Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etzel

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken ért véget az HBO Terápia című sorozatának második évada. Most, hogy az összes részt láttuk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozat készítői igazat mondtak, amikor azt ígérték, hogy az új évad túltesz az elsőn. Ami nem sikerült a Társas játék esetében, azt…..
etzel 2014.12.16 13:40:23
Lendületes kezdés után igencsak kifulladt a sorozat, ráadásul amatőr technikai hibák tucatjait követték el.
Pl. a Károly Krt. 3/A alatti lakást tették meg rendelőnek, de a terápiákon az Erzsébet tér felé eső részt vetítik háttérnek, az erkélyjeleneteken meg néha az Astoria felé eső részt, amit az 5/a-ból vettek fel. (Btw. a valóságban nincs is olyan erkély, ami 90 fokban nézne a körútra). Az erkélyjeleneteknél FOLYAMATOSAN rendőrautó sziréna ment a háttérben, ettől lenne ez most hiteles, hogy az erkélyen vagyunk? stb

A politikus vonal nagyon jó, történelem- és drámatagozaton kellene tanítani, Mácsai és Máté Gábor alakítása főleg az utolsó epizódban zseniális. Mindazonáltal elvarratlan a lányával kapcsolatos szál. Most akkor a lánya megértette, vagy megbocsátott, vagy Múr Karcsi tudattalanul választotta a lányt, vagy mi?

Péterfy Bori konkrétan lemosott mindenkit a sorozatban, annyira jól játszott, de itt sincs lezárás, nem értem, hogy ha Jordán Tamást behozzák apának az első részben, akkor ő hová tűnik? Annyi a tanulság, hogy arra haragszunk jobban, akire tudatosan kevésbé (Bori az anyjára, vagy az apjára)?

Misi anyukája leköltözik Pécsre, Misi meg itt maradt. Pedig utálja az iskolát és soha többet nem akart oda menni. Jó, már alszik az apukájával. És?
Az etikai bizottság meg a szakma karikatúrája, bár a valóság sem sokkal jobb.
Judit meg hol visszamenne, hol meg örül, hogy ezzel az önsajnálattal már nem neki kell megküzdeni.
Inkább olyan az egész, hogy nyitva hagytak sok szálat egy harmadik évadhoz. Az utolsó rész utolsó jelenete ugyanolyan elhibázott rendezés, mint az első évad: akkor 25 percnyi lassú és vontatott beszélgetés után Mácsai hirtelen elkezd hevesen gesztikulálni (Enyedi Ildikó, ezt így hogy?) most meg olyan csehovi, hogy nem történik semmi, csak kigyúlnak a giccses lánchídi fények a lemenő nap félhomályában..
etzel 2014.12.16 14:46:11
@rambo13: Pontosan, továbbá amatőr forgatókönyvírói hiba:
"
- Van itt mindenféle bor, rosé, fehér, vörös...
- Legyen fehér.
- Rizling, Villányi..?
- Villányi.

