Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dernarmot

17 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöld metál rovatunk bővül egy újabb érdemes darabbal."A Rise Against (szokás szerint) társadalomkritikus számára a vidéki Amerika lehangoló, kiábrándító arcát bemutató klipet készített Nico Sabenorio, aki nehéz sorsú, munkájukat, otthonukat elvesztett emberek, és…..
dernarmot 2012.02.20 10:27:23
A Christoph Steinbrener és Rainer Dempf alakította művészduó térformálása Banksyhez és Lakner Antalhoz (portfóliója az ACAX-on) hasonlóan  a fogyasztói társadalom legparadoxabb helyzeteire kérdez rá. A publicart legnemesebb hagyományait ötvözik egy maróan igaz…..
Az új Alkotmány tervezete komoly visszalépéseket tartalmaz a környezet- és egészségvédelem terén a jelenleg hatályos alaptörvényhez képest. Ezt állapította meg 104 magyar környezet- és természetvédő civil szervezet, amelyek egyúttal konkrét javaslatokat is eljuttattak a…..
2010. nov. 4. Frissítés: Ellentétben a médiában híreszteltekkel, semmi sincs visszavonva! Ez csak egy ügyes médiamanipuláció, nem valós jogi lépés! A sajtótájékoztatón Tarlós a híradások szerint annyit mondott, hogy az előterjesztéstól a maga részéről visszalép, mert nem…..
Idén is várja a nézőit a Dialëktus film fesztivál.Ha környezeted és társadalmad egy mélyebb megértésére törekszel, érdemes a fesztivál programjából pár vetítésre ellátogatni.További részletek a honlapon...
A kortárs fotósok természetszemléletét bemutató sorozatunk ihletője Pfisztner Gábor volt, aki hazánk legjobb és legnagyobb tudású fotókritikusa. Gondolatai a témában olyannyira idevágnak, hogy emellé írt bárminemű okfejtésem csak felesleges fecsegés lenne. Pfisztner szavai a…..
Mint az elöző posztokból kiderült, igen kevés dolog állandó abból, amit ember épít.Komlóska azonban régebb óta áll meseszép völgyében a kis patakjával, mint hogy amerikát egyáltalán felfedezték volna. A közel 700 éves falu szépségét annak köszönheti, hogy a világtól…..
Találtam ezt a könyvet és az ajánlóját. Most a kritikája következik. Én ilyen kedves író vagyok, előre lelövöm a poént, ami az, hogy az ökológiát figyelmen kívül hagyni halálos! Mert akármennyire az ökológia kategóriába tartozik ez a könyv: éppen azt hagyja figyelmen…..
Massimo Vitali képeit nézve maximálisan megérthetővé válik a Baudrillard elképzelése a fogyasztói társadalomról. Massimo olyan "agyonfogyasztott" helyeket tár szemünk elé, amik a természetközeliség érzését immitálják. A turizmus által kínált természetképet, amit…..
Tipp - felirat opensubtitles-ről, a magyar, és akkor hozzá való féle filmet kikeresni Isohunt-ról! A History Chanel műsorára tűzött egy igen érdekes sorozatot, a Life after people-t. Megtudhatjuk belőle, hogy legnagyobb büszkeségeink, kultuszhelyeink és kultusz tárgyaink mivé…..
Remélem összeszorul a Ti hasikátok is.....
Az energetika volt a fő témája az idei Budapesti Szkeptikus konferenciának, de egy kiállítás áltudományos humbugjait is elővették a kételkedés prófétái. A rendezvényen bemutatták az első szkeptikusfilmet és a tudományos újságírás problémáit is elsírhatták a jelen levő…..
dernarmot 2010.03.01 15:24:30
@TomBrady:
teljesen jól látod a helyzetet. Pacsker sajnos az emocionális túlfűtöttsége miatt sokszor beleesik abba a hibába, hogy képes nagymértékű általánosításra és elhamarkodott ítélethozatalra.

