Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ast

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényfeltáró küldöttséget meneszt Magyarországra az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága, hogy az európai uniós pénzek felhasználásáról vizsgálódjon. A másik két célország Olaszország és Görögország. Ha itt kezdik a munkát, akkor lehet, hogy…..
ast 2009.10.06 22:22:01
„Komoly erőfeszítéseket tesznek a magyarországi bűnözői csoportok az EU-s támogatások megszerzésére. A helyzet várhatóan romlani fog. Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak jogszerűtlenül nagy összegű európai uniós támogatásokhoz jutni a magyarországi bűnözői csoportok, olvasható az NBH 2008-as tevékenységéről készült évkönyvben.

A tapasztalatok szerint leggyakrabban a pályázatíró, tanácsadó cégek keresik meg a pályázókat azzal, hogy kapcsolataik révén garantálni tudják az általuk megírt pályázatokat pozitív elbírálását, ezért pedig "sikerdíjat" kérnek.

Inkább regionális szinten fordul elő, hogy a pályázat pozitív elbírálásában érdekeltek közvetlenül megkeresik a bírálókat, és nyomást gyakorolnak rájuk azzal, hogy ha nem a megfelelő pontszámot, értékelést adják a projektre, akkor munkaviszonyukat, megbízási szerződésüket megszüntetik.

Az is visszaélésre teremt alkalmat, ha a pályázók a szükségesnél több pénzt pályáznak és nyernek meg, majd a "maradványt" a projekttulajdonosi kör különböző könyvelési technikákkal kivonja, és saját célra hasznosítja.

Egyes esetekben a közbeszerzési eljárási folyamatba olyan jogi képviselőket vonnak be, akik magas színvonalú szakmai ismereteikkel visszaélve különböző, lényegtelennek mondható formai és tartalmi okokra hivatkozva képesek a konkurens vállalkozókat - látszólag szabályos eljárás keretében - az adott pályázati procedúrából kiszorítani.

Az NBH tapasztalatai szerint az uniós tendereknél is alkalmazzák a közbeszerzési eljárás színlelt lefolytatását.

Előfordul az is, hogy előre egyeztetett módon, illetve előre egyeztetett cégekkel, személyekkel állapodnak meg árajánlatok készítéséről és benyújtásáról annak érdekében, hogy az előre kiválasztott nyertes cégen kívül valamennyi versenytársat ki lehessen zárni a folyamatból, látszólag jogosan.

Számos esetben megsértették a közbeszerzési törvényt, téves elszámolást nyújtottak be, vagy nem elszámolható költségeket próbáltak meg elfogadtatni.

A pályázati támogatások jogszerűtlen megszerzésére tett kísérletek a jelentős volumen és a növekvő konkurencia miatt valószínűleg emelkedő számot mutatnak, és valószínűleg egyre szervezettebb keretek között folynak majd."
index.hu/belfold/2009/04/17/kifinomult_modszerekkel_hajtanak_az_eu-penzekre_a_bunozok/
Ilyen is már régen volt a 168 órában. Az emlékeim szerint utoljára 98 tavaszán, amikor miniszterelnök lett, akkor lehetett náluk dicsérő szavakat olvasni róla (aztán rövid időn belül jött Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska és a hosszú bájtok éjszakája, végül ezekre válaszul…..
ast 2009.09.23 12:15:02
Kedves Saman!

Valóban nincs idehaza független sajtó, és ez nem a Fidesz felelőssége.

Nem világos (nem támasztják alá tények), hogy a FIDESZ együttműködne az MSZP-vel annak érdekében, hogy „kizarjak a polgarokat az onszervezodesi lehetosegekbol". Ami viszont látható, egészen másra utal.

A Nemzetbiztonsági Hivatal szerint: „Magyarország európai uniós fejlesztési támogatásban részesül. A jelentős támogatási összegek megszerzése iránt nagy az érdeklődés, és erős lobbitevékenység tapasztalható, amely sokszor túlmutat a jogszerűség keretein. A pályázatok befolyásolására Magyarországon is kísérletek történnek, amelyek keretében egyre kifinomultabb eszközök segítségével próbálnak meg jogszerűtlen módon nagy összegű támogatásokhoz jutni. A Hivatal az uniós támogatások szabálytalan módon történő megszerzése kapcsán több elkövetési módot különített el ... A fejlesztéspolitikai (!) elképzeléseket figyelembe véve az NBH fokozott figyelmet fordít az új, illetve meglévő, döntéshozói pozíciókba kerülő személyek felé irányuló kapcsolatépítő törekvésekre.”
Részletek a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján.
www.nbh.hu/evk2008/08-0052.htm

„Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak jogszerűtlenül nagy összegű európai uniós támogatásokhoz jutni magyarországi bűnözői csoportok, komoly erőfeszítéseket tesznek EU-s támogatások megszerzésére. Az NBH elemzése szerint a zsarolás és a fenyegetés mellett álpályázatokkal, a többi pályázó kizárásával (!) operálnak.”
index.hu/belfold/2009/04/17/kifinomult_modszerekkel_hajtanak_az_eu-penzekre_a_bunozok/
Hunvald nagyon megszívta.Egyik társa, Kardos Péter beismerő vallomást tett az ingatlanpanama -ügyben, zárolják a vagyonát (ideje volt), és most igazán szaftos részletek kerültek napvilágra az életviteléről.Egykori sofőrje kitálalt a Magyar Hírlapnak. Az interjút változtatás…..
ast 2009.09.18 17:09:06
@Horizont: Hogyan kerülhették el eddig?

@félemelet: Ezek szerint, az mszp nyomja fel saját képviselőit...
:DDD

(Az indoklás szánalmas.)
 A nyitó mondat mindig fontos, kedves fiúk, de utána valamit mutatni is kell.SZAKÍTÁS JÁRÁS NÉLKÜLBevallom néha elcsábulok. Tudom, hogy úrilány utcán nem ismerkedik, de ha valakinek jó a nyitó mondata, és ez elég ritka, mondjuk húszból egy, azzal hajlandó vagyok…..
Konzervatórium Káeurópai piknik 2009.09.11 07:03:00
Tételezzük fel, hogy a szlovák kormány nem egyszerűen csak alkoholisták és gyógyszerfüggők önterápiás csoportja, hanem átlagos, céltudatos, vélt, vagy valós igazáért, illetve saját népszerűségi mutatóikért mindent feláldozni képes politikusok klubja. Ebben az esetben két…..
Az augusztus 28-i műsor két vendége Schmidt Mária,a Terror Háza Múzeum főigazgatója és az indexes Gerényi Gábor voltak, a műsorvezetést pedig Kóczián Péter ezúttal Rangos Katalinnal osztotta meg. Képes-e a baloldali gondolkodás felfogni a kultúra jelentőségét, vagy csak…..
A Homár teljes ollószélességben támogatja a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége önszerveződő és csak a helyi viszonyoknak megfelelően őrült bankbontási érdekvédő tevékenységét. A "válságon" ugye szénné keresik magukat a bankok, hiszen árfolyaveszteségre…..
ast 2009.09.03 18:51:04
@Mylady:
Természetesen nem titok, ha valaki ismeri a hitelezés hátterét. „Titok" lehet annak, aki nem megfelelően tájékozott, ezért „érdemes utánanézi".
ast 2009.09.03 22:34:42
@kispesti:
„Az Ó- és az Újszövetségben is megjelenik az uzsora tilalma. A középkori Európában, a mai Iszlám világhoz hasonlóan tilos volt kamatot szedni a kölcsön adott pénz után. A kamatszedés gyakorlatát a nyugati világban a reformáció, és a protestantizmus elterjedése tette végül társadalmilag elfogadottá.

Az Iszlám világában megmaradtak az eredeti tanok: a saríja a mai napig tiltja a kamatot. Azzal próbálták elejét venni az adósrabszolgaságnak, hogy megtiltották a kamatszedést.

Hogyan tudott kamat nélkül virágzó gazdaságot kialakítani az Iszlám világ, amely már ötszáz évvel ezelőtt is ismert, és napi szinten alkalmazott olyan banki műveleteket, mint az átutalás, vagy a váltó?”
www.evangelikus.hu/nagyvilag/sajat-bank-kell-a-muszlimoknak

„Mivel nem szedhetnek és fizethetnek kamatot, az Iszlám bankok tulajdonképpen befektetési alapokként működnek, ahol a profitot és a veszteséget egyaránt megosztják a beruházók.”
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20060207sajat.html?pIdx=1
bodoky Egyik kutya, másik eb 2009.08.11 21:02:00
A Hagyó-Kocsis meccs igazi nyertesei az adófizetők: a titánok harca nélkül soha nem derült volna ki ennyi korrupciógyanús eset...
ast 2009.08.14 13:17:52
???
ast 2009.08.16 18:38:55
„Nem tud valaki valami jó módszert a pofátlan, hazug bolsik semlegesítésére?”

