Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pariali

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közép-Európa gondolat halott. Mi mást bizonyítaná ezt a legjobban, mint a most fellobbant szlovák-magyar vita. A napokban olvastam el Hanák Péter „ Ragaszkodás az utópiához” című könyvét. A liberális történész a nyolcvanas években egyik szószólója volt annak a…..
pariali 2009.08.28 19:46:29
@yafet: Örömmel olvastam hozzászólását. Tömören, érthetően de egyáltalán nem sértően benne van minden, ami bennem is megfogalmazódott.
Ha jól emlékszem, igen mi nem vertünk szlovákot, stb. Valahogy úgy tűnik hogy minket vernek állandóan, és palira veszik országunkat. Én sem hallottam még arról hogy valakit azért vertek meg mert saját anyanyelvén beszélt egy másik országban.
De hagy mondjak el egy példát, bár ez nem végződött veréssel szerencsére.

Németországbon lerobbant az autónk kicsi gyerekkel, hajnalban, és ünnepnap előtt. Egy srác segített behúzni egy kisvárosba. Ott segítséget kértünk a rendőrségtől. Egy kicsit beszéltünk franciául és úgy próbáltunk kommunikálni az úriemberrel, aki természetesen franciául a következőt mondta nekünk: Uram németországban vagyunk, németül beszéülünk, nem tudunk franciául, nem tudunk magyarul. A következő lépése pedig az volt hogy bevitetett egy autószrviz telephelyére autóstul minket. Hajnal 4-től délelőt 10-ig az autóban fagyoskodtunk a 2 éves fiammal. Semmi nem működött az autóban, ételt nem tudtam melegíteni neki. És ünnepnap lévén semmi nem volt nyitva. Ennyit a lenézésről, és a nyelvekről.