Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dawyd728

9 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fel lettem kérve, hogy értékelés féleséget dobjak össze a Denver Nuggets idei nyaráról. Nagyjából ezeket fogom érinteni: csapat eddigi nyári tranzakciói(hosszabbítások, érkezők, távozók, draft, stb), hogyan fest a keret és mi várható még.Sokan környezetemben úgy vannak…..
Dawyd728 2012.08.21 11:51:13
@Black_Adder:
"NBA-ben úgy látom nagyon könnyen odaadják a nagy pénzt a játékosoknak, aztán utána az esetek jelentős százalékában csak az a csapat célja, h valahogy megszabaduljon tőle és a fizetésétől."

Ez tényleg így van, de szvsz ez csak azért van, mert nagyjából 300 használható játékos van a ligában. Használhatót értsd aktív rotációban lévőnek.
Nagyjából ezeknek a negyedének, ötödének jár le minden évben a szerződése. Mondjuk 70 ember. Azok közül 35 ki sem kerül a piacra, mert vagy év közben már hosszabbított a csapatával, vagy RFA, vagy nagy piacon játszik számára megfelelő szerepkörrel. Reálisan marad 30-40 játékos akiért megy a harc. Persze a 150 nem aktív rotációjú játékosért is harcolnak. Ezek közül is lehet találni értelmes tehetséges, de kallódó játékosokat, többnyire másod-, harmad-, negyedéveseket. Ilyen volt számunkra Afflalo is. De az ilyenek csak az elenyésző kisebbséget alkotják.
Mivel az NBA-ben lényegesen kisebb a paritás, mint az NFL-ben, így a jobbak és a gyengébbek is be vannak betonozva, ezért jó néhány gyengébb megrekedt csapat túlfizetés árán próbálja magához csábítani a szabad ügynököket.
Ilyen volt nekünk Harrington is még Warkentien idejéből. Mivel itt nincsen franchise tag, ezért vmit kellett virítania Melo-nak, h ez a hülye érezze a csapat szándékait, akik mindent megadnak neki, erősítik a keretet, akár luxusadót is vállalnak, csak maradjon náluk. Végül nem is erősödtünk Heringel, de Melot is elvesztettük.

Amióta bevezették az új CBA-t, szinte ténylegesen csak a leg-leg tehetősebb csapatok engedhetik majd meg, h luxusadót fizessenek, mert tavalytól minden egyes dollár után 2-t kell fizetni, amennyiben luxusadó határa felé mennek a csapatok.
Ilyenek lesznek idén: Brooklyn, Chicago, LA Lakers, Miami, NYK, Memphis(bár szvzs ők mindent megfognak tenni, h 4-5M-val csökkentsék a payrollt, h megússzák a luxusadót)
Ezen felül van még egyéb korlátozás különböző jogokban, javakban, amit most hirtelen nem tudok, de hátrányosan érinti ezen csapatokat.

"Nenének odaadtunk a nagylóvét, majd fél éven belül elcseréltük, de itt van Gallo is..."

Az ő storyja megint csak érdekes és tanulságos. Melo-dárma alatt a brazil véleménye szerint senki nem foglalkozott az év közben az ő hosszabbításával, és szerinte csak egy nevetséges összeget ajánlott fel neki az FO. Ezért UFA lett a nyáron, ahol licitháborúban a valódi ára felett kelt el kb 20%-a. Viszont nélküle a csapat Mozgov-Koufos Faried-Harrington magasember rotációval nézett ki, ami akkor kb. tuti lottery picket jelentett volna. Kroenke család nem akart alámerülni, ami valahol jogos. Legtöbb ember számára a totális rebuilding lett volna a követendő út(csak nba1.hu-n legalább 80%-a a tagoknak inkább totálisan elölről kezdene ilyenkor mindent), csak sokan elfelejtik, h van legalább 7-8 csapat akik már 4-5, de akad amelyik 7-8 éve épül újjá és sorba hozzák a negatív szezonokat...
Vissza a Nené témához, így maradt ugyan egy kicsit túlfizetett centerünk, de nem üres kézzel álltunk a szezon kezdetén. Ujiri pedig kapva kapott a lehetőségen, amikor McGee szénája kifele állt. 0 kockázat volt Pierre-ben, ha nem jön be nem hosszabbítunk vele, akkor is ugyanott vagyunk, mint tavaly év elején, de adtunk magunknak egy esélyt, és ez a lényeg! Reméljük ez az esély, ami már több mint esély,. mert új szerződést adtunk neki, be is váltja majd a reményeket. Én bizakodó vagyok, Hakeem nagyon dicsérte az elmúlt napokban az edzések után. Remélem nem csak a kötelező PR szöveg volt.

