Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Man vs Music

48 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg a Business Insider szerzői nem jártak még az újvidéki Péterváradi erődben, azért nem került be az alábbi összeállításukba az Exit fesztivál…..
Man vs Music 2015.08.05 15:00:45
@gabroca: Bartók Béla út-Tétényi út kereszteződése?
Man vs Music 2015.08.07 12:34:09
@gabroca: Köszönöm, nem vagyok a sör nagy barátja sajnos, de azért örülök, hogy eltaláltam!
Lángoló Gitárok A pénz miatt 2013.11.06 15:24:17
Egyébként meg nem csak azért. Sőt. A presztízs ilyenkor legalább annyit számít. Hogy rólad szól minden, miattad megy oda annyi, amennyi csak befér a placcra, sikítanak, sírnak, ugrálnak és veled éneklik végig. Azért az nem olyan rossz. Hogy még pénzt is keresel vele, az már csak…..
Man vs Music 2013.11.07 10:42:16
@Mr. Közbiztonság Szilárd: valóban nem, mert nem hiszem, hogy lehet egyértelműen állást foglalni bármelyik oldal mellett. Nyilván a legvérmesebb ellendrukkerek sem várhatják el, hogy a Kispál ne álljon össze és érezze jól magát, szórakoztasson több tízezer embert és keressen vele sokat, vagy a Tankcsapda hagyja ott a sokmilliós szponzorpénzt, csak hogy "hiteles" maradjon. Másfelől viszont a legodaadóbb hívők sem kifogásolhatják, hogy ha a Kispál azt nyilatkozta, hogy nem fognak összeállni, és ezzel begyűjtöttek némi plusz szimpátiaadagot akkor, amikor ez jól hangzott, illetve a Tankcsapda - még ha nem tudatosan, csak ösztönösen is - a lázadásra építette a karrierjét, és most az egyik mégis összeáll, a másik meg beáll a sorba és multikkal üzletel, akkor ezt a kommentelők és az újságírók felhánytorgatják. Ez van, ettől még persze, hogy csinálni kell, de a komment- és cikkviharon sem kell fennakadni, mert ez a dolog ára, és kész.

Üdv // VA
Man vs Music 2013.11.07 11:11:44
@Void Bunkoid: Bächer Ivántól olvastam egy olyan mondatot, hogy a művészet az egyetlen, ami képes legyőzni a halált. És abban is lehet valami, hogy a művészet az, ami által megismerhetünk mindent a világból, amit idő- és térbeli korlátaink miatt a saját szemünkkel nem láthatunk, és a művészet az is, ami elvisz a fantázia birodalmába, gondolkodásra serkent, és ötleteket ad, amiket a tudósok, mérnökök aztán a gyakorlatban is megvalósítanak. Más kérdés persze, hogy a rockzene az esetek többségében ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, és így valóban csak szórakoztatóipari termék marad, de annyi baj legyen, ahogy te is mondod, legalább segít elviselni a hétköznapokat.

