Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deren

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fantasztikus hír a Homár törzsolvasóinak, hogy a rendőrség pár órával ezelőtt lerohanta blogunk réges régi kedvence, a telefonos zaklatócégek etalonja, a Capital Partners irodáit a budapesti Belvárosban. Öt embert, köztük cégvezetőket és brókereket, a helyszínen őrizetbe…..
PetiAti valódi boldog ügyféllé tette a Decathlon egy megdöbbentő eljárással: ami az egyik áruházban le volt értékelve, az a másikban még nem, de mivel PetiAti kiment érte, egy szó nélkül odaadták neki olcsóbban. Megható történet egy evezőpadról. Betévedtem a Decathlon…..
Agyzsibbasztó sztorival melegítünk, amiben Vill retúrjegyét csak ott válthatná vissza, ahol nem is volt és ahol ráadásul nincs is jegypénztár. Nem hinnénk, hogy egyedi az eset, de úgy tűnik a MÁV-ot ez nem hatja meg. Szombat délelőtt Esztergomból vettem két retúr jegyet…..
Deren 2009.12.28 11:34:55
@Villy: az meg a te magánügyed,h nem kaptad vissza a pénzt :)
nem elég fejlett a MÁV,h kultúráltan megoldják,h ne lehessen lógni, valamint a magyarok sem elég kultúráltak (tisztelet a kivételnek) ahhoz,h normálisan közlekedjenek. Amíg sokan ilyen pitiáner csalásokban gondolkodnak (ezt nem úgy értem,h ösztönözném a nagyobb volumenű csalásokat, mielőtt még valaki belekötne), addig a szolgáltatóktól se várjatok többet...
Nem tudom a pontos okát, -talán majd közületek valaki megmondja a tutit- de az biztos, hogy sok-sok év után a Guinness úgy döntött, hogy elérkezett az ideje, hogy elbúcsúztassák a reklámtörténelem egyik legsikeresebb kampánysorát, a "Good Things Come to those who wait"…..
Elgondolkott már azon, milyen lehet csecsemőipari kiállítónak enni? Hát ez sem fenékig sütőtökpüre! András például kibérelt egy apró standot a Baba Mama Expón, aztán elámult a szervezők merészen fogó ceruzáján. Levél alant. BabaMamaExpo 2009, béreltem egy kis standot,…..
A titokzatos P.T., aki az egyik Spar vezetőjeként írt már nekünk egyszer, most elmagyarázza, szerinte miért nincs gond a az egyesével árult akciós energiaitallal. Hiszen valószínű, hogy a csomagolása sérült meg, ezért kellett szétszedni, de még az is elképzelhető, hogy a szemét…..
Deren 2009.10.21 15:23:26
@eznemisénvagyok: A probléma az, hogy a gyártó eladja a 6os pakkot a sparnak x forint/db áron, míg egyesével ugyanezt x+y áron. (y nem negatív szám, ergo egyesével nagyobb a beszerzési ár) Ezután a spar fogja és szétszedi a csomagokat, majd eladja jóval drágábban, így nem 40% a haszna 1 doboz üdítőn, hanem 80%.
Annak az esetnek egy kicsit finomított változata, amikor a termékmintákat - amiken a "nem kereskedelmi forgalomba" (vagy vmi hasonló) felirat található - leleményes emberek mégis szépen eladják. Innentől rádbízom,h rájöjjél ez miért nem tisztességes magatartás...
Deren 2009.10.21 15:31:04
@flea: az azért elég nagyvonalú egyszerűsítés, hogy csak azt jelzi,h nem úgy van csomagolva. Minden bizonnyal a beszerzési egységára is alacsonyabb.
Deren 2009.10.21 16:00:45
@flea: rossz az ok-okozati összefüggés! azért nem nyomtattak rá egyedi vonalkódot, mert not for individual sale, nem pedig azért írják rá, mert lefelejtették a vonalkódot :)
Az is érdekes lehet, hogy a készletek elszámolásánál hogyan jelenik meg a probléma, bár ez inkább az üzlet problémája már.
A vásárló nem károsodott, de etikátlan akkor is a viselkedés.

