Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztinca

170 bejegyzést írt és 754 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rossz, de most megmutatom, hogyan szorong egy igazi profi. Vannak a reális alappal bíró szorongások, amikről tanult kollégám már értekezett, és van az emelt szint. Ma este például éppen a vacsorát készítettem a gyerekeknek, amikor a hűtőhöz menet bevillant, hogy ha most belépne az ajtón pár…..
Mert még azt hiszi, aki idetéved, hogy még mindig csak 1 kisbabánk van, holott belőle már majdnem 5 éves nagylány lett, és született egy kisöccse is, aki már másfél éves (is elmúlt). Sőt, a kutyánk is más :) Rex, a labrador-keverék már rég az örök vadászmezőn ugatja a cigányokat az úton sétálókat,…..
A Nagy család élete Közlemény 2015.04.17 16:58:56
A Nagy család 2015. január 14-én felbomlott... Illetve ekkor kezdődött meg végleges felbomlása... Nem részletezném, de válunk. A házat áruljuk és reméljük, hogy majd egy aranyos, kedves és boldog család élvezi tovább az előnyeit. A blog nem szűnik meg, hiszen sok hasznos…..
Krisztinca 2015.04.21 21:28:07
:-(
Nagy tervek megvalósításában vagyunk most, régi vágyam megnövelni a virágos-örökzöldes ágyások számát, átrakni a kutyákat kizáró kerítést (megtörtént), kaptunk egy hintát a lánykának, bekerült a helyére, és körben sos-sok növény lesz. Előzetes: Cupressus arizonica…..
Krisztinca 2015.03.17 17:18:44
@kreatívkertész: Szia! Ne haragudj, de úgy döntöttem, innentől minimális olvasóközönséggel írom azt a blogom, tényleg csak azok maradtak, akikről szinte mindent tudok, és kölcsönös a kitárulkozás. Nincs személyesen veled semmi gondom, tényleg. Köszönöm, hogy eddig követtél. Nem akartam személyesen egyesével búcsúzkodni, mert nyilván lesz olyan, aki talán nem is olvasta a blogom, vagy vállat von. Üdv.: Kriszti
Kedves Tibi! Sajnos sokadik multifikázó posztotok és a lesajnáló, cinikus kommenthadjáratok után úgy döntöttem, tollat ragadok - "hallgattassék meg a másik fél is"-alapon. Itt van valami, amit anyukád sohase mondott. Mi az általános felfogás a multisokról? Nem értenek…..
Krisztinca 2014.08.23 20:23:53
@efi: Passz, én se értem, de a fizu jól jön hó elején :D :D
Az első mellényemet az iskolapadban, pontosabban a pad alatt kötöttem, órák alatt. Anyukám megtanította a két alapszemet, kezdést, befejezést, és ezzel a tudással mindjárt neki is álltam. Aztán hosszú évekig semmi. Az okát nem is tudom. Emlékszem, nem tetszett a mellény színe... De időnként…..
Krisztinca 2013.12.08 06:33:32
@Nem Art Decor: Nem, nem, ne szabadkozz és nem karácsonyi, a kanapénkra készül 3 párna, egy már kész van (olivazöld) és lesz még egy bézs és egy narancs. Félretettem a kötést egyébként is, mert karácsonyi díszeket, rusnya kis textilsziveket gyártok: kri-notesz.blogspot.hu/2013/12/csunya-sziv.html :D Szerintem 2 ünnep között kitűnő pihentető elfoglaltság lesz a kötés :)Köszönöm szépen a linket, de elolvastam, és ezeket én is tudtam, csak azt nem tudom, mi az a C6E :)A DSH meg a DSE az maga a csavarás, hátul vagy elől, a többire is rájöttem, csak erre nem :)
Krisztinca 2013.12.17 13:09:09
@Nem Art Decor: Na most meg engem sodort el az ár meg a karácsonyi készülődés. Nem Pesten élek, de nem messze, időnként van dolgom a belvárosban, majd beugrom, köszi a tippet! Meg próbálgatom majd, csavargatni, kitalálni. Szép karácsonyt!
marsbéli krónikák 2013.11.29 21:10:53
Van még pár évünk az iskolakezdésig, de én már növekvő borzalommal figyelem a honi oktatásban zajló eseményeket. Heti négyszer nulladik óra gimiben? Elsősöknek minden nap öt óra? De minek? Mert olyan borzasztó sok fontos megtanítani való van, amit semmiképpen sem lehetett…..
isolde Everyone is annoying 2013.08.28 21:38:26
Szóval nagyon érdekes, ahogyan reagálnak az emberek a gyermekszületésre. Egyrészt van az, hogy a gyerekvállalás valójában közügy. Nincs mese, az, lehet azt képzelni, hogy a magánügyem, de nem. Már a terhesség alatt elkezdődik a jelenség, hamarosan új kismajommal bővül a…..
Hogy ne csak a kutyásokat szidjam... Van ugye nekünk két cicánk, az utcában van még három, a mezőn van még vagy öt. Sok bosszúságot okoztak az idegenek nekünk is, akár a jelölgetéssel, akár a kajalopkodással, de a legkomolyabbat azzal, hogy bántották a mi fekánkat. Pár napig…..
Meske vagyok, Piroska kért meg, hogy írjak nektek, hogy megszületett Róóózi!!! :) A ma reggeli nst nem lett jó, az ő szavait idézve: "jéghegycsúcsos"...valami olyasmi volt, hogy leesett 110-re a baba szívverése, ezért a doki az azonnali kivétel mellett döntött, hogy ne…..
marsbéli krónikák 2013.07.08 15:10:13
Ma a sétából hazafelé jövet beugrottunk a lottózóba, adjunk egy esélyt a szerencsénknek. Elől talpalt a nagyobbik, én mögötte a babakocsival. Alig értünk be, már szólt is ránk az eladó, hogy ki kell mennünk, mert 18 éven aluli nem tartózkodhat Nemzeti Dohányboltban.*…..
marsbéli krónikák 2013.06.28 15:11:49
Csípem az ilyen cikkeket. Mi, Anyák, elfogadjuk, ha bölcsibe adod a gyermeked, mert dolgoznod kell, különben nincs kaja, meg áram a lakásban, de azért tudd, hogy iszonyú, soha fel nem dolgozható traumát okozol ezzel gyermeki lelkének, és minekszülaz ilyen. ..
Krisztinca 2013.07.03 08:52:45
Molly, sőt már Brazíliában sem, most kérdeztem meg a brazil főnököm.

