Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marciii

15 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán…..
1956-tól Bajáig: "Csakis a kulturált és művelt nép lehet szabad, csak neki lehet jó kormánya. A forradalmak egymásutánjától vérbe borult műveletlen nemzet nem vívja ki szabadságát és jogait, és rövid idő elteltével ismét kijátszatik és önkényuralomba…..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Marciii 2013.10.28 12:49:36
@jose maria padilla: Persze, nyilván. Aki zsidó, az biztos liberális és aki liberális az biztos zsidó. Hogy lehet ennyire fekete-fehéren látni a világot? Gyökér!!!
Kiakasztotta a magyar sporttársadalmat a román ProSport című napilap, mégpedig azzal, hogy április 6-án, szombaton az Oltchim Valcea–Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntő napján, - amit a mieink nyertek 24-22-re – egy provokatív fotósorozatot publikáltak Görbicz…..
A Fidesz agit-prop osztály áldokumentaristái Biszku Béla bácsi "leleplezése" után, politikai célokra szeretnék használni a II. világháború végén történt tömeges nemi erőszakot és annak elmesélését. Meglehetősen virulens fabula az álkonzervatív jobboldalon, hogy a…..
Azzal, hogy az Alaptörvény negyedik módosítása tulajdonképpen alkotmányos erőre emelte, egyértelművé vált, a hallgatói szerződés biztos sarokpontként funkcionál majd a közeljövő felsőoktatási koncepcióiban. De vajon meghozhatja-e a várt eredményeket a rengeteg politikai…..
Marciii 2013.03.21 13:40:07
@Pamuk: A tudást mindig pénzért adják. Egyszerűen azért mert pénzbe kerül az oktatás. És azt a pénzt vagy a diákok, vagy az adófizetők adják. Ha az adófizetők adják, nyilván azt várják, hogy valami hasznuk is legyen belőle.
Provokatív, tényfeltáró műsornak nevezi a Csatáry bácsi ellensúlyozása érdekében előkapart, Biszku elvtárs megszólításával elhíresült politikai szardobálást a port.hu, amely műsorismertetőjéből megtudhatjuk, hogy a havonta egyszer jelentkező adásban olyan témát dolgoznak…..
– De én cúszdászni atajot! – kiáltotta halvány rózsaszín fejjel Bandika. – Cúszdászni atajot! – Nem érted, Bandika, hogy nincs anyának pénze? – De én cúszdászni atajot! – hajtogatta rendíthetetlenül Bandika, immáron főtt rák színű fejjel. A fél játszóház…..
Marciii 2013.01.22 01:41:20
Ne haragudj, te mitől vagy libertariánus? Ha elbeszélgetnél pl. az amerikai Libertariánus Párt bármelyik tagjával és kifejtenéd, hogy "libertariánusként" egy cikkben az adópénzből fenntartott felsőoktatási helyek megtartása mellett érveltél, körberöhögne. A libertariánusok ugyanis pont a kis állam mellett érvelnek és minél inkább korlátoznák a javak újraelosztását. Az adók mértékét csökkentenék és határozottan ellenzik a Robin Hood-féle vegyél el a gazdagoktól és add a szegényeknek szemléletet, a nyugati világ meghatározó pártirányzatai közül tehát a szocdemmekkel állnak gyökeres ellentétben. A libertariánus szerint mindenkinek magának kell eldönteni, hogy adakozni akar-e, vagy hogy kinek fizetni a felsőoktatást, mivel idegenkednek az állami beavatkozás bármilyen formájától. Ők azt vallják, hogy ha az állam nem terheli az embereket túlzott adókkal, akkor könnyen vállalkozásba tudnak kezdeni és ezzel munkahelyeket teremtenek, javítva a társadalom életszínvonalát.

Én nem fogadom el kétségek nélkül az érvelésüket, de sok mindenben igazuk van. Elég ha megnézzük az Egyesült Államok sikertörténetét a 19 és a 20. században, vagy ha figyeljük milyen katasztrofális eredményekkel vezették be a franciák a leggazdagabbakra kivetett 75%-os adókulcsot, ami azzal jár, hogy a tehetősebbek menekítik a pénzüket az országból, ahogy csak bírják.

Másrészről viszont a vegytiszta libertariánus politika nem tette volna lehetővé, hogy az USA embert küldjön a Holdra, és nem ad választ arra, hogy hogyan is kéne megvédenünk a környezetet, nem is beszélve arról, hogy sok embert kizárna az egészségügyi ellátásból.

Tehát az alaptételed, hogy te egy libertariánus blogot szerkesztesz téves.

