Regisztráció Blogot indítok
Adatok
umarcsi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kényes téma a mai, és persze félreértésre is adhat okot. Nyilvánvalóan nem maga a nyugdíj, amit kapsz majd idős korodban, fog kinyírni.... És nem  is maga a státusz, hogy munkaügyi szempontból nézve nyugdíjas vagy. Tekintsük ezt inkább egyfajta életérzésnek. Állapotnak. Láttam egy fantasztikus…..
umarcsi 2017.02.23 20:12:39
@habanera: Akkor szóljon nekik! Nekünk az egyik nagyi nyugdíjas, mégis én vagyok otthon, ha a gyerekek betegek. Nyáron is csak 1 hétre szoktak lemenni. Nem kell feltétlen a nagyokat kihasználni. 4 gyerekünk van és remélem, hogy egyszer még megélem azt, hogy leszek úgy nyugdíjas, hogy lesz erőm olyan dolgokat csinálni, amire most munka stb. mellett nem jut időm. Meg aludni is - ha akkor még tudok :)
Nyílván szeretnék majd unokázni, de nem helyettük felnevelni őket. És nem szeretnék velük lakni, sem mamahotelt játszani. Beszélni kellene velük. Most, hogy van gyerekük biztos megértik, hogy legalább nyugdíjas korban szeretne pihenni annyi gyereknevelős év után...
umarcsi 2017.02.23 20:14:02
@umarcsi: nagyikat, elírtam
Egyáltalán hol kezdődik a sok gyerek? Vajon tényleg van közös ismérve a nagycsaládosoknak? Egyszer poén szinten sorolta fel egy barátnőm, amit ő közösnek lát bennem, és a többi három illetve négy gyerekes barátnői között, és gondolkodóba ejtett.   Visszatérve, van, akinek már a kettő is „sok”, de…..
umarcsi 2015.11.25 13:23:37
@szokolovics:
Még nem nagyok! A kamaszkor a nehéz, ott már nem futkosol utánuk, könnyebb élni, intézni a saját életedet mellettük, de a lelki problémáik megoldása nehezebb, mint a kiskori, más jellegű problémák. Így kell ezt érteni. Nyílván egy nagy kamasz mellett szabadabb vagy, de a frász megesz, hogy hol van már 6 órája, miközben a haverok iskola óta nem látták, a telója otthon van - ő meg csak segített egy csinos kislánynak, s pár óra elteltével még üzent is, csak olyan helyre, amit nem tudtál megnézni :)
umarcsi 2015.11.25 14:00:37
@szokolovics: tengerpart... Na mi voltunk. Szakmai út, a szállásra átalány volt 1 főre 4 éjre (normál szállodai ár), megoldottunk belőle 7-t (4 apartman, 3 kemping). Útra autótérítés, 7 személyessel mentünk plafonig felpakolva. 2,5 nap odaút (2 éj útközben) 2.5 nap tengerpart 2.5 nap visszaút. És bírták és nem volt nyüszi, pedig a 3 órás nagyihoz vezető út végét már alig bírják. Görög tengerpartról ment apa konferenciára, este még tudott fürdeni ő is. Mi meg bementünk a búcsúebédre. Útközben néztünk vízesést stb. Rosszabbra számítottam. Hazafele a menekültek miatt 3,5 óra volt a határ. Apa+nagyfiú tolták a kocsit, nagylány kormányzott ölében a legkisebbel, akit tologattam is, a középső fiú kezelte a kéziféket. Egész jól viselték :) Nálunk a házfelújítás vesz el nagyon sok időt energiát.
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
umarcsi 2011.01.19 14:47:35
@krisztina69:
Szóval empátia meg tolerancia akkor van, ha az nem egyirányú utca!
Természetesen. Igazad is van. Másrészt ő lehet, hogy ezt fel se fogja, persze ez nem vigasz.

Na én mára befejeztem, megyek begyűjteni a gyereksereget (BKVval :) )
umarcsi 2011.01.19 14:48:55
@főboszorka45:
babakocsi 4,5kg
2 éves gyerek, aki ugyan menni tud, de a buszhoz nem érne oda 14kg
én 41kg.
umarcsi 2011.01.19 14:54:50
@newtehen:
Nekem azt mondta az anyukám:
Nekem nem tartozol semmivel, mi nem várunk hálát, az ember ugyanígy gondoskodik majd a saját gyerekéről.
Mindazonáltal nem hagyjuk éhenhalni a nagyszülőket se... de mondjuk a 24 órás gondozás munka mellett már nehéz dió...