Regisztráció Blogot indítok
Adatok
go2go

11 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen kommunikációról lesz szó, ez nem egy film címe. Kéretik kellő komolysággal és a hozzá tartozó kellő humorérzékkel olvasni, vagy a blogot időben elhagyni! Vágjunk a közepébe!  Mi a különbség a két (példa)mondat között? Én úgy gondolom, hogy ez a…..
go2go 2018.02.19 10:20:34
@Polló László: Úgy tűnik, ez a bejegyzésem cseppet sem veszített érvényéből, aktualitásából.
GoCommunication Jól érzem magam 2016.10.22 19:08:26
Most jól érzem magam. Valamit alkottam ebben az órában. Valamit, aminek a megalkotása is jó érzéssel töltött el, mert kitaláltam valamit és azt meg is csináltam. Valami nem eget rengető újat, csak egy picit újat. Jól érzem magam, mert nemcsak az alkotás folyamata töltött el jó érzéssel, merültem…..
  Egyszerűen nem lehet elmenni mellette. Mármint a tény mellett, hogy van egy kicsike cukrászda Szegeden ahol reggelente pékségeket megszégyenítő pékáruval kedveskednek a helyieknek. Nem lehet elmenni amellett sem, hogy van egy termékük, ami gyökeresen eltér a hagyományos…..
go2go 2014.02.06 20:37:31
@5353: igen, ha jól emlékszem a szülők alapították. (Nem az alapításra kellene jól emlékeznem, hanem arra, amikor valaki 1975-ben mesélt róluk, a történetükről)
A 90-es években szinte naponta jártam oda kávézni és süteményt enni, születésnapi tortát mindig tőlük rendeltünk. Ma már keveset vagyok Szegeden, azért rendszeresen felkeresem a kis cukrászdát, van, hogy oda beszélek meg találkozót.
Nagyon finom aprósüteményeket is készítenek, de tényleg, a Szeged kiflijük külön kiemelendő.
go2go 2014.02.06 19:35:00
@szakáll:
Ezt a cukrászdát nem ő alapította. Ő is a család tagja volt, de az ő cukrászdája a Somogyi utcában a Kárász utca és a Kiskörút között volt, a Dugonics tér névadójának szobrával szemben.
A szóban forgó, József Attila sugárúti kis cukrászdát sokkal régebben alapították, a fenti cikk is jelzi.
GoCommunication Stílusa van! 2013.03.22 00:45:08
Az egyéni stílus, mint a személyes kommunikáció része "Stílusa van!" - Ugye ismerős ez a mondat? Mondják több személyre is, - esetleg épp az ellenkezőjét.  Vajon miért? Legtöbbször a "Stílusa van!" elismerést jelent.Mitől lesz valakinek "stílusa"? Hogyan fognánk…..
Szinte látom a mosolyt az arcokon, amint a válasz megjelenik a gondolatokban:"Hát a részletekben!" Nem, nem, nem! Nem jó a kérdés! Így a válasz sem lehet jó!Az ördög nem "miben" lakozik!Nem lesz népszerű, amit most a következő két mondatban leírok. Pedig igaz. (Persze, persze, a…..
go2go 2013.03.01 10:11:06
Egy beszélgetésben felmerült a következő, idézem:
"...az is benne van a pakliban, hogy az ember olyan gyakran kap érdektelen és/vagy agresszív „hideghívásokat”, hogy én is sokszor érzek némi vérnyomás-emelkedést az első szavak elhangzása után..."
Valóban ez így van. Nagyon sok kontár "telemarketinges" van, fel nem készített "operátorokkal", bugyuta, agresszív szöveggel. Bizony, bizony ez mind rontja a "felhasználói élmény" és a maga színvonalára húzza hívott felet is.
Másképp, hogy hű maradjak a blogbejegyzés stílusához, felpiszkálja bennünk az ördögi részünket.