Követendőnek gondolom a kommented színvonalát.
Vajon tényleg csak ennyiből áll az élet élvezése? Öncélú hedonizmus, ami pontosan leköveti azokat a viselkedésmintákat amikkel a hatvanas évek óta tömik a reklámosok és a tömegtájékoztatás a fejünket? Lehet hogy ez a habitus juttaott a perem szélére? Ön mit tenne ha…..
A Jand által említett tudatosító hatáshoz bizony kőkemény marketing eszközökre van szükség. Profi grafikai kivitelezésre, könnyen megérthető mégis megdöbbentő ábrákra.Ebben vannak nagy segítségünkre az infografikák.Például a vízhasználat terén:Vagy ha szemléltetni kell,…..
Subba Napsugaras hatefő 2010.01.25 13:56:00
A nap is kisütött, mi tehetné még szebbé ezt a napot? Mi más, mint a nyár nagy slágere, a Hello, My Cock is an Aardvark szerkesztőségünk mega kedvencétől, Bong-Rától! Akinek nem lesz ettől jókedve, az vagy halott, vagy süket. Amen break és happy rave, YEAAAAH!!! ..
dernarmot 2010.01.25 18:38:47
@Sancho Panda: @aRobid:
Venetian Winniepegi születésű és a magyar barátnője miatt élt Budapesten és írt magyar címmel számokat. Bong-Ra valóban a 200bpm feletti zenék fenegyereke, őrült holland breakcore-raggacore nagymester. Ami pedig a szám alatt szól az szerintem nem Fl stúdió, hanem a posztban is említett híres Amen Break, aminek hangzását a legtöbb digigumizenegyártó szoftver majmolja.

Bővebben a témákról:
Amen break:
en.wikipedia.org/wiki/Amen_break

Breakcore (kik, miért, kiknek):
www.youtube.com/watch?v=9mtxVVbHFt8
Papp Sándor Zsigmond Népszabadságos írására szeretném felhívni a figyelmet, az elöző Avatarról szóló poszt apropóján."Persze, nyavalyoghatunk itt hosszan, hogy az Avatarral a színész nélküli film kap ismét piros pontos visszaigazolást, a byte-ok ülnek tort a pepecselős,…..
Aki azt hiszi, hogy az LMP valódi ökopárt, az még nem olvasta a Porcelán az elefántboltban című könyvet! Megdöbbentő! Aki ki akar igazodni a mai magyar zöld kuszaságban, annak nagyon ajánlom. ..
dernarmot 2009.12.23 22:07:24
@Pacsker: igaza van iii-nek.
baráti jótanácsként mondanám, hogy érdemes visszavenni. pont a különböző vélemények ütközésétől lenne jó ez a blog, nempedig Pacsker megmondja a frankót mert elolvasott EGY könyvet a témában (lehet hogy több is van???).

és leszögezném, hogy ha a tiedtől bármennyire is eltérő véleményt mond bárki és képes vagy azt lehülyézni, akkor te vagy a végletekig éretlen és vitakultúrád kb nincs.

de tényleg komolyan gondold végig, hogy hány olyan könyv lehet amit iii vagy én olvastunk, mégis megtudjuk állni hogy adott mű ismeretének a hiányából ne vonjunk le bántó következtetéseket.
dernarmot 2010.01.17 17:52:02
@Pollack: @Pacsker:

bizony, bizony. sosem szabad egy ember értékrendjének feltételek nélkül aláfeküdni!
sőt! valakinek minél kézenfekvőbb a rendszere és az egymást alátámasztó hivatkozásai, annál kritikusabban kell hozzá állni.
"Kaszás Tamás elsősorban tárgyakat, installációkat, köztereken megjelenő műalkotásokat, valamint fotókból összeállított narratív diasorozatokat és rajzokat készít. Társadalomkritikus munkáinak jelentős részét más művészekkel együttműködésben hozza létre. Az…..
Kreácionisták ismét ne figyeljenek. Nem tudom, hogy az úristenbe (lehet, hogy oda?) képzelik ők az új fajok megjelenését. De mi most maradjunk a tudománynál. Ha továbbra is ilyen ütemben melegednek a tengerek és óceánok (amiről egybként már szóltunk), akkor az az evolúció…..
dernarmot 2010.01.12 22:09:56
@Pacsker: tanulatlannak és egy beszélgetés szabályaiban tájékozatlannak azt mondanám aki pár mondat alapján valakiről ilyet állít.
alkotmányos jog a vallásszabadság, mindenki abban hisz amiben akar. Esetleg azt mondhatod hogy az ő univerzumának szakirodalma, amire állításában támaszkodik, jelenleg a tudományos kánon szerint tévesnek tűnő dolgokat állít.
A fiamozás és a hülyézés pedig egy 22 éves szájából kicsit nevetségesen hangzik.