Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Intizar

0 bejegyzést írt és 2067 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"2002 januárjában a Boston Globe c. napilap kezdte meg azoknak a vallomásoknak és egyházi dokumentumoknak a közlését, amelyekből katolikus papok gyermekekkel szembeni sorozatos szexuális visszaéléseire derült fény." ..
Annyi féle palacsinta létezik, hogy felsorolni mindegyiket szinte lehetetlen vállalkozás. Ismerünk sósat édeset, csúsztatottat, rakottat, pancake-t, waffelt, Hortobágyit, és tulajdonképpen a gofri is ide tartozik. Azonban a Gundel palacsinta más. Az nem az a kategória, amit pikk-pakk össze lehet…..
Intizar 2017.07.15 09:53:23
@Hód Alajos: Kicsit kínos nem tudni hazánk - illetve egykori hazánk - egy jelentős régiójáról, bár talán naivitás a gondolat, hogy csak erre a területre jellemző ez a fajta palacsintahajtogatás. Annyi mindenesetre kiderült ebből a cikkecskéből, a legtájékozatlanabbak számára is, hogy Márai (ki a fasz, ugye?) és a felesége is innen származik.
Intizar 2017.07.15 09:56:36
Szintén Székesfejérvárból érkezett ez a fantasztikusan megírt hír, amiért nagyon hálás vagyok a kedves hölgynek, aki többedszerre kényezteti olvasóinkat minden érdek nélkül efféle helytörténeti csodákkal. Azt mondja, a hír olvastában felvisított a nevetéstől. Én is majdnem. Dalárda és lelkes…..
Intizar 2017.03.24 10:07:38
@Bicskei-Szó: Köszönöm szépen!
Olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne szerette volna a Nutellát. Sosem volt olcsó mulatság, az utóbbi néhány évben viszont brutális ára lett. Ráadásul az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret nyer, és hát a Nutella azért nem ennek a szemléletnek az éllovasa. Korábban már találtam nektek egy…..
Reflektor Erika néni visszavág 2017.03.15 18:32:18
A Mindenki című, nemrég Oscarral kitüntetett magyar kisfilm kapcsán heves vita bontakozott ki itthon nézők és kritikusok között egyaránt. Tökéletes alkotás vagy épp rettentően kevés? Fanyalgók VS. azok, akik még tudnak őszintén örülni? A vita keretében mi is helyet kívánunk biztosítani a különböző…..
Szilva terem a zöld ágon, énekelte a Muzsikás, és remélem, nem értem félre, amikor arra gondolok, hogy szilva nyilván itt is termett, a vízen innen. Hogy nincs olyan nagy különbség vízen innen és vízen túl, miközben már gyerekként sem értettem, amikor a másik partra nézegettem, hogyan is lehet ez.…..
Lobsterizmus Írd újra önmagadat! 2016.12.04 22:16:57
Írtál már életrajzot? És olvastad már másét, ami jobban hangzott, mint az ember, akiről szólt? Pedig minden szava igaz volt. Gondoltad már valakiről azt, hogy ez az, ez az ember aztán olyan sikeres, hogy ennél feljebb nem lehet jutni – aztán teszemazt öngyilkos lett? Miért látta magát annyira…..
Intizar 2017.01.19 00:40:00
Finom téma és édes, mint a bécsi sütemények. Elhíresültek, ízletesek, az osztrákokra jellemzőek. Desszertek, amiket sorban meg kell kóstolni, ha kávé mellé kedvünk szottyan egy kicsit nasizni. Az osztrák konyha hagyományos desszertjeit mindenki szereti, és talán ismeri is, mégis más a hazájában,…..
Intizar 2016.11.06 17:32:32
@dhrbikes: Nem bécsi. Ischli.
A rebarbara nem sokat használt növény mifelénk, én sokáig nem is tudtam, mi az. Egyik kedvenc gyerekkori olvasmányomban volt Rebarbara egy sziget neve, ahol rengeteg finomságot lehetett volna enni, de a pincérek mind a tengerbe dobálták... Hiszen miután már "felszolgált" és "szemrevételezett" volt a…..