Gallo is más téma, ő akár hiszitek, akár nem, de az első 1,5-2 hónapban, a legjobb játékosunk volt. Többször írtam a TS%-ról, az nála 60% feletti volt, ami az SG-SF-ek között az atyaúristen stat. Ez megmutatja, h a vállalásai során(elégetett labdák) milyen hatékonysággal dolgozik. Itt bővebben: www.basketball-reference.com/about/glossary.html
TS%-nál, mint majdnem mindennél itt is fontos, h kellő mennyiségű dobás/játszott perc/meccsszám szükséges. Akár hihető akár nem, de statisztikailag a posztján top5-ben volt akkor! Persze azt én sem vitatom, h posztján nem top5-ös játékos összességében, mert lehet másoknak lassabban indult a szezon etc..., de az akkori játékával abszolút rászolgált arra a pénzre. Szokás rá mondani, h injury prone. Én ezzel azért nem értek egyet, mert sosem ugyanaz a testrésze makacskodik, törik, szakad. Mindegy idén úgyis meglássuk mi lesz, 70 meccset nagyon remélem, h letudna játszani, különben bennem is meginoghat a belé vetett hitem.
Dawyd728 2012.08.21 17:08:19
@Black_Adder:
Köszi, nincs mit. ;)
Ha eddig nem mondtam volna köszi minden írásodat nfl és Broncos témában. Én legalább annyira laikus vagyok NFL-t illetőleg, ezért a ti írásaitokat is jó olvasni, akár itt, akár bowl.hu-n, igen read only módban azt is olvasom. :)
Mivel ebben az évben is megakadtunk a rájátszás első körében - mondhatni szokás szerint - így hát elérkezett az idő hogy pár gondolatban foglalkozzunk az elmúlt idény tapasztalataival.Az alapszakaszt a várakozásoknak megfelelően teljesítettük,az az hatodikként bekerültünk a…..
Dawyd728 2012.05.18 12:46:15
Ez lehet nem csak rám vonatkozik, de én magamra ismertem:

"kezdőcsapatban találta magát az újonc négyes,Kenneth Faried.Ő pedig úgy gondolta,ha már így alakult,köszöni szépen él a lehetőséggel.A benne rejlő potenciál sohasem volt kérdéses,inkább az,hogy miként tudja kompenzálni a posztjához képest kisebb testmagasságát.(éppen emiatt gondolták azt sokan,hogy egy padról érkező,lendületet adó tartaléknak megteheti,de kezdőszintű játékos nem válhat belőle)Faried megkérdőjelezhetetlen választ adott a fanyalgóknak"

Itt tévedésben vagy. Kezdő szintű játékos nem 25 perceket átlagol. Kezdő szint azt jelenti(legalábbis számomra), h egy contender csapatban lehet-e kezdő. (Ugye a Bobcatsnek is van 5 kezdője, mégse mondjuk egyikre se, h kezdő szint.)
Szerintem még nem, de már sokkal közelebb van az éppen kezdőhöz, mint az éppen csere szinthez. Nálunk 1 ember van akivel konkurálnia kell, az pedig a statisztikailag legrosszabb hatékonyságú játékosunk(itt:
www.nerdnumbers.com/splits?team=Denver+Nuggets&from=12%2F25%2F2011&to=05%2F17%2F2012 ),
miközben ő pedig a legjobb, de ez a hatékonyság a játékidő növelésével csökken. Ugyan nem olyan drámaian, mint amire számítottam, de azért érezhető. Ezért lenne fontos, h támadásban kicsit tolódjon a 'range', illetve 70%-on kéne tartania magát a vonalról, és akkor mondanám, h igazad van.

