Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zer0

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért csak nem megyek el szó nélkül egy 0,7 objektív mellett! Ezt az objektívet a NASA megrendelésére gyártotta a Zeiss 1966-ban. A hold fényképezésére használták az Apollo-8 űrhajón. 10 darab készült belőle. A legnevezetesebb, a 3 számú, amit Stanley Kubrick (1928-1999)…..
zer0 2015.02.01 17:43:53
@mudman:
mit jelent a korábban? :)
2011.08.17-nel korábban?
lehet fényképezni nem lehet vele de piszok jól néz ki...
December 31.-én, 13.00 órakor indul a Barcelona World Race, a páros földkerülő vitorlás verseny, Fa Nándorral. Sok-sok éve nem hittem el, hogy Fa Nándor nem indul valamikor, csak megcsinálta! Én 80-100 napig online figyelem az eseményt, amikor elindul, jelzem hol lehet figyelemmel…..
inphoto.blog.hu LOMO'INSTANT 2014.11.04 07:46:12
Introducing The Lomo'Instant: Now Available For Pre-Order from Lomography on Vimeo...
Szerintem kevesen gondolják, hogy mennyi munka egy sima bejegyzés. Megmutatom: Itt letölthető olvasható formában...
Célom egy olyan alkotás elkészítése, ahol mint fotós, fizikailag nem vagyok jelen a fotózáson, hanem virtuális kapcsolatban állok a modellemmel és az internet eszközével, Skype-on keresztül instruálom őt. A képek szereplőjét egy teljesen személytelen, steril fehér térben…..
Nagyon durva. Ekkora ötlet kevés van. forrás: http://vancello.blog.hu/2013/07/26/senna_szelleme_a_palyan..
zer0 2013.07.28 12:14:23
Csak jelzem, húzós hónapom lesz, biztos nem rágjátok le a körmötöket, remélem sikerül megcsinálni a makettet, korlátlan anyagi eszközökkel nem lenne probléma, innentől kihívás:) Tehát több arhív bejegyzés lesz, azok is érdekesek. Tehát június 25-éig havazás. ..
zer0 2013.05.30 22:01:22
Az egyik legnagyobb kedvenc, az előző bejegyzésről jutott az eszembe.(Columboné ennél egy kicsit keményebb:)  (aki nem érti, Columboné a kedvesem)..
Kellett csinálnom a gépról egy látványtervet (összecsukva), megmutatom.(amerikai dióból így nézne ki)..
inphoto.blog.hu Oldaldobozok 2013.02.28 21:17:58
Vagy nem vettétek észre, vagy nem szólt senki, rendbe tettem az oldaldobozokban. Logikus lett a sorrend, 3 év után van linkajánló, látható, hányan vannak az oldalon, nagyon meg vagyok elégedve magammal! :)..
zer0 2013.03.01 11:11:13
Sokszor emlegettem, most megmutatom. Mint a mesében...
zer0 2013.02.09 13:22:08
Michael Kenna miatt megnéztem, mennyi lehet egy Hasselblad 500C? Megdöbbentem. Váz 100 dollárért? Macro-Planar 500? Elképesztő irreális árak! Tehát szegény magyar fotográfusnak végre lehet egy Hasselbladja! eBay-Hasselblad. Hülyeséget írtam, előfordul. Miért? Megfejtés a…..
Na, ez k... jó! Éedemes a Sajtófotó bejegyzéseket is megnézni, tegnap be akartam rakni ajánlóként, gondoltam maid ma, de ez hozzám sokkal közelebb áll.  Itt megnézhető a dolog...
Pataki Balázs honlapját ajánlom. Az úr éppen Belgiumban él, most jelent meg egy könyve, Pataki Balázs: Örmények címmel. Szóval a képeit nagyon szeretem. Megkockáztatom, a 0,0000002% környékén van  erősen...
zer0 2013.01.12 00:36:21
inphoto.blog.hu 39,3 2013.01.06 12:15:20
39,3 fokos lázam volt reggel, azóta ágy, pihen a blog, objektív okokból:) (már csak 38.3 37,5)..
zer0 2013.01.07 20:40:08
Ez az egyik legismertebb portré ami valaha készült. Egyesek azt mondják, hogy a legtöbbet reprodukált kép a történelemben. A második világháború végen ez volt a LIFE magazin címlapján. A kép az egyik legismertebb portréfotós, Yousef Karsh készítette, Ottawa-ban 1941 december…..
zer0 2011.11.08 18:44:33
Eszembe jutott egy történet kedvenc Írómtól Lénárd Sándortól "Talán túlzásnak tűnt, hogy azt mondtam, a káoszban a tárgyak uralkodnak. A történelemórán vezető emberekről volt szó, a gondolatok - ha nem is éppen a gondolkozók - diktatúrájáról. De amint a görög istenek felett ott állt a Sors, úgy intézik a tárgyak, sőt az elfelejtett tárgyak még a vezérek sorsát is. Tanúm rá Churchill, egyike a kevés, magas állásba jutott írástudónak. Mesteri esszét írt arról, milyen volna az életünk, ha kétszer élhetnénk. Egyáltalán nem volna se jobb, se más - mondja. Visszatérnénk a kis hibák előtti állapotba, és az új helyzetekben újabb hibákat követnénk el. Sőt: olyan hibákat javítanánk ki, amelyeknek későbbi sikereinket köszönhetjük. Az életéből ad példát: tudósító volt a búr háborúban, de tetszett neki a játék, katonáskodott is, legalábbis hatalmas revolverrel sétált, és írta tapasztalatait: hogy a piros egyenruha nem praktikus, mert jó célpont (- ó, huszáraink! -), vagy hogy a marhalegelőket bekerítő szögesdrót hadseregeket is feltarthat. Egyszer páncélvonaton utazott. Azaz utazgatott volna, ha a búrok nem jöttek volna rá, hogy a síneket fel lehet robbantani. A páncélvonat kettészakadt. A mozdony még egy darabig gurult előre. Ebből ugrott ki az ifjú Churchill. De előbb lecsatolta nehéz revolverét. Csak azt akarta megnézni, hogy mi történt a hátulsó vagonokkal.