Én csak utolsó évben mentem oviba, és addigra totál kialakult közösség volt, mindenkinek megvolt a barátja, és totál kirekesztett voltam, és - kisváros lévén - ezt vittük tovább az iskolába. A barátokat is (akinek volt), és a kirekesztettséget is. Én innen eredeztetem a (később kinevelt) antiszociális mivoltomat.

Ez a cikk nálam is kiverte a biztosítékot, azzal, hogy "Az anyaság bármelyik útját választjuk is, ne forduljunk egymás ellen." - aztán pont ő az, aki azért mégis lenézi a gyereküket bölcsibe adókat.

Én a gyerekem 8 hónapos korában visszamentem dolgozni, 1 éves koráig bébiszitter vigyázott rá, majd ment családi napközibe, 7 fős csoportba. Jöhetnek a kövek.

A kétévesekkel ellentétben SOHA nem sírt, élvezi, és mindenki szereti őt, a gondozók is, szinte azonnal beilleszkedett, én ott ültem a beszoktatáson, és le sem tojt. Két hét alatt megtanult mindent, ami a napirendben foglaltatik, pontosan tudta, hogy mikor mi következik, stb.

Ellenben naponta látok 2, sőt 3 éves kisfiúkat zokogni reggelente, anyázni, ráfeszülnek az ajtóra.