Ez pedig hatalmas, még ha csak véletlen is:
"Chris Andersen...,a nélkülözöttsége elsősorban a fiatalok szerepeltetéséből adódott."
Tudom ilyenen nem illik viccelődni, de ez akkor is...:D
Befejeződött a Denver Nuggets idegenbeli túrája és a klub történetében először fordult elő, hogy a csapat 5/5ös hibátlan road tripet produkált. Több nagy győzelemnek köszönhetően remek formában vagyunk és sorra nyertük a meccseket a legutóbbi időszakban.…..
Dawyd728 2012.01.28 13:28:33
Ismét eltelt egy hét, így aktuális egy újabb összefoglaló a Denver Nuggets NBA-béli menetelését illetően. A csapat négy mérkőzésen lépett pályára ez idő alatt - hogy milyen eredményességgel tették mindezt George Karl tanítványai, arról alább olvashattok!…..
Dawyd728 2012.01.26 00:05:19
Dawyd728 2012.01.26 01:19:07
@Black_Adder:
Hogy példával illusztráljam, ez annyira jó szerződés nekünk, mint Allen elvesztése, csak fordított előjellel.
A srác azon kívül, h nincs egy megbízható moveja, amit 40% felett tudna az utolsó percekben hozni, mindene megvan, h franchise player legyen. Persze ez az a része a játéknak, amit a legnehezebb tanulni. Valószínű, h ezért lesz csak 2nd option az NBA-ben, de annak tökéletes, mert BBIQ-ja, munkamorálja, védekezése mind elsőosztályú. A legfontosabb, h nagyon hatékony, ahogyan játszik. ezt TS%-a mutatja legjobban. 60% feletti, ami eredendően egy shootertől kiváló.
Foresz is írta, hasonló játékosok 12-13M-t keresnek évente.
Gallo fejlődése szempontjából az is fontos lehet, h sikerül-e a következő években egy slashert szerezni 2-es posztra. AAA jó-jó, de borzalom a labdakezelése, ő soha az életben nem fog tudni megbontani egy felállt védelmet, ezért az ellenfél legjobb 2-3as védőit mindig Gallora fogják állítani, azok ellen viszont nem fog tudni betörögetni.
Ami pedig a legfontosabb, ha nyáron RFA lett volna, szinte biztosan beajánlott volna egy elkeseredett GM egy 13-14M/év körüli szerződést, és abban az esetben vagy tartjuk, vagy ingyen megy el.
Összességében Melo trade-től mostanáig Ujiri és az FO eddigi munkája 10/10. Itt most nem a jelenlegi állás mondatja velem, hanem a tonnányi erősítési potenciál, amivel rendelkezünk.
Az elmúlt hat nap alatt négy mérkőzést játszott a Denver Nuggets. Első két mérkőzésünkön kétszer vendégként szerepeltünk a Hornets és a Spurs csapatainál, majd két hazai rendezésű összecsapás következett, egy visszavágó a Hornets ellen, ma hajnalban pedig a Netset…..
Dawyd728 2012.01.12 21:32:05
@foppa21:
Ha a csapat nem tud 25+ leindításpontot elérni, akkor sajna felállt védelem ellen kevés a natural talent.
Most már tényleg a nyakunkon a 2011-12es csonka NBA-szezon, a Denver Nuggets a napokban átesett a röpke előidényen és már csak az utolsó simítások vannak hátra a rajt előtt. Karácsonykor kezdődik az új idény, december 26tól a denveri kosarasok is újra birtokba veszik a…..
Dawyd728 2011.12.23 14:40:28
