Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szubjektív

7 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előzetesen beígért „XIX. századi vadromantikus road movie” helyett Rudolf Péter Kossuthkiflije eddig inkább egy zavaros, kínos, ripacskodó színészekkel teli, technikai megoldásait tekintve néha az Ámokfutók videó klipjeit is megszégyenítő gagyinak tűnik. Nem indul…..
Szórakoztató irodalomnak és ponyvának nevezik a nyilvánosság előtt, de valójában csúnyairodalomra gondolnak. Ők azok, akik a fogyasztói társadalom ekézésével keresik kenyerüket és a tömegek leostobázásával szólnak kevesekhez. Mély és többértelmű szövegeket akarnak, de…..
Szubjektív 2014.11.09 10:11:48
Hát, ez nagyon kellemetlen. Valaki, aki rácsodálkozik arra, hogy a klasszikus értelemben ponyvának tartott krimiből is vannak olyan szerzők, akik jól írnak, és értékes a munkájuk (utalások Kondorra, Chandlerre és a skandináv krimikre), és ettől úgy érzi, hogy ő aztán szeret olvasni, így megpróbálkozik a kortárs irodalommal, és belefut egy olyanba, hogy Parti-Nagy, (akiről köztudott, hogy ízekre szedi a nyelvet és újra felépíti, és emiatt nehéz olvasni, magam sem szeretem, de azt nem tudom tőle elvitatni, hogy érték, amit csinál). És hogy pont ezt vette le a cikk írója a polcról, beletört a bicskája, meg visszaemlékezve a kötelezőkkel is problémái voltak (ami egy kétségtelenül reformra szoruló közeg, ezt sem vitatom), és ez alapján azt mondja, hogy a magyar kortárs szépirodalom alapvetően szar, mert vannak művek, amelyeket bizonyos emberek nem értenek, na az csúnya. Nem sorolnám a neveket, de a szépirodalom nagy része olyan, ami befogadható bárki számára, sőt legalább olyan, mint az említett krimik, olvasson utána, nézze meg moly.hu-n az értékeléseket, kérjen ismerőseitől ajánlásokat, ma már nem áll, hogy csak Homérosz van otthon a polcon, meg arról tanultunk, így azt kell olvasnia mindenkinek. Ma már nincs éles vonal a szépirodalom és a szórakoztató között, át lehet járni, csak akinek ez jön be, az közelítsen ebből az irányból. Szomorú vagyok, hogy irodalom témájában nem csak egy feleslegesen vitriolos, de egy ilyen tájékozatlan cikk került a Corvinus olvasói elé. Kellemetlen.
Mindenki teljesen ki van akadva azon, hogy nem elég, hogy létezik szakállas nő, de ha még énekel is, akkor Eurovíziós dalversenyt is tud vele nyerni. Van, aki szörnyű kreatúrának bélyegzi Conchita Wurstot, más csak egy vadra sikerült, nézettségvadász médiaheccet lát az osztrák…..
Kívül tágasabb Obama ajándékai 2013.04.28 06:55:00
Az állam- és kormányfők rengeteg ajándékot kapnak, hiszen ez része a protokollnak. (Általában pár kivételtől eltekintve ezeket nem is tartják meg, hiszen ezek a pozíciónak és nem a személynek szólnak.) Barack Obama amerikai elnök az évek során sok érdekes ajándékot kapott,…..
Szubjektív 2013.04.28 12:22:42
Amerikában a ’80-as években csúcsosodott ki az a típusú média, amilyet ma Magyarországon tapasztalhatunk, amikor bekapcsoljuk a tévét, vagy kinyitjuk valamelyik vezető bulvár napilapot. „If it’s bleed, it’s lead”, azaz „ha vér folyik, akkor az a vezető hír”, ez volt az…..
