Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chtka

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 6. Mai vendégposztjában a Bölcs Boldi Bácsi a tőle megszokott provokatív módon a ruhatár-büfé szakokat veszi védelmébe, majd az írás végén meglepő felfedezéssel hálálja meg az olvasó kitartását.*Kedves Autodidakta Felsőoktatási Szakértő…..
Chtka 2013.02.07 14:51:11
@bz249: A mostani német oktatási rendszernek nem sok köze van a porosz eredetihez. De ez nem jelenti, hogy a 20. század elejéig nem volt "poroszos oktatás" poroszországban.

"The Prussian system instituted compulsory attendance, specific training for teachers, national testing for all students (used to classify children for potential job training), national curriculum set for each grade and mandatory kindergarten."

en.wikipedia.org/wiki/Prussian_education_system
Chtka 2013.02.07 15:49:58
@SzIllés: Én hozzátenném, hogy minden jól müködő egyetemnek (hiszen ezért egyetem és nem szakképzés) feladata (lenne) "értelmiséget" képezni.
Chtka 2013.02.07 16:59:40
@croc: Na, ez az, ami nagyon nem igaz, vagy nem kéne, hogy igaz legyen.

Egy Egyetemen (nagy E-vel) nem tényeket tanítanak elsősorban, hanem készségeket, önállóságot, gondolkodást, vitakészséget, rugalmasságot, problémamegoldást, egyéb ilyen dolgokat. Ugyanis a tényekkel a diákok később nem tudnak mit kezdeni, az adatok, módszerek, stb. elavulnak.
Azt már megszokhattuk, hogy a Vaterán nem feltétlen egyetemi docensek és adjunktusok árulják a portékáikat és már azon is átlátunk, ha nyilvánvalóan át akarnak minket rázni, néha mégis érdemes megállni egy pillanatra és elmélázni azon, hogy miféle létforma vagyunk…..
Chtka 2013.01.10 18:09:10
@rty042: sőt, magyar qwerty-et is, ha olyat szeretnél!
A Fent és Lent már hallatta hangját szoborfestészet-ügyben, de az Újpesti rakparton biciklizve rácsodálkoztam a meggyalázva felejtett holokauszt-emlékműre. Sok helyen jelentek meg cikkek a szétfújásáról, a rendőrség nyomoz, a sajtó felháborodott, de az emlékmű úgy maradt.…..
 Hehehe, azt írja a kedves beküldő, hogy “BÚÉK”...  Még szerencse, hogy évszámot nem írt hozzá, így még ráfoghatom, hogy a beküldés 2011-es (: Sebaj, valamire való májusfáról nem hiányozhat az újévi üdvözlet.Kedves Jakab :-) Tegnapi észlelet - nem…..
A sors úgy hozta, hogy pontosan egy évvel ezelőtt született a kirohanásom az EMPAMO nevű szervezet ellen, akik mostanában már nem olyan érdekesek a média számára, talán mindenki megunta a röhögést. Azóta nem is írtam róluk, főleg mert addig kaptam időnként mindenféle…..
II. Abdullah jordán király építtet egy Star Trek parkot a a jordániai Aqababan, miután akad felesleges 1,5 milliárd dollárja. A The National szerint hotelek, mozik, étkezdék és üzletek találhatók majd a parkban, mely Jordániát még inkább a civilizációk találkozóhelyévé…..
Folytatódik tigi5 romantikus könyves szériája, most az időhiány miatt csak egy mintadarabot emelek ki, hogy stílusos legyek: Nora Roberts: Egy hölgy meghódításahelyzet: a pasi a negyedik emeleti ablakban dolgozik, a csajok az utcán nyálcsorgatva nézik "Ember, hozzon egy adaggal…..
Félrefordítások Speciális 2011.02.05 06:58:00
Zolinak egy kérdése van hozzánk:Régi olvasója vagyok a blogodnak, főleg ismeretterjesztő jellege miatt látogatom előszeretettel. :)Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek a "speciális effektus" kifejezésről. Ez a sokak által használt, hollywoodi, megalátványos fimeknél…..
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
Chtka 2010.03.17 14:19:22
@Gerusz: Androidra root-olás után fel lehet tenni a MarketEnabler-t, amivel megváltoztatható a telefon "helye" (location). Így egyszerűen pl. Angliába hazudhatod magad.
Intro Valahogy úgy volt, hogy én az olvasók Grálját, a tökéletes olvasót kerestem, Professzore olvtárs pedig úgy vélte, már meg is találta. A Koobe Magyarországnak hála (akik épp mostanság nyitottak meg egy újabb bemutatóhelyet a IX. Balázs Béla 18. alatt), egy igen erős…..
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
Chtka 2009.09.28 13:09:26
Heni a világ legboldogabb embere lehetett akkor, amikor nem olyan rég megszületett a kisfia. Aztán rájött, hogy a teleparkolt járdákon lehetetlen babakocsival közlekedni, ami miatt az úttestre kényszerül. Ez pedig egyáltalán nem veszélytelen, elég csak elolvasni pár korábbi posztot…..
Chtka 2009.06.18 10:57:40
@Secnir: mondjuk ott kezdődne a dolog, hogy azokban a szűk belvárosi utcákban, ahol NEM szabad a járádra parkolni, ott a járda szélére feltennék 1 méterenként egy máteres oszlopot.

Na, ez a baj. Hogy nem a szabályok betartásával és betartatásával, hanem fizikai akadályokkal kell(ene) meggátolni a járdára parkolást. Szerinted. Vannak olyan belvárosi utcák (pl. Reáltanoda utca az 5. kerületben), ahol vannak karók, nem is lehet tőlük eltolni egy babakocsit a járdán. Ezen kívül végigkarózzák a bicikliutak széleit, kb. kormánymagasságban. Láttam valakit, aki fennakadt rajta és mindkét karja eltört. Ennyit a karókról.