Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EgaMagE73

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tévedés ne essék nem vagyok jogász. Minden tiszteletem a jog napszámosaié, hiszen a jog a jó és a méltányos művészete, egyféle kötéltánc a törvény és az igazságosság vagy méltányosság oszlopai között. Azonban a GDPR kapcsán, a rendelet betűit szentírásnak, vallási dogmának tekintő jogászok és…..
EgaMagE73 2018.10.18 09:37:29
@snwx:
EBR: Endpoint Detection And Response

UBA: User Behavior Analytics

Na így már értem. :)

Válasz: Kockázattal arányos védelem vizsgálata, és jogos érdekből történő adatkezelés igazolása. Kell egy érdekmérlegelési teszt, egy SOD (Segregation of Duty), és 4EP (4 Eye Privilege), meg adminisztratív+logikai védelmi intézkedés Rezsimmel és ellenőrzéssel, azt minden patent :D
EgaMagE73 2018.10.18 09:43:09
@Boar.: Ha kell még GDPR szakembör, SNWX és én megcsináljuk nektek rendeszen.
EgaMagE73 2018.10.18 09:43:47
@EgaMagE73: Szépen ész okoszan isz :DDDD
  A Paksi Atomerőmű jelenlegi megnövelt teljesítményű blokkjainak meghosszabbított élettartama is lejár a 2030-as években, így szükség lesz a kieső baseload (tehát folyamatosan üzemelő, áramot termelő) kapacitás, 2000 MW pótlására. Pótlására és nem pedig…..
EgaMagE73 2013.10.13 09:53:31
Ez a cikk csak az érem egyik oldalát mutatja, be így értékelhetetlen. Magyarország nagy bajban van energiafelhasználás és kiszolgálás területén.
2012-es tények számokban:
- Paksi erőmú (atom) 1940 MWh. 4 blokk. max 2000 MWh-ra bővíthető. Orosz fűtőelemekkel megy. Jelenleg cca.12.000Ft/MWh-n állít elő.
- Mátrai erőmű (lignit) 900 MWh. Le kell állítani 2020-ig, mert nem felel meg az új EU CO2 kibocsájtási normáknak (és a többi elavult szénerőművet). Jelenleg max kapacitáson üzemel. Jelenleg cca.18.000Ft/MWh-n állít elő.
- Dunamenti erőművek 4db. (Kőolaj, földgáz) 2500 MWh max, ha van mit elégetni ugye. Jelenleg cca.40.000Ft/MWh-n állít elő.
- Tiszai erőmű (földgáz) 900 MWh max, ha van mit elégetni ugye. Jelenleg cca.40.000Ft/MWh-n állít elő.
Teljes Lista itt:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_er%C5%91m%C5%B1vek_list%C3%A1ja
Ők 4-en állítanak elő, fogyasztói áramot 80%-ban. A többiek saját maguk számára állítanak elő, vagy hőt állítanak elő és áramot. De ez a 4 alaperőműve van az országnak.
A teljes beépített teljesítmény kb. 9200 MW
Ebből rendelkezésre áll kb. 8300 MW, hiszen nem megy minden erőmű 100%-on (javítások , egyéb).
2012-es éves csúcsterhelés 6500-6600 MW körül volt.
Mo. legnagyobb csúcsterhelése a rendszerváltás előtt volt (mentek a gyárak) cca. 7500 MW.
Összes éves felhasználás 2012-ben 42 TW volt.
Összes éves termelés 2012-ben 36 TW volt. A különbözetet MEGVETTÜK.
1995 óta a csúcsterhelés szig.mon.nő. és nem fog megállni gondolom.
Ha le kell állítani a szénerőműveket, mert szennyezőek, és az olaj meg a gáz tovább drágul, akkor honnan lesz energiája (stratégiai ofc.) az országnak???
Olyan okos itt mindenki, hogy nem kell az atom, mert púpos az ország a sok energiától.
Az ország LAPOS, ezért ne gyere nekem a vízerőművel, mert marhaság. Megújuló duma az megy, de a zöldektől a tározó öko-lábnyomáról miért nem hallok soha?