Namost a villányi az egy borfajta, vagy szőlőtermesztő vidék? Esetleg? Továbbá a villányi üvegét Mácsai forgatja, és NINCS rajta címke... (vagy vízszínű), akkor honnan tudja, hogy villányi?
Előző péntek itt. Péntek van, de a szokásostól eltérően már délelőtt Andrással vagyunk. Ül azon a bizonyos kanapén és telefonálgat. Igen, kitaláltátok, még mindig Laurát hivogatja. (Vajon Judittal is próbálkozott beszélgetni ennyiszer az elmúlt egy év alatt?) Viszont ő…..
etzel 2012.12.15 22:48:30
@subidubidu: Hát, a visszaélés nem feltételnül tudatos, szándékos, vagy inkább: nem a tisztességen múlik. A terapeuta MÁSZKÁL az általa feltérképezett páciens tudattalanjában. Akaratlanul is. Mert pontosan tudja, hogy mi a hiányérzete a páciensnek, mi a baja és befolyásolni, manipulálni tudja (nem szándékosan). Az ex-terapeuta pár tudattalanja PONTOSAN tudja, mikor melyik gombot kell megnyomni (pl. szex/biztonság vagy épp ezek megvonása). És így az expáciens pont olyan függővé válhat a kapcsolatban, mint a terápiában. Lásd Laura is hányadik terápiáján vesz részt? "Most kipróbálok egy férfiterapeutát."
etzel 2012.12.15 22:49:07
@genevieve: OK. Egyről beszélünk.
Máté korábban itt. Kedd van, Mátét várjuk. Kíváncsi vagyok, hogy a múlt heti majdnem pofon után visszamerészkedik-e még gyógyszergyáros barátunk? Jön, persze, hogy jön. A két férfi még mindig gyanúsan méregeti egymást. Mintha mindkettő attól tartana, hogy…..
etzel 2012.11.28 12:10:44
@mokamini: Igen! És reag egy tegnapi kommentedre: igen, sejthető volt ez a látencia, hiszen ha 15 év után elköltözöm otthonról, akkor magányra vágyom, magam megismerésére mert a húspiac felmérésére, nem a meleg futópartnerem lakosztályára. Ja és hogy volt a futás is? Futottak 10 sziget-kört, aztán összeesett. Végig flörtöl a meleg baráttal, saját macsóságát bizonyítva, hogy itt vagyok, kemény vagyok, keményebb mint te.
etzel 2012.11.28 12:17:03
@mokamini: Igen, lehetne meleg, vagy szobafestő, vagy szimplán érzelgős - ez mind gyenge. És az én fiam nem lehet gyenge. Máté apja egyébként a fián éli ki azt az uralkodási vágyat és hajlamot, amit a kommunisták által elvett gyárban nem élhetett ki. Ha már a gyáramat nem én irányítom, a fiamat ezerszázalékig. És retteg attól, hogy elveszíti a KONTROLLT Máté élete (és a saját család-birodalma felett). Máté meg azonosul is ezzel: fel is néz rá és utálja is az apját, hogy ezt tette vele. Máté helyében úgy lelépnék a gyárból, mint a 21.
etzel 2012.11.28 12:57:26
@genevieve: Vagyis Máté apja sztereotípiák alapján ítéli meg a melegséget.
Laura korábban itt Hétfő reggel van és én megint itt vagyok. Pedig tényleg azt hittem, hogy az a múlt heti ölelés lesz az első és utolsó érintés közöttünk. Az utolsó alkalom, amikor láthatom őt. És most, mint már egy éve minden hétfőn, megint szorongó léptekkel…..
etzel 2012.11.27 18:03:02
@mokamini: Hát, ezt ennyiből nem tudjuk meg. Igen, valszeg a tanárnéni blöffölt, vagy legalább is sejtette, hogy ez lesz, mert a szégyenlős "tináger" úgyis el fog szaladni. Főleg, hogy lekapcsolta a villanyt. De ha másképp alakul, András akkor is cipológus lesz. Legfeljebb szupervízióba mindig azt vitte volna, hogy elcsábítja a pácienseit. (Amit tulképp most is csinál - Judit:"Á, az apa nélkülieket nagyon szereti...")
etzel 2012.11.27 22:57:29
