Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reka31

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bababiztos lakás című cikksorozat 1. része: A bababiztos szoba http://www.babamappa.hu/2011/07/05/a-bababiztos-lakas-a-bababiztos-szoba/..
Minden szülő, nagyszülő figyelmébe szeretném ajánlani a www.erezdmagadotthon.hu weboldalról INGYENESEN letölthető A biztonságos otthon nagy kézikönyve című kiadvány!Tele van hasznos, praktikus tanácsokkal, melyeket érdemes a mindennapjainkba beépíteni gyermekeink biztonsága…..
Egy megdöbbentő cikket olvastam a www.penzcentrum.hu honlapján, miszerint a bevásárlókocsik piszkosabbak mint a nyilvános WC-k!! Mindig is tudtam, hogy a bevásárlókocsik iszonyúan szennyezettek, mindenféle baktériumok hemzsegnek rajtuk, de nem gondoltam volna, hogy ennyire gyászos a…..
Biztonságban a gyerek Kulcs 2011.03.11 13:32:00
Egy 2 - 2,5 éves gyerek már feléri a kilincset és már elég okos hozzá, hogy a benne lévő kulcsot is használni tudja. Ha olyan lakásotok van, ahol a szobaajtók kilincsében benne van a kulcs, jobb ha kiveszed! A kicsi magára zárhatja vagy éppen Téged zár be a szobába, és nagyon…..
A babafalva.hu -n  olvastam ma egy cikket, címe: "Hetente 5 gyermek hal meg balesetben". A cikk az első hazai gyermekbiztonságról szóló konferenciát ismerteti. A konferencia célja volt, hogy Magyarország megtegye az első lépéseket a biztonság útján. Számomra…..
Olvastam egy nagyon hasznos cikket, bár nem bababiztonsági témájú, de én fontosnak tartom megosztani itt (talán azért, mert az én gyerkőcöm pont ennyi idős, így nálunk aktuális a téma). A témája, hogy hogyan segítsünk gyermekünket az önazonosság-érzetének kialakulásakor és…..
A weben szörfözgetve ráakadtam egy webshopra az USA-ban, ahol kapható olyan biztonsági termék, amellyel a tv a falhoz vagy szekrényhez rögzíthető. Sajnos nem találtam olyan itthoni üzletet, ahol ez vagy ehhez hasonló termék kapható lenne, pedig mindenképpen nagyon…..
mire kell vigyázni a kisgyermekeknél? Hétköznapjaink során, nem is gondolunk bele, hogy mennyi veszélyforrást rejt az otthonunk, még egy felnőtt számára is.Elvágjuk a kezünket, nekimegyünk az asztal sarkának, leforrázzuk magunkat, megfogjuk a forró sütőt, és még…..
Reka31 2010.10.28 21:53:58
Szia! Én itt gyűjtöttem össze a magam "kis" tapasztalatait a kisfiam mellett: www.bababiztonsagotthon.hu
Olvasd el, biztos találsz benne olyat, amivel érdemes kiegészíteni a bejegyzésedet, illetve amire figyelned kell a kislányod mellett (aki egyidős az én kisfiammal :)
 Szeretnék egy könyvet ajánlani a kisgyerekes szülők figyelmébe, az elsősegélynyújtás kézikönyvét, melynek szerzője és címe:  Csomai Zita: Baba-elsősegély. Ajánló:dr. Csomai Zita: BABA-elsősegély, Elsősegélynyújtás kézikönyve kisgyermekes családok…..
Talán Ti is hallottátok, olvastátok azt a szörnyű tragédiát, hogy egy kisgyermekre ráesett a televízió. Ennek a hírnek a kapcsán kezdtem el azon gondolkozni, hogy vajon, hogyan lehet megelőzni az ilyen tragédiát.2 dolog jutott eszembe, az egyik, hogy rögzítsük a tv-t a falhoz vagy…..
 Az ember lánya, ha addig nemis, de legkésőbb a gyermeke születésekor vagy amikor elkezd a gyerek kúszi-mászni, elkezd keresgélni, hogy hogyan is lehetne a mosást és a takarítást vegyszermentesíteni. A mosódiót már a kisfiam születésétől használom, kezdetben csak az ő…..
Mikor a kisfiam pici baba volt, én nagyon komolyan vettem a légzésfigyelő használatát. Talán azért, mert a baráti körömben két anyuka is mesélte, hogy a vakriasztások mellett nála bizony volt igazi riasztás is. Rá kellett fújnia a babájára ahhoz, hogy levegőt vegyen. Ha nem…..
