Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gian

97 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig bajban vagyok azzal, hogy hol szerezzek be kreatívkodós alapanyagokat, viszont itt Madridban a helyzet ebből a szempontból is egyszerűbb, mint Marbellán. Egy barátnőm mutatta meg nekem a Tiger nevezetű üzletet, ahova azóta is rendszeresen bejárok nézelődni, ötletelni. Sok…..
Gyöngysulival ugyan nem jelentkezem már a nyáron, de azért ha fűzök valamit, azt megmutatom gyorsan.A múlt hétvégi lagzira készült ez a két fülbevaló. Az állványt Gittitől kaptam szülinapomra. (Ezúton is köszönöm neki :))A rózsaszín fülbevalót egy bézs virágmintás…..
Gian 2014.02.26 22:23:02
@rexner10:
Szia!
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de egy ideje csak nagyon ritkán jutok el ide a bloghoz.
De örülök, hogy tetszettek az ékszerek, a tieitek is nagyon szépek. És ami a legfontosabb biztos ti is nagy lelkesedéssel készítitek. Ahogy a bejegyzéseimből is látszik, mostanában nem sok időm van kreatívkodni, de előbb-utóbb úgyis visszatérek hozzá :)
Anett
Egy blogon olvastam az ötletről, és nagyon megtetszett, hogy végre a kulcsaimat megszabadíthatom az egyhangú fém színtől és vidámba öltöztethetem :) Pofon egyszerű a történet, még kézügyesség sem kell hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=59JjouRmAGc Ha tetszik,…..
Mivel Dél-Spanyolországban nem sok hóra számíthatok, ezért egy havas koszorút készítettem, hogy egy kicsit meglegyen a tél hangulatom. A koszorú alap beszerzése nem volt egyszerű, mivel itt hagyományosan nem készítenek adventi koszorút. Ezt egy barkácsáruházban sikerült…..
Idén így néz ki az adventi koszorúm.Mivel betegen feküdtem itthon egész héten, így volt időm vele foglalkozni. A legtöbb időt a gyertyákra tekert sodronyra fűzött láncocska igényelte. A gyertyák az újrahasznosítás jegyében még a tavalyiak, a kis gömbdíszeket a virágosomnál…..
Mint mindig, ez is úgy kezdődött, hogy elmentem a gyöngyboltba, és megláttam egy gyöngyöt, amibe teljesen beleszerettem. Na ez volt az a nagy fehér alapon pink csíkos kis gyűrűszerű gyöngy. Első ötlet: tök jó lesz ez medálnak egy sima nyakláncra. De ha már lánc lesz belőle,…..
Gian gyöngyékszer Újra itt 2011.05.31 23:20:00
Elnézést kérek mindenkitől, aki esetleg várta volna a bejegyzéseim az elmúlt hónapokban. (Szerintem egy jelentkező sincs, de a biztonság kedvéért muszáj volt ez a bocsánatkérést megejtenem, meg hát miért is ne csinálhatnék úgy, mint egy népszerű blogger?! :D)Szóval egy kis…..
Kicsit hanyagolom a fűzést mostanában. De a barátokat nem! Vikivel megbeszéltük pár héttel ezelőtt, hogy megtanítom őt láncot készíteni. Múlt hét előtti szombaton össze is ültünk egy üveg Sangria mellett fűzögetni. A vége az lett, hogy ittunk egy csomó Sangriát, megnéztük…..
Nem tűntem ám el teljesen, de most csak az alapfunkciók működnek nálam, kreatívkodni nem nagyon van kedvem. Az adventi koszorút azért nem hagytam ki. Nem lett az a hű meg há típusú, inkább csak olyan kis szerény :)..
Eljött az ősz, vége a szünidőnek, és én is újra itt vagyok a gyöngysulival. Ahogy ígértem, egy nagyon könnyű madzagos lánccal fogjuk kezdeni.Lássuk a hozzávalókat:4 db gombszerű kagylógyöngy3 db nagyobb piros mintás gyöngy6 db kisebb piros fagyöngy3 m barna viaszolt…..
Ezt a karkötőt készítettem Erikának hálából, amiért kitartóan talpmasszázsol. Ajánlom mindenkinek egyébként a talpmasszázst, nagyon üdítően tud hatni, főleg ha mellette még egy jót cseverészhetsz is az "anyósoddal".A karkötőre visszatérve, csak annyit tudtam…..