Intizar 2016.06.07 21:09:45
Azt tudjuk, hogy a sönt (shunt) valami innen oda vezető cső, amit Dr. House gyakran építtet nagymellű páciensekbe, plusz valamelyik részből azt is megtudtuk, ha egy ilyen van az agyadban, akkor az agyvíznyomás nem tud megnőni a penicillintől. Ezen túl azonban semmiféle kapaszkodónk…..
2012-ben Magyarországon az abortusznak három törvényes oka lehetett, az egészségügyi indokok, ha a terhesség bűncselekmény következménye, valamint, ha a terhes nő súlyos válsághelyzetben van. A törvény szerint: "Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi…..
Intizar 2016.02.26 23:20:55
@McKinney: Hát ön abba, hogy ha ön (vagy bárki más) sosem született volna meg, akkor nem volna, aki ezt sajnálja?
Movie Tank A rózsa neve (1986) 2016.02.07 14:23:10
Közkedvelt műfaj a krimi, hiszen a nézők nagy része szereti a nyomozás hangulatát, azt, hogy a szereplőkkel együtt ő maga is gondolkodhat a cselekményt mozgató rejtélyek nyitján, tippelhet arra, hogy vajon ki a gyilkos, és magában levezetheti indítékokra, motivációkra vonatkozó fejtegetéseit. A…..
Azt mondja a 444.hu, hogy ők végig kérdezték az ellenzéki pártokat egyesével, megszavazzák-e a terrorveszélyre hivatkozó alaptörvény módosítást, és mindenki egységesen elzárkózott ettől. Ez pedig csak egyet jelenthet: - A kormánypárt most lázasan keres két Júdást, aki hajlandó lesz "félre nyomni"…..
Intizar 2016.02.02 20:33:46
@Rodeo36: Júdásnak (Júdának) hívták az egyik apostolt is, aki nyilván szent státuszba került. Nem "aprószent", ezzel a speciális névvel kizárólag azokat az ártatlan gyermekeket illetjük, akiket Heródes lemészárolt a Messiás utáni hiábavaló hajszájában.
Hogy ez a rendkívül "szellemes" írásmód kit mulattat, azt már meg sem sem kérdem. Önt minden bizonnyal.
Intizar 2016.02.02 20:37:55
@dr. jenőke (jenőke): Sajnos vagy nem sajnos, a kereszténység egyetemes hagyományában (amelynek nyugati ágához tartozunk) Júdás az áruló szinonímájaként szerepel, és ebben az esetben természetesen ilyen értelemben idézték. Nagyon off a bibliai Júdás szerepének komolyabb megvitatása ebben a helyzetben (hogy én mennyire udvarias vagyok, mindjárt hányok, tényleg).
Júdás "evangéliuma" pedig bizonyíthatóan minimum kétszáz évvel a sajnálatos események után született, tehát majdnem annyira off a Krisztus-sztorihoz képest, mint idehurcolása ebben az esetben.
Intizar 2016.02.02 20:39:24
@Intizar: Pláné "manapság". Jaj már.
Be Creative! Karácsonyi linzer 2015.12.18 00:07:13
Mitől lesz karácsonyi a linzer? Hát attól, hogy hópihe formája van! ;)  Alapvetően nem szeretem a linzert, mert egy száraz, túl édes süteménynek tartottam, azonban nem hagyott nyugodni a dolog, hogy egy ilyen népszerű süteményt csak úgy ne szeressek. Kerestem egy jó receptet,…..
Kis nagy ember létezett. Igaz egy indián volt és ez a sztori tulajdonképpen nem az eredeti, hanem egy kitalált "Kis nagy emberről" szól. Akárcsak a Farkasokkal táncolónál (amivel egyébként ez a mozi a leginkább rokonítható), itt is egy indiánnevet választottak ki filmcím gyanánt,…..
Bettie Page, köszönjük szépen. Mindig érdekes látni, hogyan gondolkodnak a másik oldalon. És ahogy nézem, nem sokat változott a helyzet a 2000-es évek közepe óta, max. többen lettek. A Modoros szerkesztői sajnos még Bécsen túl nem sok helyütt jártak, ezért öröm, ha végre van…..
