Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombolyag

11 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gombolyag 2011.12.14 12:08:02
GOMBOLYDA Zoknifonal 2009.09.28 15:54:00
 Hát megérkeztek. Sokáig tartott, mert Angliából jöttek, az Angel Yarns küldte, ráadásul Royal Mail-lel, ami monarchikus sebességgel döcögteti végig Európán a cuccait. De megvannak!!!! Rettentően puhák és ruganyosak és alig várom, hogy beléjük akasszam a horgomat! Íme:..
gombolyag 2009.09.29 10:33:20
@Nöné: Köszi, köszi! Máris lenne egy kérdésem! Milyen vastagságú fonalat használtál és hozzá mekkora tűt? A fonal címkéjén kötőtű méret van: ITA 6-6,5. Ebből gondolom, hogy kb. 6 mm-es horgolótű kellene hozzá. Szerinted?
Bálinték mindent megtettek a megbetegedett cicáért, még olvasóink segítségét is kérték, de sajnos Nyinát már nem lehetett meggyógyítani. A szomorú begfejezésről itt olvashatják a gazdik posztját...
                Készítsünk egy 3-5 cm hosszú láncszemsort, attól függően, hogy mekkora lábra készül a zokni. Ez a sor lesz a lábujjainknál, innen kezdjük a horgolást. A láncszemsorba végig rövidpálcákat horgolunk egészen a sor végéig, majd fordulás helyett…..
gombolyag 2009.09.25 13:33:25
@Nöné: Wow!!!!! Megnéztem a képeket a zokniról!!! Csudaszép!!!! Én még mindig nem kezdtem neki, várom a zoknifonalszállítmányt Angliából, sajnos marhalassúak! Ha esetleg elakadnék majd horgolás közben, akkor kérhetek tőled online segítséget? Úgy látom Neked vérprofin ment, remélem nekem is sikerülni fog! Jó horgolást! Üdv: ági
gombolyag 2009.09.25 13:59:57
@vilo: Szia! A zoknifonal olyan gyapjúfonal, vagy gyapjúkeverék fonal, ami mosógépben is mosható alacsony hőfokon - nem megy össze és nem filcesedik. Én is csak a neten olvastam, személyesen még nem tapasztaltam az áldásait. Itthon is lehet már kapni zoknifonalat: bolt.1001fonal.hu/collections/fonalak/products/merino-socks-merinoi-gyapju-zokni-koteskeszlet-fonal-minta
Sok sikert a horgoláshoz, ha tudsz, küldj képeket! Üdv: ági
Örömmel jelentem, hogy a cekker 1.2 alkalmazás elkészült!!! Anyaga ezúttal festetlen pamut, melyet motring formátumban vásároltam. Mint kiderült a motring formátum meglehetősen hardwareigényes: kell hozzá minimum két unoka és egy macskamentes nappali :) Ezek hiányában vásároljunk…..
gombolyag 2009.08.31 08:44:03
@buboreek: Köszönöm buboreek, igyekezni fogok! :)
GOMBOLYDA Tranzit 2009.08.31 08:36:00
A Budapest Airport szerint horgolótűt NEM lehet felvinni a fedélzetre. Elmagyaráztam az ügyfélszolgálatosnak, hogy egy horgolótű tompább egy golyóstollnál és csak a neve félelmetes. A válasz így is kategórikus nem volt. Én pedig, nem bírván a bennem lakozó kisördöggel, azonnal…..
Összeállítottam (főként angolról fordítottam és kiegészítettem) egy hasznos kis e-bookot, melyben a horgolás alapjainak részletes leírása található szuper ábrákkal. Használja mindenki egészséggel! Ha bármilyen hibát találtok benne, kérlek jelezzétek. Ha kérdés…..
gombolyag 2009.07.29 09:03:37
@gabella: köszönöm, köszönöm!!! A bambusz a legnagyobb szerelmem, ráadásul a Sirdar bambusza különösen jó minőségű: mosható mosógépben, nem veszíti el az alakját és bírja a strapát, ugyanakkor kivételesen puha. Plussz: környezetbarát, mert a bambusz szüretelésekor nem pusztítják el a növényt és az párhavonta újraszüretelhető. Nem beszélve arról, hogy a bambusz természetes antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. mmmmm.....fincsi!