Régóta hiánycikk a webáruházban a Dream Baby termékek. Most végre sikerült néhány termék beszerzése, amik nagyon hasznosak a lakásban, így pl. a mágneses zár, ami fiókok és szekrények belsejébe szerelhető és egy mágneskártyával nyitható, amit ha elérhetetlen magasságba…..
A babaszoba.hu -n olvastam egy hasznos cikket, mely a babák biztonságos alvásáról szól. A cikk nem foglal állást sem az együttalvás sem a külön alvás mellett, csak leírja, hogy melyik esetében mire figyelj, hogy kisbabád biztonságban legyen alvás közben.Hasznos…..
Itt a nyár és vele együtt a pancsolás időszaka. A babák többsége imád pancsolni, ha megtehetjük, akkor állítsunk fel nekik babamedencé, pancsolót. A legfontosabb biztonsági óvintézkedést mindig tarsuk be, azaz soha ne hagyjuk a medencében egyedül!!! Akkor se, ha csak pár centis…..
Ma egy új termékkel bővült a Babiztonság webáruház ajtórács kínálata: Baby Point ajtórács. Fémből készült, biztonsági zárral ellátott, önfeszítő rendszerű babarács, amely ajtó vagy lépcső lezárására alkalmas. 74 cm és 80,2 cm közti távolságba állítható, de…..
A napokban akadtam rá egy rendkívül praktikus, gyereknek és szülőnek is biztonságot jelentő dologra: gyermekazonosító karszalag. Különösen nyáron megyünk olyan helyekre (elsősorban nyaralás alatt), ahol bizony előfordulhat, hogy a gyermekünk elkeveredik mellőlünk. Ilyenkor…..
Biztonságban a gyerek Hűtőzár 2010.05.18 13:12:00
Hűtőzár.... korábban azt gondoltam, hogy na erre tutira nem lesz szükségünk, ugyan minek nyitogatná a kisfiam a hűtőt?! Azt most sem  tudom hogy miért, de nyitogatja, ha éhes, ha nem (nyilván mert ezt látja tőlünk). Hiába próbáltam a törékeny dolgokat feljebb pakolni, nem…..
Lassan 2 hónapja használjuk a Silmama bevásárlókocsi takarót, és nagyon meg vagyok elégedve vele! A kisfiam jól szórakozik vásárlás közben (köszönhető a játéktartó zsebeknek és a takaró színes mintáinak), én pedig végre nyugodt lehetek, nem kell aggódnom, hogy mit szed…..
Körvonalazódik a webáruház :) lassan elindíthatom, bár még hiányzik 1-2 dolog hozzá. A weboldalra feltettem már néhány terméket, ha érdekel nézd meg, hogy milyen bababiztonsági termékeket lehet majd itt vásárolni. Igyekszem mindent beszerezni, ami csak eszembe jut a bababiztos…..
Biztonságban a gyerek Webáruház 2010.02.25 16:00:00
Nekünk a lakásunkba többféle bababiztonsági eszközre is szükségünk volt (még van is), így sokat böngésztem a netet, hogy hol lehet ezeket megvásárolni. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem tudom 1 darab webáruházból beszerezni az összes szükséges dolgot, pedig annyira sokat…..
Ha olyan fiókzárat vesztek, melyet csavarral kell rögzíteni, jól nézzétek meg, hogy van-e hozzá csavar. Ugyanis számunkra csak itthon derült ki, hogy csavar az nincs hozzá, és elég bosszantó volt, hogy nem tudjuk feltenni, pedig már iszonyú fárasztó az állandó visszapakolás a…..
A hétvégén a neten szörfözgetve találtam 2 terméket, ami bababiztonsági szempontból nagyon praktikus: az egyik a babafürdető háló, amelyet a babakád széléhez kell rögzíteni és beletéve az egészen pici babát, biztonságosan lehet őt megfürdetni. Elsősorban a kezdő…..
1 éve kötöttünk új internetszerződést, lejárt a hűségidő, felhívtam a szolgáltatót és meglepődve tapasztaltam, hogy azóta többféle csomaggal bővült a kínálatuk, és lehetőség van rá, hogy ugyanennyi pénzért több szolgáltatást kapjak vagy ugyanezt a szolgáltatást…..
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy könyvet, ami ahhoz nyújt segítséget, hogy mit tegyünk, ha baleset vagy betegség éri gyermekünket. Én ajándékba kaptam a könyvet, felelősségteljes szülőhöz illően végig is olvastam (gondolva arra, hogy vészhelyzet esetén nem lesz időm…..