Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cyberhorse

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudomány az szekta? Miért kényszeríti a hittételeit az emberekre? Miért kell állami intézményekben folyamatosan változó "tudományos" dogmákat bemagolni? Miért csak az végezhet szabadon valamiféle tevékenységet, aki hithűen elsajátítja ezeket a dogmákat, és…..
cyberhorse 2010.01.20 17:06:53
@pietrin: Teljesen igazad van. Mindenhol az ember a probléma, az emberi mentalitás. Éppen ma mondtam valakinek, hogy arra szoktunk hivatkozni, hogy szar a világ, mert onnan fentről ezt kényszerítik ránk, nyomják a TV-ben a hülyeséget, elszennyezik a bolygót és ez az önzés társadalma. Miközben sokkal inkább az az igazság, hogy ez az egész szar az emberi egyénekből áll össze. Mi nézzük a tévét, mi vesszük el az ingyen zacskót a Tekkóban és mi kergetjük a saját érdekeinket mindenek felett.
Egyetlen reményünk a változásra, hogy az emberek hozzáállása változik meg. Ez pedig az itt már sokat vitatott oktatással kezdődik. Pénzt kivonni az oktatából, képzést elvenni a tanároktól, frusztrált szerencsétlen embereket hagyni hogy tanítsanak, ez az igaz emberiség elleni gaztett!
Ez most nyilván újabb kiváló beszélgetést szül majd! Remélem... :)
cyberhorse 2010.01.20 17:26:11
@Haibane: Mindenkinek ez az érdeke. Csak ez olyan tyúk-tojás probléma. Ahhoz, hogy olyan vezetőink legyenek akik perspektívában gondolkoznak, ahhoz perspektivikus gondolkozásban kellett volna őket felnevelni. Márpedig ez nem történt meg.
Kell, hogy történjen valami ebben az irányban... mert ha nem, abba rossz belegondolni.
cyberhorse 2010.01.20 16:58:52
@Utisz01: Kárhogy is van wmikivel, mindenképpen katalizálta ezt a beszélgetést és ezzel velünk már nagyon jót tett. :) Kíváncsian várom visszatérését...
A maják szerint 2012-ben ér véget a jelenlegi világrend. Nagyon pontos naptárat használtak, nem csoda, hogy aki elkezdett foglalkozni vele, mindenkit lenyűgözött. Egyéb jóslatok is arra utalnak, hogy hamarosan vége a "világ"nak. Nézzük a jelenlegi folyamatokat: A világ…..
cyberhorse 2010.01.19 18:49:38
@wmiki: én nem azt mondtam, hogy Marx idejében nem volt pénz, hanem azt, hogy Marx rajzot ilyen egyenlőségen alapuló utópiát kommunizmus néven.
Megjegyzem, hogy az, hogy azt mondjuk pl a SZU-ra, hogy az kommunista ország volt igen pontatlan fogalmazás. Az tervgazdaságon alapuló szocializmus volt. Hol volt az a kommunizmus ideájától.... fényévekre. Érdemes Marxot olvasni, nagyon is aktuális egy része annak az írt. Más kérdés, hogy kivitelezhetetlen. Meg az is más tészta, hogy sok mindenben tévedett.
cyberhorse 2010.01.19 18:50:59
@wmiki: remélem, hogy igazad van és hamarosan én is elkezdem látni a derengést a horizonton.
cyberhorse 2010.01.20 11:38:21
@brlv24: Elég nagy kár, hogy a világ úgy reagál a komplex, hogy ha abban valami rossz van, akkor ki kell dobni az egészet. Hát nem! (Ez egyébként megint az a jelenség, hogy az ember nem akar árnyalatokat látni, csak fehéret és feketét) Pedig a világ nem ilyen monokróm.
Marxnak nagyon igaza volt bizonyos dolgokban, és Mikinek is sokban. Szinergia! :)
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
cyberhorse 2009.09.15 11:32:06
@Daily Shark: Velem ugyan ez az eset történt meg 2 éve Bp-Szolnok vonalon. Nem laptop táska volt, hanem hátizsák. Benne laptop, pénztálca, íratok. Egy jó megoldás van, markolni a csomagot két kézzel.