Egyébként ha már K!ka meg lett említve: interneten kinéztem náluk egy 20cm-es üveggömböt x forintért. Felhívtam őket: igen, most érkezett félrerakják nekem! Szuper! Oda megyek, szétnézek előtte,h milyenek vannak még a kínálatban. Hát... 20cmes egyáltalán nem volt, csak 18cm-es (polcon kiírva), az is x+300 forintért. Gondoltam sebaj, a polcon nincs, nekem félretették amit kértem. Kezembenyomják a gömböket, már csak 16 cm-esek, és x+300 forint. Valahol összemehetett a gömb útközben és még meg is drágult. Ennyit arról az üzletről...
Szívmelengető történetet küldött a. a hagyományőrző OTP-ről, akik vannak olyan jófejek, hogy a pénztári befizetésnél lefele kerekített összeget kerekítés nélkül könyvelik el, hogy azután a robot automatikusan kiküldhesse a 3860 forintos büntetést. Minthogy ezt most már…..
Gomes augusztus 20-án, Budapesten szeretett volna pénzhez jutni, ám az Unicredit ügyfélszolgálatosa csak akkor tudott volna neki segíteni, ha külföldön kerül pénzzavarba. A pár perces, egyszerű műveletet így semmiképp nem tudták megoldani, pedig Gomes még Párkányba is…..
DeTomaso azt gondolta, 25 éve bejáratott T-telefonszámukat egyszerűen áthordozzák cégen belül. Tévedett. Azóta már új számot is kaptak, de a régivel még mindig nem sikerült összekötni: Eddig tartott birkatürelmem a T-home felé, remélem a publicitás segít rajtam is.…..
Deren 2009.09.01 14:32:42
@forrórágógumi: Te mekkora kretén vagy! Szerinted mennyibe kerülne az összes szórólapot újra nyomni a telefonszám cseréje miatt? Értesíetni minden régi ügyfelet,h ne a régi számon próbálkozzanak (nem hiszem,h jó néven vennék, ha egyszer csak minden figyelmeztetés nélkül már nem érnék el a céget. Rengeteg kiadványban és internetes tuadkozóban is szerepelhet a cég, amit szintén nem 2 forint és nem 2 perc kijavíttatni. Onnantól kezdve pedig,h fel van tüntetve a rossz szám is, kicsit komolytalannak tűnhet a cég. Számolnod kéne a változtatás költségeivel ill. a kieső haszonnal is, ami valószínűleg milliós nagyságrendű lenne... belőled is sikeres üzletember lenne azt hiszem :)
"Először azt hittem, vicc" - írta Orcla a pecalistára, pedig nem, ott főzik a csizmás bajai fószerek az egyik fajtát a pénztárak mögött, a szegedi atyafiak meg a hűtőpult táján passzírozzák a tiszai alaplevet. A Homár ipari kémei szerint a hipermarketlánc fogja pacra…..
Én álltam már a barrikád mind a két oldalán. Voltam megcsalva és én is csaltam meg már a párom. Egyikre sem vagyok büszke. Az aki engem csalt meg az Szilveszterkor tette. Az egész Karácsonyt együtt töltöttük a gyerekekkel. Mármint az Ő gyermekével és az én gyermekemmel.…..
Deren 2009.08.18 11:44:45
@roli101: te egy f@sz vagy...
Történet egy álláshirdetés leleplezéséről, miss mazo jóvoltából. Továbbra is várom az ötleteket, javaslatokat az álláshirdetésekkel kapcsolatban Március környékén még bőven álláskereső voltam, marketing-PR területen végeztem egy éve, ezért próbáltam a…..
Reggel ismét nem közlekedett a metró a Nagyvárad tér és a Deák tér között, ráadásul a pótlóbuszok is csak cammogtak az Üllői úti és a kiskorúti buckák és lezárások között. Volt bőven időm átolvasni a mai Nemzeti Sportot. A hetedik lap alján a keretes…..
Deren 2009.08.10 11:52:19
@irimias: onnan,h volt szerencsém megnézni pár adatot a magyar és külföldi ligák bevételi szerkezetéről.
Amúgy meg lehet,h kevesen járnak ki, de a médiából meg a merchandisingból aztán végképp nincsenek bevételek, így minden a jegyekre és a szponzorokra hárul.
Jelentős alatt értsd: sokkal nagyobb hányad, mint külföldön.
Deren 2009.08.10 14:52:09