Az meg, ha valaki pénzt kér az alkotásáért, nálam még nem von le a művészi értékből, az viszont tényleg le tudja nullázni, ha valaki sír, amikor mégsem kap.
The promotion has just begun there now, as we are writing this post, so we are hoping that the reviews will keep coming and they will be as good as the first ones listed below. Grazie! Eraskor.com (80/100) Una band dall’Ungheria….e che band! Facciamo il punto della situazione, i Superbutt si…..
A promóció itt csak most, 2012. novemberében kezdődött, de reméljük, hogy jön még jópár írás, és azok is legalább annyira szeretni fogják a lemezt, mint az alábbiak. Grazie! Eraskor.com (80/100) Una band dall’Ungheria….e che band! Facciamo il punto della situazione, i…..
Kovács: A lemezindító rock n’roll sláger. A szám alapját én hoztam, de Ádi (Fellegi) alaposan belekavart, és tagadhatatlanul sokkal jobb lett így, mint az eredeti elképzelés volt. A zenén a Motörhead, Billy Idol és a Pink Floyd hatása egyaránt érződik, a fő szólót David…..
Kovács: Tomika hozta az alapriffet, amit aztán Fellegivel közösen formáltunk dallá. Ádám írta a verze riffjét, a refrént, én meg a középrészbe és a dalszerkezetbe rondítottam bele. Igazán jó kis darab, élmény játszani koncerten – nekünk legalábbis. A szólót kivételesen…..
Kovács: Ez az egyetlen dal, amiben van olyan téma, ami eredetileg nem a Superbuttnak készült. A Devil intróját egy Watch My Dying-demóból mentettem át meglehetősen átdolgozva, de mivel nekik anno meg sem lett mutatva, tiszta a lelkiismeretem. A dalban a Haunted és a Morbid Angel…..
Kovács: Ennek a dalnak az alapját Szentpéteri művész úrtól kaptuk ajándékba. Zsolt (korábbi Superbutt-gitáros) átküldött nekünk egy lemeznyi demót azzal, hogy ha valamelyiket van kedvünk megcsinálni, akkor ne habozzunk. Ez volt az, ami elsőre megtetszett mindenkinek, de Ádámmal…..
Kovács: Na igen, Norvégia jeges lehelete, ahogy Szabika aposztrofálta. Becsapós dal, mert elég rock n’ rollosan kezdődik, azonban a végére átlényegül valami teljesen mássá. A hangszerelés az egyik legösszetettebb, amit valaha csináltam, a dal végén három szólam gitár van…..
Kovács: Eredetileg nemzetközi rock n’rollnak készült, mert a dal alapjait a soproni Volt fesztiválon, illetve kicsit később egy müncheni koncert előtt raktam össze, de aztán jött Ádám, és újraírtuk az egészet. Végül húzós, néha kicsit pozőr metálszám lett belőle, Ádi…..
Kovács: Ez volt az első szám, ami elkészült a lemezhez, még Zolikával (Prepelicza Zoltán korábbi basszusgitáros) és Makkossal (Makai László korábbi dobos) raktuk össze Debrecenben, ahová elmentünk pár napra próbálni, hogy majd a világtól elzárva csak a zeneírással fogunk…..
Kovács: Ennek a dalnak is Tomika hozta az alapját, amit aztán Fellegivel közösen jól elrontottunk, beletéve egy At The Gates-es intrót és egy gorefestes középrészt. Végig 6/8-ban van, ezért is lett a címe Evil Blues. Eredetileg volt benne ritmusváltás, de úgy nagyon nem állt…..
Kovács: Ez a dal az elsők között született, és nem is akarta mindenki feltenni a lemezre. Szerencsére nem így döntöttünk, mert a visszajelzések alapján nagyon sokan szeretik, és koncerten is nagyot üt. Ha elég figyelmesen hallgatjuk, egyaránt felfedezhető benne a Soundgarden és az…..
Kovács: Meglepő utólag, de az eddig hallott vélemények szerint ez a lemez slágere. Pedig minden, csak nem sláger, eleve majdnem hat perc hosszú. Alapvetően olyan hangulatot szerettem volna elérni, mintha a Celtic Frost jammelne a Pink Floyddal, ez valószínűleg azért lehet, mert amikor…..
Kovács: A magyar lemez négy dala nagyon spontán módon állt össze, általában az volt a forgatókönyv, hogy lementem egy dalvázlattal, és Ádámmal közösen kidolgoztuk a szerkezetet. Ebben a számban lett volna egy metalcore-os breakdown, vagy mifene, de szerencsére a stúdióban…..
Kovács: Na, ezt kifejezetten utáltam, amikor összeraktuk, lusta, stoner-szarnak tartottam, de végül megbékéltem vele, sőt, kifejezetten megszerettem, miután rájöttem, hogy a kezdőtéma vége kicsit hasonlít egy Emperor-számra. Nagyon spontán dal, nincs benne túlbonyolítva semmi,…..
Kovács: A Superbutt Slayer-száma! Ez a dal gyakorlatilag teljesen improvizatív módon született meg a próbateremben, már fogalmam sincs, melyik téma volt a kiindulópont, talán a refrén. Nagyon vicces nóta, hiszen a slayeres elemek mellett a refrénben található My Dying Bride-hatású…..
Kovács: A szám Ádi megjegyzése után kapta a címét, mivel elmondása szerint a feljátszás során túlütötte, azaz túl sokat figurázott benne, de ez egyáltalán nem okozott problémát, ilyen alapon a Suffocation minden dala viselhetné ezt a címet. A refrén dallama az első témák…..
Attila Kovács: sort of an easy rocknroll hit to open the album. If I said that it was influenced by Motörhead, Billy Idol and Pink Floyd at the same time, would you believe it? Nevertheless, I stole the main solo from David Gilmour although I’d never confess this publicly. András Vörös:…..
Attila Kovács: the original riff was brought into the rehearsing room by Tamas (Praznek) and it was formed into a song by Adam (Fellegi) and I. I wrote a cool solo as well, but it turned out at the studio, that it didn’t match the song, so I had to improvise something. What you can hear on the…..
Attila Kovács: the atmosphere of this song reminds me of the musical world of Morbid Angel and The Haunted at the same time, if that’s possible. Although I do some of the growling vocals when we play this sing live, at studio everything was done without me (vocal-wise, I mean) because I arrived…..
Attila Kovács: the basics of this song were “donated” by Zsolt Szentpéteri, the former guitarist of Superbutt who sent over a truckload of riffs for us to use. This song was the one that everyone liked best, so we decided to keep the chorus and the bridge parts of it, and attached a riff and a…..
Attila Kovács: oh yes, the icy breath of Norway as it was characterized by Szabolcs, the recording engineer (and also former guitar player of Superbutt). The beginning is nothing but a catchy rocknroll song, but in the end it gets transformed into something else. There are 3 different guitar parts…..
Attila Kovács: parts of this song were written in a hotel room after a gig at the Volt festival in Sopron (H), other riffs were added while waiting for the show to start at the Backstage club in München (D), so we can call this an international metal song. I stole the solo from Michale Denner…..
Attila Kovács: this was the first song we ever wrote for Music For Animals, back in 2010 still with Zoli (Zoltan Prepelicza, former bass player) and Makk (Laszlo Makai - former drummer) and although the instruments are not played by them on the final recording, you can hear Zoli do background…..