Ahogyan az év ezen szakaszában az elmúlt két esztendőben tettük, 2011. decemberében ismét szavazást indítunk a Denver Sports Blog-on közkedvelt városunk csapatainak legjobb játékosaira, hogy megtudjuk, a magyar sportrajongók szerint kik voltak az év legelismertebb Denver-sportolói.…..
Dawyd728 2011.12.22 22:32:28
A rájátszásból való kiesésünk óta, hosszú ideig eseménytelenül teltek a napok a Denver Nuggets háza táján. Az utóbbi hetekben viszont ismét felpörögtek a dolgok az NBA-ben, hiszen lezajlott az idei draft és gőzerővel folynak a tárgyalások a lejáró szerződésű…..
Dawyd728 2011.07.04 18:16:41
@Foresz: Jó lehet, h szerződést fogunk neki ajánlani, de nem jövőre.
Egy videót, egy játékos leírást nem lehet róla találni, csak ezt:
"If Biyombo is a poor man's Ibaka, is Chu a homeless man's Ibaka?"
Befejeződött a rájátszás első köre az NBA-ben, így a Denver Sports Blog tippjátékának eddigi eredményeiről is be tudunk számolni a főcsoport-negyeddöntő forduló végeztével. Bár a Denver Nuggets csapata sajnos kiesett, töretlenül biztatjuk arra a kosárlabda rajongó…..
Dawyd728 2011.05.02 12:28:29
Sűrű volt a Denver Nuggets április hónap eleji programja. Elseje óta, tíz nap alatt hat mérkőzést játszott a csapat. Ebben az időben több komoly rangadóra is sor került, hiszen pályára léptünk többek között a Dallas, a Lakers és az Oklahoma ellen is.E hónap első napján…..
Célegyenesbe fordult az NBA alapszakasza. A nyugati mezőny idén is rendkívül szoros, ebben a kiélezett helyzetben pedig minden mérkőzésnek megduplázódik a jelentősége.  Három hazai meccset játszott a Denver Nuggets március utolsó hetében, a Spurs, a Wizards és Kings ellen…..
Dawyd728 2011.04.03 21:47:29
@Tomi_Tanguay:
Gond az, h a 'hamstring'-el nem szabad játszadozni, inkább hagyjon ki jó pár meccset, mintsem rásérüljön, és elveszítsük erre az évre. Így is már játszott vagy 2-3 meccset feleslegesen kockáztatva a késöbbi játékát.
Elérkezett az utolsó esélylatolgató írásunk. Lényegi változások ugyan nem történtek, de már-már eldőlni látszó csaták újra izgalmasnak tűnnek, addig az eddig nyitottnak hittek végleg eldőltek. Az izgalmakra lehet kisebbfajta panasza egy NBA-szurkolónak, mivel az ilyenkor…..
Elérkezett a véghajrá ideje az NBA-ben is, ezért egy laza körképet érdemes már most felvázolni, mire is lesz érdemes figyelni a hátralévő hetekben, hol kezdődik meg már most a PO menetelés ill. milyen esélyekkel nézhet szembe kedvenc csapatunk ezen időszaknak.A Nyugati főcsoport…..
Az elmúlt héten újabb négy mérkőzéssel folytatta menetelését az NBA-ben a Denver Nuggets. Két hazai és két idegenbeli mérkőzést játszott a csapat. Otthon az Atlanta Hawks és a Charlotte Bobcats voltak az ellenfeleink, majd a Utah Jazz és a LA Clippers otthonában…..
Csütörtök délután George Karl, a Denver Nuggets kosárcsapatának vezetőedzője a kispadról követhette végig a Colorado Rockies baseballosainak egyik felkészülési mérkőzését Arizonában, miután állandó golfpartnere, a városi baseball-csapat menedzsere, Jim Tracy néhány héttel…..