@Mérgező Hulladék: 45 milliós jegybevételről és 300 milliós kiadásról beszélsz. Az árányszámításhoz a teljes bevételhez kéne hasonlítanod a jegybevételt, nem pedig a kiadásokhoz..
Feltételezem, hogy így már jobban fest az arány, mivel nem éppen egy aranybánya, ezért valószínűsíthetően a bevétel alacsonyabb a kiadásnál, ergo az arány magasabb...
Vagy hagyjuk a matekot? :)
Deren 2009.08.11 09:27:14
@Mérgező Hulladék: a kiadásokat a bevételből szokás fedezni, kivéve Magyarországon :) itt szépen hitelből oldják meg és egyre nagyobb adósságba keverednek majd szépen csődbemennek, amikor a főszponzor is kihátrál mögülük. Talán még emlékszel,h Viktorka rémuralma alatt állami pénzekből adtak az összes klubbnak visszatérítendő támogatást, amit utána szépen el is felejtettek, amikor kiderült,h a klubok nem tudják és nem is akarják visszafizetni. Ha egyensúlyban lenne a kiadási és bevételi oldal, akkor nem lennének ekkora szarban a csapatok.
Na meg jó biznisz lenne megvenni egy csapatot, ha profitot termelne, de erről szó sincs, hiszen veszteségesek (talán 1-2 kivétel akadhat).
Szabolcs meglepődött, amikor közel negyvenezer forintnyi plusszal kapta meg a legutóbbi Vodafone-os számláját, és feltette szolgáltatójának az érthető kérdést: mi ez? Ám a Vodafone nem válaszol, sem személyesen sem más úton nem tájékoztatják részletesen a plusz forgalom…..
Deren 2009.08.05 10:46:18
@klarky: mert feltöltőkártyás esetben nem tudják szeritned lenyúlni a pénzed? Lehet,h nem ilyen mértékben, de a feltöltés értékéig simán. Megnézik,h a korábbi időszakban átlagosan mennyit használtad a mobilodat és ha egyszer kevesebbet használod, akkor ők automatikusan igazítják azt egy kicsit a korábbi használathoz. Nekem mindig feltöltős volt, sőt, mióta megvettem életem első mobilját úgy 10 évvel ezelőtt, ugyanaz a sim-kártyám is. Volt olyan, hogy 1 hétig nem is használtam a telót, mégis 500 forint eltűnt az egyenlegről. Ennyiért még nem mentem balhézni, de gondolom nem ez volt az első eset, amikor megtették. Előfordul néha,h gyanúsan sokat vonnak le a beszélgetésekért, de mivel nem írom fel,h mikor mennyi ideig használtam és hány smst küldtem, ezért aztán nem nagyon tudom bizonyítani. Amíg kicsiben csinálják a csalást, addig az ember nem veszi a fáradtságot,h utánajárjon.
A posztoló esetében meg gyanús,h használta és nem akar fizetni érte...
A Homár egy újságíró haverja jó barátja az Aquaworldben borzalmas körülmények között meghalt kisfiú szüleinek. A szülők rajta keresztül kérték meg a Homárt annak a közlésére, hogy nagyon szeretnék, ha Soma keddi, dunaújvárosi temetésére nem mennének újságírók és…..
Deren 2009.08.03 14:37:50
@Alikam: egy mezei átlagos magyar család gyászolása általában nem hírértékű, de amikor már egy jóideje a csapból is az folyik,h a felelőtlen pénzéhes befektetők miatt (részben) meghalt egy szegény ártatlan kisfiú, akkor a hír értékéből az utolsó cseppeket is kifacsarják majd azzal, hogy képeket közölnek a szegény családról, mert ugye ez még jobban sokkolja majd a közönséget, akik ki vannak éhezve mások szenvedésére, így megveszik majd az ő általuk nagy igényességgel előállított szennylapokat.
Matekkal a cigizés ellen. Na a homáriskolában ilyen nem volt, mi matek helyett bagóztunk, a magyaroknál viszont létezik a jelenség. Ebben a témában hirdetett ugyanis pályázatot a Magyar Rákellenes Liga általános- és a középiskolásoknak, a díjakat, sportcuccok formájában a…..
Deren 2009.08.03 10:29:06
@/tno+DA=:
Hm...látom te sem sokat látogattad a matematika órákat a suliban, különben tudnád, hogy mi az a szöveges feladat...

