Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valakimas

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 november 1. újabb sorsdöntő napként került be a magyar háztartások naptárába, a kormány újabb 11,1%-al csökkentette a közüzemi költségeket, közkedvelt nevén a rezsit. A kormánypárt közleménye szerint is, az átlagbérhez viszonyítva arányában kedvezőbb lett így a havi…..
Igaz, hogy a szokásostól jóval kellemesebb októberben volt részünk, a hideg azonban nem sokáig várat már magára, napokon belül érkezik, a hőmérsékletváltozás pedig rendkívül éles lesz. A hidegfrontra érzékenyek már 2-3 nappal a front megérkezése előtt jelzik a veszélyt,…..
Ha egy férj rákattan a pornófilmekre és a szexpartner kereső portálokra, akkor egy érzékeny feleség eltöpreng: vajon ki a hibás? A feleség úgy érzi, hogy a szexuális életük márpedig rendben van, ám a férj mégis más utakon járna. Vagy csak fantáziál róla és még nem lépett…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
valakimas 2010.04.12 16:26:44
Ez már nem az első választás. Nekünk, szavazóknak se. Fel kellene nőnünk, felébredni a politikusok által diktált és befolyásolt álmunkból.
Mi a helyzet ? Aki bekerül a hatalomba, zsíros állásért, befolyásért, állami szerződésekért, megrendelésekért, az a maga pecsenyéjét sütögeti. Ezzel nincs is baj, hisz emberből vagyunk. De a mérték...hogy itt már semmi nem szent.
Mutatkozik, hogy nincs erkölcsi nevelés az országban. Jó, hogy mindenki szabad, csak nincs se 12 pont, se cserkészet. Látszik is. A törvény nem az igazságot jelenti, és még csak nem is akarja azt jelenteni. Érdekkompromisszumot. AZ állam csal. Törvényesen. Ügyeskedik.
És mág csodálkoznak, hogy nincs közmorál ? Fejétől büdösödik a láb is...
Exkavátorral lapátolják ki a pénzt a közösből, miközben már több tucatnyian megbuktak. Mindeközben az átlag embert váslásggal hülyítik és megszorításokkal gyötrik. Visszafogottságnak semmi jele az állami költekezésben. Ugyanúgy új autó, új irodák, felújítások, nem ám spórolás. Csak mert a költségvetésben benne van a keret. Nos, ezért szr a gazdaság, nem a válság miatt. Csak válság nélkül nem derült volna rá fény.
Olyan, mint a hadseregegben az M-zárolt készlet ellopása. Az is csak riadókor derült ki, amikor szükség lett volna rá.
Magam részéről ezt fogom figyelni, hogy figyuszkáimnál ez menyire , milyen arányban lesz másképp. A népnemzeti ömlengést elengedem a fülem mellett, amíg meg nem töltik valódi tartalommal.
De nem, Jürgen nem viccelt. Csupán összeadott, kivont és rájött, hogy ilyen nincs, de meg lehet csinálni. 1989-ben a Genfi Autószalonon be is mutatták, igaz, akkor még Montana néven. Valójában egy kicsit mindenki értetlenkedve állt az öszvér előtt. Nem értették sem akkor, sem…..
Kedves Despota, olvasók és trollok!   A "kedves" főnököm azt képzeli magáról, hogy macsó és nincs olyan nő a földön, akit ne kaphatna meg. Éppen ezért, aki nem vevő a közeledésére, az retorziókra számíthat.Házas ember, két kisgyerek apja, de ez nem tartja…..
valakimas 2010.03.26 12:13:21
@kicsilany32: fején találtad a szöget.
Egyébként általában azt hazsnálják ki, akit lehet.
Azt lehet, aki eleve fél. A félésről meg mindenki maga dönt, hogy jó-e úgy neki vagy tesz ellene. Munkahely sokféle van, a pénz sehol sem sok, de a szabadság, az emberi méltóság megélése mindent megér. Bután hiszik az emberek, hogy ha elrejtik a stresszüket, álcázzák, akkor minden rendben van. Attól lesznek betegek valójában, nem a rizikó faktoroktól.
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
valakimas 2010.03.09 10:22:53
@Dr Borivoje Surdilovics: van ilyen konstrukció is, igaz csak lakásnál hallottam konkrétan. De ott még foglalkoznod kell azzal is , hogy mikor mennyi devizát vásárolj. Igaz, hogy cserébe nem lesz átváltási veszteséged.
