Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pragmaP

6 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bedobott értesítő szerint nem tudták kézbesíteni a levelét, de naiv ügyfél egész nap otthon volt, és még biztonsági kamerája is van, úgyhogy visszanézte az egész napot, és egyáltalán nem járt náluk postás. Persze volt, csak a házba nem jutott be. Szeretném megosztani…..
pragmaP 2014.05.11 01:22:59
@zrx_xzr: Mert ha a postás már hússzor ellenőrizte, hogy igen, én vagyok a pragmaP, akkor ha huszonegyedszerre nem nézi meg a személyimet, akkor van rá esély, hogy nem is én voltam, csak valaki, aki pont úgy néz ki, mint én, és ezért én beperelem?
pragmaP 2014.05.11 13:01:05
@zrx_xzr: Értem, de ha megnézed a mondat kontextusát, akkor nem erről szól, hanem arról, hogy a postás igazolvány nélkül is aláírja, hogy azzal áll szemben, akinek a nevében aláír a kuncsaft. (Gondolom, miután megnézte az igazolványt, hitelesítenie kell, hogy tényleg ő az ő.) Legalábbis én így értelmezem a saját postásokkal kapcsolatos tapasztalataim alapján. :)
Egy csempész-kalandor mindennapjai Ha vetünk egy pillantást a Star Wars-regényekre (arra a durván kétszázra, ami az elmúlt bő harminc évben megjelent), akkor kiszúrhatunk néhányat, melyek kifejezetten kedvenc csempészünkre, Han Solóra összpontosítanak. Tulajdonképpen, ha…..
"Remember, the enemy’s gate is down."A gyerekek jelentik a jövőt. Ezt az egyszerű bölcsességet sosem értelmezték olyan drasztikusan, mint ebben az 1985-ös, elismerések és díjak armadáját begyűjtött, klasszikus sci-fiben. Itt ugyanis egyetlen kisfiún áll vagy bukik az egész…..
pragmaP 2013.11.03 13:32:35
@getro2: A Kozmoszos kiadás teljesen aranyárban van. (4-6000 körül, ha éppen kapható, és ki tudja, mennyire használt.) A Dáinos kiadás sem olcsó, ~3400 bookline-on és alexandrán, ~3200 bookeren. Ennél az új olcsóbb, alexandrán és bookeren 2640, bookline-on 2805. Minőségben egyértelműen a Dáinos viszi a prímet, és ez egy nagyon-nagyon-nagyon jó könyv, bár nekem is vérezne a szívem ennyit kiadni egy rövidke regényért.
pragmaP 2013.11.03 13:51:36
@HavasiG: Valóban nem az, de azért én szeretem, ha legalább hasonlítanak egymásra egy sorozat kötetei. Nézegetni is szeretem a polcomat, na. :)
pragmaP 2013.11.03 13:58:42
@HavasiG: Ár tekintetében tényleg sokkal kedvezőbb az angol, még én sem tudom, melyik nyelven szerzem be a sorozatot...
Emlékeztek még, mit fogtok majd csinálni 21 év múlva? Hülye kérdés, mi? Nem az a Robert J. Sawyer által írt sci-fi regény szereplői - illetve az egész Föld lakossága - számára, akik a CERN részecske-ütköztető kísérletei miatt bő másfél percre betekintést nyernek a távoli…..
pragmaP 2013.08.04 17:14:03
@Desrix: Ez lenne a kisebbik baj, ha tényleg ilyen az eredeti is. Ami miatt én aggódtam, hogy a fordító esetleges hozzá nem értése (illetve a lektor esetleges hiánya) miatt nem sérül-e az tudományosabb elméleti rész. (Volt már párszor, hogy amikor elővettem az angol változatot, kiderült, hogy nem írt hülyeséget az író, csak a fordítónak fogalma sincs a "prímszámok kvadratikus sorozata" és a "prímszámok négyzeteinek sorozata" mondatok különbségéről.)
Meghoztad a kedvem a könyvhöz, jó ismertető volt. :)
„A hólyagduda, ez a felföldi különlegesség, úgy aránylik a zenéhez, mint a varacskosdisznó a matematikához. Röviden: nincs köztük összefüggés.” – így vélekedik Jorg új királyságának nemzeti hangszeréről, amellyel büszke alattvalói üdvözlik, és pontosan ezt tudom…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
pragmaP 2012.12.08 21:44:04
@pragmaP: Persze a felajánlásokat elfelejtettem.
A felsoroltakat cserélném: Harry Potter vagy Hermione Granger kulcstartóra illetve pénzre.
PróbaBlog bbb 2012.05.17 10:13:00
bb..
PróbaBlog aaaa 2012.05.17 10:12:00
aa..
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
A Lego Technic berkein belül nem a Bionicle volt az első "akciófigura" jellegű készlet sorozat, noha ez ért el nagyobb sikereket, és 9 évig kitartott. Nem sokkal a Bionicle előtt, az első ilyen akciófigura koncepció a Slizer, avagy hazánkban Hajítóprofik voltak. A hajítóprofik…..
pragmaP 2012.04.02 11:34:23
@HUN_Sector: Judge a szektorok metszéspontjában lévő kupolában élt. (Nézd meg jobban az ábrát, látni fogod!)
Amikor januárban megjelentek a blogon az első képek a City új altémájáról, a készletek  bőven kaptak hideget és meleget is. Néhányan linkeltek régebbi, hasonló témájú készleteket, amelyek szerintük bőven felülmúlják az örökösöket. Ezt látva merült fel bennem az…..
pragmaP 2011.03.13 17:23:21
@szakacsa: Mihez képest 20%? S@H-hoz? Azaz 1390->1112 Ft?
pragmaP 2011.03.13 19:33:43
@Greg36: Nem foglak megkövezni, nekem is nagyon tetszik. (A holdjáró ill. a rakéta nem annyira, de az űrrepülő és a teherautó tartozékai igen.)