Lobsterizmus A szextilalom idején 2014.07.20 12:49:49
Mostanában sokat kellett foglalkoznom a drogellenes keresztes háborúval. Azt eddig is tudtam, hogy bigott faszkodás, meg hogy csak arra jó, hogy hülyére vedd a lakosságot. (Ha nem születtél politikai vezetőnek, több szerencsét a következő életben.) Tudtam, hogy felelős az AIDS…..
Nemrég olvadtunk el Az ételművész egyik vetítésén a rengeteg szexi ételkölteménytől, és rájöttünk, hogy a sóvárgás ellenére is imádjuk a gasztro-filmeket. Össze is gyűjtöttünk tíz nyalánkságot, melyektől garantáltan megrohanjátok a hűtőt. Bradley Cooper csokimázt…..
UTOLSÓ VACSORA - Ez évtől bizony drágább lesz bort vásárolni, így összeállítottunk egy listát arról, milyen termékekből érdemes bespájzolni a szűkösebb anyagi keretek között. Két végletet vettünk figyelembe: 1. ha már drága a bor, akkor lehetőségeinkhez mérten a legjobb…..
A (kék sarokban) Joan Crawford (1904-1977) és a (piros sarokban) Bette Davis (1908-1989) közötti gyűlölet és viszály volt Hollywood talán legismertebb rivalizálása, aminek még Joan Crawford halála sem vetett végett. Mindketten Oscar-díjas színésznők voltak, és több klasszikussá vált filmet és nagyon…..
Intizar 2014.10.07 11:41:55
@Herr Glatzkopf: Az nem tulajdonnév, hanem foglalkozás.
Tócsni, macok, lepcsánka készítése Egy olyan köret elkészítését mutatom most be, amely rengeteg néven fut az országban, nálunk elsősorban macok és tócsni néven ismert. Könnyű elkészíteni, tartalmas és igen változatos ételkiegészítő, de néha nagyon jó vendégváró…..
Előre bocsátom: nem vagyok vallásos. Őszintén szólva, nem is igazán értem, viszont elfogadom és tiszteletben tartom a mások hitét. Teljesen mindegy, hogy ez a hit melyik egyházhoz, istenhez kapcsolódik. Tisztelem, bár nem értem. Ahogy nem értem azt a mészáros munkát sem, amivel az…..
Intizar 2014.09.25 21:03:16
@maxval a bircaman: NINCSEN "újrakeresztelés". Ha a kölköt egy megkeresztelt ember megkeresztelte, akkor meg van keresztelve. A paphoz azért kell elvinni, hogy be legyen írva az anyakönyvbe vagy mifenébe abban a gyülekezetben, ahová tartozni fog.
Hogy Orbánék hogyan mosták le első gyermekeikről az Iványi-féle keresztséget vagy hogyan nem, azt egészen pontosan a radai rosseb tudja, meg maga Viktor.
Intizar 2014.09.26 21:56:17
@maxval a bircaman: Pedig vót egy sanda gyanúm, hogy utólag vészesnek érezhették...
Mindig nehézséget okozott, hogy nevén nevezd azt a gólt, amely egy gól hátrányra csökkenti kedvenc focicsapatod lemaradását? Vagy az, milyen szót használj arra, amikor az autópálya forgalma azért lassul le, mert minden vezető a szemközti sáv balesetét nézi? Mindenre van…..
Intizar 2014.09.26 21:54:58
@maxval a bircaman: És ez miből származik? Mi vagy ki az a "bajgan"? (Már ha jól értem az oroszból a végződést.)
Nemrég ért véget valamelyik tévécsatornán az a műsor, amiben Pimaszúr ott aludt a Medgyesi Péter és Orbán Viktor urakkal is kiváló kapcsolatokat ápoló tévéproducer-étteremtulajdonos-parkololóművész Törökbálint-Tükörhegyi, kacsalábon forgó, 0-24-ig biztonsági őrrel…..