Gyula az NFH-hoz küldte el a következő levelet, miután a kistarcsai Auchanban a biztonsági őr nem hagyta, hogy túrórudit vegyen. Az ipari kémkedéssel is megvádolt, kishíján megfojtott, igencsak tudatos vásároló beszámolója következik. A konfliktus egyébként azon robbant ki, hogy…..
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
valakimas 2010.01.29 15:21:02
Azt hiszem nem ilyen egyszerű ez a demokrácia-kérdés. Eleve meg vagyunk vezetve a felvetett témával.
Hisz alapvetően meberek vagyunk, akik élni szeretnének, nyugodtan, stabilitásban, mind gazdaságilag, mind a közéletet tekintve. Inkább individualiznmus van, nem demokrácia, ami nem baj, csak akkor nem kell hazudni róla.
Azt is gondolom, hogy mindannyiunkban van egy mérleg, két serpenyővel, amikbe naponként pakolgatjuk az érveket, történéseket pro és kontra. Nos, az én mérlegem most már erősen arra billen, hogy nem vagyunk érettek demokráciában élni. Ez is csak azért lett, mert a szocreál diktatúrát is elszartuk, elloptuk, meghekkeltük. A lényeg, hogy nem lehet kialakítani semmilyen rendszert. Nálunk még Hitler is elvesztette voln a háborúját röpke 2 év alatt, annyira nincs összetartás. Ez látszik most.
Mint ember, nem látom, hogy annyira jó lenne ez a mostani ál-demokrácia, inkább hasonlít egy harckocsira, amit menetközben átfestettek. Azelőtt legalább limitálva volt a vízprédikálás-borivás mrétéke, az elvtársak korlátozták magukat, egymást. Mondanám, a köz tiszteletét tekintve erkölcsösebbek voltak, mint akik az elmult 20 évben korményozták országunkat.
Persze, nem publikálhattál bármit - és most jobb, hogy mindnenki azt ir amit akar, semmi felelőssége nincs ? Ha a köz nevelésének hatásait nézzük, mondjuk a sajtó tekintetében , nos, ilyen ma nincs és már évek óta nincs. Az újságíró is a pénz lekötelezettje, nem az igazságé, a tisztánlátásé - tisztelet a kivételnek.
Szóval felül kéne vizsgálni arról a régi diktatúráról szerzett képünket is, mert soktekintetben tisztább volt, mint amit 20 év alatt sikerült demokráciaként összehozni itt.
Az semmellékes, hog ymsotmár tudjuk - minden politikai erő képviselői egyformán hajlítják maguk felé a kezüket, mi meg le vagyunk szrva.
Ez van most, kérem tisztelettel.
  Elmész levizsgáztatni az autódat, és azon veszed észre magad, hogy kivonták a forgalomból, mehetsz haza gyalog, a kocsi meg tréleren? Lúzer vagy. Nem baj, nem lesztek sokan. Vélemények azonos című írásunkról...
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
Az amerikai V8-as dögökről való ábrándozást nem törheti derékba semmi. Még az sem, hogy az ember megvette első amerikai V8-as dögjét – még szép, hogy nem! Elvégre mi van, ha bekövetkezik az a valószínűtlen eset, hogy összetöröm, azzal a még valószerűtlenebb…..
valakimas 2009.12.07 14:10:00
@Tom: Hát ez állat vót. Az ilyenekért érdemes megszületni a Földre. Akárki akármit mond, ha nálunk csak töredéke lenne ennek a mentalitásnak, mámint, hogy amit megálmodunk ,azt megvalósítjuk, már nem megindulnánk a felemelkedés útján. Itt meg egyelőre az optikai tuning meg xenon izzó Fábiába. Hát ez a különbség...
Akinek volt jobb dolga annál, mint hogy a médiatörténeti éjfélt várja, az most meghallgathatja, hogyan búcsúztak felvételről a Slágeren, és hogyan fulladt be a Danubius. Basszatok bele, rock and roll! ..
RE:blog Mennyi a fizetésed? 2009.09.18 11:18:55
A magántulajdonban lévő gazdasági társaságok célja a minél több nyereség kitermelése. Ennek alapvetően három, egymást erősítő, célszerűen együtt alkalmazandó eszköze van:a lehető legmagasabb árak érvényesítése,a költségek lehető legalacsonyabban tartása,minél nagyobb…..