Szélerőmű? Ahha, és a kiegyenlítést mivel oldod meg? ugyanez a napcellára is igaz. Nem lehet ezeket a technológiákat 20-30%-nál nagyobb részesedésben számolni, mert összeomlik a rendszer. Igen tudom, h jelenleg Mo.-n csak 3% körül mozog, de nem ezt kellene erősíteni, hanem az alaprendszert (a biztonságot). Az Áramelosztó és szállító rendszerek sem éppen olcsó mulatság. Egy 400 KV-os hálózat kiépítési költsége olyan 1MRD Ft/Km.

Szóval kedves blog írók, honnan lesz nekünk elég áramunk 2020-tol???
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
EgaMagE73 2013.04.10 15:12:35
Az első, hogy ma Magyarországon tilos független áramtermelési technológiát bevezetni otthon, ezért kell inverter, amit külső áramforrás figyeléssel is vezérelt, mert ha a szolgáltató lekapcsolja az áramot az utcában szerelés miatt, akkor a tied sem termelhet, különben megrázza az áram a munkásokat ugye. Ugyan ez a helyzet a „nem kötöm a szolgáltató orrára a saját áramomat”, akkor meg független áramhálózatot kell építeni a házban, továbbá valamilyen áramtárolót is (Vegyi pl.). És ha szerelni kell, akkor megint ki kell kapcsolni. Ja és ha valami miatt kiszáll hozzátok a tűzoltóság és kiderül az áramkivét, akkor nagyon csúnya bírság és akár bírósági ügy is lehet a vége (a hivatásos állomány munkavégzés közbeni nem szándékos veszélyeztetése).
Szerintem a legfontosabb feladat ma az országban a mérhetetlen energiapazarlás csökkentése lenne, magyarán szigetelni mindent és mindenhol. Ezek után megtanítani az embereket az energiatudatos életvitelre. Ezzel olyan 30-50% energia megtakarítást lehetne elérni. Aztán erre a fogyasztásra vizsgálni meg a megújuló konverterek (nap, szél, víz, geoterma) hasznosítását-hasznosságát.
A pénzügyi részről. Ma senki nem kap állampapír oldalon 1Mft után 60e HUF éves kamatot, a kamatadó és az infláció miatt kb. 20e az éves kamatbevétel, amit még csökkenteni kell a tőke inflációkövetésével, ami ugye 2-3 % / év jelenleg, tehát 0 forint körül van a kamatnyerő…
A kereskedelmi napcellák ma olyan 20-23%-os hatásfokkal dolgoznak a napfényben érkező energiához viszonyítva, ezzel szemben a napkollektorok 50-60%os hatásfokával, ugyan arra a beeső napfényenergia mennyiségre vonatkoztatva.
en.wikipedia.org/wiki/Solar_cell
en.wikipedia.org/wiki/Solar_thermal_collector
Nem az a kérdés megéri e, hanem, hogy ki fizeti a számlát. Ha a jelenlegi pazarló módot folytatjuk, akkor a fűtőanyag beszállítókat támogatjuk, hiszen feleslegesen fűtjük a környezetünket, ugye orosz gázzal főleg. Tehát megy ki a pénz az országból feleslegesen.
Van egy nagyon komoly probléma a napcellával, mit a németek már tudnak, hogy ha sok van belőlük, az rettenetesen sztochasztikussá teszi a termelést a napfényes területek változása miatt. A német energiaeltoszó központban konkrétan a hajukat tépik a sok napcellás betáplálás miatt, mert nagyon durván ingadozik a termelés. Emiatt addig nem lesz komoly napenergia termelés ezen a bolygón, amíg normális villamos energia tárolást nem valósítunk meg (valakinek ki kellene már találnia egy használhatót és megbízhatót.). Kb. 48 órányi háztartási energiát képes eltárolni, kisebb, mint egy autó, és nem lehet drágább, mint 5000 EURO. nem robbanhat fel, ha megsérül, nem káros a környezetre, legalább 30 évig bírja nagyjából azonos hatásfokkal. Nézzétek meg, hogy az első sorozatú Toyota Prius-okat 2Mft alatt lehet megvenni. Azt senki nem írja oda, hogy a gyártó csak 10 évet vállal a felhasznált akksikra, és kötelező a cseréje, mert az autó elektronikája letílt. A csere olyan 1-2Mft között van, ha jól tudom. Szóval a Li-ion, Li-Po akksik sem fenékig tejfel, meg nem Kánaán, meg királyság. Tele van a youtube Li-Po akksik robbanásával.