Az egyetlen, amit értelmes ember tehet ilyenkor talán ez: Megköszönöm a hívást és közlöm, nem érdekel a téma és szeretném befejezni a beszélgetést.
Azzal, hogy megköszönöm, máris csökkentem az ördögi részem aktivitását. Érdemes kipróbálni!
A "köszönöm" szó nemcsak arra hat, akinek mondják!
Amikor kimondom, emelkedik a tolerancia szintem...

A teljességhez tartozik, hogy a fentebb idézett személy így folytatta:
"De végül mindig azt mondom magamnak: a vonal túlsó végén is egy ember ül, neki is megvan a maga baja; eszerint bánjunk vele..."
Látjuk, hogy megfelelő megközelítéssel két embernek is tehetünk jót! Az egyik a hívó, a msáik saját magunk. Ezekkel a gondolatokkal nemcsak az ördögi rész felülkerekedését, de a vele járó magasabb stressz szintet is meg tudjuk akadályozni.
Tegyük ezt meg, ha másért nem, saját egészségünk védelmében! Így testileg-lelkileg jobbá válhatunk, szó szerint.
GoCommunication A lét jele 2013.02.25 13:24:11
Mindegy miről, vagy kiről van szó:Aki, ami nem kommunikál, az nem is létezik. Legyél akár egy homokszem, vagy a világ legnagyobb cége: kommunikáció nélkül nem létezel. Csakis onnan észleli a világegyetem többi része, hogy vagy.A közbülső létformáknak is megvan a maguk…..
Interjú Vas Dórával A GPS a belvárosban - az autóközlekedés szempontjából, - számomra ismeretlen területre akart irányítani. "Idő nincs, nem kockáztatok!" - döntöttem és az egyik alkalmasnak látszó utcában leparkoltam. Na persze, hogy aprópénz csak 25 percnyi…..
Juthatunk-e előrébb ostoba kormányzás alatt? Van-e egyéni cselekvési lehetőségünk akkor, ha az ország vezetői nem ügyesek? A hazai KKV-k sorsa eleve meghatározott, vagy van kitörési lehetőség? Ördögök és angyalok a sajtóban Ha belenézünk a sajtótermékekbe, belehallgatunk…..
Nyílt levél ...  nem egyetlen személynek! (A blog stílus-sajátosságai miatt tegeződő formában írtam ezt a bejegyzést is. Remélem nem sértek vele az olvasói közül senkit!)Olvasd tovább,... ... és kérdezz, ha nem értenéd, miről van szó, miről is írtam!A cím…..
  Bizonyára mindenki találkozott már a testbeszéd fogalmával. Szerencsére egyre több helyen hívják fel a figyelmet a kommunikáció nem verbális formáira, vagyis a metakommunikációra, aminek része a testbeszéd is. Mi is ez valójában? Anélkül, hogy belemennék a…..
MM, nem, nem a Magyar  Mikulások, vagy a Mekkora Mikulás! (Bár mindkettő elnevezésnek lenne létjogosultsága.) MM, mint "Mi Más?" Mi más, mint Mikulás Marketing!Marketing és Mikulás? A szép egyermekmesék, Szent Miklós emlékének lábbal tiprása lenne, ha a Mikulást…..
Pont egy hete, 18-án Koncz Zsuzsa koncerten voltam Szegeden.Mi köze ennek a marketinghez?Lássuk csak! Hol kezdődik a marketing? Sokan, még nagyobb vállalkozások vezetői is úgy gondolják, hogy valahol a vevőkeresésénél, piackutatásnál...és rögtön folytatódik a reklámnál, a…..
GoMarketing Blog Elindítom 2007.04.25 13:13:00
Mi a csodának kell nekem a BLOG? Ugye ismerős ez a gondolatban magunknak feltett kérdés, amikor mások blogjait blogarásszuk a neten.Végül is Berényi Konrád meggyőzött Szegeden a web2 minikonferencián. Kell saját blogot indítani. Miről másról, mint a marketingről. Nyilván nagy…..