Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[ independent addict ] (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bucser úgy érezte, hogy a kevés nemzetközi hírű magyar vállalkozás egyike kiszúr vele, mert az SD-kártyán megvett navigációs szoftverének elromlott az adathordozója, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes…..
[ independent addict ] (törölt) 2009.03.27 18:51:10
"Kicserélik azt az adathordozó áráért (vagy ingyen). Ez így korrekt. A térkép licensze miért nem ugyanígy működik? Ezt valaki el tudja magyarázni nekem?"
A user szerette volna frissíteni a Németország térképét. Viszont már lejárt a garancia, és a 2006-oshoz nincs 3 év ingyen térképletöltési lehetőség. Tehát új licensz pénzbe kerül. Ez alól kibújni - a rendszert megváltoztatni - akkor lehetne, ha kialakulna egy normális community, és a szolgáltató is átállna arra, hogy a userek jelentik a változásokat, és ezt ingyen meg lehetne nézni, fel lehetne tölteni (kvázi updatelni) a szoftvert.

"no azért a návengó is lehetne annyira gáláns, hogy hiába kerül neki pénzbe a térképlicensz azt úgymond lenyeli (5-10 rugó lehet ez kábé), hogy az ügyfél elégedett legyen."
Amikor mondjuk 1000 ügyfél SD kártyája tönkremegy, mert az SD kártya gyártója rossz minőségű terméket csinált, akkor kicsit irreális lenne, hogy ezt a költséget a Nav N Go nyelje be. Értsük meg: a Nav N Go dolgozói is bérből és fizetésből élnek, mely bér az eladott licenszek, az ügyfelek megrendelései nyomán jelentkeznek a bankszámlán. Bármily fájdalmas tudomásul venni, minden cégnek, és így a Nav N Gonak, és a térképészcégeknek is az a célja, hogy anyagi hasznuk keletkezzen - nem pedig az, hogy a Máltai Szeretetszolgálat konkurensei legyenek.

Azoknak, akik azt mondogatják, hogy ez lehúzás: szerintem az lenne lehúzás, ha minden egyes hangot, nyelvet, háttérképet, hardver alkatrészt külön kéne megvenni sok-sok pénzért (ahogy pl. Canonnál egy fényképezőgép esetében kell). Ne várjuk már el, hogy mindent ingyen kapjunk. És itt érkeztem el ehhez a "zseniális" kommenthez:

"igo8 letölt, telepít, megtör, használ, nemfizet egy fillért sem, frissítéseket letölt, telepít használ stb. stb. stb."
...és aztán majd csodálkozik a nép, ha szép lassan nem lesz szoftvergyártás, mert mindenki letölti, ahelyett hogy megvenné, nem fogják fizetni a fejlesztőket, nem lesz ki fejlesszen - mert végülis a fejlesztő is csak abból a pénzből él, amit a vásárló hagy a forgalmazónál -, és aztán hirtelen csak üres találati lista lesz, vagy sok-sok hónappal/évvel ezelőtti tartalom.

Vegyük észre, hogy kapitalizmus van, és mint ilyenben, egyedül a levegővételért nem kell fizetni. A víz, a gáz, az áram, az oktatás, az egészségügy, a benzin, az autószerelés, az internet, az étterem - mind-mind szolgáltatás, amiért fizetünk, nem ingyen kapjuk a két szép szemünkért. Minden szolgáltatást embertársaink tesznek lehetővé, és nekik ugyanúgy meg kell élniük valamiből (a mi pénzünkből) - ez a gazdasági körfolyamat, ami remélhetőleg nem fog végetértni. Nem is értem, miért várják egyesek, hogy ingyen kapjanak meg egy szolgáltatást, vagy egy új tartalmat.

(Költői kérdés volt, nem érdekel anyázás, max. ész érvek.)
Legalábbis tőlem. :) Jó hírekkel búcsúzom:Most beszéltem Janiékkal 1 percet. Nem nagyon ért rá beszélgetni, mert épp a bamakoi szállásuk előtt árulták a kocsijukat. :) Szóval odaértek épségben, és ezek szerint még a kocsit is sikerült eladható állapotban megőrizni. ;)Nem…..
[ independent addict ] (törölt) 2009.01.31 16:21:24
Reggel telefoncsörgésre ébredtem. Jani telefonjáról hívott a Homokdűne Team egyik tagja (akiknek ezúton is köszönjük), hogy megtalálták az egyik feladatnál a telefonját és ha tudom értesítsem őket. Mit ne mondjak jellemző...én képes vagyok az 50 négyzetméteres lakásban…..