en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery

batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

www.origo.hu/auto/20090129-hasznalt-hibridpiaci-korkep.html?pIdx=1
EgaMagE73 2013.04.10 15:13:16
folytatás:
Ha meleg víz kell, ne építs napcellát, mert a napkollektor olcsóbb és hatékonyabb. Kell hőtároló és egész napra van meleg víz otthon.
A fentebb említett új hibrid rendszerek is ezt használják ki, hogy a napcellával azt az áramot állítják elő, ami a szivattyúkat üzemelteti, és meleg vízben tárolják el az energiát.
Ezt mindig elfelejtik a nagy energiatárolásos vitáknál :)
en.wikipedia.org/wiki/Energy_density
Ha a táblázatot megnézitek, ott van feketén-fehéren, miért nem hatékonyak az akkumulátoros (technológiailag vegyi) technológiák.
Tede írta: „110 nm2-re és a kisgyerek miatt 24-25 fok van még télen is a nappaliban, szóval nem fagyoskodunk.”
Csak 22-23 fokra kellene levinni az a fránya hőt Tede, és máris 10-12%ot megspóroltál, 21-22 C- nél meg további 10%-ot mert a veszteséghőt is számold ide. Kialakítható 100-200e HUF-ból egy infra fűtés és le lehet vinni 19C-re a hőfokot, mert a hőérzet megmarad. Szigetelni kell a padlót is, mert arra is nagyon sok hő el tud menni, továbbá a meleg padló is növeli a hőérzetet.
Igen, ezek nem olcsó beruházások tudom. Lehet, hogy nem jön be 10 év alatt sem az ára, de ez egy olyan befektetés, amit meg kell tenni, ha van rá pénze valakinek. Pontosan ki kell számolni meddig lehet elmenni az adott ingatlannál, és akkor meg lehet nézni, hogy mit érünk el a dologgal. Ha egy kicsivel tisztább és élhetőbb jövőt tudok átadni a gyerekemnek (most 3 éves) nekem már megérte.
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
EgaMagE73 2013.02.25 18:39:30
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Pontosabban majdnem 10 évet voltak itt.
Őket kértük fel, hogy a repesztést csináljak meg.
Ez igazából a zárórétegbe fúrás és ott robbantást jelent, de nem jött össze, mert a kísérleti tölteteknek nem volt semmi eredménye. Az alap fúrásokat a 70-es években tették meg Makón, azóta tudják az olajosok, hogy ott van. Bocs de most nincs kedve kikeresni az index cikket. A lényege, hogy a fúrófej jóval nagyobb (nagy átmérő és hosszú) és 90 fokban "vízszintesre" lehet vele befordulni. utána úgy fúrnak tovább. A fordulónál lezárják a furatot, és a vízszintes szakaszt felöltik savas vízzel, ebbe "kipezseg" a gáz és ebből megy vissza a csövön. A sav a korrózió ellen kell, ezt a részt már én sem nagyon értettem meg :)
EgaMagE73 2013.02.25 17:14:52
@grani:
Így így. A Putyini politika lehet hatásos, de őt segíti a gázból és az olajból befolyó pénz, meg ki merne kikezdeni a "nagy medvével" :)
Merkel helyesen ismerte fel a függőség mellet a pénzmozgás problémáját, és a populista függőségre építve visszavágták az importot (takarékosság, támogatott szigetelés), de beütött Fukusima és az atomellenesség (ez is butaság, de ez megérdemelne egy külön posztot :) ).
