Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haperima

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Ma ismét egy régi szerző esetében vesszük fel az elejtett fonalat. Róbert hat éve írta meg a történetét (itt olvashatod el ismét), ami akkor ott végződött, hogy az angliai Brightonban éltek, de erősen gondolkodtak a továbblépésen, főleg azért, mert nem szerették volna ott felnevelni a gyermeküket.…..
A színésznő három hónap kihagyás után lesz látható a tévében mától. A szünetet ő maga kérte, szeretett volna magával foglalkozni, és nem a mókuskerékben szívni egész nap, így kiugrott a sorozatból egy időre. Hálistennek, mármint az ő szempontjából, az ilyen napi szappanokban simán lehet így…..
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
Mai írásunkat Slip bocsátotta rendelkezésünkre, gyaníthatóan rendszeresen forog az említett körökben.Tehát:Miről ismerszik meg a modoroskodó medika/medikus?Ugyan első féléves, de már mindent jobban diagnosztizál a 20 éve praktizáló orvosnál.Ugyanezen orvos orra alá dörgöli…..
haperima 2009.06.15 13:30:14
Nekem az a tapasztalatom az orvostanhallgatókról, hogy a legjobb hipohonderek. :o) Ahogy megismerik azt a sok betegséget, egyböl mindennek a tünetét vélik felfedezni magukon. És másokon. Ez mondjuk lehet, hogy jó az elején.. de elég vicces.

DrGenya, a mérnökiröl is baromi könnyü kiesni, az alapképzés ütős tárgyainál (matek, mecha stb) a 2-eshez is kiesik a szemed a tanulástól. Ezért nagy is a lemorzsolódás, ami nem is baj. Egyébként nehéz összehasonlítani az orvosit meg a mérnökit, mert a mérnöki és természettudományi tárgyak komplex-logikus gondolkodást és koncetrálóképességet igényelnek, az orvosihoz pedig föként az elején lexikális tudás kell. Egyszer egy csajt korrepetáltam matekból. Sík hülye volt, még a problémát se tudta megérteni, nemhogy rákoncentrálni és logikus ötletekkel megoldani. De az ELTE jogi kart cum laude elvégezte, mert seggelni viszont tudott. Szóval óvatosan ezzel az összehasonlítgatással.

A szlavisztika doktora tényleg jó, én ennél durvábról tudok. Volt kollégám rosszullett, bement egy gyógyszertárba. A gyógyszerész adott neki paracetamolt, hazaküldte. Két óra múlva mentö vitte el szívinfartussal. A gyógyszerész se ismerte fel, hogy kezdödö szívinfartusa van, mert éppen az is hirtelen infuenzaszerü tünetekkel indulhat. Tehát ez a doktori címet világ-világtalannak még veszélyes is lehet. Tehát hol a határ? Vagyis, a megoldás, hogy orvoshoz kell menni, a doktorság másra vonatkozik.