@szakacsa: Köszi! (Rossz készlet árát másoltam ki.)
pragmaP 2012.03.25 13:54:04
@backdraft: A szerző egyéb elfoglaltságai miatt, lehet, hogy éves (inkább 13 hónapos) periódusú sorozat lesz. ;) Komolyra fordítva a szót: szerkesztés alatt.
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Vigyázz! Maratoni poszt következik! A tűzoltós témában ugyanis a rohamkocsi maga az ökumenika. Elég nagy és akciódús ahhoz, hogy a gyereknek tetsszen, de mégsem túl nagy vagy túl drága ahhoz, hogy a szülő ne vegye meg.…..
pragmaP 2012.03.19 17:24:01
@koppány1111: Szívemből szóltál! Nekem is azok a kedvenceim. A pár évvel ezelőtt divatos "csupa vicsor" fejek nekem nagyon nem jönnek be. (Mostanában ismét vannak vidám, barátságos fejek.)
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
pragmaP 2012.03.17 17:35:06
@Almaspite: Tényleg a 2. Halálcsillagba csapódott be, de a 10188-as készlet összevont 1. és 2. Halálcsillag (pl. van benne trónterem Palpatine-nal). Autentikusabb lenne a 10143-as készlet, de azt ki a fene veszi meg?
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
pragmaP 2012.03.06 18:01:51
@klarky: Idézet tőled: "Talán már a korábbi posztoknál leírtam én kétlem, h a kislányoknak külön preferenciái lennének a játékok terén, azaz ha színes és aranyos és jó játszható az szerintem a gyereknek (és ez mindegy, h kisfiú vagy kislány) ok."

Fél-OFF válasz: Lehet, hogy te kétled, de ez így van. Olyannyira, hogy nem csak embereknél igaz az állítás: két pszichológus (Melissa Hines és Gerianne M. Alexander) kísérleti körülmények között megfigyelte, hogy etióp majmok (Cercopithecus aethiops sabaeus) esetén is a nőstények szívesebben (többet) játszanak különböző "lányos" játékokkal, pl. babával, míg a hímek inkább játszanak "fiús" játékokkal, mint pl. a kisautó.
pragmaP 2012.03.07 13:12:00
@Haynau: Túl sok Flood-ot olvasol. :)
pragmaP 2012.03.07 14:36:59
@Haynau: Nem tudom, ez irónia-e, de biztos, ami biztos, belinkelem: flood.blog.hu/2011/05/20/borzaszto_szovicc_lego

Én csak innen ismerem ezt az értelmezését a fogalomnak.
Kedveled vagy megveted? Megveszed vagy a polcon hagyod? Ha a második kérdésre igent mondtál, a készletet március 1-től 40 Euróért magadévá teheted. | A magyar helyesírás rendíthetetlen őrei pedig ne bántsanak: ezért írtam úgy a poszt címét, ahogy. |..
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
pragmaP 2012.02.22 13:19:23
@Attys: Gondolom paypalt, a nemzetközi átutalás nagyon-nagyon-nagyon drága.