Itt a megoldás:
velvet.hu/szex/2009/08/15/lady_jenny_i./

Megdöbbentő fölfedezés: dominához járnak az úgynevezett „titkos szolgák”.
„A szolgáim között megtalálható ... üzletember, politikus. Természetesen hozzájuk sem rohanok oda, hogy: Helló! Láttalak a délelőtti parlamenti közvetítésben!” – mesélte a Velvetnek Lady Jenny.”

Itt nyerhetik el méltó büntetésüket a hazug, korrupt bűnözők, miközben az Internacionálét éneklik - „Föl, föl, ti rabjai a …”. A költségeket viselhetné a KGB (vagy a Moszad, ha az alacsony olajár miatt visszaesett bevételek nem fedeznék azokat).

A legsúlyosabb, közfelháborodást kiváltó esetek kulcsfiguráival pedig Kovi készíthetne hasonló tartalmú felnőtt filmet „Végkielégítés” címmel, a kies Kajmán – szigeteken.
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..
ast 2009.08.14 10:57:11
Offshore útikalauz nyomozó újságíróknak

index.hu/kultur/media/2009/04/09/offshore_utikalauz_nyomozo_ujsagiroknak/

„A korrupció nemzetközi útvonalait feltérképező kézikönyvet írt egy román újságíró, miután

egykori kommunista titkosszolgálatok embereire bukkant

néhány, határokon átnyúló, szövevényes sztoriban.

„Az offshore cégekben elképesztő mennyiségű korrupciós és más illegális forrásból származó pénz tűnik el vagy alakul át más, legális forrássá, az üzleti- és banktitok leple alatt. A tulajdonviszonyokat elfedő offshore cégek közös jellemzője, hogy professzionális strómanok nevére vannak bejegyezve: gyakran előfordul, hogy egy-egy igazgatónak több száz cége van. A visszaélések elleni küzdelem a legtöbb országban kimerül abban, hogy feketelistákat vezetnek a "diszkvalifikált igazgatókról".

A szerző húsz szintes tulajdonosi szisztémát is látott már, a végén csak strómanokkal, de azt állítja, hogy számítógépes segítséggel még ez sem akadály, mert az azonos tulajdonosi körök gyakran azonos jogászokkal és strómanokkal dolgoztatnak, ezért a nevek alapján felderíthetőek, szociális háló-elemző szoftverekkel pedig többé-kevésbé átláthatóvá tehetők az érdekkörök és a csoportdinamika.

A neveket olyan nagy, nemzetközi, online is elérhető cégadatbázisokon kell átfuttatni, mint a LexisNexis vagy a Dun & Bradstreet. Ez egy bonyolultabb esetben áttekinthetetlenül sok adatot eredményez, ezért elemzőprogramokra is szükség van. Az I2-t nyomozó hatóságok is használják ugyanerre a a célra.

Magyarországon nem működnek oknyomozó újságíró szervezetek, nemzetközi együttműködések esetlegesen alakulnak csak ki, és még egy Dun & Bradstreet cégadatbázis hozzáférés is messze kívül esik az átlagos magyar sajtómunkás számára elérhető lehetőségek körén.”

Segédlet oknyomozáshoz:
„Follow the Money: A Digital Guide for Tracking Corruption”
www.knight.icfj.org/Portals/0/Images/paul%20radu/Follow_The_Money_WEB.pdf


„Cyprus hides the secrets of former communist secret services …”
index.hu/kultur/media/2009/04/09/offshore_utikalauz_nyomozo_ujsagiroknak/
Pihenhet felelős magyar politikus Mexikóban, miközben országát válság kínozza? Fogós kérdés, mi? Természetesen a válasz attól függ, hogy a kérdező és a válaszadó egyazon, avagy szembenálló pártok képviselői. Mivel most éppen Orbán Viktor nyaral Közép-Amerikában, és nem…..
ast 2009.07.27 19:54:17
index.hu/belfold/nyako081208/

A „szociálisan érzékeny” Nyakó István és felesége a 2002-2006-os parlamenti ciklusban 36 milliós költségtérítést kapott.

Ez valószínűleg nem más, mint a "szolidaritás, felelősségérzet és önmegtartóztatás" egyfajta igazolása.

„Nyakó korábban adóellenőrként dolgozott.” – olvasható a szimpatikus politikusról, aki munkakörét nyilván az egyenlő és arányos közteherviselés érvényre jutásának érdekében kellő következetességgel és szigorral láthatta el.