Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vuperi

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
 Az Oxford Today című igencsak reprezentatív kiállítású lap minden volt oxfordi diáknak jár.        Így én is rendszeresen kapom, mint alumnus. A legutóbbi szám témája: Whither the Humanities? Uncovering a global crisis in our midst.…..
Vuperi 2011.11.03 13:43:53
@janper: Egyetértek. Ők itt nem vitatkoznának veletek. Hogy aztán a színvonal milyen, azt ne te döntsd el. Ha nem tűnt volna fel, itt a mi megszólalásaink mindig reakciók. Azaz attól függ a tartalmuk,hogy mi hangzik el előtte. A sajnálatos az az, hogy olyasmiről szól a vita, amiről nem is lenne szabad szólnia.
Vuperi 2011.11.03 13:45:04
@Idet: Kösz a reakciót a finnugor rokonság kérdésére. Elhangzott egy állítás, amit te készpénznek veszel, itt megismétled, miközben semmi, de semmiféle bizonyítékod nincs rá. Kérlek, a jövőben hasonló metódussal tervezz és építs hidat.
Vuperi 2011.11.03 13:49:57
@Zabalint: Helyes mérnöki gondolkodással premisszákból következtetést vontál le: kihátráltam. Fogalmam sincs, hogy jött ki az, hogy a paraszti konyhának nincs köze a panelhoz? Szerinted akik oda beköltöztek, azok hol laktak korábban? Szerinted, miért nem olyan lett a lakásuk, amilyen korábban volt? Szerinted figyelembe vették az igényeiket (akkor még a nagy konyha volt).

Szerintem , aki csúsztat az te vagy: megváltozott életről beszélsz (ez a ma), én meg a 60-as évek paneljairól (tegnap, akkori életformával).

Erről ennyit.
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
Vuperi 2010.07.29 06:48:39
@katikám: Na most nem szeretnék elkeseríteni senkit, de ezzela vonzat dologgal ugyanaz a helyzet, mint a jövevény szavakkal. csak ideidéznék egy ilyet valahonnan a 14. századból:
almádnál kül mondta a magyar, mame nem úgy van, hogy almád nélkül? De. Milyen egy lúzer és értelmetlen volt, aki először így mondta, nem?
A nyelvben a vonzatok is változnak. A beszélők ez ellen is hadakozank, éppen azokkal az évekkel, amiket ketikám is felsorol. A baj az, hogy ez a nyelvet nem érdekli. ezért van ma, hogy: levelet írt a bank, aki ... Ez is milyen gáz, nem? A bank az egy ami - azaz dolog, azaz nem élő. Akkor meg hogyan is ír levelet? Azt nem egy élő ember tud csak? Az élő ember meg aki, nem? Hát ezért kezd ez ma így lenni magyarul olyankor, amikor a bankot a benne dolgozók avgy azok egyike értelemben használjuk. Lám, lám, a nyelv és az ő használói.
Vuperi 2010.07.29 06:52:26
@Vuperi:
Akkor most kijavítva:

Na, most nem szeretnék elkeseríteni senkit, de ezzel a vonzat dologgal ugyanaz a helyzet, mint a jövevényszavakkal. Csak idéznék egy ilyet valahonnan a 14. századból:
almádnál kül - mondta a magyar, ma meg nem úgy van, hogy almád nélkül? De. Milyen egy lúzer és értelmetlen volt, aki először így mondta, nem?

A nyelvben a vonzatok is változnak. A beszélők ez ellen is hadakozank, éppen azokkal az évekkel, amiket katikám is felsorol. A baj az, hogy ez a nyelvet nem érdekli. Ezért van ma, hogy: levelet írt a bank, aki ...

Ez is milyen gáz, nem? A bank az egy ami - azaz dolog, azaz nem élő. Akkor meg hogyan is ír levelet? Azt nem egy élő ember tud csak? Az élő ember meg = aki, nem? Hát ezért kezd ez ma így lenni magyarul olyankor, amikor a bankot a benne dolgozók vagy azok egyike értelemben használjuk. Lám, lám, a nyelv és az ő használói
Véleményvezér Gettópolitika 2010.06.14 08:15:00
A határon túli magyarok nem elszigeteltségben élnek. Hogy ki magyar, szlovák vagy román, már egyáltalán nem olyan kérdés, mint évtizedekkel ezelőtt. (Tomáš Halász/TASR) Kiesett a parlamentből a szlovák választáson a Magyar Koalíció Pártja, bejutott viszont 8,12%-kal(!) a…..
Vuperi 2010.06.14 12:30:11
@Sir Kommentor: Tévedsz. Kiírhatod a boltodra magyarul ÉS szlovákul. Csak CSAK magyarul nem írhatod ki. És beszélhetsz, sőt tanulhatsz is magyarul. az más kérdés, hogy milyen gondolatokot forgatnak a fejükben az emberek, a politikusok, hogy tetszik- e nekik. Annyit azért elárulok, hogy a közemberke között nincs SEMMI probléma nyelvi téren.
Nagy becsvággyal készülnek a szlovák labdarúgók első világbajnoki mérkőzésükre Új-Zéland ellen. Szeretnék, ha Szlovákiában nem a választásokról, hanem az ő játékukról és eredményeikről beszélnének az emberek. Sőt, nem titkolt szándékuk, hogy népszerűbbek akarnak…..
autózz! Antikopaszállat 2009.06.16 19:07:00
Ha azt mondja, nagy darab kopasz, szinte mindenkinek egy olyan figura jut eszébe, aki már gyerekkorában is komplexusoktól szenvedett túlsúlya miatt és megverte a kisebbeket, felnőve pedig állat módjára közlekedik, mert neki úgysem mer beszólni senki, ha meg mégis, akkor legalább van…..
Vuperi 2009.06.17 09:49:22
@fogash: Egyetértek: ha be akarsz engedni valakit magad elé az autópályán NE VILLOGTASS, hanem tedd ki JOBBRA az irányjelződet! Innen látni, hogy te nem előzől, sőt ellenkezőleg. Ezt nem lehet félreérteni.

És csak az első lépés a nehéz: később akár rutinná is válik a segítés.