Ami a cikket illeti, nem "jól eladható demagógia" az a szemlélet, hogy az állami pénzen kiképzett emberek nem jó, ha egyből elhagyják az országot, hanem józan paraszti ész, ha úgy tetszik gazdasági realitás. Ehhez nem kell hőbörgő, zászlólengető szittyamagyarnak lenni, hogy ezt valaki belássa. (Azzal a nevetséges és demagóg érvvel, hogy "teremtsünk az országban gombnyomásra olyan jólétet, hogy ne akarjanak az emberek kivándorolni" most nem fogok érdemben foglalkozni.) A szabad munkaerőáramlás korlátozása valóban éles ellentétben állna a libertariánus szemlélettel, de az a helyzet, hogy Magyarországról mindenki oda megy ki élni és dolgozni, ahova akar és ahova beengedik, ha azonban az államtól vár pénzt, akkor az joggal szabhat a kölcsönért feltételeket. A hallgatói szerződés, ha úgy tetszik, egy hitel, amit az állam ad a hallgatónak. Ha egy banktól veszel fel hitelt, az is fog feltételeket támasztani. Erre persze lehet azzal érvelni, hogy "eddig nem volt hallgatói szerződés és– hogy most vezetik be– igazságtalanság az új generációval szemben". A válasz az, hogy az élet igazságtalan és hogy változtak a körülmények. A schengeni övezethez való csatlakozásunk előtt sokkal nehezebb volt munkát vállalni külföldön, a rendszerváltás előtt meg még inkább. A kelet-európai régió most találkozik a problémával, amit az elvándorló állam pénzen kiképzett munkaerő elvándorlása jelent és a hajdani vasfüggönyön innen minden országban vakarják a fejüket, hogy mit tegyenek ellene. A szerződés valahol azoknak a tanároknak, agráripari dolgozóknak, tűzoltóknak, stb. az érdekeit védik, akiknek az adóját az oktatásra költik. Így lehet, hogy ők is fognak egészségügyi ellátást kapni a jövőben is. A kormány egyéb intézkedéseivel ellentétbem ez teljesen racionális és indokolt lépés.
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
Marciii 2010.11.10 14:16:44
Nyár az Amcsik földjén 2010.08.27 22:11:21
        Ma ért véget a Colour War. Richie, az egyik jamaikai pincér mondta egy ízben, hogy otthon olvasott a Colour Warról a tábor honlapján, először azt hitte, hogy ez valami faji alapú dolog lesz. Persze valószínűleg csak viccelt. A Colour War a tábor utolsó…..
  Két és fél hét van hátra a táborból. Iszonyú gyorsan eltelt hat hét. Most viszont már hiányzik a környezetváltozás és már jó lenne más emberekkel is találkozni. A kezdeti ultrajóindulatú viszonyulásomon a körülöttem lévő emberekhez sokat finomítottam az elmúlt…..
     Tudom, azt ígértem, hogy  írok a kajáról, de meggondoltam magam. Legyen elég annyi, hogy a kaja az első néhány napban még tetszett, most már herótom van tőle, és már nagyon ennék valami otthonit, tökfőzeléket, húslevest meg kenyeret. Mármint kenyér…..
Nyár az Amcsik földjén Emberek 2010.06.28 21:38:56
       Tíz napja vagyok a táborban. Ez idő alatt sok új ismerőst, barátot szereztem. Általánosságban elmondható, hogy jó arcok dolgoznak a táborban. Ha nagy ritkán lehetőségünk van kimenni a városba hatalmasakat bulizunk pánikszerű piamaratonokkal az alatt…..
Ne haragudjatok, hogy nem írtam már egy  ideje. Ennek az oka kizárólag lustaság, semmi esetre sem eseménytelenség, ugyanis bőven akadna miről írni. Viszont feladtam az arra vonatkozó tervem, hogy minden posztban egy adott témakört járok körül, egyrészről, mert alapjaiban már…..
Nyár az Amcsik földjén A munka 2010.07.03 21:30:15
  Június 27-én megérkezett a gyerekhad. Így a személyzetet is beleszámolva körülbelül négyszáz embert etetünk itt a Camp Equinunkban, a csajok valamivel kevesebbet. Napi háromszor három órát dolgozunk. Eddig mindennap volt munka és már kezdek agyfaszt kapni tőle, de azért…..
 KKatasztrófális ez a blog.hu. Valszeg én is béna vagyok, de ha egy weboldalnak nem lehet megtanulni a kezelését öt perc alatt, akkor az egy SZAR!!! Valószínűleg regelek a Flickr-re, feltöltöm a képeket és belinkelem, mert ez így fostő! A képek Balogi Attila blogtesó keze…..
Helloka!Hát, itt akkora káosz van, hogy az nem igaz. Bocs, hogy nem adtam életjelet magamról, de most is negyed 8 van, és most tudok először leülni géphez. Multifunkcinálisak lettünk, én már tuti fogytam 3 kilót, mert rohadt sok a munka, és össze-vissza kell futkosnunk, cserébe…..
Itt az egyik haverom blogja a táborról. Ő többet foglalkozik a blogírással, mint én, nagyon faja képei vannak, csekkoljátok le: http://96daysintheusa.blogspot.com/..