Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoeHarper

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság, ha szétnézünk a könyvpiacon, találhatunk lájtos sztorikat, amelyek elfeledtetik velünk a mindennapok gondjait és megadják azt, hogy egy bizonyos ideig visszavonulhassunk fantáziavilágunkba. Ami még önmagában nem rossz, minden azon múlik, hogyan használjuk és mennyire…..
JoeHarper 2009.07.29 11:35:25
@uszo:
Kedves uszo!
Node, hiszen ezek (valószínűleg) kamasz gyerekek! Ebben a korban együtt nyáron egy biciklitúrán bizony így (is) szoktak viselkedni. A nevelés nem megy egyik pillanatról a másikra. Éppen az ilyen élethelyzetekben is lehet eredményeket elérni (amik sohasem látványosak és mindig el lehet várni többet is)
Mi a baj a kiválasztottság-tudattal?
Én tiszteletre méltónak gondolom, ha egy nevelő bevállalja, hogy elviszi őket megmutatni az esőt, más sorsú embereket, élethelyzeteket, próbára teszi őket stb és ezzel is próbálja csökkenteni bennük a "jónevű" iskolákban természetes módon kialakuló "gőgös elitizmust" és növelni egy jó értelemben vett küldetéstudatot. Biztos vannak hatékonyabb módszerek mint egy közös kirándulás, de az is biztos hogy nem ez a legrosszabb módszer.
Nem vagyok pedagógus, de el tudom képzelni, hogy bizonyos helyzetekben lehet nevelő hatása, ha egy "városi gyerek" egyszer kétszer nem tud lezuhanyozni, és ha valóban túlzás is hogy ez minden esetben megfelelő, attól még, hogy valaki ezt vallja lehet kiváló hittantanár. :-)

Természetesen az utolsó bekezdésedben írt probléma létezik és igazad van jó lenne megfordítani a folyamatot, de azért szerintem akad jócskán jópélda is.
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
JoeHarper 2009.07.09 15:25:58
JoeHarper 2009.07.09 13:57:11
@Archenemy: "... a cikk többi része is könnyen tartalmazhat hasonló elcsúszásokat"
Szó szerint. :-)
Dehát ez nem is egy matematikai tétel bizonyítás. A mondanivaló világos, szerintem.

(Amúgy jogos volt az észrevétel, ha nem ezoterikus oldaról van szó.)
JoeHarper 2009.07.09 15:24:46
@Archenemy: "Tehát a mondanivaló a lényeg, nem pedig az, hogy igaz-e, ami le van írva?"

Igen.
Hosszas töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a bálványimádás ügyét, amennyiben tudom és lehet, előmozdítom és teljes vállszélességgel melléállok. Igyekeztem valamennyire körüljárni magamban a témát, hátha találok valami kiutat ebből a helyzetből, de nem…..