Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csikicsbitoth

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A kormány számos, nehezen magyarázható és indokolható gazdaságpolitikai intézkedései közül talán a legnehezebben azon törvénymódosítások sora védhető, amelyek hatására egyre nagyobb számban nyílnak meg tudottan adókikerülésre lehetőséget adó jogszabályi kiskapuk.…..
csikicsbitoth 2011.06.23 20:00:26
A MINDENKORI ADÓZÁSI RENDSZER A KÖVETKEZŐ KRITÉRIUMOK TELJESÜLÉSE ESETÉN TELJESÍTI OPTIMÁLISAN A KÖZÖSSÉGI KÖTELEZETTSÉGEKNEK ELEGET TEVŐ FINANSZIÁLIS CÉLOKAT :

1. Az adónemből egyértelműen ki kell tünnie, hogy milyen közösségi célt, illetve egyéni "kényszer megtakarítást" szolgál/az utóbbira példa az egészségügyi és nyugdíj járulékok.Ezek azért vannak, mert még képtelenek az emberek önmagukról hosszútávon gondoskodni. Egyébként szükségtelen adókivetés./
A közösségi adónemek kivetésekor közölni kell milyen célt szol- gál és a befolyt adó csak erre a célra lenne felhasználható, il-letve más adó nem lehetne ezek forrása esetleges hitelek vissza fizetése is ehhez igazodna."Addig takarózzál,ameddig a takaród ér.

2. Az adózásnak egyszerűnek, közérthetőnek kell lennie, mert minél bonyolultabb, annál inkább ösztönöz az adó kikerülésére.
Ezért nem szabad - csak rendkívüli és ekkor is csak úgy, hogy az a legkorrektebb módon definiálható legyen - kedvezményeket tar - talmazni.A kedvezmények megállapítása kizárólag önkormányzati feladat, helyszíni ellenőrzést követően. A kedvezmények forrását külön-külön adónemekben kell meghatározni. Igy a fizető és a kedvezményezett is tudja mit? miből ? kap ill. kaphat.

3. Az adófizetők körének optimálisan meg kell egyezni a közös - ségi célt igénybe vevőkkel.Pl utak, járdák, iskolák stb. használók vagyonadót, kommunális adót..stb. fizessenek

4. Optimálisan törekedni kell arra, hogy minél kevesebb legyen a közösségi költségviselés, így minét tágabb az igénybe vevők köz-vetlen hozzájárulása.Minimális orvosi és nyugdíj ellátáson felüli térítés,tandíj út használat, környezet szennyezés...stb.

5. A luxus cikkek, a közösségre hátrányos termékek /ital,dohány, és egyéb termékek jövedéki adózása/ adói szolgálná a méltányos közteher viselést.

6. A forgalmi adó a legigazságosabb adó, mert az a fogyasztással arányosan jobban terheli a gazdagokat. /Ennek korlátja a piaci versenyképesség országok közt./

7. A béreket nettó módon kell megállapítani, hogy a dolgozó részére egyértelműbb legyen, de a bérjegyzéken fel kell tüntetni az összes bért terhelő adót is, azért, hogy a vállalkozó és a munkavállaló is lássa mibe került a "Józsi bácsi" munkája. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a vállalkozónak csak az összes élőmunka költsége a mérvadó, ezért a dolgozóknak fizetett bér csak ennek egy része. Tehát neki mindegy, hogy a költség miként oszlik meg bérre és adóra.

Egyszuszra csak ennyire futotta, de még számos más célt is figyelni kell, amivel ki kell egészíteni a fentieket.