Az adók csökkentése a pénzt az oroszok irányába tolnák, kevesebb adó, több fogyasztás, nagyobb bevétel a kitermelő oldalon, szóval itt a kormánnyal értek egyet (bocs ;) )
Te is írod, hogy a belső termelés felpörgetése a belső piac kiszolgálása saját termékekből...Ez a lényeg a többi maszlag. A baj ezzel csak annyi, hogy ha nincs export, akkor az import áruk megvásárlása elvonja a pénzt a gazdaságból, szóval szopó. Mó-nak négy fő exportja van/lehetne. Ivóvív, turizmus,geoterma(???? még nem ástam magam bele eléggé, ezért szkeptikus vagyok), jól képzekk munkaerő eladása, NEM FILLÉREKÉRT :)
Az megvan, hogy amerikában bejelentettek egy olyan gázkitermelési technológiát, ami alkalmazható lenne a makói mezőre?
Reakció semmi az állami oldalról (nem hallottam róla, így pontosabb).
M.
EgaMagE73 2013.02.25 18:19:31
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Jó is az anyag meg nem is :)
Keresztapám benne volt abban a feltáró csapatban (mint olajkutató mérnök), akika a makói gázt feltárták (Amúgy ők fúrták az egerszalóki kutat is, amiből a víz jön most :)). Szóval a makói gázzal az a baj, hogy mélyen van. Nagyon. 3800-4200-as mélységben egy kemény záróréteg alatt van a az igazi értéke a makói cuccnak. A kéregnyomás 230-250 fokon tartja és korrozívvá teszi a gázt ezért nem lehet rendesen kinyerni. Továbbá a geológiai réteg egy nagy nyomáson tartott agyagra hasonlít, amiből ún. "buborékolással/pezsgéssel" válik ki a gáz, ha csökkentjük a nyomást. Ennek okán a 3800m feletti "záróréteg repesztéssel" próbálkoztak többször is, sajnos sikertelenül. Az általad említett déli gázmezők ennek az alsó mezőnek a felszivárgásából táplálkozik, ami lassabb, mint a kitermelést végzők vágya.
A poszthoz, meg annyit tennék most már hozzá, hogy "csak a bátrak maradnak itthon, a kőkemények" :)))
Aki menni akar menjen, aki marad marad, ne ettől leszel hazafi, de nem is a blogolástól ;)
Ön megőrizte a tíz évvel ezelőtti parkolócéduláit? Nem? Akkor lehet, hogy hamarosan kopogtat a végrehajtó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
EgaMagE73 2012.10.24 17:09:10
Na kicsit rendrakás kellene itt, mert jó sok fals dolog lett itt leírva.
kézbesítési vélelem megdöntéséve vagy elévülésre hivatkozás.
Kézbesítési vélelem megdöntése, alapból 15.000 HUF bírósági eljárási költség.
Erről a VHT 217P3bk. és VHT48P3bk alapján lehet csak kifogással élni, a 15 napos naptári határidőket betartva. a határidők a kézhezvételtől a feladás dátumáig értendőek.
Ha a bíróság nem függeszti fel a végrehajtás, mert pl. az említett törvények szerint a végrehajtás jogos, akkor azt be kell fizetni, ne inkasszózzák. Utána polgári peres eljárás keretében kell a pénzt visszaperelni. Végrehajtási szakaszban, már csak az említett VHT. alapján lehet az eljárás megszüntetni.

Az elévülés sem így van, ahogy írták mások, a jelenlegi törvények értelmében, amíg az adóst az utolsó ismert bejelentett lakcímén hivatalosan megkeresik (értsd: felszólítás), addig a követelés NEM ÉVÜL EL! ezt 5 évente elég egyszer megtenni, mondjuk az utolsó hónapban..., Ilyenkor büntetőkamatot, késedelmi kamatot, és minden egyéb díjat is felszámolhatnak.

Ha két igazolt kézbesítés között több idő telik e, mint 5 év, csak akkor évül el egy tartozás! Ha személyesen kézbe átadják, vagy a munkahelyre kézbesítik, vagy a tulajdonban lévő vállalkozás címére, akkor is kézbesítettnek számít, ha azt ezen címeken leigazolja, hogy a követelésről a kézbesítést átvette, és igazolja, hogy a részünkre vette át!