@genevieve: Nem nagyon látom, hol állítottam azt, hogy ez a valóság. Egy sorozatról, annak forgatókönyvéről, eseményeiről, a fabuálórl beszélgetünk úgy, hogy megpróbáljuk beleképzelni magunkat egy fiktív szituációba, mivel nem szájbarágósan mond el mindenről mindent ez a 25 perc. Számomra pont az a legnagyobb kérdés, hogy hogy a forgatókönyv mennyire alapul valóságos elemeken. A sorozat akkor jó, ha hiteles és akkor hiteles, ha szakmailag kellően korrekt, közel van a valósághoz. És ez szakmailag korrekt, még akkor is, ha 25 percbe sűríti az átlagosan 50-60 perces terápiát (valószínűleg egy órán keresztül nem lehetne ennyi feszültséget folyamatosan fenntartani és a néző megunná) és akkor is, ha négy, nem kellően átlagos terápiás történetet mesél el.
etzel 2012.11.28 00:33:31
@mokamini: Ez lehetne az utolsó mondat: Robogok apámhoz, ezért nem látom, amint András megsimogatja a hűlt helyemet, ahol pár perce még egymás mellett ültünk.
TComment Ha utálod a dízelt 2012.05.04 06:10:00
Csendes, még bőven takarékosnak is nevezhető. És kombinak hűdemekkora! Ja, hogy dízel? Észre sem fogod venni. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
etzel 2012.05.05 21:22:55
@becsületesnepper: az kb. pont a 20.000-es szervizperiódus negyede. Lehet, hogy a tiéd nem, de típushiba, bármelyik Honda szerviz (már ahol őszinték az ügyféllel) megmondja. Ettől még lehet, hogy kifogtad.
etzel 2012.05.05 21:27:46
@Doktorbalu: 9 éves, 190 LE. 140-nél forog 2900-et, 4000-nél 190, de itt még a motortól simán lehetne beszélni (a szélzaj miatt nem), mivel 7200-nél kezd leszabályozni. Igaz, hogy az enyémsosem fog 7,5 alá menni, de nekem azért nem éri meg, mert háztól házig autópályán megyek, és a vételárat is figyelembe véve 100.000 km-ig olcsóbb ezzel járnom - és pihentetőbb. És persze a 190 LE nem összehasonlítható a 140 LE dízellel, de kinek a pap, kinek a papné.
Na jó, túloztam, csak a 21%-áig. És akkor még nem tudjuk, hogy az eredeti hirdetésben tényleg a valós számok szerepeltek-e... Elsőként íme Ákos levele. Találtam egy hirdetést feltünően kedvező árú Audi S3-ra, amiről gyorsan kiderült, hogy visszatekert km óráról van szó.…..
etzel 2010.12.05 14:19:38
1. Lehet jó autót találni. hasznaltauto.hu, autóvadász beállít és készpénz a zsebben. Valóban van két éves, 6.000 (vagyis hatezer) kilométert futott autó, amit a gazda árult 5,3-ért, nem ment le egy hónapig, behozta a Porsche Pesthez, ott beszámították 4,5-ért és odaadta! De vettem így 8 éves 110.000-et futott Accordot is.
2. Lízingcéges autóknál évi 50.000 a minimum futás, ettől függetlenül lehet jó, mert garantáltan volt szervizben és inkább többet csinált rajta a szerviz, mint az előírt minimum (nekik is élni kell valamiből)
3. Magyarországon az emberek hülyék. Nepper ismerős, eladja a VW Borat 135.000 km-rel, két napra rá megy vissza a vevő, hogy ugyan pörgessük már vissza 55-re, mert a szomszéd is vett egy ugyanilyet, csak 80e km-rel. No comment.
4. Használtautó kereskedésben, fővárosi autópiacon egyszerűen tilos venni autót. Mégis, még mindig hány kereskedő van. Azért, mert sokan vesznek náluk, tehát megélnek. Márkakereskedések használtautó részlegeinél (általában) sokszor sokkal jobb autót kapunk olcsóbban. Egyszerű: minél olcsóbban akarják beszámítani az autót, piaci ár alatt 100e-ért kirakják és a jó autó két napig sincs náluk. (Toyota Mayer pl.) És az az eladó, aki nem akar bajlódni a használt verda eladásával az új vásárlása miatt ÉS nem számít neki az, hogy piaci ár alatt számítják be, általában nem sajnálja a szervizre sem a pénzt.