Gian gyöngyékszer Kincsesláda 2010.08.20 17:02:00
Figyelem! Most beavatlak benneteket a gyöngyfűzés kulisszatitkaiba, azaz ahogy én csinálom.Azt szokták mondani, hogy rend a lelke mindennek. Szerintem a gyöngyfűzésnek is. Minden szerszámot, szereléket, gyöngyöt rendezetten kell tartani, hogy amikor szükséged van rá, rögtön tudd,…..
Ezt a karkötőt Betti kérte egy pár  hónappal ezelőtt. Csak annyi volt a kérése, hogy legyen kék, és az lett :)Nagyon remélem, hogy tetszeni fog neki :)             (by Anett)..
Sziasztok!Mivel a gyöngysuli folytatásában folyamatosan akadályoztatva vagyok, úgy döntöttem, hogy nyári szünetet tartok.Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy semmi időm és kedvem fűzni. Inkább strandolok, olvasok, pihizek. És már nem is tiltakozom ellene, nincs mit tenni, megadom…..
Gian gyöngyékszer Sorry 2010.06.28 08:00:00
Sziasztok!Sajnos a mai gyöngysuli is elmarad, mert semmi időm nincs fűzni.Jelentem túl vagyunk a leánybúcsún és az esküvőn is, szuper volt mindkettő.Az albumnak nagy sikere volt, a belsejéről végül nem készültek képek, de higgyétek el, hogy az is nagyon szupi lett. Minden feladat,…..
A múlt héten írtam a szupertitkos kreatívkodásomról. Mivel véget ért a lánybúcsú, így a titkot is felfedhetem nektek.Bettinek ezt az albumot készítettem. Ebbe kellett gyűjtenie a jókívánságokat az emberektől az utcán. A belső lapjaira pedig beírtuk a feladatokat, amiket a…..
Sziasztok!Sajnálom, de a mára ígért nyakláncfűzést el kell halasztanunk.Betti barátnőm lánybúcsújának szervezése miatt és egyéb, ez alkalom miatti kreatívkodás (erről többet nem mondhatok ;)) miatt sajnos nincs időm a gyöngyfűzéssel foglalkozni.De amint tudom, ígérem,…..
Az első két részben az alapokkal, a szerszámokkal és a szerelékekkel foglalkoztunk. A harmadik részben végre elérkeztünk a gyöngyfűzés lényegéhez, a gyöngyökhöz. Bemutatom nektek a gyöngytípusokat, és megpróbálok hozzájuk néhány gyakorlati tanáccsal szolgálni.Mint azt…..
Kivételesen egy rövid nyakláncot készítettem barátnőmnek, Bettinek. Nem is olyan rossz ez rövidben. Lehet, hogy lesz még ilyen?!                     (by Anett)..
Az előző bejegyzésben leírtam, hogy milyen alapokra fűzhetjük láncunkat, karkötőnket. Most bemutatom, hogy milyen eszközökre, szerelékekre lehet szükségünk az ékszerkészítés során.Kezdjük a szerszámokkal. Amire mindenképp szükséged lesz, azok a…..
Egy kedves ismerősöm, Viki keresett meg azzal nemrégiben, hogy ő is szeretne megtanulni olyan ékszereket készíteni, amilyeneket mi csinálunk, és hogy mennyire nehéz ezt megtanulni. Én mondtam neki, hogy ez nem nagy ördöngősség. Az igazi gyöngyfűzés, az már igen! De egy-egy…..
Gian gyöngyékszer Kulcstartó 2010.05.22 10:14:00
Szinte hihetetlen, hogy az ember hogy meg tudja szokni a rossz dolgokat, úgy hogy egy idő után már észre sem veszi. Ez különösen jellemző az olyan gyűjtögető típusokra, mint én vagyok. Évente egyszer erőszakkal kell rávennem magam, hogy megszabaduljak régi ruháktól, sminkektől,…..
Végre elkészültek a karkötők Julcsinak. Nem volt vele sok dolgom, mivel iszonyú pici csuklója van :) Remélem, tetszeni fognak neki.            (by Anett)..
Még mindig az élénk színeknél maradva és hűen az ütött-kopott hatásű gyöngyökhöz (ez új "kattanás" nálam:)) elkészült ez a lánc. Mondhatjátok, hogy túl színes, de valahogy mégis harmonikus az összhatás. Vagy csak én látom…..
Gian gyöngyékszer Húgomnak 2010.04.28 21:08:00
Ez a lánc húgomnak készült a pár hete bemutatott sajátom mintájára. Mivel nem kaptam elég szőrös zöld bogyót, nagy kerek zöld gyönggyel helyettesítettem, de azt mondta, így még jobban tetszik neki. Örültem, hogy örült :)Megint bocs a képért, ígérem, megtanulok végre szép,…..