Az én sztorim:
9000HUF parkolás 2007-ből. 2004-ben családi okok miatt vidékre jelentkeztem be, álandóra, lakcímkártyával. 2006-ban és 2010-ben is ott szavaztam :) 2008-ban eladtam azt a lakást, ahova 2009-ben elkezdték kiküldeni az értesítéseket állítólag.
Magyar állampolgárként , nem vagyok köteles a lakcímváltozásomat bejelenteni a postán. A hatóságokon kívül senkinek nem vagyok köteles lejelenteni a lakcímváltozásomat. Ha a bejelentet lakcímen elérhető vagyok, vagy tudják az elérhetőségemet, akkor még az ideiglenes lakcímemet sem kell megadni, bár a törvény úgy rendelkezik, hogy be kell jelenteni az ideiglenes lakcímet, de albérlet esetén ezt csak akkor lehet megtenni, ha a lakás tulajdonosa ebbe beleegyezik. Az értesítési címet, pedig nem kell megadni, ha az állandó lakcímen elérhető vagyok.
Szóval most 54000 HUF inkasszót kaptam a fizetésemre. A bíróságon elindítottam a
"kézbesítési vélelem megdöntése iránt indított keresetet illetve ehhez kapcsolódóan a végrehajtási eljárás felfüggesztésére irányadó kérelmet".
Jelenleg a 4. levelet váltom a bírósággal, és közben megjött az inkasszó...
A Parkoló cég és a T. ügyvédi iroda nem járt velem jól, mert perre viszem a dolgot és le fogom perelni rajtuk az egészet. kb 3-4 év, de itt már nekem jön majd a kamat, mindenért (alapdíj, ügyvédi költségek, utazás, kiesett munkaidő, perköltségek, bírósági költségek).
Hát ennyi.
EgaMagE73 2012.10.25 08:09:10
@230e:
Bocsáss meg, de a bíróságtól kaptam a levelet, és az 1990. évi XCIII. tv. 43P8bk alapján 15.000 HUF-ot kell befizetni. a levél alapján is.

A vicc az, hogy most azért kell levelet írnom a bíróságnak, mert az első levelemen már befizettem 15.000 HUF illetékbélyegeket nem találták meg...

Az erő velem van :)
Tudom, vacak sztori, konkrétumok nélkül, biztos unalmas, szánalmas, értelmetlen, nyálas, meg mittudomén micsoda.  A kép innen   32 éves vagyok. Ő tíz évvel idősebb. Én vagyok a nő. Meg a naív, meg az idealista. És az is maradok, ha beledöglöm is.  …..
EgaMagE73 2009.11.18 14:02:22
@Klájd: Hát valamikor csak el kell kezdeni :D
EgaMagE73 2009.11.18 14:37:40
@Rubyred *.* acélbetét és macska projekt *.*: Ne kérj elnézést, nem kötekedés, hanem egy bazi jó kérdés.
A trükk ott van, hogy nem jó a célszemély. Biztos van egy csomó olyan ember, aki TUTTTI FIX, hogy 1000000 jobban megérdemli a szívből jövő segítségedet (tehát Téged), mint az, aki kihasznál...És ezzel nem vagy bunkó, meg gonosz, meg akármi csokker állat, csak ember vagy. És nem attól leszel jó ember, hogy mindenkinek segítesz. Nem kell megmenteni mindenkit, és nem is lehet és nem is szabad. Ha lemondanak rólad, akkor Te miért nem hagyod abba?
Na viszont most itt az ideje, hogy én kérjek elnézést, mert ez már személyeskedés :D Bocsi ;)
Szóval a barátaid ugyanúgy szeretni fognak. És igen néha azzal segítünk valakin, hogy egy iszonyatosat rúgunk bele, vagy egy hatalmas nagy pofon. Lehet, hogy véget vet a dolognak, de őt meg helyrerakod, és talán elindul egy olyan úton, ami neki lesz jobb. Ha nem szeretsz verekedni (azt gondolom, hogy nem ;))) ) akkor lehet ezt szóban is, ha meg nem ért belőle, akkor meg majd megtanítja más, vagy soha, vagy későn, de ez nem a mi felelősségünk. Az őszinteség az igen, a korrektség, nem sunnyogni ezek ok.