Paypal.com-ra ha felmész, tudsz regisztrálni. Utána két üzemmód van. Az elsőben van egy virtuális paypal-számlád, amire belföldi (!) átutalással tudsz pénzt tenni, majd arról (akár nemzetközi - tökmindegy) paypal-fizetéseket bonyolítani. A második esetben megadod a bankkártyaszámod a paypal rendszerének, és akkor a háttérben kártyás fizetés történik (fizetsz a paypalnak, ő meg jóváírja a másik fél virtuális számláján).

Ha van pénz a Paypal-os számládon, akkor lehet ott náluk helyben akármikor konvertálni más pénznemre, amikor jó az árfolyam.
Érdekes szerkezetek tűntek fel a minap előrendelésre az Amazon.com-on: Mintha nem láttuk volna ezt a gépet egyetlen 2011-es legós előrejelzésben sem. Vagy valakinek ismerős ez a kamion? Láttad már őket valahol tán? Mondjuk a tévében? Ha azt mondom Transformers, dereng valami? …..
pragmaP 2012.02.14 08:41:44
@AtomTej: Nekem megvan mindkét pici, azok nem olyan nagy durranások. Érdemes egy kategóriával feljebb menni, és a Jazz és társai c. készletekkel próbálkozni. Ha mindenképp pici-olcsó, akkor inkább Űrdongó (Bumblebee), Optimus robot-módja kicsit "bután" néz ki.

Ja, és mint említették, az Autobot-logó matrica.
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
pragmaP 2012.02.14 08:37:31
@tutuka: Én spec. láttam egyszer, de nagyon drága volt, így nem kísérleteztem. :-)
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
pragmaP 2012.02.09 12:32:01
@arodostoi: Szép történet, csak a Josdyo vagy mi az nem Oxford. :) Az Oxford a legóéval lényegében megegyező minőségű cuccokat gyárt, nem "gagyiműanyagból", pontosan illeszkedik, nem büdös, etc. Mindenki csak dicséri, akinek már volt a kezében. (Érdekesség: az összes olyan kínai másolat, amiben a figurák lába nem pont olyan, mint a legóé, hanem gömbölydedebb, azok igazából nem legó-klónok, hanem Oxford-klónok. Lásd pl. Sluban.)

Nekem még nincs, de már régóta szeretnék, csak Koreán kívül eddig még csak egy konkrét ebay-eladónál láttam, de ő meg drága. Van egy koreai vateraszerűség, ahonnan lehet rendelni,de még nem tettem meg. (Ha valakit érdekel a dolog, írjon mailt, spóroljunk a postán.)
pragmaP 2012.02.09 22:24:54
@Haynau: Slubanom van, alapvetően jó minőségű, de nem a Lego szintje. (Szemben az Oforddal, ami állítólag igen.) Az illeszkedése jobb, mint az átlag kínai, de néha picit túl szoros. A műanyag kicsit másmilyen, mint a legóé, ettől "olcsó" érzést kelt.
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
pragmaP 2012.02.08 10:40:09
@Llew: @Brick Elek: Direkt más színűek a nem látható elemek. Azért ilyenek, hogy az útmutatóban jobban látsszon, hogy mit hova kell tenni. Állítólag ez tényleg segít a célkorosztálynak. (Engem is zavar, de ez nem spórolás, hanem "jófejség" akar lenni.)
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
pragmaP 2012.02.07 22:50:30
@Llew: Én úgy szoktam, hogy rákeresek a semmire a Discover menüpontban, akkor kilistáz mindent, és lehet idő/szavazatok/megtekintések alapján rendezni.
Nem azért, hogy mi is érzelgősre vegyük a figurát, de ami igazából csodaszép volt, az legóból is az marad: Ég vele: ..
pragmaP 2012.02.07 10:53:25
@Haynau: @Mnarko: Ebből a kupolából háromféle van:
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553a
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553b
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553c

A sima 553-as jelzésű az "undetermined type", akkor tölti fel így az ember, ha nincs kedve nézegetni, hogy ez melyik. (Ill. a készletnél is, ha nem emlékszel, hogy milyen van benne, akkor az inventoryba ezt teszed.)
A klónokkal foglalkozó legrészletesebb összefoglalónk itt, míg a talán legérdekesebb itt olvasható. Többször fejtegettük már, hogy minden hiányosságuk, pontatlanságuk és bénaságuk ellenére is van hely a legó-klónoknak a piacon, főleg speciális témakörökben. A…..
pragmaP 2012.01.23 11:56:40
@leopold getz: Van olyan, hogy "Wanted list by store", azzal meg tudod nézni, hogy melyik boltban van a legtöbb a listádról. Közvetlenül minimális számú boltot kereső gomb nincs, mert nagyon lassú lenne az algoritmus, ami kitalálja.