Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a csuhás

40 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Orkánbuggyoson hagyományőrző napot tartottak, aminek keretében a 2006-os budapesti zavargásokra emlékeztek.A rendezvényt 10 órakor dr. Morvai Krisztina EP-képviselő nyitotta meg, aki a program kezdetét egy erre a célra fából készített Audi személygépjármű…..
Orkánújváros Petőfi-telepén járunk, amit a helyiek csak Zsivágónak hívnak. A lakótelep sivár hangulatát egy-egy gyerekzaj, vagy a mobiltelefonból üvöltő hip-hop zene töri meg. A felnőttek dolgoznak, vagy kocsmában ülnek. Közben egy középkorú fickó homokvárat épít a…..
 Egy előző írásunkban már szóltunk a válás körüli procedúráról, a Házasságtörő-teremben történő eseményekről, illetőleg az azt követő ünnepségről.Ám a válási szertartás fontos része az azt megelőző esemény, amikor a messziről érkező vendégeket az akkor…..
Orkánság ÉTTERMI KALAUZ, I. 2011.05.27 19:07:00
Éttermi kalauzunkban Orkánújvárosba látogatunk, ahol három különböző típusú helyet látogatunk meg. Először egy varázslatos gyorsétteremről számolunk be, utána egy mindenki által elérhető fogadóról, majd egy exkluzívabb étteremről.  Aki Orkánújvárosban jár,…..
Orkánság Kortárs irodalmi est 2011.04.27 11:29:00
A Kávéfőző Kortárs Művészeti Csoport szervezésében kerül megrendezésre április 30-án, szombaton délután 3 órától az orkánújvárosi Zalka Máté-lakótelep (a köznyelvben "Leningrádként" ismert) Művészeti Házában.Az esten ismertetik Grosshercz Csilla Nyulak,…..
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
Orkánság Kacsacsőr 2011.02.25 14:36:00
 A matematika tudománya sokkal kevesebb lenne ma a magyar tudósok nélkül. Ám kevesen tudják, hogy egy számtani jelhez is magyar – orkánsági – tudós neve kötődik. 1858-ban, egy Orkán megyei matematikus, dr. Oktrojál Ernő találta föl a számtan világában azóta is…..
Orkánság Házasságtörő 2011.02.04 12:29:00
 Házasság-törő terem ma  1959-ben az Orkán megyei MSZMP élére Királyné Frakk Olga került, aki híresen rosszban volt férjével. Sőt, igazából idejekorán elvált tőle, de továbbra is férjezett nevét használta, gondolván: az akkori világban csak így lehet…..
A közbiztonság, a falvak békés mindennapjainak szavatolása Orkánságban is kiemelt jelentőséggel bír. Kevesen tudják, hogy Orkánság nem tartozik az Országos Rendőrkapitányság hatáskörébe, a tájegységben ugyanis egy sajátos, szigorúan territoriális jellegű rendfenntartó…..
A téli évszakban a Karácsony fenyőillata mellett a hó, és az azzal kapcsolatos szokások meghatározzóak a mindennapi életben is. Akinek szép kertje van, vagy házmester (innen is üdvözöljük utóbbi kategóriában versenyző olvasónkat!), annak meghatározó élménye a…..
Orkánság-szerte régi hagyomány, hogy december elsején Decemberfenyőt állítanak. A fenyőállítás furcsa kontrasztja a májusfának, hiszen ezzel nem a tomboló szerelmet, hanem a múló érzéseket ildomos kifejezni. Tehát akkor állítják, ha jelezni szeretnék szakítási / válási…..
 Az Orkánlekszikai Kőszínház vezetősége felkérte a neves budapesti rendezőt, Alfdöldi Róbertet  (képünkön) hogy régiónk legrégibb, legimpozánsabb színházában darabot rendezzen.      Punk Bán   Az Orkánlekszikai Kőszínházban fellibben a…..
Felkértük a közismert politológust, elemezze az orkánsági választási eredményeket és ossza meg velünk tapasztalatait. Az alábbiakban a szakértő tanulmányát olvashatják. Köszönjük a neves politológusnak a szakmai és emberi kedvességet. Az orkánsági választások…..
Orkánpáhi népe nem a megalkuvásról és a hosszan tűrésről ismeretes. Négy évvel ezelőtt választották újra a szavazatok 30%-ának elnyerésével az egykori tanácselnököt, dr. Karika Dezsőt polgármesternek.dr. Karika Dezső. Állítólag a pralinégyár eladásán gazdagodott meg.Az…..
Orkánsági látogatásaink és a helyi folklór kutatása közepette, egyre bizarrabb szokásokra bukkanunk. Egy augusztusi hétvégén Orkántöttösre vitt az utunk, ahol egy hamisítatlan orkánsági esküvő közepébe csöppentünk. A dínom-dánom hangulata minket is jócskán magával…..
Az Orkáni borzas rövid leírása:Héjában sült burgonya, vaddisznóval, őzgerinccel töltött kacsahús! A család együtt készíti elő a kacsát az orkáni borzashoz.   Története:Az orkáni borzas a régmúlt időkre mutat vissza. Állítólag kezdetleges elődjét,…..
Egyelőre nem tudjuk hol indul, de mindenképp rá akarunk szavazni! (Köszi Soda!)..
Köszönjük Könnyes Oszkár beszámolóját. Az Orkánsági Választási Bizottság a hivatalos összeszámlálás után kihirdette a végleges választási listát. Ebből ismételten kitűnik, hogy megyénk és térségünk lakossága magáévá tette a demokratikus értékrendet, és részt…..
 Köszönet az írásért Lottónak, a levéltárak rémének.            ..
  NÁDASALJA FESZTIVÁL ™2010. AUGUSZTUS 9-11."Ennél lejjebb nincs!"   Nemzeti Sátor: Hétfő: Ősanya nyila - hagyományőrző egyesület programja kicsiknek és nagyoknak, íjászat és hajítóteknő dobálás nagyobbaknak. Beszélgetés az…..
Nézzük a következő sátrak programjait! NÁDASALJA FESZTIVÁL ™2010. AUGUSZTUS 9-14."Ennél lejjebb nincs!"  Táncdal sátor: Hétfő:Ifás Jani és a zulágerek (lásd a képen) Perger Tibby retró buli Kedd:  Totolán Judittal beszélget Szilágyi…..
Orkánság BOTRÁNY! 2010.07.22 20:27:00
Tisztelt Szerkesztőség!Hertzmann Tulipán államtitkár látogatása Orkánújvárosban címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel…..
Hertzmann Tulipán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Erőforrás államtitkárságának miniszteri rangú címzetes oktatási államtitkára egyben rudabányai címzetes püspöki vikárius, ellátogatott az orkánújvárosi Gróf Hetveny-Roehleder Lajos Gimnázium és Szakmunkásképző…..
Érhetné a Modorosblogot az a vád, hogy szép, emberi dolgokat tesz nevetség tárgyává - esetleg túl negatív, szarkasztikus a hangvétele. Hogy bebizonyítsuk, mi is érző emberek vagyunk: szeretnénk mindenkivel megosztani ötven kellemes gondolatot, amit már biztos sokan évekkel…..
Megvan az első három nap programja!!!Pár sátor még hiányzik. A punkok nem adták le időben, de a többi sátor tartalmát jókedvvel, bőséggel olvashatjátok!  NÁDASALJA FESZTIVÁL ™2010. AUGUSZTUS 9-14."Ennél lejjebb nincs!"   Szabad Rádió…..