Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K. K.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Ingyenebéd, ingyensör 2007.04.25 05:00:00
A nap hőse K. Károly állampolgár, sőt Állampolgár, Citoyen. Ő az, aki beadta a népszavazási kezdeményezést, miszerint legyen ingyért a sör. Mert ugye zajlik itt egy folytatásos bohóctréfa népszavazás ügyében, csak hálistennek nincs mindig szó róla. Tegnap döntött az…..
K. K. 2007.04.25 12:36:39
K. Károly nyílt levele

Dr. Kiss László és Dr. Lenkovics Barnabás Alkotmánybíró Uraknak

Tisztelt Alkotmánybíró Urak!

Miután az OVB elutasította népszavazási kezdeményezésemet arról, hogy ingyen legyen a sör, kifogást nyújtottam be a döntés ellen Önökhöz, mert úgy gondoltam, hogy az elutasítás indokai alkotmányosan megalapozatlanok. Az Alkotmánybíróság az OVB döntését helybenhagyta.

Önök ketten, párhuzamos indoklásukban, felvetették, hogy tőlem az eljárás költségeinek megtérítését kellene kérni, mert az indítványom rosszindulatú.

Ez igen rosszul esik nekem, mert bennem semmiféle rosszindulat nincsen, különösen az általam nagyra becsült Alkotmánybírósággal szemben.

Szeretném elmondani Önöknek, én mit tartok rosszindulatnak, és mit nem. A népszavazás intézményének felhasználásával megtiltani fejfájós embereknek, hogy bárhol gyógyszert vehessenek, az rosszindulat. Háborúban elpusztult katonák emlékművének elbontását kezdeményezni népszavazás útján, az is rosszindulat. Ingyen sörre vágyni, az nem rosszindulat.

Különösen azért nem az, mert a Tisztelt Alkotmánybíróság lényegében igazat adott nekem. Én ugyanis mindössze annak megállapítását kértem Önöktől, hogy az OVB döntése helytelenül volt megindokolva. Ebben pedig az AB igazat adott nekem, és szükségét látta, hogy olyan új indokait vesse fel kezdeményezésem elutasításának, amelyekre az OVB nem is hivatkozott – mégpedig az egyértelműség, a kivitelezhetőség, a végrehajthatóság és a következmények kiszámíthatóságának szempontjait.

Tökéletesen egyetértek az Alkotmánybíróság indoklásával. Az általam kezdeményezett népszavazás esetleges következményei valóban kiszámíthatatlanok. Ha az OVB erre hivatkozva utasított volna el, nem is fordultam volna Önökhöz.

Végül szeretnék köszönetet mondani, hogy komolyan foglalkoztak az ügyemmel, és további sok sikert kívánok Önöknek ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan következményekkel járó népszavazásokat továbbra is elutasítsák.

Tisztelettel,

K.K.