Hónapok óta foglalkozunk a csapat első számú játékosának jövőjével, vajon hosszabbít-e vagy távozik a Denver Nuggetsből Carmelo Anthony...Egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy nem hosszabbít, így a vezetőségnek a február 24.-ei utolsó csereidőpontig valami ellenértékben bízva…..
Dawyd728 2011.01.15 22:21:18
@Foresz:
Pletykák azok mind arról szólnak, h a vezetőség tárgyal a Netsel, utóbbi időben feltűnt ugyan Melo ügynöke is, de ő szerintem csak a lehetőséget($) látja egy Melo féle Brooklyn Netsben.
Eddig 1-1ben !soha! nem kapott engedélyt a Nets, h Anthonyval tárgyaljanak. Magyarán, ha endegélyt adunk nekik, akkor kiderül, h velük a soha életben nem írna alá=> Knicks ezután egy petákot sem adna érte.
Dawyd728 2011.01.15 22:36:30
@Foresz:
AR-t én nem tudom hova tenni. Warriorsban viszonylag jól indult, de azóta semmi. Nem ismerem a körülményeket...
Az utóbbi napokban leginkább az Anthony elcserélése körüli huzavona tartja lázban a közvéleményt, ha a Denver Nuggetsról van szó. A rendkívül fontos csere eseményei mellett, közben a pályán is tovább zajlik az élet. A legutóbbi összefoglaló óta öt mérkőzése volt a…..
Dawyd728 2011.01.15 21:14:52
@Filip89:
Ideje lenne már, h Altitude betörjön hazánkba is.:)))
Dawyd728 2011.01.15 22:32:47
@Filip89:
free throws 39 to 14
fouls 17 to 27
Ugyan nem láttam a meccset ezért nem kéne osztanom itt az észt, de soha nem szerettem, ha a csapatom ilyen körülmények között nyer. Legalább most az egyszer egy Coloradoi csapatot nem hátráltattak a bírók.
A szerencsés sorsolásának köszönhetően öt mérkőzést sorozatban hazai pályán játszhatott le az elmúlt időszakban a Denver Nuggets. A csapat otthon lényegesen jobban teljesít, mint vendégként, így akár egy kisebb győzelmi szériára is számíthattak a szurkolók. Az öt meccses…..
Szombatra virradóra a Denver Nuggets együttese történelmi sikert aratott a Toronto Raptors idegenbeli legyőzésével, ugyanis ez volt a klub trénere, George Karl számára edzői pályafutásának 1000. győzelme a liga történetében. A magyar Denver Sports Blog ezúton fejezi ki…..
Dawyd728 2010.12.12 18:43:50
@Tomi_Tanguay:
Az tényleg egy elbaszott szerkezetű csapat volt, egy dilis GM-el, de pl. senki sem kötelezte Karlt egy AC-AI backcourtra.
A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a 2010-es esztendő végén is szavazást hirdetünk a magyar nyelvű Denver Sports Blogon közkedvelt városunk csapatainak legjobb játékosaira, hogy megtudjuk, a magyar sportrajongók szerint kik voltak az év legelismertebb Denver-sportolói. A…..
Dawyd728 2010.12.05 12:50:55
Vasárnap hajnalban a Utah Jazz ellen a Denver Nuggets is megkezdte az idei rájátszás küzdelmeit. A pályaelőny birtokában vághattunk neki a kieséses szakasznak, így az első két mérkőzésre hazai pályán került sor, alább ennek a két találkozónak az összefoglalója…..
Két mérkőzés összefoglalója van hátra még az idei alapszakaszból. Denverben a Memphis Grizzlies ellen lépett pályára a Denver Nuggets, majd Phoenixben vendégeskedett a gárda. Előbbi a „kötelező győzelem” kategóriába sorolható mérkőzés volt, ellenben az arizonai…..
Dawyd728 2010.04.20 05:27:08
@Filip89:
fújható volt