Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vargady

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Szinkron vagy felirat? 2009.06.26 11:00:00
Mivel számos posztnál előjön ez a klasszikus téma, úgy vélem, ideje kitenni egy ilyen posztot - mint ahogy tette azt a sorozatjunkie is - mert valahol idegesítő már, hogy néhol az adott poszt témájára vonatkozó kommenteket úgy kell kihalászni az anyázások közül, amiben a…..
Vargady 2009.06.26 21:43:27
Korábbi önmagam köszön vissza ebből a posztból és a kommentek jórészéből is.

Pontosan ugyanígy gondolkoztam és pontosan ugyanígy adtam hangot a véleményemnek fórumokon vagy akár egy baráti társaságban. Aztán felnőttem.
Rájöttem, hogy ez az egész baromság és bizony ez a "csak eredetiben nézek mindent" dolog kőkemény sznobizmus, nem más. Kb ugyanaz mint aki csak a legfullosabb hi-fi cuccal hajlandó zenét hallgatni vagy csak vadi új autóba hajlandó beleülni. Persze az ember borzasztó okosan meg tudja indokolni, hogy "miért" és érvek tucatjait tudja felsorakoztatni, miközben baromira nagyra tartja magát, hogy ő mennyire igényes, mások meg mennyire nem - ez olvasható ki a kommentek jórészéből is, ez egyfajta hamis felsőbbrendűség érzet.

Szóval ez baromság. Sokáig voltam így én is, de aztán ahogy elkezdtem újra szinkronosan is nézni ezt-azt és rájöttem, hogy túlképp így élvezetesebb. Igaz, hogy nem az a hangminőség, igaz, hogy nem jön át minden, de igazából egy film, egy sorozat, egy akármi ugyanúgy élvezhető lehet szinkronnal is mint eredetiben. Sőt, bizonyos helyzetekben még élvezhetőbb is, mert az ember csak hátradől és kikapcsolódik, nem kell fejben fordítani (tudok angolul és németül is), sem pedig olvasni (olvasni is tudok).

Amiről lehet vitatkozni az a szinkronok minősége, ezen a téren valóban lehetne még mit javítani, de azért így is simán élvezhető minden.

Én csak azt mondom mindenkinek: nyugodjatok le és kicsit nézzetek magatokba