Szubjektív 2013.04.27 16:03:41
@Fenimore: Valóban, viszont mivel a tévét rengeteg mucsajröcsögei bácsi és néni (értsd: bármilyen vidék kistelepülésén élő) nézi, ahol még mindig csak a három fő csatorna érhető el főként, a lokális médiát simán háttérbe szorítva, így az országos szolgáltatók ezt a jelentős szegmenst is igyekeznek becélozni. Bármelyik vidéki faluban élő néző fölkapja ilyenre a fejét, főleg az idősebb korosztály, akiknek az internet helyett még mindig a tévé az első számú hírforrás. "Úristen, betörtek valakihez egy tanyán és agyonverték? Ez akár én vagy a szomszéd is lehettem volna, hisz én is vidéken élek!" Sic transit gloria... Köszönöm Fenimore, hogy hozzászóltál, és megosztottad velünk a véleményed!
Az AMC egyik legjobb sorozata augusztus 11-én tér vissza az utolsó nyolc részre, amit van aki az előző évad második felének tekint, de a csatorna tuti, hogy külön kezel, mert úgy lehet majd kétszer annyi pénzt lehúzni a DVD-kiadást megvásárlókról. A sorozat a The Walking Dead-hez…..
Másfél órája vinnyogva röhögünk azon a videón, amit Vágási Matyi nevű Index-olvasónk linkelt be a hétvégi Szomszédok-túráról született beszámolónk kommentfolyamába. Egy saját bevallása szerint amatőr vágó, k0rm12ja pár éve összemixelte a Magnum főcímzenéjét…..
Csodálatos, ahogy az emberek évről-évre meglepődnek azon, hogy télen esik a hó és hideg van, pedig ez a rendje, be kell öltözni rendesen a több órás várakozásra, ha úgy döntünk reggel Vitézy Dáviddal vitetjük magunkat munkába. Aztán a stresszes és hűvös nap után az ember…..
A mai világban már igazi média társadalom vagyunk, mindenhonnan ez folyik, de elgondolkodunk, amikor az ember fiát letorkolják már hajnal 3-kor egy éjjel-nappali gyrososnál is, hogy ugyan már inkább tömje a képét, mint hogy szegény RTL Klub-ot meg TV2-t pocskondiázza…..
  „Facebookozom” - indította vallomásával Frei Tamás a Fórum Corvinum rendezvénysorozat keretei közt tartott előadását az egyetem zsúfolásig tömött előadójában. Nos, Tamás, mi is Facebookozunk, így talán többekhez is eljuthat, hogy mit gondol a magyar televíziózás…..
                    Kár lenne komolykodni már az elején a média hatalmáról és felelősségéről, hogy miért suvadnak el a minőségi tévéműsorok, miközben a valóságshowkban kitenyésztett celeb világ minden apró…..
                  Első bejegyzésünkben már meg kell jegyeznünk, hogy nem csak szubjektívak leszünk, hanem kifejezetten elfogultak is, de legalább ezzel mi leszünk a mai Magyarország egyetlen médiuma, aki nyíltan fölvállalja, hogy…..
Sziasztok, kedves blogolvasók! Bizonyára ti is találkoztatok már civilizációs játékokkal, akár táblás-, akár videojáték formájában. Az 1990-es években Sid Meier PC-s Civilization játéka etalonnak számított, amit azóta nem csak újabb PC-s játékok (tavaly már az 5.…..
Szubjektív 2011.08.13 18:55:55
Sziasztok,