Nem jutott odáig. Egy búr tiszt ugrott ki a bokorból. Nekiszegezte fegyverét. Churchill fogoly volt. Nemsokára ült és elmélkedhetett.

Elsősorban azt sajnálta, hogy nem forgathatta vissza az eseményeket addig a pontig, amíg kiugrott a mozdonyból. Magával vitte volna revolverét. Lelőtte volna a tisztet. Szabad ember lett volna... Mélyen bánta meggondolatlanságát.

Nemsokára megszökött, eljutott Mozambique-ba, a portugál gyarmatra. Leírta szökése történetét, egy csapásra híres ember lett Angliában, rövidre rá képviselő, államtitkár... egyenesben volt.

Újra átgondolta a történteket: megértette, hogy elfelejtett revolverének köszönheti karrierjét. Sőt az a tiszt, aki elfogta, Smuts volt, Dél-Afrika későbbi angolbarát miniszterelnöke! Neki köszönhető, hogy Dél-Afrika az első világháborúban Anglia oldalán harcolt, hogy a búrok nem lázadtak fel, amikor minden angol katonára szükség volt a Somme partján! Ha Churchill akkor lelőtte volna, amikor még csak tiszt volt, a németek esetleg mégis áttörtek volna Párizs felé.

Churchill ezt a húszas években írta, mi folytathatjuk: ha az oldalán lett volna a fegyver, nem esett volna fogságba, nem szökött volna meg, a híre nem vitte volna fel az Admiralitás Első Lordjáig. Nem maradt volna meg Anglia lelkiismeretének, amikor Lloyd George és a windsori herceg alázatosan tisztelegtek Hitler előtt, s Chamberlain azt kérdezte kíséretétől: "Mit gondoltok, tetszettem a Führernek?" Dunquerque után nyugaton már csak az ő csökönyös koponyája állt a német páncélosok útjában.

Vagyis: ha harminc-egynéhány évvel ezelőtt revolverével szállt volna ki a mozdonyból, mindnyájunk sorsa megváltozott volna, talán már nem is volna sorsunk."
Eduard und Bertha Wehnert; Bildnis der Frau Winkler mit ihrer Tochter Helene, Leipzig, 1847. Daguerreotypie; GRASSI Museum für Angewandte Kunst Dagerrotípia Daguerreotypie, Daguerreotype, Dagerotip, Dagerotípia, Dagerrotip, Daguerreotip, Daguerreotípia Hivatalosan az első gyakorlatban is…..
zer0 2012.12.30 00:14:47
Ilyenkor túl optimistának tűnök, de jelzem, itt a nyár! Mától hosszabak a kapok. Június 21.-én nálam beköszönt a tél, akkor erősen negatívnak tűnhetek, pedig így van. Mivel igaz a város közepén élek, de már ma is túl vagyok egy fél órás kutyasétáltatáson, a tök…..
A napokban volt szó a nagyformátumra alkalmazható Nikon nyomdai optikákról. Nekem ilyenekből kettő van, csak nem Nikon, hanem Rodenstock néven. Azt hiszem, ezek sem lehetnek annyira gyengék. A 9/360mm-es Apo-Geronár-ról küldök pár fényképet. Úgy sejtem, felépítésében nagyon…..
zer0 2012.11.17 16:37:59