GOMBOLYDA Cekker 1.0 2009.07.20 08:49:00
Íme a a cekker prototípusa:Anyaga: kb. 150 g fonal, ebből 100 g gyapjú és 50 g ismeretlen eredetű, valószínűleg pamut keverék nagymama fiókjából..
Jómagam kompetens nagymama híján az interneten tanultam meg horgolni. A jóságos youtube és a türelmes inda voltak segítségemre és persze néhány szakadt, kávéfoltos magazin, majd pedig az egyre szaporodó A4-es papírhalmok, melyeket titokban nyomtattam a munkahelyemen. Én azt mondom,…..
gombolyag 2009.07.17 14:54:37
@kicsinycsillag: mininyuszi :) vasárnap horgoltam egy megaegeret-impróztam ugyanis és így lett belőle egy patkány. Fontos, hogy milyen vastag a fonal és az is meglepően nagy eltéréseket hoz, ha más méretű tűt használsz, mint amit ír a recept. Megkérdezhetem, hogy miért szeretnél 100% műanyag tűt?
Kínában születtem és műanyagból vagyok. A nyelem iskolaköpeny-kék, a horgom fém színű. Egy nap, majd ha felnövök, szeretnék gyapjúból horgolni. Eddig még csak akril és poliészter akadt a horgomra és az nem volt annyira jó. Egyszer horgoltak velem egy apró szütyőt pamutból.…..
gombolyag 2009.07.17 12:00:23
@kicsinycsillag: :) Rölltex... :) 3 mm alatt érdemes olyat venni, aminek van nyele, afölött nekem jobban bejött a nyél nélküli. Az sokkal kényelmesebb. Az anyukám a 60-as években hajlított százasszögekkel horgolt, szal lehetetlen az nincs :)
GOMBOLYDA Elkészült a cekker 2009.07.15 09:29:00
Nos, örömmel jelentem, hogy elkészült a cekker prototípusa és nemsokára elkezdem a 2.0-ás verziót (ugyanaz lesz, mint az 1.0 csak más anyagból :) Fotó még nincs, de majd lesz! Addig is engedjétek meg, hogy bemutassam New York legvagányabb csávóját, az underground réme, a.k.a.…..
 Összehajtva akár mellényzsebben is elfér, viszont pompásan tágul és így minden belefér. Hozzávalók: 3 x 50 g 100% pamut fonal                        4 mm-es…..
Tsodálatos dolgokra bukkantam virtuális berkekben! Ráadásul még terminológiát is gyártottam hozzá: szabadhorgolás, jelzős szerkezetben szabadon horgolt. Kedves kézimunka szakírók (:):):):):)) figyelem: a freeform crochet-t mától szabadhorgolásnak fordítjuk. Björk…..
GOMBOLYDA Mobilpulcsi 2009.07.03 10:29:00
Elkészült egy rózsaszín mobilpulcsi, nyakbaakasztható, gombolható ki is meg be is. Csöppet hiperbolikus lett a széle, ahol összeorgoltam a részeket (hiperbolikus definíciója lásd alant). Ez mind azért van, mert annyira biztosra akarok menni, hogy néha 2-3 szemet is leorgolok egy…..
Hajjajjj...egy kanadai szájt pompás ötletét szeretném meghorgolni. Gondoltam először lefordítom angolról, addig is fejben "gyakorolok" és aztán már könnyebb lesz a horgolás is. A minta végefelé azonban értelmezhetetlen jelzésbe ütköztem:[Ch 9, 1 sc in next ch-9 sp]…..
gombolyag 2009.06.30 08:23:14
@jucuu: jujjj jucuu!!! Megírtad a blogom első kommentjét!!! :) Bontsunk pezsgőt! :) Köszi a tippet, ha odaértem a mintában, kiderül mi a szitu. Igazából a gondolatjel zavart be...azt hiszem. Bárcsak már ott tartanék! A barátnőm mobiljának horgolok most pulcsit, ha az kész, nekivágok! Szerinted az gáz, hogy folyton kötőfonalakból horgolok? Jobb szeretem a vastagabb fonalakat mert szaporább. Szépséges napot kívánok egy belvárosi irodaház második emeletéről :)