Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatiPotter87

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó! Ezért itt a nagy takarítási akció! Kedves Barátaim! Kérlek Benneteket, ha tehetitek csatlakozzatok a mai (s egész július 7-ig tartó) nagytakarításhoz! Ennek keretében a Lehet Más a Politika (LMP) szakítva a pártok elmúlt 20 évben…..
KatiPotter87 2009.06.19 19:00:12
KatiPotter87 2009.06.21 15:53:47
@Galadhriel: Persze nem ettől lesz más a politika, és szomorú, hogy sajnos a levélírónak igaza van, szomorú, hogy találó a levél.
Az LMP: nekem azért szimpatikus, mert: egy olyan párt, ami tisztességes politikát akar folytatni, és aminek célja, hogy a gazdaság legyen az emberekért és ne fordítva (pl. hazai piac védelme), aminek fontos, hogy utódainknak is élhető környezete legyen. Nagyjából felsoroltam, ismerek személyesen tagokat is, többnyire belülről is láttam a dolgot: tisztességes és jó szándékú emberek vannak benne.
„A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja, hány évünk is ott fekszik.” – mondta Orbán Viktor 1989. június 16-án.És milyen igaza volt.De hogyan kellene elhangzania e beszédnek 2009. június 16-án?  Valahogy…..
KatiPotter87 2009.06.19 22:24:30
@Zolee666: Jó hír: vannak megoldások arra, amiket írtál. Rossz: a mostani politikusok nem gondolnak erre kellőképpen... A szélerőművek: az időszakosan előállított energiát lehet tárolni, de persze ez nem elég, többféle energiaforrás is kell, attól függ, hova mit érdemes. Az atomerőművek: ha megoldják teljesen a belőle eredő veszélyes hulladék elhelyezését, akkor az is jobb, mint amikor égetéssel nyerünk energiát. Van erre egy érdekes módszer, amit be lehetne vezetni: "nukleáris vakondok": megfelelő technikával több km mélyre vezetni a hulladékot, ahol felhígul és nem árt. Csak ott van még az is, hogy az alapanyagot bányászni kell hozzá,ami szintén árt. Nincs olyan módszer, ami tökéletes lenne, de vannak különbségek :)
Tökéletes nem lesz a helyzet, de ha nem indulunk a fenntarthatóság irányába, akkor... A másik, amit írtál, és igazad van, a pénz kérdése. Emiatt ez nem lesz szerintem gyors folyamat, az átállás, de amennyit csak lehet, fel kell rá használni. Pl. a környezetszennyező technikát használókat jobban megadóztatni, és az ebből befolyó összeget fejlesztésre fordítani.
De szerintem itt jobban le van írva, tegnap vizsgáztam belőle :)
mek.niif.hu/01400/01452/html/kornypol/index.html
A környezetpolitika eszközei, a környezetvédelem szabályozása. Írja, mindennek van hátránya, de ennél, ami van, lehet sokkal jobban is csinálni. A pénzeket át lehet jól csoportosítani, pl. korrupcióval is annyi elmegy.. annyit meg lehetne takarítani, ha más lenne a politika...

KatiPotter87 2009.06.20 18:27:11
@Zolee666: A segélyezés dolog: sajnos igazad van. Nem igazságos, hogy egy dolgozó család sok esetben 1-2 gyereket is nehezen tud eltartani, másoknak meg van egy csomó gyerek, és segélyből, amit sok esetben, nem is arra fordítanak, amire kellene. Az én falumban is tapasztalható ilyen, néhány magyar család esetében is (tehát nem származásra akarok utalni). Márpedig ha az ilyen rendszerhez sok gyerek hozzászokik, és majd ők sem akarnak dolgozni, akkor ez éppúgy fenntarthatatlan, mint a mostani energiapolitika :(
Habár, amit most kitaláltak, ez a közcélú-foglalkoztatás, egyrészt jó, mert munkára szoktatja, akik eddig nem dolgoztak, de hátránya, hogy a mostani helyzetben másoktól veszik el a munkalehetőséget sok esetben (én emiatt nem kaptam most otthon diákmunkát nyárra, amit tavaly megkaptam, az iskolából emiatt küldtek el egy egyébként lelkiismeretes dolgozót), szóval, ez a megoldás nem teljes. Ha kicsit más lenne a politika, akkor még lehetne egy csomó munkahelyet teremteni. Reméljük, később így lesz:)