mi nemrég próbáltuk ki, és a játék minden része nagyon jól ki van találva, viszont a játékideje valami idegtépő! A játékosonként 90 perc egy optimista számítás, sok rutinnal talán elérhető, ha már betéve tudjuk a játékot, viszont sajnos ez nálunk sajnos nem fog bekövetkezni... Nincs bajom a hosszú játékokkal, a Twilight Struggle például az egyik kedvencem a maga 2-4órájával, viszont ott nem érzékelem azt a sok holtidőt, amit a TtA nyújtott. Sok agyalás, várakozás, és ami a legbosszantóbb, hogy maga a játék nagyon jó, kifejezetten tetszett, így nem lehet egy könnyen lemondani róla, remélem egyszer sikerül egy gyorsabb partit összehoznunk :-)

És ami a civilizációs játékokat illeti, nekem annyiban jobban tetszett a Civilization-nél, hogy itt nem kell külön a térképpel bajlódnunk, és a harcrendszer is és a harcrendszer is sokkal jobban átgondolt! Ugyanakkor nagyon várom a Civ magyar kiadását, úgy lényegesen felgyorsulhat a játék!

Ha már szóhoz jutottam, akkor pár nem ehhez a játékhoz passzoló kérdés, hátha valamelyikőtök tud rá választ adni :-)
- Dicsőség Rómának (Glory to Rome) nagy népszerűségnek örvend, felkeltette az érdeklődésemet a magyar kiadás, viszont több helyen a Race for the Galaxy-hoz hasonlítják, ami nekem meg jó BGG helyezés ellenére csak a "játszható" kategóriába csúszott, kinek mi a véleménye a hasonlóságról? Mi a véleményetek a GtR-ról?
- Ha valaki próbálta az Arkham horror Innsmouth Horror kiegészítőjét az mesélne róla milyen? Szabály alapján nem tudtam eldönteni érdemes e beszerezni...
- Mansions of Madness-t, ha próbálta valaki, milyen az Arkhamhoz képest?

Köszi előre is a válaszokat és bocsi, hogy részben OFF :-)
Nem tagadom, szeretem a sört. Finom és hideg. Kellemes nyári és tavaszi napokon a fagyos keserűsége amolyan világmegváltó érzést kelt a fogyasztóban. Ilyenkor születnek a haverokkal a legnagyobb ötletek, amivel bevonulhatnak a történelembe. A sör eljuttatásának módja…..
Az előző munkahelyemen érdekes dologgal találkoztam. Hozzá kell tennem egy társasjátékboltról beszélünk. Év közben szinte csak társasjáték fan-ok vásárolnak, de karácsonykor megtriplázódott a forgalom. Rengettek anyuka, apuka és persze nagymama, nagypapa jött vásárolni az ő…..
Sziasztok!Mai bejegyzésem egy kicsit szokatlan lesz. Sok társasjátékról lesz szó, de ezek nem egy-egy játékbemutatónak készülnek, sokkal inkább a tapasztalatomat és a véleményemet írom le róluk a mai, közös játékparty után. Ugyanis a Szolnoki Társasjáték Klubban (SZTK) a mai…..
Néhány napja ért véget a világ első számú társasjáték kiállítása és vására Essenben. A játékkiadók nagy nemzetközi felvonulásán mindenki ott van, aki számít. A kiadók mellett használt társasjátékok, kiegészítők, kellékek, könyvek (vélhetően Bratwurst és sör is)…..
Mindenekelőtt felejtsük most el az - összes agresszív, imperialista társasjátékot - Agricolát, a Catant, a Cubát és minden mást, ami sokunk számára "a társasjátékozást" jelenti. Érdekes kis apróság akadt a kezembe a minap. Ennek a kis kiadványnak a segítségével…..
Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás. A napjainkban játszódó kőkemény thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas utazás egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák,…..
Szubjektív 2010.10.10 23:29:51
@feketeláb: A Havas mondjuk akkor is írt könyveket, amikor nem rúgták ki, te meg úgy írsz hülyeségeket, hogy nem is olvastad a könyvet. Ami amúgy rohadt jó!
Sziasztok!Ma egy összetett, 3-5 fős játékot szeretnék bemutatni. Bár már elég régóta a birtokomban van, sajnos csak ritkán kerül elő, mert szó, mi szó, nem egyszerű a játék és a kerettörténete sem vonzó a többségnek. Konkrétan arról van szó, hogy Kuba fővárosa…..
 Sziasztok! Mai bemutatandó játékom nem más, mint az Arkham Horror. A leírás körülbelül 20-25 lejátszott játék után született, mialatt több típusú/korú/nemű játékosokkal játszottam eme egész jó kooperációs játékot.   De kezdjük az elején, mi is ez az…..