Amúgy tényleg jó lenne tudni, hogy valóban beígérték-e az ajándékokat a decathlon részéről vagy csak vki bepróbálkozott. Ahoyg azt már korábban említettétek, az, hogy nem jelenik meg az oldalon még a logó sem, azt sejteti,h szó sem volt megállapodásról. Vagy a rákellenes liga nem teljesítette a támogatási szerződésben foglaltakat, nem jelentette meg az arcualti elemeket és szegény multi megdühödött emiatt :)
Amúgy exdecathlonosként csak annyit fűznék hozzá,h naponta milliós nagyságrendben selejteznek le szinte hibátlan termékeket, nem valószínű,h ne lett volna pénzük a támogatásra, image reklámnak is elég rossz lenne ez, így annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy az alapítvány részéről hibáztak.
Aki még nem olvasta a mai bkv-s személyzetis mókát, semmiképpen ne hagyja ki, frenetikus (21 hónapig havi 4millára fizetnek egy luvnyát, akit 96 milliós végkielégítéssel "bocsátottak el"). A társaság elmúlt 20 évnyi tevékenysége és a kortárs politikai viszonyok arra…..
Deren 2009.07.24 11:30:33
Sziasztok!

Elolvasva a kommentek többségét, 2 témához lenne hozzászólásom:

1. +1-2ezer ellenőr
Mi a fenének? Miért lesz jobb ha még több orkot vesznek fel? Legfeljebb a munkanélküliségi ráta javul, de semmi más. Be kéne vezetni a nyugaton már ismert beléptetési rendszereket. Ezeknek van egy beruházási költésge ill. az üzemeltetés, amivel hosszú távon sokkal kifizetődöbbek lehetnek, nem is beszélve arról, hogy kevesebben tudnak lógni (több bevétel a jegyekből), és elkerülhetőek lesznek az orkokkal folytatott párbeszédek (boldogabb emberek). Ez a vegyünk fel még több ellenőrt dolog csak a problémák tovább görgetése és elmélyítése.

2. Svédország és tömegközlekedés
Ehhez csak annyit, hogy ott picikét más a mentalitás. Rokonom járt ott a közelmúltban, a repülőtérről szeretett volna eljutni a szállodába busszal. Sikeresen fel is szállt egy másik járatra, mint ami kellett volna neki. Szólt a sofőrnek a végállomáson (itt derült ki,h rossz irányba ment), hogy mi történt, mire ők egyből kiderítették,h merre kellett volna mennie, felültették egy másik járatra és szóltak annak a sofőrjének,h nem kell fizetni a jegyért és legyen olyan kedves majd szólni neki a megfelelő megállónál. A repülőtérre érve derült ki,h a sofőr elfelejtett szólni :) úgyhogy egyből vitte még1 kört, mire sikerült végre jó helyen leszállnia. Tény, hogy az ő tájékozatlansága okozta a problémát, de az ottani társaság tagjai nem küldték el a fenébe és fizettetek vele 3xos díjat, hanem próbáltak neki segíteni, hogy szegény túrista ne rossz szájízzel távozzon az országból. Szerintem nekünk is valahova ide kéne eljutnunk, csak sajnos a magyar ember kultúrájába ez nem fér bele. Sírhatunk itt, hogy jajj de rossz nekünk, de amíg annyira telik az emberektől, hogy az új autómatákat megrongálják, az újonnan fedetté varázsolt buszmegállót felgyújtják, a vonaton letépik az üléseket és még sorolhatnánk, addig szerintem a közelekedési társaságtól sem lehet elvárni,h kultúráltan viselkedjen...