EgaMagE73 2009.11.18 14:44:31
@Barry Kent: Ez mekkora már. total respekta :D
de most el gályázni a rumért.
 Családi dráma, nehéz mit mondani. Kedves Szakítós! Blogodat olvasgatva jutottam arra az elhatározásra, hogy a saját történetem is érdemes lehet a blogközönség figyelmére, így azt megosztanám velük. A történet tiniszerelemnek indult. Amikor megismerkedtünk én 14 ő 16 meg…..
EgaMagE73 2009.09.18 16:41:45
A post kemény, mint az Élet és a Vídia betét.
Én a következőt látom. Peanut33 lenézett kusztóékhoz mentálisan és érzelmileg (nagyon mélyen a tenger alatt :D ), mert a házassága és az élete egy nagy mély gödörben volt/van. Az ok, hogy a gyerekek már nagyok, a férj sokat van „nem otthon” és per nem a vállalkozásban. Ergo-morgó-vigyorgó anya egyedül maradt. Ettől ő átmegy depibe, A fiatal évek heves lángoló szerelme a levesben, ami 14 év után rendben is van. Az egész felnőtté válást lenyomták együtt. Ti meg baszogatjátok (kedves posztolók :D ), hogy álljon a lábára. Az egész életét a férjére építette. Ismerek én is ilyen embert, és most néz ki a fejéből ő is, csak nála nincs gyerek. Szóval kedves Peanut33 sajnálom, de az élet mostanság nem kedvez a királylányoknak. Nagyon becsülöm, hogy felneveltél két gyereket, majd beneveztél egy egyetemre, ami azt mutatja nekem, hogy kicsit értéktelennek érezhetted magad, és értéket akarsz teremteni a saját életedben. HÁT TEDD MEG. Többen írták, és én is ezt javaslom, abba ne hagyd az egyetemet. Költözz haza a szüleidhez, menj el dolgozni, és fejezd be az iskolát. A férjed meg mehet a fenébe. Perelj és legyél kegyetlen. Rád ki van tekintettel??? Sőőt a gyerekeidre ki van tekintettel? Az ő jövőjük a tét főleg, nem csak a tied. Voltam vállalkozó és tudom, milyen melóval jár, Azt gondolom, hogy a biztos családi háttér biztosítása legalább akkora meló, mint a gálya a fronton, ha dolgoztál is a cégben, akkor pláne jár neked egy kis zseton. A férjed pedig teljesen megszédült a lehetőségektől, hogy újra szabad és más puncik is nyelvtávolságra kerültek (főleg ha a köldöknézős befordulós időszak alatt nem volt szex). Ahogy Te elmesélted, egyszer megköszönte, később meg lefikázta a munkádat, tehát valaki mást hallottál az ő száján át. Szerintem te nem haragszol, hanem nem létezel az férjed nélkül… Gondolod Te! Itt meg pont ezt akarjuk neked elmondani, hogy Most jön ez a része az életednek, élni a férjed nélkül. Ő mindent eldobott, amit te és a családotok jelentett (legalább is a te elbeszélésed alapján), Akkor miért akarsz neki jót? Ide a pénzt, aztán majd Te eldöntöd, hogy a gyerekekkel, hogy legyen. Ja és az anyóst felejtsd el. Valahogy szerezz egy ügyvédet és CSAK rajta keresztül kommunikálj az „ellenséggel”. Nem hívogatunk, nem levelezgetünk. Vége. A gyerekeket, meg hagyd ki, amennyire csak tudod. Apa elment, apa nem segít, akkor apa nem létezik. Nagyon fog fájni, főleg mert a lányod imádja az apját. Hát csak azt kívánom, hogy legyen elég erőd és kitartásod, ja és ha van barátod, akkor itt az ideje, hogy tényleg kér egy pár komoly szívességet. Ez meg a barátaidat fogja megmérettetni :D
Ja és szerintem teljesen jól csináltátok anno, hogy házasság és gyerekek, mert akkor az egy jó döntés volt, 14 év után ezt dobta az élet. A mostani helyzetedet, nem az akkori döntésed, hanem az eltelt 14 év döntései hozták össze. Van két gyönyörű (gondolom, neked meg biztos) és egészséges gyereked. Szóval már csak miattuk is kapd össze magad, ordíts, karmolj, harcolj és mindig gondolj rájuk, ha már más nincs, ami erőt adjon. Legyen célod…bla-bla-bla :DDDDDD és fel a fejjel.
