Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fxbloo

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EURUSD pozi megnyilt 1,4010-en, 1,3820-as stoppal, 1,5 % kockázattal.GG..
fxbloo 2009.08.04 00:09:26
@GabiGabi: mivel nem jött semmilyen visszajelzés a kommentemre még egyszer feltenném a kérdést. Elképzelhető-e olyan eset ahol az usdchf tartja vissza az eurusd-t, meghiúsítva mondjuk egy kitörést, vagy akár rövid távon egy ellentétes trend imndítója lehet? Az intervenció nem jelenthette azt hogy ott egy visszautasítás várható a piactól, vagy mondjuk további beleszólás a nemzetibank részéről?
Devizakereskedés Szabályok III. 2009.07.07 14:18:00
Sziasztok! Bírom még a tempót, úgyhogy folytatom a szabályok közlését!   Az eddigi szabályokat hagyom kicsit ülepedni, az hogy nem érkezett semmi kérdés, ellenvetés remélem azért van, mert minden érthető és egyet is értetek vele ;-)! A struktúrám szerint, a következő…..
fxbloo 2009.07.09 01:15:39
@Izi Fx: Üdv. Előszőr is megjegyezném, hogy nagyon szép és összeszedett munka amit a blogon közzé teszel. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy valószínű sok kezdő, vagy még "annál is kezdőbb" ember olvassa a blogot akiket lehet megzavar a stratégia összetettsége (trend irányba, trend ellen, range). Szorgalmaznám hogy ha majd eljutsz addig hogy konkrét chartokon mutatod be az alkalmazásukat, készíts egy egyszerüsített változatot ami, nem szól másról csak a trend irányú beszállókból (1 idősíkon a legjobb). Ha kezdőként kereskedik az ember hajlamos arra hogy trend irányában is a visszapattanókra koncentrál és így elszalasztja a trend nagy mozgásait. Szerintem kezdőként, érdemes kevés párt választani és csak 1 idősíkon kiválasztani a belépőket trend irányába, had szokja az agyunk a setupokat. ott még nem a nagy profit a lényeg hanem, hogy ráérezzen az ember a napi rutinra.
Mégegyszer gratula!
fxbloo 2009.07.09 13:12:15
@StLui: Shortosok hátránya nagy a longosokkal szemben, szerintem. Devizán igen, mert ott a short nem is igazi short csak épp a másik deviza erősödik.

Kifejtenéd bővebben mire gondolsz? Szerintem devizánál tök mind1 hogy short vagy long, a piac mind két irányba több ezer pontot mehet és a 0-át nem fogja elérni. A setupok is egyeznek. Egy részvény esetében már van jelentősége mert ott lefelé 100%-ot mehet felfelé viszon több 100%-ot.
Devizakereskedés Szabályok I. 2009.07.04 15:43:00
Kezdődjék hát a nagy menet, ami a szabályok leírását illeti.  Megpróbáltam egy struktúrát kialakítani és ennek megfelelően leírni a szabályokat, sajnos ez még nekem is kicsit nehéz, úgyhogy lehet időközben változni fog.Enne megfelelően 3 alap típusát lehet…..
Devizakereskedés Lelki gyakorlatok 2009.06.23 17:38:00
Csatornás kérésére nyitottam ezt a bejegyzést.Itt beszélhetjük meg a tradelés lelki nehézségeit.Kinek milyen érzései vannak pozició felvételekor, zárásakor ? Milyen lelki terhet jelent minuszban ls plusszban ülni?Hogy kezeled ezeket a lelki "gondokat" ?Ilyen és hasonló…..
fxbloo 2009.06.24 21:33:28
@sztavrogin2: Gondold ezt át, hátha segít. Én ha pozit nyitok arra megyek hogy 5 pipet érjen el pluszban (stop 10-12pip). Ha elérte kiveszem a pozi felét. Ekkor a stopot 5 pipre állítom és a pozit addig futtatom amíg az R/R nem ér i el az egyet. Pl ha a 10 pip (spreaddel) a kezdeti stop és a pozi felét kiveszem 5 pipnél akkor a maradékot 15 pipre futtatom. Nem tudom a te stratégiádnál ez így működhet-e. Az enyémnél megy és meg van az az előnye hogy ha már lefedeztem nem parázok tovább és mivel fix a célár azon sem görcsölök hogy ki kellene venni. Persze hátulütői is vannak, pl nem lesz a r/r nagyobb 1-nél, illetve van hogy a nyertes pozi nullába megy 1-2 pont miatt. Nem tudom érthető voltam-e.
fxbloo 2009.06.25 20:18:04
@sztavrogin2:
Hogy jobban megérts miért jó lefedezni a trédet a pozi felével, kicsit bővebben kifelytem. Ha BE-be húzod nagyobb az esélye hogy kiüt nullában, mintha lefedezed.
Ha trendet veszünk, akkor ugyebár minden mozgást korrekció követ. Nagyon valószínű hogy a leendő mozgás fibo 50-61-76 szintjéről szállsz be. Ha nem csak egy mozgást fogsz meg akkor nagyon valószínű, hogy visszajön az ár addig ahol beléptél. (piros vonal). Ha 5 pippel lefedezed és hagyod hogy addig még visszajöjjön az ár akkor sokkal nagyobb esélyed van hogy nem üt ki!!! (sárga vonal) Tehát vagy van az ember olyan tökös. hogy megvárja az első völgyet hogy utána tegye be BE-be, vagy vállalja a kockázatot, hogy kiüti. A harmadik variáció az ahogy én kezelem a MM-et.

kepfeltoltes.hu/090625/02_www.kepfeltoltes.hu_.gif
fxbloo 2009.06.26 16:04:28
@Izi Fx: XO volt a mentorom sokáig. Találkoztunk is veled tök fx-en.
A tegnap kijelölt szinteket két esetben elérte az árfolyam, így talán újabb tanulságos elemzéssel tudok szolgálni! Ez a két pár a GbpUsd és AudUsd! Nézzük időrendi sorrenben, így az első az AudUsd.   A korábban kékkel bejelölt zónát szándékosan a grafikonon hagytam…..
A CADJPY buy limithez pár pip hiányzott. Ha most az utolsó csökkenő ág fibo 50-ig felmegy az árfolyam, akkor kiveszem a buy limitet.GG..