Most kapacitálom a szomszédasszonyt, aki otthon van 2 gyerekkel, hogy a nagyobbikat (lassan 3 éves) adja be nyugodtan a csanába, minimum 2 x fél napra, jót fog neki tenni a közösség, és nem a testvérféltékenységgel lesz egész nap elfoglalva, plusz anyuka is fellélegzik.
A Nagy család élete Jégeső 2013.06.10 21:25:00
Hétfő: Visszatértünk a hétköznapok világába. Reggel még együtt ébredtünk, Helena és Masha is itt voltak velünk. Cicák az éjjel előbújtak, de most megint nagyon sasoltak. Vilmoska kikerekedett szemekkel csücsült a cicamínón. :) Aztán viszont készültünk és eljöttünk…..
marsbéli krónikák 2013.06.01 21:42:41
Ma kellene a kicsinek két naposnak lennie, ehhez képest hét hetes, repül az idő. Amikor egy hétfő este, április elején rajtaütésszerűen elfolyt a magzatvíz jelentős része, rémült rikácsolásomra a férfi a háznál elrohant apósomért, hogy vigyázzon a már alvó gyerekre, mi…..
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..
Krisztinca 2013.05.16 16:42:23
Úristen, isolde, te tuti ott szültél, ahol én :-) :-( Ugggyanez, szinte szóról szóra. Szinte senki nem volt hajlandó emberi hangon beszélni velem, pedig próbálkoztam, kedvesen, határozottan, szelíden, (aggresszíven nem, de már kedvem lett volna). Az egyik éjszaka már fájtak a melleim, annyira be voltak durranva, akkor végre sikerült megtalálnom a 32 csecsemősből egyetlen normálisat, aki segített, megtanított legalább fejni, adott krémet, hogy be ne gyulladjon, de a mellre tételt SENKI nem volt hajlandó megmutatni. Nekem azt tudnom kellene. És az az óriási csalódás, amikor beszólnak, hogy "Anyuka..." - tudod, az a pökhendi hangszín, először elolvadsz, hogy ó, ezt nekem mondták, igen, most már anyuka vagyok, aztán rájössz, hogy mennyire lekicsinylő a hangsúly. Begyulladt a gyerek szeme? Anyuka, tudja, a gyerek a hüvelyen keresztül jött ki, az meg nem igazán steril környezet, ez természetes! Az lehet, de nem kellene kezelni?!
Hazajöttünk. Felhívtam a gyerekorvost, mert az a szabály. Gondoltam kijön, kitölt egy pappert, és megy a dolgára. Aha. Másfél órát volt nálunk, mindenről kikérdezett (szülés, kórházi napok, én hogy vagyok), a gyereket nagyon alaposan megvizsgálta, azonnal írt fel a szemére valamit, és a lelkemre kötötte, hogy ha nem javul, akkor szemészet, könnycsatorna-átmosás (pipa), és a végén: rendben anyuka, akkor látni szeretném a mellre tételt. És egy pillanat alatt látta, mi a baj, és nagyon kedves volt, kijavított, mutatott pár pozíciót, trükköt, és 5 perc alatt megoldotta azt, amire 31 darab csecsemős nem volt képes / hajlandó. Nekik ez lett volna a dolguk, a gyerekorvosnak meg szerintem nem annyira. De nagyon hálás voltam.
A Nagy család élete Hétköznap 2013.05.15 23:03:01
Szerda: Szimpla szerda volt a mai. Kicsit gáznak érzem, hogy ennyire nem írok már ide semmit, de... Ilyen világot élünk. :( Pedig ma is volt miért aggódni, volt minek örülni és volt miben gyönyörködni is. Najó, ez utóbbit úgyis megmutatom, hiszen ez az itthoni,kertes, manós…..
isolde Még mindig terhes 2013.04.25 14:34:21
Szóval a terhesség, az nyilvánvalóan közügy, ebbe kénytelen voltam belenyugodni, mindenki hozzászólhat. Az egy dolog, hogy bámulnak az emberek az utcán, mintha még nem láttak volna ilyet, szerencsére általában örömmel nézegetnek, nők esetleg irigykedve. Minden alkalommal, amikor…..
Mi az, hogy szombat délelőtt van már, ragyogó napsütés, és te még itt fetrengsz, átalszod a napot - gyerünk, felkelni, gyors reggeli, aztán irány: kirándulni a…..
Kedves Szüleim! Kedves barátok, rokonok, ismerősök, munkatársak! Előre leszögezném: nem szeretnék eltűnni, elszökni, elmenni sehova. Mostani életemmel tökéletesen elégedett vagyok; boldog, kiegyensúlyozott, sikeres - Titeket pedig imádlak, szeretlek, nem kicsit. Ámde viszont, ha…..
  Elgondolkodtató, hogy Magyarországon, 2011-ben még mindig számtalan családot látok, ahol nem lenne gond kifizetni havi egyszer-kétszer 5000 Ft-ot egy takarítónőnek - és ők mégis inkább pótolhatatlan szabadidejüket áldozzák be és/vagy rendetlenségben élnek. Hogy ez…..