekar. A koncert apropóján beszélgettünk egy kicsit telefonon Ian Gillan…..
kammerer 2014.02.16 16:21:15
@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Hat-hét mondatod közül nagyjából egy volt nagyjából igaz, miszerint valóban Jon Lordként hívatta magát a művésznevén. De ezt már előtted is jelezték, s látszik, hogy közben az újságíró javította is, már ha eredetileg rosszul írta.
Ellenben:
- A technology elsősorban és másodsorban is technológiát jelent magyarul, és legfeljebb harmadsorban egyebet, de szinte sohasem technikát. A cikkben is értelme szerint a technológia fejlődéséről volt szó, nem pedig a technikáéról. (Bár nem tudom, honnan tudod, mi volt az eredeti angol szövegban.)
- Az MP3-jaikat jelen esetben kifejezetten helyes megfogalmazás, legalább annyira mint az MP3-aikat, de akkor már inkább az MP3-jaikat megoldás a helyesebb, ugyanis itt a 3 nem szuverén számnévként funkcionál, hanem egy önálló jelentésű és alakú összetett szó egyik összetevőjeként, tehát "elvileg" nem vonatkoznak rá a 3 számnév ragozási-képzési konvenciói.
- Nem Morse-szal, hanem a Morse-zal a helyes (vagy legalábbis helyesebb). Ugyanis Steve Morse családnevének kiejtése szinte teljesen azonos a "Móz" hanglakkal, és elég távol áll a "Mósz" hangalaktól.
- Nem bakeliten van meg, hanem vinilen, vagy legfeljebb vinylen, ha feltétlenül modoroskodva akarsz beszélni. De ha már mások szövegében éppen a kákán is csomót keresel, akkor beszélj "csomómentesen", a "bakelit" megnevezés ugyanis alkalmasint rossz argó, alkalmasint pedig kifejezetten tudatlanság a vinil lemezre vonatkozólag.
- Ezen témákban tehát nem a "sajtósegédmunkás" felkészültségével volt a baj, hanem inkább a kommentelő "felkészültségével",azaz, szavaidat kifordítva: Megint sikerült egy "felkészült" kommentsegédmunkásnak megírnia a kommentet.
Üdv
kammerer 2014.02.16 16:23:41
@kammerer:
Helyesbítés: ... eredeti angol szövegben.
Amikor katonák menetelnek kemény arccal, rendezett sorokban a jövőbe tekintve, na az a propaganda. Ha ugyanezek a katonák mosolyogva árva gyerekek buksiját simogatják Balázs Palival a Fókuszban, az viszont már píár. Mert hát a demokráciához nem illik az üstdob, meg a harsogó…..