Mage
 Patak parton nem csak Kukorica Jancsi és a Tompos Kátya alakította Juliska ismerkedik? Hát mi van itt, szájjal kielégített? Mert arra járt? Kedves Szakítós! Az egyik legizgalmasabb szerelmi történetem szeretném megosztani veled. Az egész három éve kezdődött, 18 éves…..
EgaMagE73 2009.09.17 19:23:07
@lacadl: Hát tessérem, elsőnek sok sikert a továbbiakban.
Másodiknak, meg azt gondolom, hogy már rájöhettél, a kommentezők főleg magukért, majd a közösségért (a többi kommentelő ;) ), majd az elveikért és a végén esetleg jössz te a képbe :D írogatnak ide. Én is.
Többen leírták már, hogy paraszt dolog, amit csinálsz. Azt gondolom, hogy ez hülyeség. Az eltelt idő miatt én is aggódom egy kicsit, de 21 éves vagy, mi itt meg egy nagy halomban már csak képekről emlékezünk arra, milyen nagyon tekertük azt a lemezjátszót :D, amikor mi is 21 évesek voltunk (tisztelet a kivételeknek).
Szóval, ha nem zárod le a dolgot rád omlik. Bár most már mind1, mert mindenképp rád omlik majd.
Arról nem írtál, hogy a lányos család többi tagja (anya, apa hiszen ismernek.), hogyan áll a dologhoz...Megmondom, hogy 80%-ban FAKE a történeted szvsz, de nagyon élvezetes, és mert jelentkeztél a kommentezők között is és válaszolsz a baszogatásokra ezért kicsit elbizonytalanodtam, hogy mégsem FAKE.
Ruby Írta, h nem korrekt amit csinálsz, hát jah. Ebben neki biza igaza van. Azért, mert az egyik fél elfogadja, még a másiknak lennie kellene annyi gerincnek, hogy befejezi a dolgot, és itt most rád gondolok, akinek le kell zárni ezt.
Nem tudom, hol lax, nem is érdekes, de azt nem vágom, hogy a baráti társaságotok, miként áll a dologhoz? Ők simán le tudnak buktatni. És azt se felejtsd el, hogy ha ennek híre megy, ki fog utána megbízni benned? Tehát megint csak a költözés marad. Ha netán egy kis faluban játszódik ez a történet, akkor még a családod hírnevét is kockáztatod. Szóval lépj le onnan, ha véget akarsz vetni a dolognak. Nem lesz Sex egy darabig, de 21 éves vagy, szóval kussolj és fényezd a lompost :DDDDDD, vagy cölibátus és ez lesz a te vezeklésed. A szerelem meg majd jön, amikor fel leszel rá készülve. Vagy maradsz ebben a zűrzavaros izében, és látunk majd a Fókuszban (Itt jön laci, akinek két gyereke van két testvértől, és csodálkozik, hogy börtönbe kell mennie…Szavazzanak kérem! Menjen börtönbe LACI, vagy NE! 06-90-börtön…vagy 06-90-freelaci), ÉS aztán a Múnika sóó, mert az apósod nem ért meg, az anyós sexuálisan zaklat, a csajok meg leléptek a haverjaiddal :D
M.
Szeretheted bármennyire a másikat (nem kétlem, hogy a kapcsolatunk első két évében odavolt értem ő is), a rossz szex tönkretehet mindent. Ha a szex nem működik, más sem fog. A kép innen Kedves Szakítós-Szerkesztőség és -Olvasók! Lecsóba bele: történet főhősi…..
Éreztem hogy valami nincs rendben, megkérdeztem mi a gond. Kiderült, hogy ő "elfelejtett" szakítani a pasijával, meg nem is tudja hogy akarja-e ezt. A kép innenHali!Mint előttem sokan mások megírom most én is a saját történetem. A szereplők Laura és Ákos (én).…..