Most lehet az én anyámat szidni :)
Azoknak, akik jogi segítséget kértek tőlünk és még nem kaptak választ: Erynnis nyaral, amint visszatér mindenkinek igyekszik segíteni! Következzen mzs hozzászólása. Egy feladott hirdetésre 5 nap alatt 200 önéletrajz érkezett, "boldog-boldogtalan elküldte az…..
Deren 2009.07.23 12:04:54
Végigolvasva a hozzászólásokat, csak a saját tapasztalatomat szeretném megosztani veletek.
Sikerült nekem is átesnem a frissdiplomások álláskeresési tortúráján. A cégekről általánosan elmondható,h nem szeretnek válaszolni a levelekre. Nem tartják annyira az embert,h legalább egy sablon lekoptató levelet küldjenek. (Tisztelet a kivételnek!) Szerintem csak a "szőnyegbombázás" módszere működik, igazi "100-ból 1-et" játék. Elküldeni minél több helyre, utána meg várni a megkereséseket.
A ekdvenc válaszlevelem az egyik cégtől: "Sajnos az iskolai végzettségem nem felel meg az elvárásoknak, próbáljam meg esetleg később!" Megjegyezném a hírdetésben friss diplomás logisztikust kerestek, ami éppenséggel pont illett rám. Ráadásul elég nívós egyetemi végzettséggel a területen, szóval kíváncsi lettem volna milyen a megeflelő iskolai végzettség :)
Volt olyan, ahol 2. körbe bejutottam, mondták,h 1 héten belül kezdhetek ha rám esik a választás. Többet nem hallottam róluk. El is helyezkedtem máshol, majd pár hónap múlva felhívtak,h akkor mikor tudok menni :) kicst lecsúsztak rólam...
Volt olyan hely is, ahonnan a jelentkezés után több hónappal jeleztek csak vissza. Szerintem nem éppen elvárható senkitől,h ennyi ideig várjona válaszra és addig ne dolgozzon...

Azért,h nem csak nálunk ilyen rossz a helyzet, álljon egy péda egy nálunk nyugatabbra lévő országból. Angliában is próbálkoztam munkaszerzéssel (ott tanultam egy ideig), az eygik ilyenre visszagondolva máig nevetnem kell. A felvételi része volt,h töltsünk ki egy matek tesztet, mert a munkakörhöz kicsit kellett volna tudni számolni is. Visszaadtam kijavítva a tesztet,h nincs rajta helyes megoldás (mert ők nem igazán ismerték a zárójelezés szabályait). Szerencsétlenek nem tudták felfogni,h mi a probléma és mondták,h karikázzam be a helyes megoldáshoz legközelebbi megoldást, ami a lapon van. Itt már sejtettem,h kicsit komolytalan a cég. Akkor álltam fel és mentem ki röhögve, amikor a titkárnő szeretett volna nyomtatni és ezt úgy siekrült "helyettesítenie",h a laptopját odavitte a fénymásolohoz, kihajtotta és a képernyőt berakta a másolóba...

No comment!
Deren 2009.07.23 12:18:11
@psmith: mit nem hiszel el?
Deren 2009.07.23 12:26:02
@psmith: lehet,h vicces videóban láttál ilyet, de az életben találkozni vele elég "sokkoló", nem véletlenül döntöttem úgy,h ezzel a céggel inkább nem kezdek. Meglepődnének az emebrek ha tudnák,h ott mennyi hülye van :)
A szavazás eddigi eredményei a következők: OTP Bank 33.7 % Budapest Bank 12.8 % Erste Bank 11.6 % Takarékszövetkezetek 11.6 % CIB Bank 9.3…..